Kehoa ja mieltä hellivä ruoka on osa Magnesia Festivalin elämystä. Lonnan saarella toimivat Magnesia Festivalin 2018 aikana seuraavat ruokatoimijat, joiden herkuista voi nauttia festivaalipäivien aikana. 

Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka_Kuningatar Puuro.jpg

PALA AITOA

Kaslink Aito yhdessä GreenStreetin kanssa tarjoaa Magnesian kävijöille herkullista, ravitsevaa ja vastuullista vatsantäytettä – ilman loraustakaan maitoa.

MENU:

  • Raikas vegaaninen caesar-salaatti
  • Aito tuorepuuro
  • GreenStreetin herkulliset raakakakut
  • Kahvia
  • Virkistävää kylmää juotavaa

kaslinkaito.fi

HIRESsafka.jpg

 

 

 

 

 

 

LONNAN RAVINTOLA, VOHVELIBAARI JA VARTIOTUPA

Lonnassa kokataan rakkaudella kauden raaka-aineilla suosien luomua ja lähiruokaa. Valittavana on suuren suosion saanut ravintolamme, Vohvelibaari tai Vartiotupa.

Ravintolassa on tarjolla päivän liha-, kala ja kasvisannos alkuruokana (10-13€) ja pääruokana (22-30€) sekä 2-3 jälkiruokaa. Lämpimästi suosittelemme varauksen tekoa: www.lonna.fi/saaren-palvelut/ravintola/

Vohvelibaarista herkulliset ruokaisat vohvelit päivän täyttein. Valikoimissa on aina päivän kala- ja kasvisvohveli (12€) sekä päivän makea (10€).

Uutuutena viime vuoteen saaren valikoima on kasvanut saunan Vartiotuvasta tarjoiltavilla Piirone-piirailla. Kyseessä on hapatettuun ruiskuoreen leivotut liha- kala- tai kasvistäytteiset herkut (8€) - street food from Kalevala :)

Juomapuolessa on kaikilta osin keskitytty mahdollisimman paljon lähituotantoon. Valikoimista löytyy laajasti erilaisia alkoholittomia juomia unohtamatta raikkaita ja ihastuttuvia pientilaviinejä sekä pienpanimo-oluita.

 

lonna.fi

 

WONKIE.jpg

WONKIE

Wonkie pelastaa suoraan tuottajilta vihanneksia ja hedelmiä, jotka menisivät muuten hukkaan. Hävikkiä syntyy tiloilla muun muassa sen takia, että osa kasviksista on kauppojen standardien mukaan liian suuria tai pieniä, tai muuten vain hassun näköisiä. Loihdimme Magnesiaan maukkaat ruoat näitä kauden ylijäämäkasviksia hyödyntäen. Ruokalistalta tulet löytämään muun muassa vegaanisen ja gluteenittoman Summer Roll Veggie Platterin - lopullisen menun tiedämme tapahtumaviikolla. Janojuomana meiltä saat kesän uutuutta Crazy Coco -hiilihapotettua kookosvettä.   

 

 

TUK TUK TRAVELLERS
 

19143230_1563512167001434_7683058632458078112_o.jpg

Tuk Tuk Travellers on kahden sirkustaiteilijan pyörittämä katukeittiö. Juho ja Pyry kaipasivat laadukasta katuruokaa sirkustaiteilijan vatsan täytteeksi joten he lensivät seikkailumielisinä Thaimaahan, ostivat tuk tukin ja ajoivat sen Etelä-Aasian ja Lähi-Idän kautta Suomeen oppiakseen katuruoan salat. Magnesia Festivalilla tarjoamme vegaanisia katuruoan konstailemattomia klassikoita, luvassa ainakin lämmintä ruokaa sekä myanmarilaisia salaatteja. 

Katuruoan ohella sirkus on leipälajimme. Teemme esityksiä ja workshoppeja, mutta ennen kaikkea sirkus on filosofiamme ruokamme taustalla. Haluamme ravita kehoa, mieltä ja sielua.

tuktuktravellers.com

 

 

 

OMAT EVÄÄT

Magnesia Festivalille on mahdollista myös ottaa mukaan omat eväät ja syödä niitä rantakalliolla merimaisemaa katsellen. Muistathan huolehtia omat roskasi alueen roskakoreihin!