RONYA

Esiintyy torstaina 4.8.

Suomen seuraavaksi kansainväliseksi tähdeksi povattu Ronya allekirjoitti ensimmäisen levytyssopimuksensa vain 16-vuotiaana vuonna 2008.

Ronya on suomenruotsalais-brittiläinen laulaja ja lauluntekijä, jonka musiikissa yhdistyy urbaani pop ja rnb. Musiikillisesti Robynin ja Annien kaltaisten ruotsalaistyylittelijöiden jalanjäljissä kulkevan Ronyan kaksi albumia ovat sisältäneet hittejä kuten “Hyperventilating”, “Flame” ja “Work Harder”.

Magnesia Festareilla Ronya esittää harvinaisen akustisen keikan, jossa yleisö pääsee hyvin lähelle artistin syvintä olemusta.

https://www.facebook.com/ronyaofficial/

 

HELSINKI COTONOU ENSEMBLE

Esiintyy perjantaina 5.8.

Tammikuussa 2012 kolme kaverusta pakkasivat soittimensa Suomessa ja suuntasivat Länsi-Afrikan Beniniin ystävysten musiikilliselle seikkailumatkalle. Matkan anti osoittautui niin kiehtovaksi, ettei sitä voinut jättää vain reissumuistoksi. Neljä vuotta myöhemmin Helsinki Cotonou Ensemble on julkaissut kaksi kriitikoiden arvostamaa albumia ja kiertänyt kuudessa eri maassa. Kahdeksanjäseninen kokoonpano esiintyi juuri jopa voodoon syntymaisemissa tutustuen siellä musiikkilajinsa yhteisön alkujuuriin.

Yhtye yhdistää perinteisiä Beninin voodoo-rytmejä sielukkaisiin sävelmiin, jazzahtaviin improvisaatioihin ja funk-rytmiin. Musiikin kirjoittaa yhtyeen päävokalisti, perkussionisti Noël Saïzonou ja kitaristi Janne Halonen. Yhtyeen nimi tulee tämän kaksikon kotikaupunkien nimistä, joiden välinen etäisyys on yli 6000 kilometriä.

Kokoonpano on kokenut monia haasteita vuosien varrella, koska jäsenet ovat kotoisin kahdelta eri mantereelta. Lentäminen on kallista ja afrikkalaiset passit ja viisumikäytännöt ovat aiheuttaneet useita takaiskuja Euroopan ulkorajoilla. Niistä huolimatta yhtye on kyennyt jatkamaan ja on niittänyt todellisen selviytyjän mainetta. Kun jotain todella haluaa, keksii myös keinot!

Vuosi 2015 oli varsin tapahtumarikas Helsinki Cotonou Ensemblelle: yhtye teki yhteistyötä 18-jäsenisen UMO Jazz Orchestran kanssa, esiintyi lukuisilla festivaaleilla mukaan lukien Budapestin tunnettu Sziget Festivaali sekä kiersi Beniniä.

www.helsinkicotonouensemble.com

www.facebook.com/HelsinkiCotonouEnsemble

 

KUMEA SOUND

Esiintyy torstaina 4.8. ja perjantaina 5.8.

Akustista new age -musiikkia tai ruosteensävyistä maailmanlopun gamelania.  Pääosassa kumeasti soiva kupola, joka muistuttaa ulkoisesti teräksestä taottua lentävää lautasta. Vieressä vinyylisoitin pyörittää esiin tummia rytmejä ja orgaanisesti rahisevia äänimaisemia. Äänitaiteilija Lauri Wuolion luotsaamassa Kumea Soundissa kuuluu monipuolisesti vaikutteita muun muassa maailmanmusiikista, minimalismista ja tummasävyisestä urbaanista rytmimusiikista. Toistuvat ja improvisaatiossa muuntuvat rytmipunokset pysäyttävät meditatiivisuudessaan kiireisemmänkin mielen — tai herättävät kehon tanssimaan.

https://www.facebook.com/KumeaSound/

 

ELISABETH

Esiintyy torstaina 4.8.

Musiikki on lapsuudesta saakka ollut laulaja-lauluntekijä Elisabethin tapa käsitellä ympäröivää maailmaa, erilaisia tunnetiloja, sekä kanavana luoda yhteys ihmisiin ja itseensä. Into oman musiikin säveltämiseen alkoi nuorena ja ensimmäisen taidonnäytteen Elisabeth antoi 12-vuotiaana, lainatessaan lauluääntä Helmiä & sikoja -elokuvan päärooliin.

Tänä päivänä Elisabeth säveltää ja sanoittaa kappaleensa itse ja esittää niitä akustis-ambient -henkisellä bändillään. Keikoilla kuulijat voivat tuntea läsnäolon ja musiikin parantavan voiman kulkeutuvan ihon alle. Elisabethin musiikissa voi kuulla vahvoja vaikutteita elokuvamusiikista sekä modernista alternative-folk musiikista. Kappaleitaan hän kirjoittaa ja esittää sekä englanniksi että suomeksi ja onkin ehdottomasti yksi suomen lupaavimmista ja kiinnostavimmista artisteista myös kansainvälisistä näkökulmasta. Helsingissä aktiivisesti keikkaillut Elisabeth äänittää ensimmäistä EP-levyään tulevana kesänä Islannissa.

www.facebook.com/elisabethsings

 

DJ 3RRD

Esiintyy perjantaina 5.8.

Jaako Hurme alias Dj 3rrd on ollut 90-luvun loppupuolelta saakka yksi Helsinkiläisen yöelämän musiikillisista makutuomareista. Basso Radion musiikillisena moottorina ja myöhemmin Radio Helsingin aamuissa loistaneen Jaakon juuret ovat syvällä mustan rytmimusiikin ytimessä ja hänellä on korvat auki kaikelle mielenkiintoiselle genrerajoihin katsomatta. “Kunhan musiikki koskettaa tunnetasolla ja generoi energiaa, sillä on paikkansa tässä maailmassa”

Pienen levy-yhtiönsä HPTY-recordingsin kanssa musiikkia julkaiseva Jaako on viime vuosina keskittynyt enemmän oman musiikin tekemiseen ja esittämiseen, joka viekin häntä klubeille ja festivaaleille myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Levylautasten takana Jaako on yksi kaupungin ehdottomasti sielukkaimpia persoonia, jonka musiikin ja energiat sen sisällä voi tuntea.

https://soundcloud.com/tapescape

 

DJ AIS-T

Esiintyy torstaina 4.8.

Tastemaker DJ ja tanssimusiikki-intoilija Tommi Partanen liikkuu vaivattomasti erilaisten musiikkityylien välillä. Hänen dj-settinsä ovat aistikas yhdistelmä rytmimusiikkia yli viideltä vuosikymmeneltä: maailmanmusiikista jatsiin, funkista souliin, newyorkilaisesta diskosta Chicago houseen sekä Jamaikan reggae- ja dub-rytmeistä Detroit teknoon.

Partanen sukelsi Helsingin underground-klubeille alunperin reippaasti alaikäisenä klubiskidinä, nykyään yhdistäen kiinnostuksensa tanssiin, valosuunnitteluun, dj-keikkailuun ja radioalaan. Vietettyään 20 vuotta alalla on sukunimi vaihtunut muotoon Partynen ja maine kasvanut yhtenä Suomen sielukkaimmista DJ:stä.

Tuhansia tunteja savukoneiden täyttämillä klubeilla aikaa viettäen ja radiota kuunnellen ovat antaneet kouliintuneen korvan uudelle musiikille ja sydämen joka sykkii klassikoiden tahtiin. Pohtiessaan omia musiikkivaikutteitaan, hän kertoo niitä olevan liian monia lueteltavaksi, mutta kourallinen nimiä tulee ensimmäisenä mieleen:

“Stevie Wonder, Marvin Gaye, Frankie Knuckles, Masters At Work, Osunlade, Ron Trent, Moodymann, Black Coffee ja Gilles Peterson. Mun mielestä Soul II Soul-bändin motto kiteyttää hyvin sen positiivisen viban, jota musiikista haen: A happy face, a thumpin bass, for a lovin´ race!”

Juhlaväki voi aina varautua näkemään Partysen ensimmäisenä tanssilattialla. Kenenkään ei pidä luottaa DJ:hin jotka eivät osaa tanssia.

https://www.facebook.com/deejayaist

https://soundcloud.com/musicpeople/tracks

https://www.mixcloud.com/djais_t/mixtape-for-my-father-in-law/

 

ABDISSA “MAMBA” ASSEFA

Esiintyy torstaina 4.8.

Abdissa "Mamba" Assefa on toiminut laaja-alaisesti musiikin parissa sekä Suomessa että kansainvälisesti 25 vuoden ajan. Hän on työskennellyt rumpalina ja lyömäsoittajana lukuisissa kotimaisissa jazz- ja kevyen musiikin kokoonpanoissa kuten; Timo Lassy Band, Palefacen Räjähtävä nyrkki, Jarmo Saari Republic, Giant Robot, NuSpirit Helsinki.

Mamba on työskennellyt monipuolisesti eri musiikkigenrejen levytyksillä; muusikkona, musiikin sovittajana, tuottajana, äänittäjänä ja miksaajana. Viime vuosien albumituotannot ovat käsittäneet mm. seuraavien artistien ja yhtyeiden levyt; Jukka Perko Streamline Quartet, MOPO, Timo Lassy Band, Pirkka Pekka Petelius, Paleface, Tommy Lindgren Metropolis, Sun Trio, Big Blue, Jukka Eskola, Jimi Tenor.

Monipuolinen ura musiikin parissa on kartuttanut taiteellista osaamista ja musiikillista näkemystä. Hän on yksi Suomen käytetyimmistä lyömäsoittajista ja erityisosaaja omalla sarallaan. Mamba on myös työskennellyt puolisonsa tanssitaiteilija Hanna Pajala-Assefan kanssa erilaisissa tanssi- ja esitystaiteen produktioissa vuodesta 2002.

Magnesia Festivaaleilla Mamba esiintyy yhdessä Dj Ais-T’n kanssa ja vie rytmityn korkeampiin sfääreihin. Luvassa on setti, jota ei missään muualla voi kokea.

 

DJ ODED PELED

Esiintyy torstaina 4.8. ja perjantaina 5.8.

Oded tunnetaan yhtenä Suomen johtavista yöelämän vaikuttajista. Misc Managementin toisena perustajana hän on ollut mukana niin sanotussa skenessä lähes 20 vuotta tiskijukkana, radiojuontajana, tapahtumien tuottajana sekä agenttina. DJ:nä hänet tunnetaan laajasta musiikkimaustaan, jonka punaisena lankana ovat tyylikkyys ja herkkyys.

https://www.facebook.com/djodedpeled/