Jaakko halmetoja

Jaakko Halmetoja on ravintoasiantuntija ja tietokirjailija, joka tunnetaan superfood- ja biohakkerointi-ilmiöiden pioneerina sekä kotimaisten villiruokien popularisoijana. Viimeisen vuosikymmenen aikana Halmetoja on kansantajuistanut TV- ja radio-ohjelmien sekä n. 100:n vuosittaisen yleisöluennon kautta lukuisten eri raaka-aineiden terveyshyötyjä ja uniikkeja käyttötapoja. Yrittäjänä Halmetoja on perustanut huipputerveellisten herkkujen valmistamiseen erikoistuneita kahviloita ja toimii neuvonantajana sekä suomalaisille että kansainvälisille terveysalan kasvuyrityksille.

www.jaakkohalmetoja.info

Sisäinen hehku ravitsemuksen kautta, perjantai 4.8. klo 12.30-14.00, miinamakasiini 2

Jaakko Halmetojan luento käy läpi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, sisäisen tasapainon ja joogisen harmonian kannalta keskeisiä ravitsemuksellisia valintoja sekä tarjoaa läjän konkreettisia välineitä mm. tukikudosten, nivelten ja ihon kunnon tukemiseen nautinnollisten ruokailutottumusten kautta.

.

 

MAARETTA TUKIAINEN

Maaretta Tukiainen on tietokirjailija, muutosvalmentaja ja sisustusarkkitehti, joka työkseen auttaa ihmisiä ja organisaatioita löytämään luovan potentiaalinsa ja tekemään hedelmällistä yhteistyötä. Maaretta on kirjoittanut itsetuntemuksesta ja luovuudesta neljä kirjaa ja työn alla on kaksi uutta. Lisäksi Maaretan kehittämät Inspiraatio- ja Hyvän mielen kortit ovat löytäneet tiensä itsetuntemuksen kehittämisestä kiinnostuneiden arkeen. 
Maaretta on ahkera bloggaaja ja instagrammaaja nimimerkillä @maaru. Vuonna 2015 YLE TV1 esitti hänen juontamansa TV-sarjan 8 myyttiä työstä. Häntä inspiroivat uudet asiat ja ilmiöt sekä yhdessä luomisen ilo. Maaretan motto on: Small wonders make a big difference!

Ennen oman yrityksensä Mooditin perustamista Maaretta oli pitkään Sub-kanavan johtaja. 

www.maaretta.com

Eväitä luovaan elämään, perjantai 4.8. klo 10.30-12.00, miinamakasiini 2

Haluaisitko elää vahvemmassa yhteydessä omaan luovuuteesi? Kaipaatko lisää inspiraatiota arkeesi? Muhiiko mielessäsi kenties jokin projekti, josta haluaisit tulevan vuoden aikana tehdä totta? 

Tule työpajaan tutustumaan omaan luovuuteesi ja rakentamaan itsellesi polku unelmasi toteuttamiseen. Pajassa käytetään monipuolisesti erilaisia lempeitä menetelmiä. Pääset myös hyödyntämään Maaretan syyskuussa ilmestyvän Hyvän mielen vuosi -kirjan materiaalia jo etukäteen - ensimmäisten joukossa!

Hyvän mielen taidot, torstai 3.8. klo 16.00-16.30, Main Stage

*Maaretta hostaa myös päälavan paneelikeskustelut torstaina ja perjantaina*

 

KIRsi salo

Kirsi Salo on sertifioitu hyvinvointivalmentaja, luennoitsija ja inspiroija, jonka työ nojaa vahvasti intuitioon. Kirsi yhdistää suosituilla kursseillaan perinteisimpiin Life Coach -työkaluihin tantran kehollisia ja emotionaalisen eheytymisen harjoituksia. Kirsi on opiskellut tantraa ulkomaisten opettajien johdolla vuodesta 2012.

www.kirsisalo.fi

Ihanan lihallinen sielu!  perjantai 4.8. klo 18.30-20.00, miinamakasiini 2

Oletko ajatellut, että henkiset ihmiset ovat tylsiä tai kuivakoita? Pelottaako sinua, että liika henkistyminen vie mukanaan kaikki ihanat lihan ilot ja elämästä nauttimisen? 
Itse uskon, että sielun suuri intohimo täällä on nimenomaan kokea ihmisyys täysillä! Tervetuloa kuulemaan ja ehkä kokemaankin, millaista on herkullinen henkisyys! 

 

AARO LÖF

Aaro on tunnettu inhimillistetyn henkisen kasvun ohjaaja. Aaron vilpitön uteliaisuus ja intohimo sitä kohtaan, keitä me todella olemme, on inspiroinut häntä paitsi luennoimaan ja kirjoittamaan ihmisestä ja autenttisesta henkisyydestä, myös ohjaamaan halukkaita heidän matkallaan jo vuosien ajan. Aaron opetuksen ympärille on sittemmin syntynyt retriittejä, koulutusta ja ohjausta tarjoava Ihmisen koulu, jonka pääopettajana Aaro toimii. Monia puhuttelee hänessä ilmenevä vanha sielu, jolta löytyy pilke silmäkulmasta.

www.aarolof.com

Henkinen, onnellinen, menestyvä ja terve ihminen, torstai 3.8. klo 10.30-12.30, miinamakasiini 2

Tule kokeilemaan, miltä tuntuu laskeutua lähemmäs sinua. Antaa läsnäolon koskettaa ja hengittää jokaisella hengityksellä syvemmälle sinuun. Aloitamme hiljentymisellä, josta jatkamme lyhyeen puheeseen aihetta koskien. Puhe luo pohjaa harjoitukselle, jossa tutkimme sitä, mitä henkisyys, onnellisuus, menestys ja terveys tarkoittavat juuri siinä hetkessä sinulle. Harjoituksen jälkeen teemme koko kehoa rentouttavan ja läsnäoloa syventävän harjoituksen. Päätämme tilaisuuden kysymyksiin ja kommentteihin. Tilaisuus sopii sekä konkareille että vasta itseensä tutustuville. <3 Uskon, että lähdet tilaisuudesta koskettaen syvästi itseäsi ja tietäen, mitä seuraavaksi.

 

MILI KAIKKONEN

Mili Kaikkonen on henkisen kasvun ohjaaja, kirjoittaja ja radiojuontaja, jonka mielestä arki on paras henkinen harjoitus. Hänen intohimonsa ovat elämä ja ihmisyys, johon sisältyy sopivassa suhteessa meditaatiota ja kiroilua.

www.milikai.com

Henkinen aktivismi, torstai 3.8. 19.15-20.30, keltainen talo

Maailma tuntuu välillä paikalta, jossa tasapainon löytäminen oman henkisen hyvinvoinnin ja ihmisyyden suurten kysymysten, hädän ja kriisien välillä on vaikeaa. Kuitenkin elämään kuuluu suostuminen kipuun, suruun, häpeään, ahdistukseen ja voimattomuuteen, jotka ovat jaettuja ja universaaleja inhimillisiä teemoja.
Miten voisimme käyttää omaa henkistä harjoitustamme laajemmin - ei hyvää, runsautta, rakkautta ja rauhaa vain minulle, vaan meille? Miten voisimme olla sydämen sotureita?

 

SANNA WIKSTRÖM 

Sanna Wikström on Suomen suurimman hyvinvointiyhteisön Hidasta elämää -kanavan perustaja. Sanna luotsaa monimediasta kanavaa nettisivustolla, somessa ja Hidasta elämää -kirjaperheessä.

www.sannawikstrom.fi

Sanna on mukana perjantain paneelikeskustelussa " Yhteistyöllä parempi maailma".

 

 

 

ALEKSI LITOVAARA

Aleksi toimii työyhteisöissä mindfulness-ohjaajana, business-coachina (ACC), työnohjaajana (STOry), luennoitsijana ja innostuspajojen vetäjänä. Lisäksi hän on ihanan perheen rakastava isukki, aviomies, KISS-yhtyeen fanittaja, karaoke-intoilija, ihmisten huippusuoritusten haltioitunut ihailija sekä yksi mindfulness-verkkokurssien pioneereista Suomessa.

Entisen huippulumilautailijan intohimona on ollut vuodesta 1990 kehomieleen tutustuminen ja sen toiminnan vahvistaminen. Erilaisten harjoitteiden ja työkalujen avulla Aleksi pääsi yli kisa- ja esiintymiskammostaan, mikä johti hänet maailman-cupin voittoon sekä puhumaan kauppatorille 45 000 ihmisen eteen. Aleksin missiona on tuoda työelämään läsnäolon voimaa, myötätuntoa sekä iloa vahvuuksien käyttämisestä.

www.aleksilitovaara.com

Itsemyötätunto (Mindful Self-Compassion, MSC) - lempeyden lahja, torstai 3.8. klo 17.30-19.00, Heartful Space

Oletko huomannut kriittisen ja ankaran sisäisen äänen itseäsi tai epäonnistumisiasi kohtaan? Meillä saattaa olla uskomus, että virheistä, vaikeuksista tai haasteista kuuluukin ruoskia itseään, jotta "ottaa opikseen". Onneksi on myös vaihtoehto kohdata hankalat tilanteet, päästä niistä eteenpäin ja oppia. Tämä vaihtoehto ei satu!

Itsemyötätunto ei ole itsesääliä tai liiallista itsen hemmottelua, vaan terveellinen tapa asennoitua elämään. Innostuspajassa opetellaan itsemyötätuntoharjoituksia ja vahvistetaan taitoja olla oman itsen paras ystävä. Olen käynyt itsemyötätunnon harjoittamisen pioneerien Dr. Kristin Neffin ja Dr. Chris Germerin kehittämän MSC (Mindful Self-Compassion) ohjaajakoulutuksen, johon tämä innostuspaja perustuu. Anna itsellesi lempeyden lahja ja tule mukaan!

 
E&s.JPG

HEARTFUL YOGA ACADEMY ✧ KAISA KÄRKKÄINEN JA ESSI SEPPÄLÄ

Kaisa Kärkkäisellä uskomaton sydämestä lähtevä läsnäolon taito. Kaisa koskettaa ympärillä olevien elämää kepeydellä ja huumorilla sekä kyvyllään todella nähdä koko ihminen. Kaisa on hyvinvointialan moniosaaja, joka valmentaa, ohjaa joogaryhmiä ja kouluttaa Heartful yoga -opettajia. Kaisalla on lahja saada ihmisiin aito yhteys, ja tätä lahjaa hän on käyttänyt laajalle ulottuvan joogayhteisön rakentamiseen tiedon, ilon ja kokemuksen jakamiseksi. Kaisa on Magnesia Festivalin yksi pääjärjestäjistä.

Essi Seppälä on lumoava korutaiteilija, kolmen lapsen äiti ja intuitiivinen kehotyöskentelyn opettaja. Essillä on pitkä kokemus hoitotyöstä niin psykiatrisen sairaanhoidon kuin täydentävien hoitomuotojen parissa. Tällä hetkellä ihmiset saavat nauttia Essin työskentelystä hoitavan musiikin, kivien ja korujen kautta. Magnesia Festivaaleilla saat ihastella hänen uni- ja unelmasieppareita sekä puolijalokivistä tehtyjä intuitiivisia koruja. Essi ohjaa yhdessä Kaisa Kärkkäisen kanssa myös Radiant You –työpajan. 

www.facebook.com/heartfulyogaacademy

Radiant you - joogatyöpaja, sointukylpy ja kristallit, perjantai 4.8. klo 15.30-17.00, miinamakasiini 1

Tervetuloa loppukesän Radiant You –joogatyöpajaan. Tämä työpaja on sinulle, joka haluat vahvistaa sädehtimistäsi sekä löytää arkeesi hippusellisen magiaa. 
Työpajassa joogaopettaja Kaisa Kärkkäinen ohjaa sinua omaa voimaasi vahvistavan lempeän joogan sekä mieltä kirkastavien coaching -harjoituksen avulla. Essi Seppälä taas kuljettaa sinut sointukylvyn ja kristallien kautta säihkymisen ytimeen. Varauduthan siihen, että työpajassa tehdään myös pariharjoituksia. 

 

VERONICA JÄDERLUND ✧ SWE

With ten years’ experience as a group training instructor, yoga teacher and personal trainer, Veronica has made it her work to share the joy of movement and make being healthy easy and accessible for everyone. With her students and clients she gets to share the beauty in physically challenging yourself and strengthening your body. In working with Yoga World and Yogobe Veronica gets to raise the other aspects of a holistic health, such as nutrition, mental training and self-compassion.

“I teach, and live, from the heart with a big smile and aim to provide everyone with their own inner experience, be it joy, love or clarity. So looking forward to create magic together”.

Veronica on työskennellyt liikunnan ja terveellisen elämäntavan ilosanoman kanssa kymmenen vuoden ajan ryhmäliikuntaohjaajana, joogaopettajana ja personal trainerina. Veronica opettaa sydämestä käsin kasvoja iso hymy kaunistaen. 

Veronica tuo Magnesian väelle kaksi erillistä hikeä ja maagista tunnelmaa nostattavaa englanninkielistä sessiota. 

www.facebook.com/vevvejaderlund

Ignite your fire  (Powerful yoga), Friday, August 4th, 13.30-15.00, miinamakasiini 1
Fire is intense, if it urns to trong it will burn out. If it doesn't get enough fuel the flame is suffocated. During this powerful yoga class, you play with your own fire, and explore when you need to add fuel and when you need to hold back. The class is suitable for beginner as well as more experienced yogis.

Put your ~ing on it  (Vinyasa Flow ), Friday, August 4th, 8.15-10.00, miinamakasiini 2
A playful, strong, vinyasa flow leaving you with a smile on your face and sweat on your mat. During this class you'll get the chance to explore your movement patterns and challange your comfort zone. First buidling a solid ground you'll flow through the entire body finding ways to add your ~ing to the practice.

 

HIMA HAPPINESS ✧ KEIJU VIHREÄSALO JA LAURA JANGER-LAITIO

Keiju Vihreäsalo on valtiotieteen tohtori, entinen yliopistotutkija, henkinen valmentaja, toinen HIMA Happiness -konseptin perustajista. Hän kirjoittaa, luennoi ja kouluttaa muutoksesta, itsetuntemuksesta ja elämästä yhdistellen omaa kokemusta teoreettiseen tietoon.

Laura Janger-Laitio  on henkinen valmentaja, toimintaterapeutti sekä HIMA Happiness -konseptin äiti ja toinen perustajista. Laura suhtautuu elämään intohimoisesti ja osaa löytää siitä luottamuksen ja ilon.

www.himahappiness.com

Paras versio sinusta, torstai 3.8. klo 15.00-16.30, miinamakasiini 2

Etsimme itseämme kursseilta, kirjoista, joogatunneilta. Meillä on tunne, ettemme elä koko potentiaaliamme, että jätämme jotain elämättä. Kuin olisimme statisteja omassa elämässämme. Pelkäämme ehkä jotain, mutta harvoin edes tiedämme mitä pelkäämme. 
Niin hassulta kuin se kuulostaakin, saatamme pelätä omaa voimamme. Sitä, että voisimme olla kaikkea sitä mitä haluaisimme -- eikä olisi mitään tekosyitä. 
Workshopissa puhutaan siitä, mitä me etsimme itsessämme -- ja mikä meitä estää löytämästä sitä mitä etsimme. Puhumme autenttisesta minästä, omasta voimasta, yhteydestä omaan keskikohtaan. Miten voisimme ottaa ensimmäiset askeleet kohti parasta versiota itsestämme? Luennon lisäksi teemme harjoituksia, joiden avulla pääset alkuun matkalla kohti sinua. 

 

Katri Syvärinen

Katri Syvärinen on henkisen hyvinvoinnin valmentaja, RYT500h-joogaohjaaja ja kirjailija, jonka intohimo on auttaa ihmisiä vapautumaan rajoittavista uskomuksista ja elämään sydämen ohjaamaa elämää. Katrin ohjaustyyli on empaattinen, rento ja lempeä: paikalle saa tulla juuri sellaisena kuin on, päästämään irti turhista odotuksista. Katri osaa luoda harjoitukseen taianomaisen tilan, jossa jokaisella on rauha löytää sisältään jotakin uutta.

www.katrisyvarinen.fi

Löydä elämän taika – yin-jooga & intuitiivinen kirjoittaminen, torstai 3.8. klo 13.00-14.30, miinamakasiini 2

Toimintaamme ohjaavat usein alitajuiset uskomukset ja pelot. Esimerkiksi riittämättömyyden tunne saa monet yrittämään liikaa – tai sitten se ajaa ihmisen nurkkaan, josta hän ei uskalla liikkua lainkaan, koska usko omiin mahdollisuuksiin puuttuu. Mikä pitää minua paikallaan? Miten päästää irti suorittamisesta ja valmiista malleista, ja alkaa elää vapaasti aitona itsenään? Tule hakemaan inspiraatiota workshopista, jossa yhdistyvät yin-joogan pitkät venytykset sekä intuitiivinen kirjoittaminen. Samalla kun keho rentoutuu, myös sydän pääsee avautumaan. Löydät elämääsi ison annoksen taikaa

 

PRANAMA ✧ INKA PITKÄNEN ja ELISA KUUTTILA

Inkan rakkaus joogaan kehittyi jo ala-asteikäisenä vanhempien astangaharrastuksen kautta. Jooga kulki pitkään ratsastuksen ohessa kehonhuoltona sekä tasapainottajana teini-iän kuohuissa. Loukkaantumisten kautta Inka kiinnostui enemmän kehon ymmärtämisestä ja kouluttautui keväällä 2013 joogaohjaajaksi (RYT 200). Koska alati muuttuva keho ja jooga ovat ikuinen tutkimuskohde, Inka kouluttautuukin jatkuvasti mm. Meghan Currien, Ray Longin ja Jarno Härkösen kanssa. Lisäksi hän opiskelee liikunnanohjaajaksi Vierumäellä (AMK) ja lukee liikuntalääketieteen perusopintoja. Inka ohjaa tunneilla vahvasti omien kokemusten, oman kehon ymmärtämisen ja hengityksen kautta. Jooga on keino syventyä omaan kehoon, mieleen ja alati muuttuvaan hetkeen.

Elisa on valmistunut Satu Tuomelan ensimmäisestä 200-tuntisesta opettajakoulutuksesta ja on koulutuksen alusta asti opettanut pääsääntöisesti Vinyasa flowta ja Yinjoogaa. Lisäksi hän on käynyt Amerikassa kouluttautumassa SUPjooga opettajaksi ja on sertifioitu Unnata aerial eli aerialjoogaopettaja. Elisa rakastaa sekoittaa eri joogatyylien parhaita puolia ja löytää uusia elementtejä täydentämään jokaista harjoitusta. Hän korostaa harjoituksessa läsnäolon merkitystä ja oman, ainutlaatuisen kehon kuuntelemista ja tätä kautta ymmärtämistä. mikä on myöskin hänen oman harjoituksensa teema. Tärkeintä on liikkua matolla omaa kehoa kuunnellen ja sitä, mitä sillä on minäkin päivänä kerrottavana.

www.facebook.com/pranamakallio

Find your fire - taaksetaivutustunti, perjantai 4.8. klo 17.30-18.30, miinamakasiini 1

Tällä tunnilla pääset Elisan ja Inkan kanssa ihmettelemään selkärangan toimintaa, tuen kautta rakennettua liikkuvuutta ja sitä kautta taaksetaivutusten ihmeellistä maailmaa. Luvassa on hikeä, naurua, ihmettelyä ja yhdessä tekemisen taikaa. Suosittelemme perusasanoiden tuntemusta sekä ennen kaikkea avointa mieltä, pieni pilke silmäkulmassa vie myös aina pitkälle.
 

 

SHANTI ✧ meri mort

Meri on hauska ja luova opettaja, joka nauttii niin elämän valoista kuin varjoistakin. Meri kutsuu joogatuntejaan Vapauden joogaksi, ja tuo maan päälle kokeellisia ja voimauttavia jooga- ja meditaatiotapahtumia. Jooga on hänelle reitti luovaan energiaan, sekä asenne, jonka kautta koetaan täysillä kaikki elämän eri puolet.  Lepää ja leiki, hengitä ja ole rohkea!

Meri is known to be fun, loving and imaginative teacher who enjoys both the lights and the shadows of life. She keeps her yoga and meditation events experimental, and authentic. Yoga for her is an attitude to experience fully all aspects of life and path to discover creative life energy moving within us. Rest and play, breathe and be brave!

www.merimort.com

www.facebook.com/vapaudenjooga

www.facebook.com/mustajooga

Meri ohjaa Magnesiassa sekä suomeksi kehon ääni - tunnin (yhdessä Meri Nikulan kanssa, kuvaus alla), että englanniksi Vapauden liike - Ecstatic Dance - Paradise -harjoituksen, joka on koreografioista vapaa. Tule muodostamaan yhteinen eläimellinen paratiisi Magnesia-heimon kanssa! 

Ecstatic Dance - Paradise, Friday, August 4th, 19.00-20.30, Main Stage

Come and enjoy the space of your body in your own authentical way! Your soul will enjoy this uplifting practice where we’ll free ourselves from patterns and every day life. Come and load the energy of the Paradise. There will be no choreography, only shaking, twirling, feeling and bringing softness and power into every joint and muscle. Let’s form an animal like Paradise with the Magnesia Tribe!

 

Meri nikula

Meri Nikula on vokalisti, säveltäjä ja intuitiivinen ääniparantaja. Merin työ on hyvin vaistomaista, usein syvästi aistillinen elämys. Oma ääni ja vartalo ovat hänen kaiken luomistyönsä perusta. Meri on kehittänyt ‘Vokaali Mosaiikki’ konseptin, tehden kollaaseja äänellään, kerroksittain, käyttäen monenlaisia äänitekniikoita. Meri on elänyt useissa maissa (Japani, Islanti, Norja, Alankomaat, Ghana) ja hänen musiikkinsa ottaa vapaasti vaikutteita useista maailman musiikkikulttuureista. Hän yhdistää kokemustaan musiikista, tanssista ja parantavasta läsnäolosta opettaessaan Voicing Your Body - kursseja. Meri kanavoi myös äänivoimauksia jotka tehdään jokaiselle yksilöllisesti. Hän työskentelee kansainvälisesti esiintyvänä taiteilijana ja parantajana.

Meri ohjaa Magnesiassa yhdessä kaimansa Meri Mortin kanssa.

www.merinikula.com

Kehon ääni – joogaa ja chakralaulua, torstai 3.8. klo 17.30-18.45, miinamakasiini 1

Kiedomme klassiset jooga-asanat äänen värähtelyyn ja tasapainotamme kehon energiakeskuksia asanoiden ja chakralaulun kautta. Kokeilemme avoimia vokaaleja jotka aukeavat syvimmästä uu:sta korkeimpiin ii:n yläsäveliin ja lopulta OM:in ykseyteen. Matkaamme maadoitetusta juuresta koko kehon läpi, säkenöivään kruunuun. Voimauttavan Meri-kaksikon inspiroiva tunti sopii kaikille.

 

ILMA JOOGASTUDIO ✧ MARTA JANECZEK

Marta Janeczek aloitti säännöllisen Iyengarjoogan harjoittelun 15 vuotta sitten ja joogan opettamisen vuonna 2004. Joogaopettajuuden lisäksi Marta on ammatiltaan psykologi (2008 Varsovan yliopisto), yhteisöviestinnän ammattilainen (2008 Jagiellonian Yliospisto) ja toimintaterapeutti (2016 JAM). 
Martaa inspiroivat ennen kaikkea oppilaat, ja opettaessa syntyvä vuorovaikutus. Marta uskookin, että opettajan on oltava sisimmässään aina oppilas. Martan opetuksessa tärkeässä roolissa ovat linjaukset ja oikea asanatekniikka: ne auttavat löytämään niin fyysistä kuin psyykkistäkin tasapainoa. Marta uskoo vahvasti, että ihminen on holistinen kokonaisuus. Keho ja mieli ovat olennaisesti yhteydessä toisiinsa. 

”Olen kiitollinen siitä, että jooga on elämässäni. Olen saanut tämän mahdollisuuden ja voin jakaa joogan parantavia vaikutuksia ja sen iloa.”

www.ilmajoogastudio.fi

Eteen- ja taaksetaivutukset joogassa, torstai 3.8. klo 10.30-11.45, keltainen talo

Tällä tunnilla keskitymme eteen- ja taaksetaivutusten monipuolisiin positiivisiin vaikutuksiin niin kehossa kuin mielessä. Taivutukset ovat voimakkaita ja monipuolisia harjoituksia, kunhan ne tehdään keskittyneesti ja oikein. Niiden syventäminen avaa lukkoja sekä fyysisellä, että mielen tasolla. 
Taivutustunti ei ole taivutuskilpailu, joten jos sormilla varpaiden koskettaminen polttelee takareisiä tai olet erityisen taipuvaista sorttia, tule rohkeasti mukaan. Tarkoitus on tehdä taivutukset oikein, jotta niiden positiiviset vaikutukset tulevat esiin. 
Tunti sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita syventämään tietoa ja taitoa taivutuksista. Perehdymme taivutuksiin niin sanallisesti kuin käytännön tasolla: saat syvemmän ymmärryksen, miksi ja milloin taivutuksia tulisi tehdä (riippuen mielen- olo-, ja terveydentilasta) ja miksi taivutusten syventämistä kannattaa harjoitella.

 

SHAKTA JOOGAKOULU ✧ MISKA KÄPPI

Miska Käppi on helsinkiläisen Shakta Joogakoulun perustaja ja suomalaisen jooga-aiheisen podcastin, Maailmanpuun toinen isäntä. Miska on koulutettu Kaula-tantrassa ja Kashmirilaisessa shaivismissa ja hän opiskellut lähes vuosikymmenen ajan Intiassa alan mestareiden opetuksessa.

www.shakta.fi

Prana joogan perustana, torstai 3.8. klo 10.30-11.45, miinamakasiini 1

Prana on joogan ydin ja vedalaisen kosmogonian perusta. Mitä pranalla tarkalleen ottaen tarkoitetaan? Miksi tätä joogan avaintermiä tulkitaan nykyään niin monilla tavoin? Miten prana, jooga ja elämä ovat yhtä? 
Miska Käppi on tutkinut pranan tiedettä vuosikymmenen sen syntysijoilla Intiassa. Workshop vie kuulijat sykähdyttävälle tutkimusmatkalle joogan ytimeen.

 

MERIJOOGA CHARLOTTA SAVANDER

Charlotta ohjaa sinua vahvalla läsnäololla, positiivisen kannustavalla asenteella eteenpäin joogamatkallasi. Hän haluaa harjoituksessa viedä sinua joka kerta uudelle tutkimusmatkalle omaan kehoon ja mieleen, löytämään jotain uutta ja syventämään kokemusta.

Kokeneena ja pedagogisena opettajana hän ottaa huomioon yksilölliset erot ihmisissä ja kannustaa tekemään joogaharjoituksen oman näköiseksi jaaidoksi,  unohtamatta anatomiset seikat ja asanoiden oikeat linjaukset.

www.merijooga.fi

Meriflow -jooga, torstai 3.8. klo 12.15-13.30, miinamakasiini 1

” Surffaa aalloilla tässä ihanassa YIN&YANG FLOWSSA.
Avaavaa, vapauttavaa, vahvaa ja virtaavaa YANG- flowta
Pehmentävää, sulavaa, suloista ja pysähdyttävää YIN-flowta
Löydä tasapaino ja harmonia <3 " 

 

ISHTA YOGA ✧ AINO SIREN

Aino Siren is a E-RYT 500 Yoga Instructor based in New York City for the past 17 years. She moved to NYC to pursue a dance career and as a complement to dance yoga pulled her into its world. Aino's desire is to help you connect with the teacher within, to live your yoga everyday and every moment.  She is known as a passionate, creative and kind teacher and she is particularly loved for her healing hands on adjustments. Aino is a Teacher Trainer and Mentor in the ISHTA Yoga Teacher Training in NYC and Finland, and she hosts Yoga Retreats around the world. N

Aino Siren on Suomesta kotoisin oleva E-RYT 500 ISHTA-joogaopettaja. Hän on asunut viimeiset 17 vuotta New Yorkissa, jonne hän alunperin lähti tanssiopintojen perässä. Jooga kuitenkin pysäytti, ja Aino rakastui joogan parantavaan vaikutukseen. Nyt hän opettaa yhdessä New Yorkin suosituimmista joogastudiosta, ISHTA Yogassa. Hän opettaa myös yksityistunteja, kouluttaa joogaopettajakoulutusohjelmassa sekä vetää retriittejä maailman laajuisesti.

Aino tuo Magnesiaan tasapainoittavan ISHTA-joogatunnin, joka pitää sisällään pranayama- ja kriya-tekniikkaa. Englanniksi ohjattavalla tunnilla liikutaan vinyasan avulla ja se päättyy meditaatioon. 

www.ishtayoga.fi

 ISHTA Yoga class, Friday, August 4th, 10.30-11.30, miinamakasiini 1

Aino will lead a well rounded ISHTA class that will include pranayama, a kriya technique, vinyasa and a meditation. Class is for all levels and variations/ modifications will be offered. ISHTA has a two fold name: it is an acronym for Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda. It also meand in sanskrit 'that which resonates with the spirit.'

 

RÖÖPERIN AAMUJOOGA ✧ MAGNUS APPELBERG

Olen kokeillut erilaisia meditaatiomenetelmiä 18-vuotiaasta saakka. Vipassana kolahti vihdoinkin 14 vuotta sitten. Koin, että se sisälsi ytimen kaikista menetelmistä joita olin harjoittanut siihen saakka. Olen lisäksi harjoitellut Astangajoogaa vuodesta 2000 saakka ja opettanut sitä täysipäiväisesti vuodesta 2003.

Minulle jooga ja meditaatio ovat saman kolikon kaksi puolta. Molemmissa laskeudutaan hiljaisuuteen näkemään omaa elämää ilman suodatinta. Meditaatioworkshopissa opetan yhdessä vaimoni Riitan kanssa, olemmehan yhdessä harjoittaneet meditaatiota jo 25 vuotta.

www.facebook.com/RooperinAamujooga

Hiljaisuuden aakkoset – meditaation ABC, torstai 3.8. klo 8.15-10.00, miinamakasiini 2

Hiljaisuus on oman olemuksemme syvin luonne. Niin kuin aineeton ajatusten maailma on aineellisen maailman esiaste, niin on hiljaisuus ajatusten maailman esiaste. Vain hiljaisuudesta käsin pystymme näkemään todellisen luonteemme.

Hiljaisuus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys mielellemme, vaan tarvitsemme työkalut löytääksemme takaisin olemuksemme hiljaisuuteen.

Tulemme harjoittelemaan istumameditaation perusasiota alkaen istuma-asennon löytämisestä aivan kontemplatioon saakka. Näin pystyt jatkamaan työtä omin päin tämän workshopin jälkeenkin.

 

JOOGASTUDIO OULU ✧ MATTI PÄÄAHO

Pohjoisen Oulusta kotoisin oleva Matti Pääaho on liikkunut itse koko elämänsä ja opettanut hymy huulessa muita ihmisiä jo 13 vuoden ajan. Matti kiinnostui ensimmäisen kerran meditaatio- ja esoteerisista harjoituksista jo teini-ikäisenä. Siirtymä tanssinopettamisesta jooganopettamiseen tapahtui vuoden kestäneellä matkalla, jolloin hän sukelsi syvemmälle joogaan ja muihin henkisiin harjoituksiin Pohjois-Thaimaassa, Balilla ja Intiassa. Matti kävi joogaopettajakoulutuksen (RYT500) Mysoren Yoga Indea -koulussa Intiassa Bharath Shettyn opetuksessa. Matti on syventynyt voimakkaaseen perinteiseen hatha-joogaan.

Matin opettamassa joogassa korostuu tarkka linjaustekniikka, terveyshyödyt, turvallisuus sekä kehon luonnollisten reaktioiden hyödyntäminen. Matin pitkä opetustausta, pohjoisen maanläheinen ote ja positiivinen asenne tekevät tunneista erityisiä. 

www.joogastudio.fi

Happy Hips Flow-jooga - Lantio auki, perjantai 4.8. klo 10.30-11.45, Main Stage

Moni joogi kokee tiukan lantion ongelmakohdakseen kehon aukaisussa. Tule työstämään lantion seutua auki. Matin suositusta Lantio auki! -workshopista inspiraationsa saanut Happy Hips Flow -joogatunti keskittyy nimensä mukaisesti lantion avaukseen vinyasa flow-joogan muodossa. Lantion lihaksiston avaaminen tuo joogille paljon mahdollisuuksia tuttuihin ja kokonaan uusiin asanoihin.

Tunnilla lähestytään lantion avaamista järjestelmällisesti anatomisesta lähtökohdasta käsin. Käymme läpi jokaisen lantion ja lonkkien tiukkuuteen vaikuttavan lihasryhmän eri asanoiden avulla, jotka sidomme yhteen vinyasalla tehokkaaksi kokonaisuudeksi. Matin flow-tunneille ominaista on tarkka ja hidas asanoiden rakentaminen, keskikehon hallinnan opettelu ja oikeaoppinen liikettä synnyttävä hengittäminen. Tunti sopii monentasoiselle harrastajalle. Haastetta annetaan erilaisten variaatioiden kautta sitä tarvitseville. Tunnilla ei keskitytä opettelemaan vinyasan perustekniikoita vaan orientaatio on asanoiden tekniikassa. 

 

KUNDALIINIJOOGAKOULU ✧ INDERJIT KAUR KHALSA

Inderjit Kaur Khalsa on opettanut kundaliinijoogaa Yhdysvalloissa ja Suomessa vuodesta 2001 alkaen. Hän on kirjoittanut kirjat Voiman tie - kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin mukaan (Tammi 2009), sekä Chakrapolku (Tammi 2014). Asuessaan Yhdysvalloissa hän osallistui Yogi Bhajanin järjestämälle Master's Touch kurssille New Mexicossa ja valmistui kundaliinijoogan opettajaksi vuonna 2004. Inderjit on Helsingin kundaliinijoogakoulun perustaja. Opetustyön lisäksi hän työskentelee elokuvaohjaajana sekä käsikirjoittajana. 

www.kundaliinijoogakoulu.com

Kundaliinijooga ja Chakratyöskentely - Hengitys, torstai 3.8. klo 15.30-17.00, miinamakasiini 1

Kundaliinienergia on meidän jokaisen luovaa voimaa johon me joko olemme yhteydessä tai emme, vaan siitä huolimatta tuo elämää antava energia virtaa meissä jokaisessa. Hengitys ruokkii energian virtausta. Joogaharjoitukset, meditaatio ja rentoutuminen tasapainottavat chakroja eli energiakeskuksia. Tässä workshopissa opimme tietoisesti ohjaamaan kundaliinienergiaa niin, että saavutamme onnellisen ja tasapainoisen arjen.

 

MATILDA MANNSTRÖM

Matilda Mannström is a creative and curious yoga teacher. She is passionate about exploring and reflecting on the body from within. Matilda has a background in Ashtanga Yoga, which she discovered in her early teens in 2007. She became a certificated Vinyasa Flow Yoga teacher in 2012. With her loving community, she has turned yoga into something soft and delicate, emotional and humble. Her teaching style is slow and dynamic. Students are always mindfully guided into postures in a safe and respectful way. Matilda is based in Helsinki, but has been living and teaching yoga in Hong Kong and Stockholm.

Matilda Mannström on luova, pohjoismaalainen joogaopettaja, joka opettaa intohimolla ja asioita uudella tavalla yhdistellen. Matildan joogatausta on astanga-perinteestä, mutta hän valmistui sertifioiduksi RYT-200-Vinyasa Flow -joogaopettajaksi alkuvuodesta 2013. Matilda on kehittänyt joogaharjoitusta pehmeään, herkkään ja nöyrään suuntaan ihanan joogayhteisönsä kanssa. Matildan tukikohta on Helsingissä, mutta hän on opettanut ja asunut myös Hong Kongissa ja Tukholmassa.

Magnesiassa saamme nauttia Matildan herkästä, mutta dynaamisesta joogatunnista ” THE IMPERMANENT FLOW /”. Tunti ohjataan englanniksi.

www.facebook.com/groups/yogamatilda

THE IMPERMANENT FLOW, Thursday, August 3rd, 14.30-15.45, Main Stage

* There are no

individual things,

only ongoing processes *

When you are in the grip of interbeing, you make no effort to control or impose yourself on others. You simply respond to the demand of the moment, without expecting to control the future.

Touch the moment deeply. With you heart. With your breath. Concentration is happiness.

This delicate, yet dynamic session is about feeling alive. We'll move gracefully thru the body, while building strength from the inside out. Come experience subtle transitions and heart-opening postures. 

 

 

KIRSI TIKKA JA TIINA MANKKI

Tiina Mankki on tanssitaiteilija, tanssipedagogi, joogaopettaja ja shiatsu-terapeutti. Jooga ilmaantui Tiinan elämään, kun hän loukkaannuttuaan tanssitreeneissä haki joogasta apua. Inspiraatiota omalle joogapolulle Tiina on saanut niin Thaimaasta, New Yorkista, Berliinistä kuin Ateenasta. Perusopintojen jälkeen Tiina on lisäkouluttanut itseään tunnettujen opettajien tiiviskursseilla. Tällä hetkellä hän syventää osaamistaan Tanya Popovichin koulutuksessa. Tiina on yksi Pranama Pop Up- studion perustajajäsenistä ja pian hän alkaa kouluttamaan tulevia joogaopettajia yhdessä Kirsi Tikan ja Outi-Maija Itkosen kanssa. Tiina on opettanut joogaa vuodesta 2010. Opettajana Tiina haluaa innostaa ja auttaa muita kohti elinvoimaa, tasapainoa, hyväksyntää ja jopa hullunkurista iloa. Anatomisesti oikeat linjaukset asanoissa luovat turvallisen perustan joogaharjoitukselle, jolloin itsetutkailulle ja hulluttelulle jää tilaa. 

Kirsi Tikka on tanssitaiteilija, kulttuurituottaja, joogaopettaja, Ayrvedinen joogahieroja ja Reiki- terapeutti. Kirsin tausta pitää sisällään yleisurheilua, voimistelua, muodostelmaluistelua ja balettia Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa. Loukkaantumiset ohjasivat Kirsin aikanaan ensimmäiselle joogatunnille. Kirsi on suorittanut RYT 200- joogaopettajatutkinnon Jenni Morrison-Jackin ja Mia Jokinivan koulutuksessa Villa Mandalassa. Tällä hetkellä hän täydentää RYT 500- joogaopintojaan Tanya Popovichin johdolla. Kirsi on opettanut päätoimisesti joogaa vuodesta 2009. Joogatuntien lisäksi Kirsi toimii jooga- ja mentaalivalmentajana Personal Trainer Akatemiassa ja pian hän aloittaa uusien joogaopettajien kouluttamisen yhdessä Tiina Mankin ja Outi-Maija Itkosen kanssa. Opettajana Kirsi on lempeän vaativa ja kannustava. ”Haluan, että jokainen tunnille osallistuva kokee ympäristön turvallisena, ja että olen siellä heitä varten ”.

www.rootstoriseyoga.com

LEAN on ME – joogaa avustettuna, torstai 3.8. klo 14.00-15.00, miinamakasiini 1

Tällä tunnilla keskitymme vastaanottamaan opettajien avustukset virtaavan vinyasa-flow harjoituksen aikana. Avustaminen parhaillaan vie sinua joogina kohti parempaa linjausta ja pienen hellävaraisen avustuksen turvin pääset sen sentin kaksi pidemmälle asanassa, mihin hengitys ja omavoima ei vielä täysin vie.

Monesti käytämme liikaa energiaa päästäksemme syvemmälle asanaan. Monesti riittäisikin rentoutuminen, uppoutuminen hetkeen ja hengitykseen. Turvallisesti avustettuna voit rentoutua, keskittyä hengitykseen ja kuulla paremmin kehosi signaalit. Avustuksissa pätee sama idea kuin muussa partneroinnissa - hiljenny, hengitä, avaudu, kuuntele toista ja reagoi vasta sitten.

Parhaimmillaan toistuva avustus ohjaa kehoa niin, että pikku hiljaa se muistaa jo itse minne matkata.

Harjoituksen vaikutus tulee olemaan voimakas ja lähdet jatkamaan päivääsi voimaantuneena ja elpyneenä.

 

NINA RUOTSALAINEN

Nina is a RYT200 flow and yin yoga teacher studying towards her RYT500 certification. She set up Yonder Yoga as an adventure in yoga, taking the practice to unexpected places in various forms and with different themes, often with an accompanying soundtrack. She enjoys savasana and not taking herself too seriously.

Nina on RYT 200 Flow – ja YINjoogaopettaja ja hän syventää opintojaan kohti RYT 500 –sertifikaattia. Hän perusti Yonder Yogan viedäkseen harjoituksen uusiin paikkoihin ja antaen sen ottaa erilaisia muotoja ja teemoja usein sopivalla soundtrackilla tuettuna. Nina nauttii savasanasta eikä ota itseään liian vakavasti.

Nina tuo Magnesiaan tunnin, jossa käännämme katseen sisäänpäin pimennetyssä tilassa. Tämä englanniksi ohjattu 75 minuuttia kasvaa meditaation kautta liikkeeseen, liikkeen ja äänen kautta mielenmaisemaan päättyen savasanaan.

www.facebook.com/yonderyogahelsinki

Together in the dark- Yonder Yoga goes lights out, Thursday, August 3rd, 12.15-13.30, keltainen talo

At the height of nightless summer, we fold into darkness. Yonder Yoga invites you to a session conducted in the absence of light, in a studio dimmed to dark, where there’s nothing to see, at least not with the naked eye. This 75 minute class will focus on turning inward, feeling and sensing the practice more than seeing it, yourself, or others. Growing from meditation to movement and still yin to slow yang, we travel through a sound and mindscape to reach our peak pose of savasana.

The class is taught in English and is suitable for all levels. 

 
Virpi Melleri.jpg

SHALA HELSINKI ✧ Liisa Laine

Liisa Laine is one of the three founders and owners of Shala Helsinki together with Nina Andersson and Juuli-Maria Vuori. She is a Yoga Alliance certified yoga teacher (RYT-200) and has been sharing the practice through teaching for nearly four years. Liisa is currently completing studies in Lightfulness Coaching by Leena Markkanen from Ilon Akatemia, as well as studying towards RYT-500 with Yoga Medicine by Tiffany Cruikshank. She is also a certified Crystal Energy Healer.  Liisa teaches vinyasa flow and yin yoga with a strong focus in alignment and precision. She runs her classes pretty intuitively with a sparkle in her eye, giving you tools for spiritual alignment as well as physical strength. Her practice is strong yet soothing, making you feel energetic and rejuvenated.  Liisa has spent past 10 years in Australia and Canada, but has now returned to her native country of Finland. She is looking forward to cross a path with you and share a practice through Shala Helsinki.

Liisa Laine on yksi Shala Helsingin kolmesta omistajasta yhdessä Nina Anderssonin ja Juuli-Maria Vuoren kanssa. Hän on sertifioitu joogaopettaja (RYT200) ja toiminut opettajana neljän vuoden ajan. Liisa päättää juuri henkisen hyvinvinnin ohjaajan opintojaan ja opiskelee lisäksi Tiffany Cruikshankin Yoga Medicine RYT-500 koulutuksessa. Liisa opettaa Flow – ja Yin-joogaa vahvalla anatomia- ja linjausfokuksella unohtamatta intuitiota ja pilkettä silmäkulmassa. Hänen jakamansa harjoitus on vahva, mutta rauhoittava ja tunnin jälkeen olo onkin energinen ja uudistunut. Liisa on palannut kotisuomeen 10 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ja on iloinen päästessään jakamaan harjoitustaan Shala Helsingin kautta.

Liisa tuo Magnesiaan Shala Flow yogan: hauskan, dynaamisen ja rauhoittavan tunnin. Tunnilla käytetään musiikkia ja se ohjataan englanniksi.

www.shalahelsinki.com

SHALA Flow Yoga, Friday, August 4th, 12.30-13.30, keltainen talo

This is a fun and dynamic yet soothing practice. Flow yoga is a style of yoga that links movements to form a 'flowing' sequence of dynamic asanas synchronized with the breath. The practice can be dynamic yet mindful, aiming to increase the strength and flexibility, as well as realise stress and energy blockages in the body. This involves synchronising the breath with a progressive series of postures producing internal heat and that detoxifies muscles and organs. The result is calm mind, improved circulation, light and strong body. We will use music in the classes. 

 

Anna-Maria Sinisalo ja Niina Pippuri

Anna-Maria Sinisalo on RYT200 jooga- ja mindfulness sekä meditaatio-opettaja ja Pieni Hiljaisuus jooga- ja meditaatiostudion omistaja Helsingistä. Matkan joogan ja meditaation parissa hän aloitti yli 15 vuotta sitten. Jooga- ja meditaatiohetket ovat hänelle paikkoja pysähtymiseen, hiljentymiseen ja kääntymiseen kohti sisintä. Opettamisessa Anna-Maria painottaa yksilöllisyyttä, henkilökohtaisuutta ja kunkin omaa matkaa. Itsensä kuunteleminen, tietoisuuden kasvattaminen ja harjoituksen henkinen puoli ovat lähellä hänen sydäntään.

“Oman harjoitukseni myötä olen oppinut näkemään itseni ja maailman totuudenmukaisempana ja ihmeellisempänä paikkana kuin aikaisemmin olisin uskonutkaan”.

www.annamaria.fi

www.pienihiljaisuus.fi

www.facebook.com/Matkallasisimpaan

Niina Pippuri on RYT200 joogaopettaja. Lähellä Niinan sydäntä ovat tiibetiläiset äänimaljat, joiden sointujen avulla Niina tuo silmiesi eteen värikkäitä äänimaisemia ja rentouttaa sinut pitkään meditaatioon. Niina on opiskellut äänimaljojen soittoa Chiang Maissa Pohjois-Thaimaassa. Joogan ja meditaatioiden lisäksi Niina tekee myös energiahoitoja (Reiki & Theta) ja hänen hellässä huomassa sinun on turvallista tulla myös ihan ensimmäistä kertaa joogatunnille. Vapaa-ajallaan Niina joogaa, kuokkii puutarhassa ja kiertää maailman eri kolkkia ihmetellen kaiken kauneutta. 

www.soulnpepper.fi

www.facebook.com/soulnpeppersuomi

Tietoisuuden Yinjooga, Jooganidra ja Tiibetiläiset äänimaljat, torstai 3.8. klo 19.15-20.45, miinamakasiini 1

Annamarian ja Niinan Joogatunti yhdistää yinjoogaan tietoisuuden meditaatio -harjoituksia, yhdessä erilaisten hengitysharjoitusten (pranayama) ja mudrien (sormien energialukko) kanssa. Harjoitus päättyy pitkään Jooganidraan (joogin uni) tiibetiläisiä äänimaljoja kuunnellen.

Otamme harjoituksen aikana askelia kohti hiljaisuuden ja pysähtymisen paikkaa, joka meiltä kaikilta löytyy sisältämme. Yinjoogan asanat avaavat kehoa lempeästi tilaa antaen ja tietoisuuden meditaatiot vahvistavat läsnäoloa, hyväksyntää ja kiitollisuutta. Erilaiset hengitysharjoitukset rauhoittavat ja tasapainoittavat,  ja mudra –harjoitukset voimistavat ja ohjaavat kehon energian virtauksia. Jooganidra laajentaa ja syventää tietoisuutta. Soul'n Pepper Niinan Tiibetiläiset kulhot tukevat harjoitusta ja niiden äänet resonoivat kehossa eri taajuuksilla.

Tunti on kuin pieni matka sisimpään vahvistaen yhteyttäsi ensin itseen, jonka kautta avaudumme todellisemmin ja valovoimaisemmin myös muille. Tunti ei edellytä ennakkotietoja tai –kokemusta yinjoogasta tai meditaatiosta.

 

JOHANNA LINDROOS

Originally from Finland, Johanna encountered yoga in India back in 2010. Amid digesting some bigger and smaller changes in life, yoga gradually became important to her offering moments of calmness and joy. Now living inSingapore, she continues to be fascinated by the physically demanding and spiritually nurturing practice. Johanna completed her 200 RYT training by Real Yoga Singapore in collaboration with the Kaivalyadhama Yoga Institute in Pune, India. She has complemented her training by certificate courses and workshops both in Asia and in Europe. She has been teaching 2013. Johanna loves creative yet disciplined sequences that energise the body and nourish the soul. Her classes are designed to be challenging and invigorating for students at all levels with an element of surprise and/or challenge and a lot of compassion. Through yoga she wishes to inspire others both on and off the mat, just like her teachers inspire her.

Johanna sai ensikosketuksen joogaan Intiassa vuonna 2010. Suurten elämänmuutosten tiimellyksessä joogasta tuli yhä tärkeämpi osa elämää tarjoten rauhaa ja iloa. Tänään Johanna asuu Singaporessa, jossa valmistui joogaopettajaksi 2013. Perusopintojen jälkeen hän on täydentänyt opintojaan kursseilla Euroopassa ja Aasiassa. Johanna rakastaa luovia, mutta kurinalaisia asanasarjoja, jotka energisoivat kehoa ja ravitsevat sielua. Tunnit on suunniteltu siten, että ne tarjoavat sopivasti haasteita ja onnistumisen elämyksiä kaiken tasoisille joogaajille sekä usein jonkinlaisen yllätysmomentin. Johanna toivoo joogan kautta inspiroivansa oppilaitaan niin matolla kuin sen ulkopuolellakin.

Magnesiassa saamme nauttia Johannan englanninkielisestä tunnista ” Decoding arm balances”. Luvassa on kaiken tasoisille joogeille soveltuva sukellus leikkisään käsillätasapainottelun maailmaan.

www.outtahatha.com

Decoding arm balances, Thursday, August 3rd, 15.45-17.00, keltainen talo

The workshop helps to decode arm balances by step-by- step approach. We start with the foundations to build core and arm strength and to open the hips and move on to tackle the most common arm balances, such as crow, peacock, grasshopper, eight angle pose and selected variations. We finish with wrist and shoulder therapy to release any tension and to maintain healthy joints and muscles. All levels welcome! No prior arm balance experience needed, the workshop is suitable for both beginning flyers as well as for experienced practitioners looking to refine their arm balance practice. Prepare to laugh and play around, arm balances are all about freedom and fun!

 

GAIA VALLILA  MInna Ulmanen

Minna Ulmanen on 37-vuotias positiivinen ja empaattinen ihminen, jolle tärkeimpiä asioita elämässä on terveys, hyvä olo, rakkaus ja oma lapsi. Voimaa ja energiaa Minna saa joogan lisäksi luonnosta, toisista ihmisistä sekä matkustamisesta. Minna on ohjannut joogaa ja pilatesta aktiivisesti useamman vuoden ajan. Opettajana hän haluaa tarjota jokaiselle sopivan, omaa kehoa kunnioittavan ja huomioivan harjoituksen. Minna tahtoo rohkaista jokaista tutustumaan joogaan, viettämään aikaa oman kehon äärellä.

Gaia Vallila on pieni joogastudio, jonne jokainen on lämpimästi tervetullut omana itsenään .

www.gaiavallila.fi

GroundingYin Yoga, torstai 3.8. klo 21.15-22.45, miinamakasiini 1

GroundingYin on Minna Ulmasen kehittämä tuntikokonaisuus, jossa Yinjoogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiinasanoihin on yhdistetty Meridiaanien käsittelyä niitä kevyesti hieroen ja painellen.

Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista. GroundingYinissä käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös mm. aineenvaihdunta, veren- ja nestekierto sekä ruoansulatus aktivoituvat. Asanoissa ollaan kerrallaan noin viisi minuuttia, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä oppilaita.

 Tunnin vaikutukset kestävät useammasta tunnista vuorokauteen, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta, vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa.

 

JenniEmilia Kauppila

Jenniemilia Kauppila, 36, on tietoisuustaitoterapeutti, meditaatio- ja joogaopettaja sekä tietokirjailija. Hän on kouluttautunut erilaisten kehollisten menetelmien kuten mindfulnessin, hengitysterapian sekä kognitiivisen lyhytterapian parissa. Viimeisen 7 vuoden ajan hän on jakanut intohimoaan lukuisten yksilöasiakkaiden sekä terapiaryhmien parissa. Talvisin Jenniemilia vetää hyvinvointi-ohjelmaa ja ohjaa joogatunteja Tyynenmeren luxusristeilijällä ja muulloin hänet löytää opettamasta perheensä joogasalilla Helsingin Punavuoressa. Jenniemilian kirja “Rakastan, siis olen – 30 askelta sisäiseen voimaan” on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

www.jenniemilia.fi.

Uuden ajan ihmissuhde, torstai 3.8. klo 17.00-18.30, miinamakasiini 2

Ihmissuhde on elämän lahja – matka omaan itseen toisen peilaamana. Jos peilikuvaansa ei uskalla kohdata avoimen uteliaasti ja sallivasti, alkaa sisäinen taistelu sekä omia, että toisen pelkoja ja heikkouksia kohtaan. Tätä taistelua ei voita kukaan. Molemmat osapuolet kadottavat yhteyden itseensä ja toisiinsa ymmärtämättöminä siitä, mitä meni vikaan. Tämän luentoworkshopin aikana tutustumme niihin ominaisuuksiin, jotka mahdollistavat ihmissuhteen kukoistamisen ja yksilöiden henkilökohtaisen kasvun. Parhaimmillaan kahden toisiaan arvostavan yksilön suhde on kuin yllättävä ja inspiroiva lahjapaketti, joka avataan joka päivä uudelleen ja uudelleen. 

 

LIFTED

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettavien täysi potentiaali. Liftedin valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, ajattelun sekä mindfulnessin kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat. Get inspired, get Lifted!

www.lifted.fi

Lifted Bodyweight training, perjantai 4.8. klo 15.00-16.15, Main Stage

Tule pitämään hauskaa ja oppimaan uusia liikkeitä Liftedin yhteisölliselle kehonpainoharjoittelutunnille! Lifted Bodyweight -tunnilla treenataan Liftedin valmennuksista tuttuja tehokkaimpia liikkeitä kehonpainoharjoitteluvalmentaja Jukka Joutsiniemen johdolla. Kehonpainoharjoittelu tukee erinomaisesti kehittymistä etenkin haastavimmissa asanoissa. 

Onnellisuutta ja tuloksia viisaammalla itsensä johtamisella, perjantai 4.8. klo 12.00-13.00, miinamakasiini 1

Liftedin hyvinvointivalmentaja ja perustaja Taneli Rantala avaa kuinka yksinkertaiset toimintatavat ja kokonaiskuvan hahmottaminen voivat auttaa sinua suoriutumaan paremmin siinä mihin sinulla on intohimoa ja samalla nauttia matkastasi entistä enemmän! Viime aikoina entistä suurempaan arvoon noussut itsensä johtaminen on havaittu olevan selkeä puute, joka estää monia saavuttamasta täyttä potentiaaliaan ja unelmiaan. Taneli on valmentanut itsensä johtamista suurimmissa suomalaisissa yrityksissä, kouluissa ja tuhansissa kodeissa.

FRANTSILA ✧ ANNA KARHU-CORMIER

Anna Karhu-Cormier on Diplomi fytoterapeutti, jooga-opettaja ja kuvataiteiden maisteri. Annassa huokuu sydämellinen läsnäolo ja luovuus. Hän yhdistää työssään niin kasvimaailman parantavia saloja, joogaa ja luovuuden ihmeitä. Anna on miehensä Jupiterin kanssa Frantsilan Luomuyrttitilan uutta sukupolvea. Frantsilan luomuyrttituotteet perustuvat kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin.

www.frantsila.com

Tuoksuja ja Mielenrauhaa – eteeriset öljyt, perjantai 4.8. klo 12.00-13.30, Heartful Space

Työpajassa avataan aistit aidoille eteerisille öljyille ja löydetään omat lempituoksut. Eteerisillä öljyillä on ihmistä monin tavoin hoitava vaikutus ja jokainen pääsee luomaan oman ainutlaatuisen tuoksu-yhdistelmän tukemaan tämän hetkistä elämäntilaa esim. vahvistamaan sisäistä rauhaa, virkistämään tai avaamaan sydäntä. Hoitavan joogaparfyymin raaka-aineina käytetään aitoja eteerisiä öljyjä, jotka sekoitetaan luomu jojoba-öljyyn. Mukaasi saat ymmärrystä eteeristen öljyjen hoitavista vaikutuksista ja oman hurmaavan tuoksuisen hoitavan joogaparfyymin. 

 

EEVI MINKKINEN

Eevi Minkkinen on itsetuntemusohjaaja, äiti, vaimo, ystävä ja ihminen, joka rakastaa kylpytakkeja ja pyjamahousuja. Eevi uskoo inhimillisyyteen, aitoon kohtaamiseen addiktioihin turvautumisen sijaan. Eevi tietää sekä omasta kokemuksestaan ja työstään, että psykologiset haavamme eivät katoa suorittamalla, henkisyyteen pakenemalla, kehoa tuunaamalla tai toisesta ihmisestä pelastajaa etsimällä vaan rauhassa kohtaamalla ja tutkien, sallien pelkojen, impulssien kuin myös haaveiden nousta ja katsoa syvemmälle, ymmärryksellä. 

”Itsetuntemuksen lisääntyminen selkeyttää, tuo tilaa ja aitoa hyväksyntää elämän erilaisia vaiheita kohtaan, sekä tukee terveen itsekunnioituksen luomista. Sitä että on hyvä olla itsessään”.

www.eeviminkkinen.fi

Inhimillinen parisuhde, perjantai 4.8. klo 16.00-17.30, keltainen talo

Yksikään parisuhde ei ole täydellinen tai aina vaan ihanaa alkuhuumaa. Parisuhde on paikka, jossa haavamme ja inhimillisyytemme tulevat helposti näkyville. Se on usein pelottavaa ja saa meidät suojautumaan, jokaisen omalla tavallaan. Joku vetäytyy, joku hyökkää, joku pakenee töihin, joku pitää kiinni kynsin hampain ja joku esittää ettei välitä.

Kun suojaudumme, yhteys sydämeemme heikkenee ja menemme reagointimoodiin. Näin toimiessamme emme ole enää samalla puolella, vaan pyrimme parhaamme mukaan suojaamaan itseämme kivulta. Tämän teemme usein keinoin, jotka vievät suhteesta erilleen.

Usein luullaan että reagoinnin tapahtuminen on huono asia, mutta se ei ole totta. Se on hyvin inhimillistä. Reaktioiden näkyväksi tulo voi auttaa valtavasti eteenpäin omalla tiellä. Se voi auttaa löytämään ymmärrystä itseä kohtaan, sekä vapauttamaan kipeitä tunteita ja uskomuksia. Oleellisempaa on, miten käännämme kurssin reagoinnista takaisin yhteyteen ja ennen kaikkea yhteyteen itseämme kohtaan. Silloin kun on mahdollista kohdata myös toinen.

Inhimillinen parisuhde -workshopissa tutkimme näitä teemoja luennon ja muutaman harjoituksen tuella.

 

Suvanne ✧ Tertti, Ville & Bea

Tertti is a young pioneer driving to develop tea culture further in Finland. Founder of Suvanne and other tea projects he has years of experience holding tea events ranging from the jungles of Laos to children’s events in Helsinki. He is devoted to teach tea as a medicine to battle the stress in these hectic times.

Tertti on nuori uranuurtava teekulttuurin kehittäjä Suomessa. Suvanne- ja muiden teeprojektien perustajana hänellä on vuosien kokemus erilaisien teetapahtumien järjestämiesestä Laosin viidakoista Helsingin lastentapahtumiin. Hänen visionaan on opettaa teetä lääkekasvina poistaakseen stressiä näinä hektisinä aikoina.

Ville Sorsalle teepolun kulkeminen on tuonut monia kauniita asioita: ystäviä, oivalluksia, rakkauden luontoa kohtaan ja halun parantaa maailmaa. Hänelle teen tarjoaminen on keino jakaa meditatiivinen mielentilansa muiden kanssa ja vahvistaa kokemusta yhteydestä itseemme, toisiimme ja luontoon.

For Ville Sorsa, following the path of tea has brought so many good things to his life: friends, insights, love for nature, and a desire to heal the world. For him, serving tea is a way of sharing his meditative mind and bringing more sense of connection to our lives.

Bea on aina keksinyt hyviä tekosyitä rentoutua ja keskittyä kauneuteen ympärillään. Tee antoi hänelle tavan jakaa kauneutta ja yhteyttä ilman sanoja tai haastavia harjoituksia. Tee näytti hänelle tavan jakaa itsensä löytämisen ja yhteyden kokemuksia ilman sanoja tai haastavia harjoituksia. Jo vuosia hän on antaumuksella tutkinut ja jakanut teen tietä lääkkeenä maailmanlaajuisesti.

Bea has always found excuses to relax and contemplate the beauty around her. Tea showed her a way to experience and share moments of self-discovery and connections without the need for words or difficult practices. Since years she is devoted in exploring and sharing worldwide the way of tea as medicine.

www.facebook.com/SuvanneTea

Teeseremonia, torstai 3.8. klo 15.30-17.00, Heartful Space

Teeseremonian tavoitteena on tarjota vieraille uniikki ja voimallinen rauhan kokemus korkealaatuisen puhtaan teen avulla. Käytämme seremonioissa 20 vuotta tai sitä vanhempaa pu’er-teetä tai vanhojen teepuiden teetä. Nauttiessamme teetä hiljaisuudessa tuomme vieraamme syvästi rauhalliseen ja selkeään mielentilaan. Usein voimallinen teekokemus antaa uutta ymmärrystä itsestä tai se voi laukaista henkisiä patoutumia.

Tea ceremony, Friday, 4th August, 16.00-17.30, Heartful Space

Our goal in the tea ceremony is to offer to the guest an unique, deeply peaceful and profound experience with a powerful clean tea rarely seen in Finland. We use 20 years or older pu’er tea or tea from old ancient trees in our ceremonies. With the simple action of drinking tea in silence we bring our guests to a relaxed yet awake state of mind. Often a strong tea experience gives important new insights about yourself or it can release emotional trauma

 

INNER GUIDANCE FINLAND ✧ IITULI AALTO JA MARI RASIMUS

Iituli Aalto on joogaopettaja ja kehoterapioiden ammattilainen sekä ensimmäisiä Inner Guidance- ja Inner Dance -fasilitoijia Suomessa. Hänen intohimonaan on jakaa muiden kanssa polkua kohti intuitiivistä, aitoa, totuudellisempaa olemista, jossa ei tarvitse elää ristiriidassa itsensä tai toisten kanssa. 

Mari Rasimus on yksi Magnesia Festivalin perustajista, mindfulness-ohjaaja ja inner guidance -fasilitoija. Inner guidancen intuitiivinen menetelmä on auttanut Maria saamaan lukuisia elämänmullistavia oivalluksia ja nopeuttanut tietä kohti uudenlaista tiedostavampaa, kevyttä, iloista ja valoisaa tapaa elää.

Workshopissa ovat fasilitoimassa myös inner dance -menetelmää opiskelleet Karinna Hantula ja Anna Ruohola.

www.facebook.com/InnerGuidanceFinland

Inner Guidance - uutta Suomessa! torstai 3.8. klo 17.30-18.45, keltainen talo

Workshopissa pääset tutustumaan lyhyempänä versiona inner guidance -työskentelyyn musiikin, neljän fasilitoijan ja oman sisäisen viisautesi avustuksella. Inner guidance on jokaisen oma sisäinen tutkimusmatka kohti aitoa ydintään sekä totuudellisempaa ja tietoisempaa elämää. Se auttaa päästämään irti kerrostumista, jotka eivät enää palvele, selkeyttäen elämää ja parantaen hyvinvointia. Kun mikään ei ole oikein tai väärin, ja ohjat annetaan kehon viisaudelle, ihmeitä voi tapahtua ja vapauden löytää tässä ja nyt. Tule kokemaan taianomainen syväsukellus itseen turvallisessa ympäristössä. Workshopissa käytetään ulkoisina apukeinoina musiikkia, kosketusta, ääntä ja sanoja.

  

 

Marika Vepsäläinen

Marika Vepsäläinen on henkisen kasvun ja hyvinvoinnin valmentaja, joka auttaa herkkiä, erityisherkkiä ja herkkyydestään kiinnostuneita päästämään irti rajoittavista toimintamalleista, jotka pitävät heitä jumissa jatkuvassa uupumisen ja selviämisen kierteessä.

www.herkkajavahva.fi

Miten voit tehdä herkkyydestä voimasi, torstai 3.8. klo 13.30-15.30, Heartful Space

Moni herkkä ja empaattinen ihminen vetää toisten tunteista ja tarpeista huolehtimisen överiksi oman hyvinvointinsa, jaksamisensa ja ilmaisunvapautensa kustannuksella. Workshopissa käymme läpi, mistä tämä ylikuormitusta aiheuttava toimintamalli juontaa juurensa ja miten sen otetta voi höllentää itsestään ja elämästään. Kun annamme herkkyydellemme ja siihen liittyville kyvyillemme tilaa, voimme olla ja elää tavoilla, joiden tunnemme olevamme linjassa oman syvimmän.

 

TEIJA AUTIO

Teija Autio valmistui Amsterdamin teatterikorkeakoulusta v. 2001 tanssitaiteen linjalta. Tanssiopintojen ohessa hänja kiersi improvisaatioryhmän kanssa Eurooppaa. Suomeen palattuaan Teija jatkoi erilaisten kehotyöskentelymetodien (mm. Body-Mind-centering, somatics ja Feldenkrais) parissa, ja kävi STOTT pilatesohjaajakoulutuksen. Viimeiset 10 vuotta Teija on ohjannut pilatesta pienryhmä- ja yksilötunneilla, sekä pitänyt erilaisia kehotietoisuuskoulutuksia.

”Ajatus läsnäolon tärkeydestä ja suorituskeskeisyydestä irtipäästämisestä on tärkeä tekijä kaikilla tunneillani, oli se sitten tanssia, pilatesta tai mitä tahansa kehotyöskentelyä”.

www.facebook.com/teijaautio.movement/

Pilateksen perusteet, perjantai 4.8. klo 10.30-12.00, keltainen talo

Pilatestunnilla käydään läpi perustason pilatesharjoituksia tukemaan joogaharjoittelua pienellä teoriaosuudella pohjustettuna. Perehdymme erityisesti valmistaviin liikkeisiin ennen harjoitukseen tai asanaan siirtymistä joka mahdollistaa orgaanisen ydintuen ja lapatuen aktivoitumisen sekä kehon kannatuksen tukemaan nivelia ääriasennoissa. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille, aikaisempaa kokemusta pilateksesta ei tarvitse olla.

 

ELISABETH EHRNROOTH

Elisabeth Ehrnrooth is a singer/songwriter and composer who is inspired to work with people towards a kind and loving attitude for the self. Along her career in music as an independent artist she studies social psychology and is curious to find ways how to use singing as a tool for well-being and deeper self-knowledge.

Elisabeth Ehrnrooth on laulaja-lauluntekijä ja säveltäjä, joka inspiroituu työnteosta ihmisten kanssa, jotka suhtautuvat itseensä lempeydellä ja rakkaudella. Magnesiassa saamme nauttia Elisabethin englanninkielisestä ”voice healing” – workshopista. Työpajaan osallistuminen ei vaadi täydellistä sävelkorvaa: laulaminen on lahja, joka on tarkoitettu meille kaikille.

www.facebook.com/elisabethsings

Elisabeth's Spotify

Voice Healing with Elisabeth Ehrnrooth, Friday, August 4th, 18.00-19.30, keltainen talo

I have two passions. Music and empowering people. Together they become Voice Healing. I encourage people to dig deep into themselves, find their own voice and use it as a tool to feel good in themselves, because I believe that singing belongs to everybody! 

This is a workshop that aims to empower and challenge you to do something new. It is NOT a workshop to teach you how to sing well technically. I invite people to join me in this workshop regardless of the non-singing or singing background. 

Together we will:

  •  Become more familiar with one’s own voice through simple practice 

  •  Challenge the old mindset about the self and the voice

  •  Create a connection between the deeper self and the voice  

  •  Challenge ourselves to sing with other people present (Nobody is forced to do anything they don’t feel   comfortable doing)

  •  Relax to beautiful music. 

(Pssst. Beneath the surface this workshop is about self-love and acceptance. But that you will work on indirectly by taking first steps into the world of singing <3 ) 

If anything, I hope that you leave my workshop feeling connected and empowered.  

 

Markus Pesonen &Catarina Brazão

Markus Pesonen is a composer, guitarist, sound alchemist, multimedia artist and teacher, investigating the impact of sound on people and the environment. In the contemporary music field he’s known from music groups ranging from solo guitar with live electronics to his 11-piece ensemble Markus Pesonen Hendectet and from a chamber music to techno remix with an international trajectory. “My work continues to be inspired by nature and the nature of reality.” Markus is also an advocate for thriving health and abundant living, always finding new connections across disciplines, developing innovations for the greater good and creating sounds and songs to invigorate the body and soul.

Catarina Brazão is a somatic educator, social entrepreneur, soul midwife and an avid nature lover. Catarina is an advocate for the freedom of self-expression and is on a mission to help people claim back their innate wholeness. Her goal is to help people to get to know themselves and learn to listen to the subtle messages that the body gives. With over ten years of experience working on one-on-one sessions and groups, and inspired by the practice of a variety of somatic and spiritual disciplines, she teaches an exclusive approach tailored to each person she works with. Today she mainly offers fully immersive workshops, courses and programmes around Europe that support people in discovering their uniqueness and authenticity. "By respecting and accepting all parts of ourselves we can ultimately love our purpose of existence.”

Markus Pesonen on säveltäjä, kitaristi, äänialkemisti, multimediataiteilija ja opettaja, joka tutkii äänen vaikutusta ihmisiin ja ympäristöön. Markus on myös kukoistavan terveyden ja runsaan elämän sanansaattaja, joka pyrkii etsimään yhteyksiä eri tieteen- ja taiteenalojen väliltä niin, että ne kehittäisivät koko yhteisöä palvelevia innovaatioita ja loisivat ääniä ja lauluja, jotka elvyttävät ja ravitsevat niin mieltä kuin kehoa. Catarina Brazão on somaattinen kouluttaja, yhteiskunnallinen yrittäjä, soul midwife ja intohimoinen luonnonystävä. Catarina on vapaan itseilmaisun sanansaattaja, ja hänen tavoitteenaan on auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä sisäisesti kokonaisiksi — sekä kuuntelemaan kehon herkkiä viestejä. 

www.markuspesonen.com

www.catarinabrazao.com

forthesakeofbeings.com/soundjourney

Markus ja Catarina tuovat Magnesiaan kehittämänsä somaattisen äänimatkan, jonka kautta he haluavat mahdollistaa ihmisille yhteyden itseen ja  ja sitä kautta muihin. Työpaja on englanninkielinen.

Somatic Sound Journeys, Thursday, August 3rd, 21.00-22.30, keltainen talo

Somatic Sound Journeys are three-dimensional sonic landscapes that involve a variety of nature sounds and acoustic music recorded binaurally. Music and sound elicit emotive and intuitive associations that can be felt physically, opening up a space to train somatic awareness. The experience is accompanied by a blindfold mask that enables total darkness even with open eyes. A holographic speaker system is also used, balancing our hearing and thus bringing a sense of deep centredness. You are invited to use the experience for somatic processing of sensations, emotions or any information that is produced by the impact of the sound in the body. It’s a form of active listening that deepens self-awareness and the connection to the “soma” — the felt body.

Somatic Sound Journeys were created by Catarina Brazão and Markus Pesonen as a part of Acoustic Body® approach that brings together somatic education, eco-psychology and the power of sound to help people reconnect with their nature within and around.

 

5RHYTMS® ✧ KAROLIINA VALONTAIVAL

Karoliina Valontaival on tanssinut 5Rytmiä® yli 10 vuotta. Tanssi on tuonut hänen elämäänsä valtavan paljon iloa ja oivallusta, auttanut haasteiden läpi ja mullistanut suhteen kehoon. Karoliina jakaa intohimoaan tätä lajia kohtaan suurella sydämellä. Hän on järjestänyt Suomessa kansainvälisiä 5Rhythms®-työpajoja viisi vuotta ja viikkotunteja 1,5 vuotta. Hän valmistuu vuonna 2018 Suomen ensimmäiseksi sertifioiduksi 5Rhythms®-opettajaksi. 5Rytmiä® -opettajuuden lisäksi Karoliina on iyengar-joogaopettaja sekä ympäristökasvattaja.

Karoliina has been dancing 5Rhythms® for over 10 years. Dance has brought an abundance of joy and insight, it has helped her through challenges and revolutioned the way she sees her body.

Karoliina will bring this amazing tool to Magnesia main stage giving you the opportunity to dance in a wild and free manner, listenting to your own body and expressing your own movement. The class will be held in both Finnish and English.

www.dancingfromwithin.com

5Rhythms® (eli 5Rytmiä®) – luova tanssi, Thursday, August 3rd, 19.30-21.00, Main Stage

Tervetuloa tanssimaan villisti ja vapaasti, pehmeästi ja pyörähdellen, omaa kehoa kuunnellen, omaa liikettä ilmaisten. 5Rhythms® eli 5Rytmiä® on eheyttävää, energisoivaa ja elävöittävää luovaa tanssia, joka sopii kaikille: kaiken ikäisille, muotoisille ja kokoisille; aloittelijoille ja pitkään tanssineille; rytmitajuttomille ja niille joilla on rytmi veressä. Tanssin kautta saavumme kotiin omaan kehoon. Aikaisempaa kokemusta et tarvitse, ainoastaan uteliaisuutta, avointa mieltä ja sydäntä sekä halua syventyä omaan kehollisuuteen. 

 

Hanna-Mari Nieminen

Hanna-Mari Nieminen eli Hami on joogaohjaaja, doula ja kolmen lapsen äiti, joka on lumoutunut raskauden luomasta sisäkkäisyydestä, syntymän ihmeestä, äitiydestä ja naiseudesta. Hamin ohjaama jooga perustuu italialaisen Vanda Scaravellin metodeihin ja hän on erikoistunut raskausjoogaan sekä synnytyksen jälkeiseen harjoitteluun. Ohjaukseensa hän yhdistää mahdollisuuksien mukaan myös doulataitojaan.

www.hamila.fi

Ihana kamala raskaus - jooga tukena muutoksessa, torstai 3.8. klo 14.00-15.15, keltainen talo

Käsillä on tuntematon matka, jonka myötä tutustuu uuteen ihmiseen - ei ihme että raskaus ja koko elämän muuttuminen voi hirvittää ja jännittää! Muutos voi yllättää silloinkin, kun uusi ihminen ja erilainen elämänvaihe on toivottu ja odotettu. Jooga tarjoaa työvälineitä niin muutoksen käsittelyyn, raskauden aikaiseen ja synnytyksen jälkeiseen hyvinvointiin kuin uuden identiteetin hyväksymiseen. Tule tutkimaan miten käsitellä tätä muutosta joogan keinoin. Luvassa voimaa ja lempeyttä raskaana oleville sekä pienten lasten äideille.

 

VIJNANA JOOGAKOULU OLO-TILA ✧ JUTTA NIALA

Jutta Niala on Sertifioitu Suomen Vijnana joogan pääopettaja ja joogastudio Olo-Tilan omistaja. Jutalla on laaja kokemuspohja joogan opettamisesta vuodesta 1999.

Jooga on Jutalle elämäntapa; hän harjoittelee päivittäin useamman tunnin ja päivittää ammatillista osaamistaan vuosittain Vijñāna joogaopettajien kansainvälisissä koulutuksissa. Rakkaus joogaan, intohimoinen asenne tutkia harjoituksen avulla oman potentiaalin ulottuvuuksia, herkkyys ja intuitiivisuus yhdistyvät vankkaan ammattitaitoon Jutan ohjauksessa. Jutalle jooga merkitsee transformaatiota ja matkaa itseen. Tätä syvällistä kokemuspolkuaan hän jakaa sydämestään, räätälöiden ohjauksensa joogaajien kokemustaustat huomioiden.

Jutan työnkuvaan kuuluvat joogatunnit, syventävät workshopit ja retriitit niin aloittelijoille kuin joogaopettajille, terapeuttinen jooga ja jooga erityisryhmille. Hän tekee pioneerityötä joogan parissa Naisten Linjan kanssa; he ovat yhteistyössä kehittäneet Olo-Turva © konseptin, joka on kehollinen toipumiskeino väkivaltaa kokeneille naisille.

www.joogaolemus.fi

Sydämen hiljaisuus, ääni, hengitys ja liike - Vijnana jooga, torstai 3.8. klo 8.15-10.00, miinamakasiini 1

Virittäydymme sydämen taajuudelle sydänmeditaation avulla. Hiljaisuudessa syntyy sydämen voima, jota jalostamme sydänchakraan sekä ilma- ja eetterielementtiin liittyvien hengitysharjoitusten ja käsimudrien avulla.

Löydämme yhteyden sisäiseen ääneemme, joka siivittää mudraharjoitusta ja auttaa aistimaan energiakehoa. Kehomme on äänimalja, joka resonoi ainutlaatuista, sydämestämme kumpuavaa sisäistä ääntämme.

Vijnana joogan sisältäpäin syntyvän voiman liike johdattelee keholliseen sydämen alueen avautumiseen; lempeä, pehmeä ja kokonaisvaltaisen eheä liikkuminen hellii kehoa ja mieltä pintaa syvemmältä. Äänimaljojen harmoninen äänimaailma johdattelee kohti syvää hiljentymistä yhteisten joogahetkiemme päätteeksi.

Et tarvitse aiempaa kokemusta Vijnana joogasta. Jokainen voi harjoitella omista lähtökohdistaan ja taustastaan käsin. Sydämellisesti tervetuloa sydämen ulottuvuuksille kokemaan ja oivaltamaan!

 

KATJA-MARIA "KATTI MEU" TAAVITSAINEN

Katja-Maria "Katti Meu" Taavitsainen on suomalainen tanssija, koreografi ja muusikko. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalta 2010 ja tehnyt sen jälkeen töitä tanssijana, koreografina ja opettajana niin Suomessa kuin Euroopassa. Nyt hän tekee täysipäiväisesti debyyttialbumiaan, joka julkaistaan 2017 vuoden kuluessa, sekä ohjaa oman liikemetodinsa pohjalta erilaisia workshoppeja Suomessa ja maailmalla.

www.facebook.com/kattimeu

Räppijooga, perjantai 4.8. klo 19.00-20.30, miinamakasiini 1

"RÄPPIJOOGA" on Taavitsaisen kehittelemä kehonhuoltokokonaisuus, jossa yhdistyy pilateksesta, hathajoogasta, yin-joogasta, flowsta ja release-tekniikasta tuttua liikekuvastoa. Tunti on intensiivinen kehomatka, joka tehdään letkeään ja paikoin dynaamiseenkin ysäriräpin helmiin upoten.

 

BIONDANCE ✧JANI PESONEN

Tanssiin innostaja ja DJ (Dance Jockey) Jani Pesonen johdattelee liikematkalle elämäniloon, hyväsydämisyyteen, kohti totuudellisuutta ja omana itsenä olemista. Jani on Biodanzaan pohjautuvan koulutuksen käynyt psykoterapeutti, suuntauksena kehopsykoterapia. Jani yhdistää tanssi- ja liiketerapeuttisia sekä fyysisen teatterin lähestymistapoja psykofyysisiin menetelmiin luovan liikkeen työpajoissa, joiden avulla hän on ohjannut ihmisiä kohti elämän lahjasta nauttimista jo reilun neljän vuoden ajan.

 www.kehopsyko.fi

BIONdance - ELONtanssi luovan liikkeen työpaja, perjantai 4.8. klo 16.30-18.00, miinamakasiini 1

Työpaja sisältää luovaa, vapaata liikettä ja liikkeellisiä syväkohtaamisia muiden ja itsensä kanssa antoisassa ilmapiirissä ja mukaansatempaavan musiikin siivittämänä. Elämä on lahja ja BIONdance - ELONtanssin tavoitteena on saada se myös tuntumaan siltä, jolloin tuon tunteen voi viedä mukanaan. Tervetuloa mukaan mahtavaan joukkoon tanssimaan paras versio itsestäsi!

 

Markus Frey

Markus Frey on taideterapeutti, visuaalinen suunnittelija ja taiteilija. Hän on valmistunut taideterapeutiksi Inartes Instituutista, joka edustaa ekspressiivisen taideterapian monitaiteellisia menetelmiä. Markus on yhdistänyt taideterapiaa muun muassa jooga nidraan ja kendoon, japanilaiseen miekkailuun, jossa hänellä on 7. dan Kyoshi -arvonimi.

Ekspressiivisen taideterapian työpaja, perjantai 4.8. klo 14.00-15.30, keltainen talo

Markus ohjaa Magnesiassa monitaiteellisen taidetyöpajan, jossa taiteen tekemisen kautta tutkitaan omia rajoja sekä kaaoksen ja järjestyksen roolia omassa elämässä.

Työpajassa sovelletaan ekspressiivisen taideterapian menetelmiä, jonka mukaan ihminen on itse oman elämänsä asiantuntija.

 

Lana Lavanina

Lana löysi tiensä joogan pariin hakiessaan muutosta nuorena elämää hallinneeseen sairastelukierteeseen. Joogaopinnot toivat mukanaan sisäisen muutoksen ja Lanan olo koheni. Joogan ja pranayaman ansiosta Lana kiinnostui myös ayurvedasta, joka on auttanut häntä syventämään ymmärrystä mielen ja kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Lana on erikoistunut hatha-, astanga- ja vinyasajoogaan ja on opettanut yli 13 vuoden ajan. Lana opettaa joogakoulu Shantissa Helsingissä joogan lisäksi pranayama- ja ayurvedakursseja ja tekee ayurvedisia konsultaatioita ja öljyhoitoja.

www.lanaprana.fi

Astanga ja Pranayama, perjantai 4.8. klo 8.15-10.00 miinamakasiini 1

Aamu aloitetaan pranayamalla eli hengitysharjoituksilla, joiden avulla energisoidaan kehoa ja mieltä.  Pranayaman jälkeen jatkamme Astanga- harjoitukseen hengitystä kunnioittaen. Annamme liikkeiden seurata hengityksen kulkua ja annamme meditatiivisen asana-harjoituksen ravita kehoa ja mieltä.

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan Magnesian perjantai Lanan lämpimässä ja ripauksella huumoria maustetussa ohjauksessa!