Q: Milloin Magnesia Festival on?

A: Magnesia Festival vietetään tänä vuonna perjantaina-sunnuntaina 2.-4.8.2019. Ohjelmaa on klo 8:15 ja puolen yön välillä.

Q: Missä Magnesia Festival on ja miten sinne pääsee?

A: Magnesia Festival pidetään Suomenlinnassa Helsingissä ja sinne pääsee HSL:n lautalla Kauppatorilta. Lauttamatka kestää noin 15 minuuttia. Suomenlinnaan liikennöivät myös JT-Linen vesibussit, jotka pysähtyvät linnoituksen keskellä sijaitsevalla Suomenlinnakeskuksen laiturilla ja Kuninkaanportilla. HSL:n 12 tunnin Suomenlinna-lippu maksaa 5 euroa, JT-Linen meno-paluu-lippu on 7 euroa.

HSL:n lautta-aikataulu Kauppatori - Suomenlinna

HSL:n huoltolautan aikataulu Katajanokka - Suomenlinna (palvelee myös henkilöliikennettä)

JT-Linen lautta Kauppatori - Suomenlinna

JT-Linen lautta Hakaniemi - Suomenlinna

Huomaathan varata tarpeeksi aikaa ja kärsivällisyyttä Suomenlinnaan siirtymiseen, sillä kesäviikonloppuna lautat voivat olla ruuhkaisia. HSL:n suurin ruuhkapiikki Kauppatori-Suomenlinna-välillä on klo 12-16 aikaan ja Suomenlinna-Kauppatori-välillä 14-16 sekä 18-20 välillä.

Veneilijöitä palvelee vierasvenesatama, joka on saaren ainoa rantautumispaikka.

Q: Mistä saan ostettua lipun?

Ennakkolipun saat ostettua Tiketistä. Lippuja saa myös ovelta, mikäli niitä on vielä jäljellä. Lue lisää lipuista.

Q: Ostin Magnesia Festival -lipun Holvista / Helsinki Joogafestivalilta / Tiketistä. Miten ja mistä noudan rannekkeen?

A: Mikäli ostit lipun Holvista tai Helsinki Joogafestivalilta, erillistä lippua ei tule sähköpostiin, vaan rannekkeen saa noudettua lipun ostajan nimellä. Varmistuksena toimii ostokuitti.

Mikäli hankit lippusi Tiketistä, rannekkeen saat noudettua lippua vastaan rannekkeennoutopisteestä festivaalialueelta sekä ennakkonoutopisteestä.

Kaikkien rannekkeiden ennakkonouto tapahtuu 29.7. - 1.8. klo 9.00 - 18.00 Neurosonicin liikkeestä, Kapteeninkatu 8-10, Helsinki. Samalla kun noudat rannekkeesi ennakkoon saat ilmaisen 10 minuutin Neurosonic-rentoutuksen!

Q: Mistä voin tehdä ennakkovarauksia tunneille ja workshopeihin?

A: Tunneille ja workshopeihin ei ole ennakkovarausta, vaan ohjelmanumeroihin pääsee paikan päällä, paikalletulojärjestyksessä. Ainut poikkeus on Reetta Rannan Sauna Sisters -workshopit, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Vuoden 2019 ohjelmaan voit tutustua täällä.

Q: Kuinka paljon ohjattua ohjelmaa sisältyy lipun hintaan?

A: Lipun hintaan sisältyy Magnesian kaikki hyvinvointi-, musiikki- ja oheisohjelma. Jos haluat varmasti päästä tiettyyn workshopiin tai tietylle tunnille, kannattaa ovelle saapua ajoissa, sillä tiloihin eivät välttämättä mahdu kaikki halukkaat.

Ohjelmanumeroita on viikonlopun aikana kaikille riittämiin, vaikka tapahtuma olisi täynnä. Iso osa tapahtumaa on myös saarella hengailu ja kohtaamiset muiden festarivieraiden kanssa.

Q: Miten workshopeihin / tunneille pääsee?

A: Workshopeille ja tunneille pääsee ostamalla festivaalirannekkeen, lukuun ottamatta Varuskuntakentän kahta ilmaisjoogaa perjantaina 2.8. ja lauantaina 3.8., joihin on vapaa pääsy. Workshopit täytetään jonotusperiaatteella niin monta ihmistä kuin tilaan mahtuu. Paikkoja ei voi varata etukäteen eikä tilaan voi myöskään jäädä varaamaan paikkaa seuraavaan workshopiin. Näin jonotus on kaikille yhtä reilua. Poikkeus ennakkoilmoittautumisessa on Reetta Rannan Sauna Sisters workshopit, joihin ilmoittaudutaan sähköpostilla etukäteen (täynnä).

Q: Mitä jos en ole koskaan joogannut?

A: Useimmat joogaworkshopit sopivat myös aloittelijoille. Festareilla ei myöskään tarvitse joogata, jos ei halua, ohjelmassa on paljon muitakin vaihtoehtoja.

Q: Mikä on festivaalin ikäraja / voiko ottaa lapsia mukaan?

A: Sunnuntai 4.8. on perhepäivä, jolloin rannekkeen haltijat voivat ottaa mukaan 1-2 alle 13-vuotiasta lasta nauttimaan Magnesian perheohjelmasta. Muinakin aikoina lapset ovat tervetulleita alueelle, mutta erityistä lapsille tai perheille suunnattua ohjelmaa ei ole. Pyydämme tällöin vanhempia käyttämään harkintakykyään lasten ja festivaalivieraiden viihtyvyyden suhteen, erityisesti rauhallista ilmapiiriä vaativien workshopien aikana.

Q: Millä kielellä workshopit pidetään?

A: Noin kaksi kolmasosaa workshopeista on suomeksi, yksi kolmasosa englanniksi. Ohjelmaan voi tutustua täällä.

Q: Missä Magnesia Festivalin aikana voi syödä?

A: Tutustu festivaalin ruokatarjontaan täällä.

Q: Missä Suomenlinnassa festivaali sijaitsee?

A: Magnesia Festivalin sydän sijaitsee Levyhallin ja Susisaaren Ruokalan ympäristössä, workshop-tiloja on ympäri Suomenlinnaa.

Lataa festivaalikartta pdf:nä

Google Maps -festivaalikartta

magnesia_kartat.jpg

Q: Voiko Magnesia Festivalilla tai Suomenlinnassa yöpyä?

A: Magnesia Festival on kaupunkifestivaali, josta mennään yöksi kotiin. Suomenlinnassa on yksi hostelli, mutta se on täynnä Magnesia Festivalin aikana. Suomenlinnaan leiriytyminen on kiellettyä. Suosittelemme pitkänmatkalaisia hankkimaan majoituksen Helsingin keskustasta.

Q: Mitä festivaalille kannattaa ottaa mukaan?

A: Oma joogamatto / alusta kannattaa ottaa mukaan - paikan päällä on jonkin verran Yogirajin lainamattoja, mutta ne eivät riitä kaikille. Päälle mukava, säänmukainen vaatetus: jos sinulle tulee helposti kylmä, suosittelemme ottamaan workshopeihin myös lämmintä vaatetta. Jos aiot käydä saunassa tai uimassa, ota uima-asu, pyyhe ja omat peseytymistarvikkeet. Pankkikortti käy kaikissa festivaalin myyntipisteissä.

Q: Onko festivaalilla tavarasäilytystä?

A: Isoja tavaroita, kuten matkalaukkuja, voi jättää säilytykseen infopisteelle. Muuta tavarasäilytystä tai ns. narikkaa ei ole, tavarat otetaan mukaan workshop-tiloihin.

Q: Ovatko workshopit sisällä vai ulkona?

A: Kaikki workshopit ovat sisällä lukuun ottamatta Varuskuntakentällä järjestettäviä ilmaisjoogia perjantaina ja lauantaina, joissa on säävaraus. Festivaalin oleskelualueet ovat kuitenkin pääosin ulkona, joten kannattaa varautua säänmukaisesti.

Q: Voiko Magnesia Festivalilla saunoa tai peseytyä?

Magnesia Festivalin kävijöitä palvelee 30 hengen telttasauna, jonka yhteydessä on ulkosuihku. Huom! aiemmasta tiedosta poiketen ei valitettavasti uintimahdollisuutta. Saunakäynnin hinta on 8 € ja saunalippuja voi ostaa infopisteestä. Lisäksi Suomenlinnassa Ruutikellarin lähistöllä on yleinen uimaranta, jonka yhteydessä on ulkosuihku.

Q: Voiko Magnesia Festivalilla tehdä ostoksia?

A: Magnesia x Embrosé Shop palvelee festarikävijöitä tapahtuman aikana. Shopissa myydään kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia tuotteita, kuten kirjoja, koruja ja vaatteita. Lue lisää.

Q: Mitkä ovat Magnesia Festivalin arvot?

A: Magnesia Festival ei ole sitoutunut mihinkään ideologiaan tai suuntaukseen, vaan haluaa yhdistää kaikki kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hyvästä elämästä kiinnostuneet ihmiset yhteen. Magnesian arvot voi tiivistää termiin "heartful living", joka tarkoittaa hyväksyvän tietoista, vastuullista ja myötätuntoa vaalivaa elämää, yhteyden vahvistamista itseen ja muihin ihmisiin sekä elämänilon vahvistamista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Q: Haluaisin Magnesia Festivalille ohjaajaksi tai esiintymään, kuinka toimin?

A: Ohjaajat ja esiintyjät on vuodelle 2019 jo valittu. Tutustu ohjelmaan täällä.

Q: Miten pääsen Magnesia Festivalille vapaaehtoistyöntekijäksi?

A: Vapaaehtoiseksi voi hakea täyttämällä lomakkeen tästä.

Q: Miten pääsemme Magnesia Festivalin yhteistyökumppaniksi?

A: Annamme mielellämme lisätietoja aiheesta sähköpostitse osoitteessa info@magnesiafestival.com.