Jaakko halmetoja

Jaakko Halmetoja on ravintoasiantuntija ja tietokirjailija, joka tunnetaan superfood- ja biohakkerointi-ilmiöiden pioneerina sekä kotimaisten villiruokien popularisoijana. Viimeisen vuosikymmenen aikana Halmetoja on kansantajuistanut TV- ja radio-ohjelmien sekä n. 100:n vuosittaisen yleisöluennon kautta lukuisten eri raaka-aineiden terveyshyötyjä ja uniikkeja käyttötapoja. Yrittäjänä Halmetoja on perustanut huipputerveellisten herkkujen valmistamiseen erikoistuneita kahviloita ja toimii neuvonantajana sekä suomalaisille että kansainvälisille terveysalan kasvuyrityksille.

www.jaakkohalmetoja.info

Sisäinen hehku ravitsemuksen kautta, perjantai 4.8. klo 12.30-14.00, miinamakasiini 2

Jaakko Halmetojan luento käy läpi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, sisäisen tasapainon ja joogisen harmonian kannalta keskeisiä ravitsemuksellisia valintoja sekä tarjoaa läjän konkreettisia välineitä mm. tukikudosten, nivelten ja ihon kunnon tukemiseen nautinnollisten ruokailutottumusten kautta.

.

 

MAARETTA TUKIAINEN

Maaretta Tukiainen on tietokirjailija, muutosvalmentaja ja sisustusarkkitehti, joka työkseen auttaa ihmisiä ja organisaatioita löytämään luovan potentiaalinsa ja tekemään hedelmällistä yhteistyötä. Maaretta on kirjoittanut itsetuntemuksesta ja luovuudesta neljä kirjaa ja työn alla on kaksi uutta. Lisäksi Maaretan kehittämät Inspiraatio- ja Hyvän mielen kortit ovat löytäneet tiensä itsetuntemuksen kehittämisestä kiinnostuneiden arkeen. 
Maaretta on ahkera bloggaaja ja instagrammaaja nimimerkillä @maaru. Vuonna 2015 YLE TV1 esitti hänen juontamansa TV-sarjan 8 myyttiä työstä. Häntä inspiroivat uudet asiat ja ilmiöt sekä yhdessä luomisen ilo. Maaretan motto on: Small wonders make a big difference!

Ennen oman yrityksensä Mooditin perustamista Maaretta oli pitkään Sub-kanavan johtaja. 

www.maaretta.com

Eväitä luovaan elämään, perjantai 4.8. klo 10.30-12.00, miinamakasiini 2

Haluaisitko elää vahvemmassa yhteydessä omaan luovuuteesi? Kaipaatko lisää inspiraatiota arkeesi? Muhiiko mielessäsi kenties jokin projekti, josta haluaisit tulevan vuoden aikana tehdä totta? 

Tule työpajaan tutustumaan omaan luovuuteesi ja rakentamaan itsellesi polku unelmasi toteuttamiseen. Pajassa käytetään monipuolisesti erilaisia lempeitä menetelmiä. Pääset myös hyödyntämään Maaretan syyskuussa ilmestyvän Hyvän mielen vuosi -kirjan materiaalia jo etukäteen - ensimmäisten joukossa!

Hyvän mielen taidot, torstai 3.8. klo 16.00-16.30, Main Stage

*Maaretta hostaa myös päälavan paneelikeskustelut torstaina ja perjantaina*

 

KIRsi salo

Kirsi Salo on sertifioitu hyvinvointivalmentaja, luennoitsija ja inspiroija, jonka työ nojaa vahvasti intuitioon. Kirsi yhdistää suosituilla kursseillaan perinteisimpiin Life Coach -työkaluihin tantran kehollisia ja emotionaalisen eheytymisen harjoituksia. Kirsi on opiskellut tantraa ulkomaisten opettajien johdolla vuodesta 2012.

www.kirsisalo.fi

Ihanan lihallinen sielu!  perjantai 4.8. klo 18.30-20.00, miinamakasiini 2

Oletko ajatellut, että henkiset ihmiset ovat tylsiä tai kuivakoita? Pelottaako sinua, että liika henkistyminen vie mukanaan kaikki ihanat lihan ilot ja elämästä nauttimisen? 
Itse uskon, että sielun suuri intohimo täällä on nimenomaan kokea ihmisyys täysillä! Tervetuloa kuulemaan ja ehkä kokemaankin, millaista on herkullinen henkisyys! 

 

SANNA WIKSTRÖM 

Sanna Wikström on Suomen suurimman hyvinvointiyhteisön Hidasta elämää -kanavan perustaja. Sanna luotsaa monimediasta kanavaa nettisivustolla, somessa ja Hidasta elämää -kirjaperheessä.

www.sannawikstrom.fi

Sanna on mukana perjantain paneelikeskustelussa " Yhteistyöllä parempi maailma".

 

 

 
E&s.JPG

HEARTFUL YOGA ACADEMY ✧ KAISA KÄRKKÄINEN JA ESSI SEPPÄLÄ

Kaisa Kärkkäisellä uskomaton sydämestä lähtevä läsnäolon taito. Kaisa koskettaa ympärillä olevien elämää kepeydellä ja huumorilla sekä kyvyllään todella nähdä koko ihminen. Kaisa on hyvinvointialan moniosaaja, joka valmentaa, ohjaa joogaryhmiä ja kouluttaa Heartful yoga -opettajia. Kaisalla on lahja saada ihmisiin aito yhteys, ja tätä lahjaa hän on käyttänyt laajalle ulottuvan joogayhteisön rakentamiseen tiedon, ilon ja kokemuksen jakamiseksi. Kaisa on yksi Magnesia Festivalin pääjärjestäjistä.

Essi Seppälä on lumoava korutaiteilija, kolmen lapsen äiti ja intuitiivinen kehotyöskentelyn opettaja. Essillä on pitkä kokemus hoitotyöstä niin psykiatrisen sairaanhoidon kuin täydentävien hoitomuotojen parissa. Tällä hetkellä ihmiset saavat nauttia Essin työskentelystä hoitavan musiikin, kivien ja korujen kautta. Magnesia Festivaaleilla saat ihastella hänen uni- ja unelmasieppareita sekä puolijalokivistä tehtyjä intuitiivisia koruja. Essi ohjaa yhdessä Kaisa Kärkkäisen kanssa myös Radiant You –työpajan. 

www.facebook.com/heartfulyogaacademy

Radiant you - joogatyöpaja, sointukylpy ja kristallit, perjantai 4.8. klo 15.30-17.00, miinamakasiini 1

Tervetuloa loppukesän Radiant You –joogatyöpajaan. Tämä työpaja on sinulle, joka haluat vahvistaa sädehtimistäsi sekä löytää arkeesi hippusellisen magiaa. 
Työpajassa joogaopettaja Kaisa Kärkkäinen ohjaa sinua omaa voimaasi vahvistavan lempeän joogan sekä mieltä kirkastavien coaching -harjoituksen avulla. Essi Seppälä taas kuljettaa sinut sointukylvyn ja kristallien kautta säihkymisen ytimeen. Varauduthan siihen, että työpajassa tehdään myös pariharjoituksia. 

 

VERONICA JÄDERLUND ✧ SWE

With ten years’ experience as a group training instructor, yoga teacher and personal trainer, Veronica has made it her work to share the joy of movement and make being healthy easy and accessible for everyone. With her students and clients she gets to share the beauty in physically challenging yourself and strengthening your body. In working with Yoga World and Yogobe Veronica gets to raise the other aspects of a holistic health, such as nutrition, mental training and self-compassion.

“I teach, and live, from the heart with a big smile and aim to provide everyone with their own inner experience, be it joy, love or clarity. So looking forward to create magic together”.

Veronica on työskennellyt liikunnan ja terveellisen elämäntavan ilosanoman kanssa kymmenen vuoden ajan ryhmäliikuntaohjaajana, joogaopettajana ja personal trainerina. Veronica opettaa sydämestä käsin kasvoja iso hymy kaunistaen. 

Veronica tuo Magnesian väelle kaksi erillistä hikeä ja maagista tunnelmaa nostattavaa englanninkielistä sessiota. 

www.facebook.com/vevvejaderlund

Ignite your fire  (Powerful yoga), Friday, August 4th, 13.30-15.00, miinamakasiini 1
Fire is intense, if it urns to trong it will burn out. If it doesn't get enough fuel the flame is suffocated. During this powerful yoga class, you play with your own fire, and explore when you need to add fuel and when you need to hold back. The class is suitable for beginner as well as more experienced yogis.

Put your ~ing on it  (Vinyasa Flow ), Friday, August 4th, 8.15-10.00, miinamakasiini 2
A playful, strong, vinyasa flow leaving you with a smile on your face and sweat on your mat. During this class you'll get the chance to explore your movement patterns and challange your comfort zone. First buidling a solid ground you'll flow through the entire body finding ways to add your ~ing to the practice.

 

PRANAMA ✧ INKA PITKÄNEN ja ELISA KUUTTILA

Inkan rakkaus joogaan kehittyi jo ala-asteikäisenä vanhempien astangaharrastuksen kautta. Jooga kulki pitkään ratsastuksen ohessa kehonhuoltona sekä tasapainottajana teini-iän kuohuissa. Loukkaantumisten kautta Inka kiinnostui enemmän kehon ymmärtämisestä ja kouluttautui keväällä 2013 joogaohjaajaksi (RYT 200). Koska alati muuttuva keho ja jooga ovat ikuinen tutkimuskohde, Inka kouluttautuukin jatkuvasti mm. Meghan Currien, Ray Longin ja Jarno Härkösen kanssa. Lisäksi hän opiskelee liikunnanohjaajaksi Vierumäellä (AMK) ja lukee liikuntalääketieteen perusopintoja. Inka ohjaa tunneilla vahvasti omien kokemusten, oman kehon ymmärtämisen ja hengityksen kautta. Jooga on keino syventyä omaan kehoon, mieleen ja alati muuttuvaan hetkeen.

Elisa on valmistunut Satu Tuomelan ensimmäisestä 200-tuntisesta opettajakoulutuksesta ja on koulutuksen alusta asti opettanut pääsääntöisesti Vinyasa flowta ja Yinjoogaa. Lisäksi hän on käynyt Amerikassa kouluttautumassa SUPjooga opettajaksi ja on sertifioitu Unnata aerial eli aerialjoogaopettaja. Elisa rakastaa sekoittaa eri joogatyylien parhaita puolia ja löytää uusia elementtejä täydentämään jokaista harjoitusta. Hän korostaa harjoituksessa läsnäolon merkitystä ja oman, ainutlaatuisen kehon kuuntelemista ja tätä kautta ymmärtämistä. mikä on myöskin hänen oman harjoituksensa teema. Tärkeintä on liikkua matolla omaa kehoa kuunnellen ja sitä, mitä sillä on minäkin päivänä kerrottavana.

www.facebook.com/pranamakallio

Find your fire - taaksetaivutustunti, perjantai 4.8. klo 17.30-18.30, miinamakasiini 1

Tällä tunnilla pääset Elisan ja Inkan kanssa ihmettelemään selkärangan toimintaa, tuen kautta rakennettua liikkuvuutta ja sitä kautta taaksetaivutusten ihmeellistä maailmaa. Luvassa on hikeä, naurua, ihmettelyä ja yhdessä tekemisen taikaa. Suosittelemme perusasanoiden tuntemusta sekä ennen kaikkea avointa mieltä, pieni pilke silmäkulmassa vie myös aina pitkälle.
 

 

SHANTI ✧ meri mort

Meri on hauska ja luova opettaja, joka nauttii niin elämän valoista kuin varjoistakin. Meri kutsuu joogatuntejaan Vapauden joogaksi, ja tuo maan päälle kokeellisia ja voimauttavia jooga- ja meditaatiotapahtumia. Jooga on hänelle reitti luovaan energiaan, sekä asenne, jonka kautta koetaan täysillä kaikki elämän eri puolet.  Lepää ja leiki, hengitä ja ole rohkea!

Meri is known to be fun, loving and imaginative teacher who enjoys both the lights and the shadows of life. She keeps her yoga and meditation events experimental, and authentic. Yoga for her is an attitude to experience fully all aspects of life and path to discover creative life energy moving within us. Rest and play, breathe and be brave!

www.merimort.com

www.facebook.com/vapaudenjooga

www.facebook.com/mustajooga

Meri ohjaa Magnesiassa sekä suomeksi kehon ääni - tunnin (yhdessä Meri Nikulan kanssa, tunnin kuvaus torstain puolella), että englanniksi Vapauden liike - Ecstatic Dance - Paradise -harjoituksen, joka on koreografioista vapaa. Tule muodostamaan yhteinen eläimellinen paratiisi Magnesia-heimon kanssa! 

Ecstatic Dance - Paradise, Friday, August 4th, 19.00-20.30, Main Stage

Come and enjoy the space of your body in your own authentical way! Your soul will enjoy this uplifting practice where we’ll free ourselves from patterns and every day life. Come and load the energy of the Paradise. There will be no choreography, only shaking, twirling, feeling and bringing softness and power into every joint and muscle. Let’s form an animal like Paradise with the Magnesia Tribe!

 

ISHTA YOGA ✧ AINO SIREN

Aino Siren is a E-RYT 500 Yoga Instructor based in New York City for the past 17 years. She moved to NYC to pursue a dance career and as a complement to dance yoga pulled her into its world. Aino's desire is to help you connect with the teacher within, to live your yoga everyday and every moment.  She is known as a passionate, creative and kind teacher and she is particularly loved for her healing hands on adjustments. Aino is a Teacher Trainer and Mentor in the ISHTA Yoga Teacher Training in NYC and Finland, and she hosts Yoga Retreats around the world. 

Aino Siren on Suomesta kotoisin oleva E-RYT 500 ISHTA-joogaopettaja. Hän on asunut viimeiset 17 vuotta New Yorkissa, jonne hän alunperin lähti tanssiopintojen perässä. Jooga kuitenkin pysäytti, ja Aino rakastui joogan parantavaan vaikutukseen. Nyt hän opettaa yhdessä New Yorkin suosituimmista joogastudiosta, ISHTA Yogassa. Hän opettaa myös yksityistunteja, kouluttaa joogaopettajakoulutusohjelmassa sekä vetää retriittejä maailman laajuisesti.

Aino tuo Magnesiaan tasapainoittavan ISHTA-joogatunnin, joka pitää sisällään pranayama- ja kriya-tekniikkaa. Englanniksi ohjattavalla tunnilla liikutaan vinyasan avulla ja se päättyy meditaatioon. 

www.ishtayoga.fi

 ISHTA Yoga class, Friday, August 4th, 10.30-11.30, miinamakasiini 1

Aino will lead a well rounded ISHTA class that will include pranayama, a kriya technique, vinyasa and a meditation. Class is for all levels and variations/ modifications will be offered. ISHTA has a two fold name: it is an acronym for Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda. It also meand in sanskrit 'that which resonates with the spirit.'

 

JOOGASTUDIO OULU ✧ MATTI PÄÄAHO

Pohjoisen valoisa veijari, Oulussa vaikuttava Matti Pääaho on opettanut hymy huulessa muita ihmisiä 14 vuoden ajan. Hänen polkunsa alkoi jo lapsena kiinnostuksesta mielen voimiin. Teini-ikäisenä syttyi innostus tanssiin, meditaatioon ja esoteerisiin harjoituksiin. Yli 10 vuoden tanssinopettamisen jälkeen tapahtui "vahingossa" siirtymä jooganopettamiseen vuoden pituisella elämää mullistavalla ulkomaanmatkalla muun muassa Balilla ja Intiassa. Matti opettaa voimakasta modernia hatha-joogaa. Oppinsa hän on saanut modernin joogan pioneerien oppilailta suoraan. Matin opettamassa joogassa korostuvat tarkka linjaustekniikka, terveyshyödyt ja turvallisuus. Pitkä opetustausta, pohjoisen maanläheinen ote ja hymyilevä olemus tekevät Matin tunneista erityisiä.

www.joogastudio.fi

Hips don’t lie, they smile! - Happy Hips Flow joogaa, perjantai 4.8. klo 10.30-11.45, Main Stage

Viime vuonna täyteen ahdettu työpaja saa jatkoa uudella sisällöllä! Lonkat ovat monessa mielessä tärkeimpiä paikkoja kehon terveellisessä linjauksessa, mutta samalla se on monen joogin ongelmakohtia. Matin suositusta Lantio auki! -workshopista inspiraationsa saanut Happy Hips Flow -joogatunti keskittyy nimensä mukaisesti lantion avaukseen vinyasa-joogan muodossa. Lonkkien lihaksiston terve liikkuvuus tuo joogille paljon mahdollisuuksia tuttuihin ja kokonaan uusiin asanoihin, koskien esimerkiksi liikeratoja ja voimansiirtoa.

Tunnilla lähestytään lantion avaamista luovasti, mutta järjestelmällisesti anatomisesta lähtökohdasta käsin. Käymme läpi jokaisen lantion ja lonkkien tiukkuuteen vaikuttavan lihasryhmän eri asanoiden avulla, jotka sidomme yhteen vinyasalla inspiroivaksi kokonaisuudeksi. Tämän kertaisen tunnin erityisiä ilonaiheita ovat muun muuassa erikoiset variaatiot lonkan ulkorotaatiota vapauttavista asanoista.  

Matin tunneille ominaista on pilkuntarkka asanoiden rakentaminen ja orgaaninen liikettä synnyttävä hengittäminen vinyasassa. Tunti sopii monentasoiselle harrastajalle. Haastetta annetaan erilaisten variaatioiden kautta sitä tarvitseville. Tunnilla ei keskitytä opettelemaan vinyasan perustekniikoita vaan orientaatio on asanoiden tekniikassa.

 
Virpi Melleri.jpg

SHALA HELSINKI ✧ Liisa Laine

Liisa Laine is one of the three founders and owners of Shala Helsinki together with Nina Andersson and Juuli-Maria Vuori. She is a Yoga Alliance certified yoga teacher (RYT-200) and has been sharing the practice through teaching for nearly four years. Liisa is currently completing studies in Lightfulness Coaching by Leena Markkanen from Ilon Akatemia, as well as studying towards RYT-500 with Yoga Medicine by Tiffany Cruikshank. She is also a certified Crystal Energy Healer.  Liisa teaches vinyasa flow and yin yoga with a strong focus in alignment and precision. She runs her classes pretty intuitively with a sparkle in her eye, giving you tools for spiritual alignment as well as physical strength. Her practice is strong yet soothing, making you feel energetic and rejuvenated.  Liisa has spent past 10 years in Australia and Canada, but has now returned to her native country of Finland. She is looking forward to cross a path with you and share a practice through Shala Helsinki.

Liisa Laine on yksi Shala Helsingin kolmesta omistajasta yhdessä Nina Anderssonin ja Juuli-Maria Vuoren kanssa. Hän on sertifioitu joogaopettaja (RYT200) ja toiminut opettajana neljän vuoden ajan. Liisa päättää juuri henkisen hyvinvinnin ohjaajan opintojaan ja opiskelee lisäksi Tiffany Cruikshankin Yoga Medicine RYT-500 koulutuksessa. Liisa opettaa Flow – ja Yin-joogaa vahvalla anatomia- ja linjausfokuksella unohtamatta intuitiota ja pilkettä silmäkulmassa. Hänen jakamansa harjoitus on vahva, mutta rauhoittava ja tunnin jälkeen olo onkin energinen ja uudistunut. Liisa on palannut kotisuomeen 10 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ja on iloinen päästessään jakamaan harjoitustaan Shala Helsingin kautta.

Liisa tuo Magnesiaan Shala Flow yogan: hauskan, dynaamisen ja rauhoittavan tunnin. Tunnilla käytetään musiikkia ja se ohjataan englanniksi.

www.shalahelsinki.com

SHALA Flow Yoga, Friday, August 4th, 12.30-13.30, keltainen talo

This is a fun and dynamic yet soothing practice. Flow yoga is a style of yoga that links movements to form a 'flowing' sequence of dynamic asanas synchronized with the breath. The practice can be dynamic yet mindful, aiming to increase the strength and flexibility, as well as realise stress and energy blockages in the body. This involves synchronising the breath with a progressive series of postures producing internal heat and that detoxifies muscles and organs. The result is calm mind, improved circulation, light and strong body. We will use music in the classes. 

 

LIFTED

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettavien täysi potentiaali. Liftedin valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, ajattelun sekä mindfulnessin kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat. Get inspired, get Lifted!

www.lifted.fi

Lifted Bodyweight training, perjantai 4.8. klo 15.00-16.15, Main Stage

Tule pitämään hauskaa ja oppimaan uusia liikkeitä Liftedin yhteisölliselle kehonpainoharjoittelutunnille! Lifted Bodyweight -tunnilla treenataan Liftedin valmennuksista tuttuja tehokkaimpia liikkeitä kehonpainoharjoitteluvalmentaja Jukka Joutsiniemen johdolla. Kehonpainoharjoittelu tukee erinomaisesti kehittymistä etenkin haastavimmissa asanoissa. 

Onnellisuutta ja tuloksia viisaammalla itsensä johtamisella, perjantai 4.8. klo 12.00-13.00, miinamakasiini 1

Liftedin hyvinvointivalmentaja ja perustaja Taneli Rantala avaa kuinka yksinkertaiset toimintatavat ja kokonaiskuvan hahmottaminen voivat auttaa sinua suoriutumaan paremmin siinä mihin sinulla on intohimoa ja samalla nauttia matkastasi entistä enemmän! Viime aikoina entistä suurempaan arvoon noussut itsensä johtaminen on havaittu olevan selkeä puute, joka estää monia saavuttamasta täyttä potentiaaliaan ja unelmiaan. Taneli on valmentanut itsensä johtamista suurimmissa suomalaisissa yrityksissä, kouluissa ja tuhansissa kodeissa.

FRANTSILA ✧ ANNA KARHU-CORMIER

Anna Karhu-Cormier on Diplomi fytoterapeutti, jooga-opettaja ja kuvataiteiden maisteri. Annassa huokuu sydämellinen läsnäolo ja luovuus. Hän yhdistää työssään niin kasvimaailman parantavia saloja, joogaa ja luovuuden ihmeitä. Anna on miehensä Jupiterin kanssa Frantsilan Luomuyrttitilan uutta sukupolvea. Frantsilan luomuyrttituotteet perustuvat kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin.

www.frantsila.com

Tuoksuja ja Mielenrauhaa – eteeriset öljyt, perjantai 4.8. klo 12.00-13.30, Heartful Space  Workshop on täynnä // This workshop is fully booked

Työpajassa avataan aistit aidoille eteerisille öljyille ja löydetään omat lempituoksut. Eteerisillä öljyillä on ihmistä monin tavoin hoitava vaikutus ja jokainen pääsee luomaan oman ainutlaatuisen tuoksu-yhdistelmän tukemaan tämän hetkistä elämäntilaa esim. vahvistamaan sisäistä rauhaa, virkistämään tai avaamaan sydäntä. Hoitavan joogaparfyymin raaka-aineina käytetään aitoja eteerisiä öljyjä, jotka sekoitetaan luomu jojoba-öljyyn. Mukaasi saat ymmärrystä eteeristen öljyjen hoitavista vaikutuksista ja oman hurmaavan tuoksuisen hoitavan joogaparfyymin. 

 

EEVI MINKKINEN

Eevi Minkkinen on itsetuntemusohjaaja, äiti, vaimo, ystävä ja ihminen, joka rakastaa kylpytakkeja ja pyjamahousuja. Eevi uskoo inhimillisyyteen, aitoon kohtaamiseen addiktioihin turvautumisen sijaan. Eevi tietää sekä omasta kokemuksestaan ja työstään, että psykologiset haavamme eivät katoa suorittamalla, henkisyyteen pakenemalla, kehoa tuunaamalla tai toisesta ihmisestä pelastajaa etsimällä vaan rauhassa kohtaamalla ja tutkien, sallien pelkojen, impulssien kuin myös haaveiden nousta ja katsoa syvemmälle, ymmärryksellä. 

”Itsetuntemuksen lisääntyminen selkeyttää, tuo tilaa ja aitoa hyväksyntää elämän erilaisia vaiheita kohtaan, sekä tukee terveen itsekunnioituksen luomista. Sitä että on hyvä olla itsessään”.

www.eeviminkkinen.fi

Inhimillinen parisuhde, perjantai 4.8. klo 16.00-17.30, keltainen talo

Yksikään parisuhde ei ole täydellinen tai aina vaan ihanaa alkuhuumaa. Parisuhde on paikka, jossa haavamme ja inhimillisyytemme tulevat helposti näkyville. Se on usein pelottavaa ja saa meidät suojautumaan, jokaisen omalla tavallaan. Joku vetäytyy, joku hyökkää, joku pakenee töihin, joku pitää kiinni kynsin hampain ja joku esittää ettei välitä.

Kun suojaudumme, yhteys sydämeemme heikkenee ja menemme reagointimoodiin. Näin toimiessamme emme ole enää samalla puolella, vaan pyrimme parhaamme mukaan suojaamaan itseämme kivulta. Tämän teemme usein keinoin, jotka vievät suhteesta erilleen.

Usein luullaan että reagoinnin tapahtuminen on huono asia, mutta se ei ole totta. Se on hyvin inhimillistä. Reaktioiden näkyväksi tulo voi auttaa valtavasti eteenpäin omalla tiellä. Se voi auttaa löytämään ymmärrystä itseä kohtaan, sekä vapauttamaan kipeitä tunteita ja uskomuksia. Oleellisempaa on, miten käännämme kurssin reagoinnista takaisin yhteyteen ja ennen kaikkea yhteyteen itseämme kohtaan. Silloin kun on mahdollista kohdata myös toinen.

Inhimillinen parisuhde -workshopissa tutkimme näitä teemoja luennon ja muutaman harjoituksen tuella.

 

Suvanne ✧ Tertti, Ville & Bea

Tertti is a young pioneer driving to develop tea culture further in Finland. Founder of Suvanne and other tea projects he has years of experience holding tea events ranging from the jungles of Laos to children’s events in Helsinki. He is devoted to teach tea as a medicine to battle the stress in these hectic times.

For Ville Sorsa, following the path of tea has brought so many good things to his life: friends, insights, love for nature, and a desire to heal the world. For him, serving tea is a way of sharing his meditative mind and bringing more sense of connection to our lives.

Bea has always found excuses to relax and contemplate the beauty around her. Tea showed her a way to experience and share moments of self-discovery and connections without the need for words or difficult practices. Since years she is devoted in exploring and sharing worldwide the way of tea as medicine.

www.facebook.com/SuvanneTea.

Teeseremonia suomen kielellä torstaina 3.8. klo 15.30-17.00, Heartful Space

Tea ceremony, Friday, 4th August, 16.00-17.30, Heartful Space

Our goal in the tea ceremony is to offer to the guest an unique, deeply peaceful and profound experience with a powerful clean tea rarely seen in Finland. We use 20 years or older pu’er tea or tea from old ancient trees in our ceremonies. With the simple action of drinking tea in silence we bring our guests to a relaxed yet awake state of mind. Often a strong tea experience gives important new insights about yourself or it can release emotional trauma

 

TEIJA AUTIO

Teija Autio valmistui Amsterdamin teatterikorkeakoulusta v. 2001 tanssitaiteen linjalta. Tanssiopintojen ohessa hänja kiersi improvisaatioryhmän kanssa Eurooppaa. Suomeen palattuaan Teija jatkoi erilaisten kehotyöskentelymetodien (mm. Body-Mind-centering, somatics ja Feldenkrais) parissa, ja kävi STOTT pilatesohjaajakoulutuksen. Viimeiset 10 vuotta Teija on ohjannut pilatesta pienryhmä- ja yksilötunneilla, sekä pitänyt erilaisia kehotietoisuuskoulutuksia.

”Ajatus läsnäolon tärkeydestä ja suorituskeskeisyydestä irtipäästämisestä on tärkeä tekijä kaikilla tunneillani, oli se sitten tanssia, pilatesta tai mitä tahansa kehotyöskentelyä”.

www.facebook.com/teijaautio.movement

Pilateksen perusteet, perjantai 4.8. klo 10.30-12.00, keltainen talo

Pilatestunnilla käydään läpi perustason pilatesharjoituksia tukemaan joogaharjoittelua pienellä teoriaosuudella pohjustettuna. Perehdymme erityisesti valmistaviin liikkeisiin ennen harjoitukseen tai asanaan siirtymistä joka mahdollistaa orgaanisen ydintuen ja lapatuen aktivoitumisen sekä kehon kannatuksen tukemaan nivelia ääriasennoissa. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille, aikaisempaa kokemusta pilateksesta ei tarvitse olla.

 

ELISABETH EHRNROOTH

Elisabeth Ehrnrooth is a singer/songwriter and composer who is inspired to work with people towards a kind and loving attitude for the self. Along her career in music as an independent artist she studies social psychology and is curious to find ways how to use singing as a tool for well-being and deeper self-knowledge.

Elisabeth Ehrnrooth on laulaja-lauluntekijä ja säveltäjä, joka inspiroituu työnteosta ihmisten kanssa, jotka suhtautuvat itseensä lempeydellä ja rakkaudella. Magnesiassa saamme nauttia Elisabethin englanninkielisestä ”voice healing” – workshopista. Työpajaan osallistuminen ei vaadi täydellistä sävelkorvaa: laulaminen on lahja, joka on tarkoitettu meille kaikille.

www.facebook.com/elisabethsings

Elisabeth's Spotify

Voice Healing with Elisabeth Ehrnrooth, Friday, August 4th, 18.00-19.30, keltainen talo  Workshop on täynnä // This workshop is fully booked

I have two passions. Music and empowering people. Together they become Voice Healing. I encourage people to dig deep into themselves, find their own voice and use it as a tool to feel good in themselves, because I believe that singing belongs to everybody! 

This is a workshop that aims to empower and challenge you to do something new. It is NOT a workshop to teach you how to sing well technically. I invite people to join me in this workshop regardless of the non-singing or singing background. 

Together we will:

  •  Become more familiar with one’s own voice through simple practice 

  •  Challenge the old mindset about the self and the voice

  •  Create a connection between the deeper self and the voice  

  •  Challenge ourselves to sing with other people present (Nobody is forced to do anything they don’t feel   comfortable doing)

  •  Relax to beautiful music. 

(Pssst. Beneath the surface this workshop is about self-love and acceptance. But that you will work on indirectly by taking first steps into the world of singing <3 ) 

If anything, I hope that you leave my workshop feeling connected and empowered.  

 

KATJA-MARIA "KATTI MEU" TAAVITSAINEN

Katja-Maria "Katti Meu" Taavitsainen on suomalainen tanssija, koreografi ja muusikko. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalta 2010 ja tehnyt sen jälkeen töitä tanssijana, koreografina ja opettajana niin Suomessa kuin Euroopassa. Nyt hän tekee täysipäiväisesti debyyttialbumiaan, joka julkaistaan 2017 vuoden kuluessa, sekä ohjaa oman liikemetodinsa pohjalta erilaisia workshoppeja Suomessa ja maailmalla.

www.facebook.com/kattimeu

Räppijooga, perjantai 4.8. klo 19.00-20.30, miinamakasiini 1

"RÄPPIJOOGA" on Taavitsaisen kehittelemä kehonhuoltokokonaisuus, jossa yhdistyy pilateksesta, hathajoogasta, yin-joogasta, flowsta ja release-tekniikasta tuttua liikekuvastoa. Tunti on intensiivinen kehomatka, joka tehdään letkeään ja paikoin dynaamiseenkin ysäriräpin helmiin upoten.

 

BIONDANCE ✧JANI PESONEN

Tanssiin innostaja ja DJ (Dance Jockey) Jani Pesonen johdattelee liikematkalle elämäniloon, hyväsydämisyyteen, kohti totuudellisuutta ja omana itsenä olemista. Jani on Biodanzaan pohjautuvan koulutuksen käynyt psykoterapeutti, suuntauksena kehopsykoterapia. Jani yhdistää tanssi- ja liiketerapeuttisia sekä fyysisen teatterin lähestymistapoja psykofyysisiin menetelmiin luovan liikkeen työpajoissa, joiden avulla hän on ohjannut ihmisiä kohti elämän lahjasta nauttimista jo reilun neljän vuoden ajan.

 www.kehopsyko.fi

BIONdance - ELONtanssi luovan liikkeen työpaja, perjantai 4.8. klo 16.30-18.00, miinamakasiini 1

Työpaja sisältää luovaa, vapaata liikettä ja liikkeellisiä syväkohtaamisia muiden ja itsensä kanssa antoisassa ilmapiirissä ja mukaansatempaavan musiikin siivittämänä. Elämä on lahja ja BIONdance - ELONtanssin tavoitteena on saada se myös tuntumaan siltä, jolloin tuon tunteen voi viedä mukanaan. Tervetuloa mukaan mahtavaan joukkoon tanssimaan paras versio itsestäsi!

 

Markus Frey

Markus Frey on taideterapeutti, visuaalinen suunnittelija ja taiteilija. Hän on valmistunut taideterapeutiksi Inartes Instituutista, joka edustaa ekspressiivisen taideterapian monitaiteellisia menetelmiä. Markus on yhdistänyt taideterapiaa muun muassa jooga nidraan ja kendoon, japanilaiseen miekkailuun, jossa hänellä on 7. dan Kyoshi -arvonimi.

Ekspressiivisen taideterapian työpaja, perjantai 4.8. klo 14.00-15.30, keltainen talo Workshop on täynnä // This workshop is fully booked

Markus ohjaa Magnesiassa monitaiteellisen taidetyöpajan, jossa taiteen tekemisen kautta tutkitaan omia rajoja sekä kaaoksen ja järjestyksen roolia omassa elämässä.

Työpajassa sovelletaan ekspressiivisen taideterapian menetelmiä, jonka mukaan ihminen on itse oman elämänsä asiantuntija.

 

Lana Lavanina

Lana löysi tiensä joogan pariin hakiessaan muutosta nuorena elämää hallinneeseen sairastelukierteeseen. Joogaopinnot toivat mukanaan sisäisen muutoksen ja Lanan olo koheni. Joogan ja pranayaman ansiosta Lana kiinnostui myös ayurvedasta, joka on auttanut häntä syventämään ymmärrystä mielen ja kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Lana on erikoistunut hatha-, astanga- ja vinyasajoogaan ja on opettanut yli 13 vuoden ajan. Lana opettaa joogakoulu Shantissa Helsingissä joogan lisäksi pranayama- ja ayurvedakursseja ja tekee ayurvedisia konsultaatioita ja öljyhoitoja.

www.lanaprana.fi

Astanga ja Pranayama, perjantai 4.8. klo 8.15-10.00 miinamakasiini 1

Aamu aloitetaan pranayamalla eli hengitysharjoituksilla, joiden avulla energisoidaan kehoa ja mieltä.  Pranayaman jälkeen jatkamme Astanga- harjoitukseen hengitystä kunnioittaen. Annamme liikkeiden seurata hengityksen kulkua ja annamme meditatiivisen asana-harjoituksen ravita kehoa ja mieltä.

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan Magnesian perjantai Lanan lämpimässä ja ripauksella huumoria maustetussa ohjauksessa!

Syksy ja talvi ilman flunssaa, perjantai 4.8. klo 10.00-11.00, Heartful Space

Ayurveda on maailman vanhimpia hoitomuotoja ja se pyrkii ennaltaehkäisemään kehon ja mielen epätasapainoa. Sairaudet syntyvät usein, kun ruoansulatuksemme tuli on heikko. Lana Lavanina on kliinisen Ayurvedan terapeutti. Lana avaa tällä luennolla keinoja, miten pitää ruoansulatuksen tuli vahvana. Näin toimien myös vastustuskyky säilyy voimakkaana ja syksyn flunssat pysyvät loitolla. Saat luennolta mukaasi muutamia kallisarvoisia vinkkejä ruokavalioon ja tietoa yrteistä, joita voit käyttää turvallisesti.  Varustaudu halutessasi muistiinpanovälineillä!

 

Tara Lange

Tara Lange on kolmen lapsen äiti, kirjailija, Babyjoyn perustaja, hyvinvointivalmentaja, luennoitsija ja Hidasta Elämää-bloggaaja. Häneltä ovat ilmestyneet kirjat Vihermehu –luonnollinen energiajuoma, Äitipeli – selviydy voittajana sekä Tikapuut rakkauteen – tunne elämäsi.

 Tara on omien sanojensa mukaan jästipää, joka on tarvinnut kaikki elämänsä opetukset HC-tyylillä - muuten ei olisi viesti mennyt perille. Hän jakaa elämäänsä ja niistä saatuja oivalluksia avoimesti ja rehellisesti. Henkisyys on hänelle maanläheistä ja arkista. Luonnollista ja joutilasta elämäntapaa kannattava Tara elää unelmaelämäänsä viiden lapsen, kolmen kissan ja koiran uusperheessä.

Taran tyyliä on kuvattu suoraksi ja rehelliseksi ja hän selvänäköisesti auttaa ihmisiä itse oivaltamaan ja vapauttamaan tunnelukkojaan ja uskomuksiaan. Hänen luentonsa hipovat elävyydessään stand-up showta. Taran asenne elämään on lempeän letkeä ja iloinen ja hänellä on vahva usko ihmisiin ja ihmeisiin.

www.facebook.com/taralange.fi

www.vihermehut.fi

www.hidastaelamaa.fi/author/tara-lange

Piirin taikaa, Perjantai 3.8. klo 14-15.30, Heartful Space

Piirityöskentelyssä on taikaa, sillä jokaisen piirissä istujan energia ja oivallukset ovat yhteisiä. Piiri koskettaa aina jotain osaa sinussa, eikä sinun tarvitse halutessasi edes puhua, sinun pitää vain istua ja antautua tunteille, joita keskustelut sinussa herättävät. Jokaisella meistä on tarina tai kokemus, jonka jakaminen auttaa muita kohtamaan itseään. Piirin aihe muodostuu intuitiivisesti osallistujien kollektiivisten tarpeiden myötä. Taralla on piirin vetäjänä luontainen kyky kohdata jokainen osallistuja juuri sellaisella tavalla, jota jokainen tarvitsee voidakseen edetä ja hän luo nopeasti turvallisen ilmapiirin, jossa ihmiset uskaltavat puhua vapaasti. Hän tarjoaa arvokkaita näkökulmia, mutta ei painosta vaan antaa tilaa tehdä omat oivallukset. Tule sinäkin oivaltamaan jotain aivan uutta itsestäsi ja elämästäsi!

 

Reetta Ranta

Reetta on tarinankertoja, valmentaja ja media-alan mentori, joka uskoo rakkauteen, luontoon ja tarinoihin. Hän yhdistää työssään niin intuitiivista ja shamanistista työskentelyä kuin käytännönläheisiä valmennustekniikoitakin. Reetta valmentaa erityisesti media-alalla työskenteleviä yrityksiä ja tekijöitä, ja hänet tunnetaan myös Metsien kätkemä -tv-sarjasta, joka yhdistää luontoretkeilyä ja mytologiaa.

www.reettaranta.com

www.facebook.com/saunasisters

Sauna Sisters Story Sharing,  perjantai 4.8. Klo 18-21.00, Heartful Space & Lonnan sauna *  Workshop on täynnä // This workshop is fully booked

Sauna Sisters Story Sharing Workshop on tarkoitettu naisille, jotka hakevat voimaa luonnosta ja rituaaleista, haluavat jakaa tarinoitaan ja oppia kuuntelemalla muita. Sauna Sisters -tarinatyöpajan aiheena on uuden ajatuksensiemenen istuttaminen. Tarinoiden jakamisen ja taianomaisen rituaalin avulla kylvämme kuhunkin osallistujaan yhden uuden ajatuksen, jonka avulla syksyyn siirtyminen tuntuu keveältä ja innostavalta.


Yhteisen rituaalin ja tarinatyöpajan jälkeen sukellamme Lonnan saaren kauniin saunan parantaviin löylyihin.

 

Arto Sivonen

Arto Sivonen on suunnittelutoimisto Måndagin perustaja, markkinoinnin suunnittelija ja kaupunkiaktiivi. Vuosien aikana hän on ollut pystyttämässä useita kansalaisvaikuttamiseen pyrkiviä hankkeita. Arto haluaa rakentaa markkinoinnin käsitekentän uusiksi. Hän panostaa avoimeen viestintään ja ihmisten mukaan ottamiseen sisältöjen suunnitteluun aikaisessa vaiheessa. Arto uskoo rohkeaan uuden etsimiseen viestinnän ja kaupunkikulttuurin kentällä. Arto työstenteli mainosmaailmassa suunnittelijana yli kahdenkymmenen vuoden ajan Suomessa ja maailmalla. Aika opetti markkinoinnin ymmärtämistä, yhteistyötaitoja ja luovan työ kunnioittamista. Vain tämän koulun käymällä on mahdollista hallita markkinoinnin lainalaisuuksia myös tänä päivänä.

Arto  on mukana perjantain paneelikeskustelussa " Yhteistyöllä parempi maailma".

 

 

Marika Roth

 

Marika Roth tekee työtä uuden ajan yrittäjien kanssa ja valmentaa asiakkaitaan strategian ja mindsetin kanssa, jotta omassa yritystoiminnassa yhdistyy rakkaus omaan työhön, ilo ja kannattavuus. Marikan valmennustapa on voimaannuttava, innostava ja käytännönläheinen.

Holvi tarjoaa: Askeleet kohti bisnesunelmaa,  perjantai 4.8. Klo 14.30-16.00, Miinamakasiini 2, Työpaja ei vaadi ennakkovararausta, vaan on kaikille avoin

Workshop on tarkoitettu yrittäjyyttä suunnitteleville tai jo yrittäjille, ketkä haluavat pysähtyä hetkeksi omien unelmien äärelle ja miettiä, mitä kaikkea rakas työ voisi ollakaan. Mahdollisuudet ovat suuret, kun antaa itselleen luvan ajatella isosti. Usein lisäselkeys tulee siitä hetkestä, kun pysähdymme, ideoimme ja annamme itsellemme luvan miettiä sen, mitä kaikkia mahdollisuuksia meillä on. 

Lämpimästi tervetuloa workshoppiin, mikä vie osallistujan kohti omaa bisnesunelmaa ja mukaan lähtee käytännön askelmerkkejä, mistä matkan voi aloittaa.

 

emilia lahti

Emilia Lahti (YTM, MAPP) on kansalaisaktivisti ja tutkija, jonka olemassaolon päämäärä on toimia inhimillisen lämmön katalyyttina, ja siten rakentaa siltoja tämän hetken ja mahdollisten kukoistavien tulevaisuuksien välille. Emilia opiskeli professori Martin Seligmanin perustamassa soveltavan positiivisen psykologian maisteriohjelmassa Pennsylvanian yliopistossa ja myöhemmin hänet valittiin osallistumaan Singularity Universityn koulutusohjelmaan NASA:n kampukselle. Hänen väitöskirjatutkimuksensa Aalto-yliopistolla tarkastelee ilmiötä, jonka seurauksena tai kautta yksilöt ja yhteisöt kurottautuvat yli oletettujen resurssiensa ja selviävät äärimmäisistä vastoinkäymisistä. Väitöskirjansa osana hän käsitteellistää suomalaista sisun käsitettä.

Tällä hetkellä Emilia valmistautuu 2400 kilometrin mittaiseen Uuden-Seelannin halkijuoksuun, joka on osa hänen perustamaansa Sisu not Silence -kampanjaa. Kampanjan tavoitteena on murtaa hiljaisuus lähisuhdeväkivallan ympärillä ja edesauttaa positiivista yhteiskunnallista muutosta. Katso Emilian esittelyvideo täältä.

www.emilialahti.com

Oodi todelliselle rohkeudelle ja lempeän katseen voimalle, perjantai 4.8. klo 13.00, Magnesia Main Stage

Rohkeus on uskallusta arjessa, lempeyden siltoja epävarmuuden hetkellä, oman tarinan kertomista ja omakseen ottamista sellaisenaan kuin se on. Tervetuloa inhimillistä lämpöä halaavaan yhteissukellukseen kera teemojen, joiden ytimessä on ihmisten suloinen kykyä luoda yhteyttä ja synnyttää turvallisuutta toisilleen.

 

GAIA VALLILA ✧ MINNA ULMANEN

Minna Ulmanen on 37-vuotias positiivinen ja empaattinen ihminen, jolle tärkeimpiä asioita elämässä on terveys, hyvä olo, rakkaus ja oma lapsi. Voimaa ja energiaa Minna saa joogan lisäksi luonnosta, toisista ihmisistä sekä matkustamisesta. Minna on ohjannut joogaa ja pilatesta aktiivisesti useamman vuoden ajan. Opettajana hän haluaa tarjota jokaiselle sopivan, omaa kehoa kunnioittavan ja huomioivan harjoituksen. Minna tahtoo rohkaista jokaista tutustumaan joogaan, ja viettämään aikaa oman kehon äärellä.

Gaia Vallila on pieni joogastudio, jonne jokainen on lämpimästi tervetullut omana itsenään .

www.gaiavallila.fi

GroundingYin Yoga, perjantai 4.8. klo 8.15-9.45, Keltainen talo  Workshop on täynnä // This workshop is fully booked

GroundingYin on Minna Ulmasen kehittämä tuntikokonaisuus, jossa Yinjoogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin on yhdistetty Meridiaanien käsittelyä niitä kevyesti hieroen ja painellen.

Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista. GroundingYinissä käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös mm. aineenvaihdunta, veren- ja nestekierto sekä ruoansulatus aktivoituvat. Asanoissa ollaan kerrallaan noin viisi minuuttia, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä oppilaita.

 Tunnin vaikutukset kestävät useammasta tunnista vuorokauteen, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta, vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa.

 

Reetta Kivelä

Reetta Kivelä  on suomalainen elintarviketieteiden tohtori ja nyhtökauran toinen kehittäjä. Hänet on valittu vuoden 2017 CTO:ksi ja vuonna 2016 vuoden vaikuttajaksi. Reetta on perustanut nyhtökauraa tuottavan Gold & Green Foods -nimisen yrityksen yhdessä Maija Itkosen kanssa ja työskentelee yrityksen teknologiajohtajana.

Reetta on mukana perjantain paneelikeskustelussa " Yhteistyöllä parempi maailma".