Osaatko ottaa rakkauden vastaan? Kirsi Salon 3 vinkkiä rakkaudellisempaan elämään

DSC_8370.jpg

Rakkaus saapui Maahan. Näin toteaa Kirsi Salo, täyskäännöksen elämässään tehnyt hyvinvointivalmentaja, luennoitsija ja inspiroija, jonka työ nojaa vahvasti intuitioon. Mutta mitä ihmettä – Syyriassa soditaan ja maailmassa tapahtuu toinen toistaan kamalampia kauheuksia, mutta rakkaus on jo saapunut Maahan?

Juuri näin. ”Rakkaus on jo saapunut Maahan, mutta sen vastaanottaminen on kiinni jokaisen omasta kyvystä ja halusta ottaa se vastaan,” kertoo Kirsi. Mitä vähemmällä vaivalla – toisin sanoen: mitä vähemmällä pahalla – me olemme valmiita ottamaan rakkauden vastaan, sitä enemmän sitä eteemme kannetaan. Harmillisesti olemme melko jääräpäistä porukkaa, minkä vuoksi eteemme kannetaan yhä järisyttävämpiä kamaluuksia, jotta heräisimme ja silmämme ja sydämemme avautuisivat. 

Mikä sitten on kaiken tarkoitus? Kirsin mukaan kaiken tarkoitus on valita rakkaus ja myötätunto. Nousta sohvalta ja toimia, olla rakkaus itse. Tuoda sitä omaan elämäämme ja arkeemme ja sitä kautta myös ympäristöömme. Hymyillä ja katsoa maailmaa hyväksyvin silmin vaikkapa ratikkapysäkillä; jakaa rauhaa ja harmoniaa kaikkialla, missä liikumme. Energia on tarttuvaa, joten meidän ei tarvitse edes suutamme avata.

On siis jokaisen päätettävissä, saapuiko rakkaus todella Maahan vai ei – aivan samalla tavoin kuin olet todennäköisempi onnistumaan, jos ajattelet onnistuvasi ja epäonnistumaan sitä pelätessäsi. Aivomme eivät nimittäin osaa erottaa epäonnistumisen pelkoa itse epäonnistumisesta, vaan jo epäonnistumisen ajatteleminen vetää sitä puoleensa. Omat ajatuksemme, sanamme, tekomme ja tapamme määrittävät oman energiamme ja sen, millainen vaikutus meillä on lähiympäristöömme.

kirsi vaaka.png

Rakkauden vastakohta ei ole viha, vaan pelko. Sota, nälänhätä, poliittiset kriisit ja maailmantalouden romahtaminen johtuvat kaikki pelosta, eivät vihasta. Siksi vain rakkaus voi pelastaa maailman kaikelta siltä pahalta, mitä monet meistä kokevat tapahtuvan ympärillämme yhä enemmän. Meillä on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa vain itseemme ja omaan suhtautumiseemme elämään ja muita ihmisiä kohtaan. Muiden tuomitseminen ei auta, vain pikemminkin pahentaa tilannetta levittämällä negatiivisuutta ja toistemme arvostelemista. 

”Oma energiamme on kuitenkin omissa käsissämme. On jokaisen oma valinta toimia rakkaudesta käsin,” muistuttaa Kirsi.

Miten sitten meistä jokainen voisi tuoda omaan elämään lisää rakkautta? Tässä Kirsi Salon kolme vinkkiä rakkaudellisempaan elämään: 

1. Speak no evil. Älä puhu, mutta älä myöskään ajattele pahaa kenestäkään. Tee tietoinen valinta, että ajattelet hyvää – asioista, ihmisistä ja mikä tärkeintä, itsestäsi, sillä miten suhtaudut itseesi, suhtaudut myös muihin. Pyri pitämään ajatuksesi aisoissa niin, ettet antaisi pahalle valtaa. Ei mene kauaakaan ennen kuin huomaat rakkauden – hyvän – puhdistavan vaikutuksen. 

2. Hakeudu sydäntä avaavien asioiden äärelle. Lapset, eläimet ja luonto auttavat meitä tuomaan elämäämme enemmän iloa, hyvää ja positiivisuutta. Kahden pojan äitinä Kirsi on kiitollinen siitä, että on saanut kokea, mitä pyyteetön rakkaus, vanhemman rakkaus on. Siihen peilattuna muihin kohdistuva rakkaus on usein vajavaista.

Myös sydäntä avaava musiikki, kirjat tai vaikkapa YouTube-videot ovat tunteet pintaan tuovia ja vapaasti virtaavan rakkauden mahdollistavia asioita, jotka auttavat Kirsiä ylläpitämään rakkauden ’flown.’

3. Helli itseäsi. Hidasta tahtiasi ja pysähdy ihailemaan ympärilläsi olevaa kauneutta. Salli itsesi nauttia aidosta, itsellesi hyvää tekevästä raakasuklaasta, sukella ihanaan kylpyammeeseen tai käy pitkällä metsälenkillä. Kuuntele itseäsi ja toimi oman sisäisen äänesi, oman olosi mukaan, älä muiden. Vain pysähtymällä voimme olla aidosti läsnä tässä ja nyt – itsellemme ja muille.

Kirsi ohjaa Magnesia Festivalilla Rakkaus saapui Maahan -työpajan sunnuntaina klo 16.30-18.00 (Aito-makasiini), minkä lisäksi perjantaina on luvassa keskusteluja Kirsin ja Aaron kanssa klo 14.30-16 (Aito-makasiini).

<< Tutustu Magnesia Festivalin ohjelma-aikatauluun >>

Esittelyssä Magnesia Festivalin UPGRADE-ohjelmakategoria: inspiroidu, kehitä itseäsi ja ihmissuhteitasi

DSC_7446.jpg

Maaretta Tukiainen, Teemu Syrjälä, Kaisa Jaakkola, Jaakko Halmetoja… Magnesian UPGRADE-kategoria on täynnä Suomen ykköspuhujia hyvinvoinnin saralla ja joukkoon mahtuu myös kansainvälinen bestseller-kirjailija ja TedX-puhuja Ali Binazir.

Magnesia Festivalin ohjelma on jaettu tänä vuonna kuuteen eri kategoriaan, jotka esittelemme blogissa yksi kerrallaan. Ensimmäisenä vuorossa UPGRADE-kategoria, jonka luennot ja työpajat tarjoavat inspiraatiota ja tietoa elämyksellisellä tavalla.

UPGRADE-kategorian workshopeissa ei tarvitse joogata tai hikoilla, vaan utelias ja kehittymishaluinen mieli riittää – ja kenties muistiinpanovälineistä on hyötyä, jotta saat napattua opit talteen. Nämä ohjelmanumerot on tarkoitettu kaikille eli aikaisempaa kokemusta et tarvitse kursseilta tai self help -oppaista.

UPGRADE-kategoriasta löytyvät Magnesian kansainvälisen ykköstähden Ali Binazirin Tao of Dating -workshopit, jotka perustuvat hänen kirjoittamaansa bestseller-kirjaan menestyvien naisten haasteista rakkausrintamalla. Teos oli Amazonin luetuin deittiopus peräti neljän vuoden ajan, ja workshop onkin suunnattu erityisesti sinkkunaisille, mutta myös parisuhteessa olevat naiset saavat siitä eväitä rakkauselämään. Binazir esiintyy myös päälavalla aiheena ”Happiness Engineering” ja pohtii puheessaan, miksi onnellisuuden ylläpito tuntuu olevan niin vaikeaa, vaikka elämme historian suurimman hyvinvoinnin aikaa.

Ihmissuhdeoppeja Magnesiassa tarjoavat myös Jenniemilian lauantain työpaja AWAKE – herää elämään ihmissuhteissa sekä Magnus ja Riitta Appelbergin Syvempi yhteys kumppaniin sunnuntaina. Houkuttele siis kumppanisikin mukaan ”upgreidaamaan” ihmissuhdetaidot!

Perjantaina 3.8. UPGRADE-kategoria tarjoaa sisututkija Emilia Lahden huiman tarinan ja opit 5000 km juoksusta Uuden-Seelannin halki, Jutta Aallon jooga-anatomian workshopin, Jaakko Halmetojan uusimmat ravinto-opit, Jenniemilian herätyksen tietoisempaan elämään sekä Kaisa Jaakkolan luennon palautumisesta.

Lauantaina 4.8. kuullaan Halmetojan tulevaisuuden visioita ravinnosta päälavalla, Teemu Syrjälän oppeja ihmisen luonnollisen olemisen tilasta ja elinvoiman kasvattamisesta sekä Petri Hiissan omaan kokemukseen pohjautuvat ajatukset perfektionismista vapautumiseen. Lisäksi LanaPranan pranayama-työpajassa opitaan hengittämisen taitoa ja Maaretta Tukiaisen työpajassa kokeillaan syksyllä ilmestyviä uusia työkaluja, joiden avulla kaivetaan esiin itseen syvälle kätkeytyneet voimat.

Sunnuntaina Teemu Syrjälä kutsuu kaikki miehet työpajaan, joka on Magnesian historian ensimmäinen vain miehille suunnattu workshop.

UPGRADE-työpajojen ja luentojen jälkeen lähdet takuuvarmasti kotiin taskussa inspiraatiota oman arjen ja hyvinvoinnin parantamiseen ja unelmien toteuttamiseen.

>> Tutustu Magnesia Festivalin aikatauluun

>> Tutustu ohjaajiin ja workshop-kuvauksiin tarkemmin

UPGRADE-kategorian ohjelma

PERJANTAI 3.8.2018

PÄÄLAVA 

11:30 - 12:00 A Story about Compassion, Courage and Sisu ✧Emilia Lahti✧ UPGRADE ✧ * held in English

MIINAMAKASIINI

12:45-14:15 Anatomia ja kehotietoisuus ✧Jutta Aalto✧ UPGRADE

AITO-MAKASIINI

10:30-12:00 Ravinto ja harmonia: Yhteys luontoon – yhteys itseen ✧Jaakko Halmetoja✧ UPGRADE

12:30-14:00 AWAKE - herää elämään ✧Jenniemilia✧ UPGRADE

18:30-20:00 Palaudu ja vahvistu -luento ✧Kaisa Jaakkola✧ UPGRADE

LAUANTAI 4.8.2018

PÄÄLAVA

15:30-16:00 Tulevaisuuden taksonomiaa: Ikivanhaa & upouutta – hyvinvointi 2028 ✧Jaakko Halmetoja✧ UPGRADE

AITO-MAKASIINI

10:30-12:00 Luonnollisin versio sinusta ✧Teemu Syrjälä✧ UPGRADE

12:30-14:00 Millaisia voimia minuun kätkeytyy ✧Maaretta Tukiainen✧ UPGRADE

16:30-18:00 The Tao of Dating - The Modern Woman's Guide to Loving and Being Loved ✧ Ali Binazir/USA ✧  UPGRADE * held in English

KELTAINEN TALO

10:30-12:00 Pranyamasta tasapainoa ja elinvoimaa ✧LanaPrana✧ UPGRADE

12:30-14:00 Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta - Hyväksy itsesi ja nauti täydemmin elämästä ✧Petri Hiissa✧ UPGRADE

14:30-16:00 AWAKE - herää elämään ihmissuhteissa ✧Jenniemilia✧ UPGRADE

HEARTFUL SPACE 

13:00-14:30 Ayurveda sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa ✧LanaPrana✧ UPGRADE

SUNNUNTAI 5.8.2018

PÄÄLAVA

13:00-13:30 Happiness Engineering: Redefining Success in an Age of Anxiety, Greed, and Self-Inflicted Misery ✧ Ali Binazir/USA ✧ UPGRADE *held in english

AITO-MAKASIINI

10:45-12:15 The Tao of Dating - The Modern Woman's Guide to Loving and Being Loved ✧ Ali Binazir / USA ✧ UPGRADE * held in english

KELTAINEN TALO

12:30-14:00 Miesten työpaja ✧Teemu Syrjälä✧ UPGRADE

14:30-16:00 Syvempi yhteys kumppaniin ✧Magnus & Riitta Appelberg✧ UPGRADE

Näin päästät sisäisen villinaisesi valloilleen - Meri Mortin 5 vinkkiä

MattiKeskiKohtamaki-20160804-DSC_5784.jpg

Nainen on intuitiivinen olento, tarinankertoja ja unennäkijä, mutta nyky-yhteiskunnassa olemme liian usein tottuneet etsimään vastauksia itsemme ulkopuolelta. Meri Mort tarjoaa Magnesia-yhteisölle vinkkejä aidon, sisäisen villinaiseuden löytämiseen. 

Meri Mort on joogaohjaaja, joka ohjaa Vapauden joogaa ja -liikettä eli ekstaattista tanssia, täysikuumeditaatioita ja voimauttavia naisten sydänpiirejä. Keskeisiä teemoja kaikessa Merin tekemisessä ovat yhteisöllisyys, luovuus ja naiseus. Joogan avulla hän pystyy elämään elämäänsä täysillä, energisesti, kohdaten sekä sen valoisat että varjopuolet.

Meriä on aina ohjannut yhdessä tekeminen, jakaminen. Mitä tahansa hän tekee, hän pyrkii aina olemaan värikäs oma itsensä antaen tilaa myös muille olla juuri sellaisia kuin ovat. Joogaa Meri on ohjannut jo lähemmäs viidentoista vuoden ajan. Vuosien saatossa hänen polkunsa on vienyt hänet perinteisestä joogasta kohti tutkivampaa, somaattisempaa liikettä, joihin hän yhdistää asioita elämän eri osa-alueilta: tanssia, taidetta ja erilaisia luovia työkaluja.

DSC_7769.jpg

Myös naiseuden ja sisaruuden voima ovat lähellä Merin sydäntä. Helmikuussa julkaistussa esikoiskirjassaan Lumoava nainen – tunne villi voimasi Meri puhuu rohkeasti aiheista, jotka ovat tähän päivään asti olleet Suomessa melkeinpä tabuja. Tällaisia ovat esimerkiksi kuukautiset. Nainen on syklinen olento, mikä on asia, josta hän toivoisi meidän olevan huomattavasti avoimempia nykyajan yhteiskunnassa ja myös armollisempia itseämme kohtaan. Esimerkiksi kuukautiskivut voivat olla Merin mukaan merkki siitä, että juuri ennen vuotoa on paahdettu menemään liian lujaa. Sen sijaan, että pitäisi aina vain tehdä enemmän ja kovemmin, on tärkeää välillä levätä ja vain olla.

– Levon ja oman tilan ottamisen tärkeyttä ei voi painottaa kyllin paljon, ei kuukautisten aikaan eikä muulloinkaan, painottaa Meri.

Puheenaiheet ovat syntyneet vuosien saatossa hänen käydessään itse läpi naiseuden murrosta ja ohjatessaan naisten sydänpiirejä, joissa on tullut vahvasti esille eri ikäisten naisten elämän haasteet. Kirjan kirjoittaminen alkoikin Merin sen koommin tietämättä, mihin se tulisi johtamaan. Monet hänen oppilaistaan olivat kuitenkin peräänkuuluttaneet teosta, josta saisivat opit kuun kierrosta talteen.

DSC_7782.jpg

Mutta mitä on olla nainen? Meri ei halua lokeroida ketään, vaan antaa jokaiselle tilaa olla juuri sellainen kuin on: omanlainen nainen. Hänelle itselleen se merkitsee kuitenkin montaa asiaa.

– Nainen on intuitiivinen olento, tarinankertoja ja unennäkijä, kertoo Meri.

– Nykyajan yhteiskunnassa on kuitenkin niin kova kiire, että etsimme usein vastauksia kiperiin kysymyksiimme ulkoapäin, vaikka vastaus piileekin itsessämme. Emme pysähdy kuuntelemaan itseämme, oman sisäisen eläimemme ääntä.

Nainen elää äitiyden energiassa, ei pelkästään lapsille, mutta myös eläimille, yritykselle tai vaikkapa kirjoille. Äitiys on paitsi vanhemmuutta myös paljon muuta; jotain kollektiivisempaa, yksilöiden yhdessäoloa. Sisaruutta.

– Naisilla on mieletön kyky toimia empaattisesti, rakkaudesta käsin. Se sujuu meiltä tosi luontevasti, sanoo Meri.

Entä miten meistä jokainen voi päästää naiseutensa valloilleen, täyteen potentiaaliin? Tässä Merin viisi vinkkiä:

1. Tanssi. Laita lempparibiisi soimaan ja päästä valloilleen oma sisäinen villieläimesi. Leiki, hassuttele ja pidä hauskaa. Miksi elämän pitää olla niin vakavaa?

2. Luo ympärillesi samanhenkisten naisten seura. Naistenpiirien luominen on ihanan eheyttävää ja voimauttavaa. Vaikkei itsellä aina olisikaan sanottavaa, voi aina kuunnella ja oppia muilta, olla sisar.

3. Pysähdy pienten asioiden äärelle. Kun arjessa malttaisi välillä pysähtyä ihastelemaan luontoa, kuten vaikkapa variksia tai auringonlaskun sävyjä taivaalla, huomaa, kuinka paljon hyvää elämässä on.

4. Uskalla kohdata omat varjosi. Ilman pimeää ei voi olla valoa, joten uskalla rohkeasti kohdata omat varjopuolesi. Vahvuus kaipaa rinnalleen herkkyyttä, työnteko lepoa ja rauhaa. Löydä itsellesi sopiva tapa tutustua itseesi ja uskalla käsitellä myös epämukavia asioita ja tunteita, oli se sitten joogamatolla tai vaikkapa kirjoittaessa. Pyri aina kohtelemaan itseäsi armollisesti, lempeydestä käsin.

5. Lakkaa yrittämästä miellyttää muita ja käännä huomio itseesi. Sen sijaan, että pyrkisit olemaan mieliksi muille, mitä jos koittaisitkin välillä olla mieliksi itsellesi? Lopettaisit syyttelyn, itsesi ja muiden, ja antaisit itsellesi mahdollisuuden nauttia elämästä ja kehostasi. Miltä se näyttäisi? Miltä se tuntuisi?

Viimeisenä vinkkinä villinaiselle, eli meistä kaikille, Meri mainitsee vielä rintojen hieronnan. Rinnoista saattaa helposti vuosien saatossa muodostua eräänlainen panssari, jonka alle kätkeytyy monia tuntemuksia. Siksi rintojen hierominen onkin hänen mukaan ”oikotie onneen,” sillä vain kohtaamalla omat varjopuolemme, asioista tuskaisimmatkin, pääsemme lähemmäs omaa itseämme ja naiseuttamme.

– Vähemmän sanoja ja enemmän tanssia, nautintoa, naurahtaa Meri.

Meri ohjaa Magnesia-festareilla Vapauden jooga – Veden viemää -työpajan sunnuntaina klo 14-15.30 (Miinamakasiini 1), jonka lisäksi Merin kanssa on lauantai-iltana luvassa Shaman Dance Trance klo 19.30-20.30 (päälava).

Magnesia Festivalilla esiintyy myös Tao of Dating -kirjan kirjoittanut Ali Binazir, joka puhuu menestyvän nykynaisen haasteista rakkauselämässä. Lue lisää. 

Magnesia Festival 3 päivää + Float Kallion kellunta, kaksi yhden hinnalla – rajattu erä nyt saatavilla!

Magnesia Float Kallio.jpg

Viime vuoden tapaan Magnesia Festival tarjoaa yhdessä yhteistyökumppaninsa Float Kallion kanssa rajatun erän hemmottelun superpaketteja: osta kolmen päivän Magnesia Festival -lippu, niin saat Float Kallion kellunnan kaupan päälle. 

Erikoistarjous sisältää kaiken tämän: 

Magnesia Festivalin kolmen päivän lippu 3.-5.8.2018 (1 kpl, arvo 139 €) 

 • Kaikki hyvinvointitunnit ja workshopit päälavalla, Miinakamakasiineissa ja Keltaisessa talossa. Tunnit ja workshopit täytetään paikan päällä. 
 • Koko musiikkiohjelman
 • Koko oheisohjelman festivaalialueella
 • Perjantain jooga- ja hyvinvointialan ammattilaisille sekä sellaisiksi haluaville suunnatun erikoisohjelman.
 • Lauantain sielukkaat iltajuhlat
 • Mahdollisuuden ottaa mukaan 1-2 lasta osallistumaan Magnesian sunnuntain perheohjelmaan 
 • Saunavuoron Lonnan saunassa (norm. 16 €) 
 • JT-Linen lauttakuljetuksen Lonnaan ja takaisin

Float Kallion kelluntalahjakortti (1 kpl, arvo 67 €) - tunnin kellunta aistideprivaatiotankissa haluamanasi ajankohtana. Float Kallio sijaitsee Helsingin Kalliossa, osoitteessa Itäinen Brahenkatu 13. 

Toimi nopeasti ja nappaa omasi, sillä viime vuonna paketit myytiin nopeasti loppuun. Hemmottelun superpaketin hinta on 139 €. 

Näin lisäät elinvoimaa - Katso videolta Teemu Syrjälän 3 helppoa vinkkiä

Samuel Glassar Teemu Syrjälä-38.jpg

Kysyimme Magnesia Festival 2018 -ohjaaja Teemu Syrjälältä kolmea helppoa vinkkiä lisätä elinvoimaisuutta arjessa. Nämä vinkit sopivat kaikille, mutta erityisesti meille nykyelämän hektisessä ja digitaalisessa oravanpyörässä pyöriville. Teemu on mukana Magnesia Festivalilla lauantaina 4.8. sekä sunnuntaina 5.8. 

Ulkoilu, hengitys ja tarpeiden tunnistaminen. Kuulostaa helpolta, mutta kuinka moni muistaa noudattaa näitä vinkkejä arjessa? Katso alla olevalta videolta, miksi nämä kolme yksinkertaista asiaa kasvattavat elinvoimaamme niin merkittävällä tavalla. 

Teemu Syrjälä nähdään Magnesia Festivalilla 2018 pitämässä kaksi työpajaa: Luonnollisin versio sinusta lauantaina 4.8. ja Miesten työpaja sunnuntaina 5.8. 

Tervetuloa Magnesia Festivalille 3.-5.8.2018 Lonnan saarella, Helsingin edustalla. Luvassa elinvoiman superboostaus-viikonloppu, joka kantaa pitkälle syksyyn. 

Onko Magnesia Festival minulle?

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Onko Magnesia Festival minulle, jos en ole tiukkapakarainen jooganharrastaja tai hörhö hippi? Vastaamme yleisiin kysymyksiin ja harhaluuloihin Magnesia Festivalista.

Kuulemme silloin tällöin ihmisistä, jotka luulevat, ettei Magnesia Festival ole heitä varten. Koska haluamme oikaista harhaluulot, vastaamme tässä yleisimpiin ”onko Magnesia Festival minulle -kysymyksiin”.

Onko Magnesia Festival minulle, jos en harrasta joogaa?

Magnesia Festivalin ohjelmassa on paljon joogaa, mutta vähintään yhtä paljon muuta hyvinvointiohjelmaa: luentoja, työpajoja, tanssia ja kehonpainoharjoittelua. Lisäksi Magnesian ohjelmassa on livemusaa, saunomista, shoppailua, syömistä ja chillailua. Täydellinen tapa viettää kesän tunnelmallisin viikonloppu, vaikka et joogaisi ollenkaan.

Onko Magnesia Festival minulle, jos olen rapakunnossa?

Ainoastaan MOVE-ohjelmakategoria keskittyy saamaan hien osallistujien pintaan, muissa ohjelmakategorioissa keskitytään rauhoittumiseen ja hemmotteluun (LOVE), itsensä kehittämiseen (UPGRADE) tai sisäiseen työskentelyyn (TRANSFORM). Jos et halua, ei Magnesiassa tarvitse liikkua laisinkaan.

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Onko Magnesia Festival minulle, jos olen jooga- tai hyvinvointiammattilainen tai sellaiseksi haluava?

Kyllä, kyllä, kyllä. Tänä vuonna perjantaina 3.8. tarjoamme muutamia hyvinvointialan ammattilaisille tai edistyneemmille joogille suunnattuja workshopeja. Magnesia on loistava paikka verkostoitua ja tutustua toisiin hyvinvointiammattilaisiin sekä hankkia uutta inspiraatiota. Monelle ammattilaiselle vuoden kohokohta!

Onko Magnesia Festival minulle, jos en ole hörhö hippi, vaan tavallinen tallaaja?

Magnesia Festivalin ohjelma on suunnattu kaikille, jotka haluavat parantaa hyvinvointiaan, lisätä elämäniloa ja kohdata itseään ja muita. Joku voisi kutsua tätä hörhöksi hippeilyksi, me kutsumme tätä ihmisenä olemiseksi ja elämästä nauttimiseksi. Jos olet paremmasta elämästä ja hyvinvoinnista kiinnostunut tavallinen tallaaja, olet tervetullut mukaan, vaikka et olisi koskaan harrastanut itsesi kehittämistä, joogaa tai edes liikuntaa. 

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Onko Magnesia Festival minulle, jos olen vanha tai hyvin nuori?

Magnesia on enemmän mielentila- kuin ikäkysymys: jos olet utelias ja avoin, sovit erinomaisesti Magnesia-joukkoon mukaan. Vanhimmat Magnesia-kävijät ovat olleet yli 70-vuotiaita ja nuorimmat lastenrattaissa. Haluamme kannustaa yhteisöllisyyttä eli kaiken ikäisten ihmisten yhteen tulemista. Sen takia tänä vuonna sunnuntai on Magnesiassa perhepäivä – voit ottaa mukaan 1-2 lasta maksutta osallistumaan perheohjelmaan.

Onko Magnesia Festival minulle, jos haluan ottaa silloin tällöin lasin viiniä tai tuopillisen kylmää olutta?

Kyllä! Magnesia ei suosi musta-valkoisuutta mihinkään suuntaan, vaikka kohtuutta suosiikin: alkoholi ei ole festarin pääasia, mutta nautinnollinen sivujuonne. Voit yhtä lailla napata festareilla vihersmoothien tai lasin viiniä.

Onko sitten joitain ihmisiä, joille Magnesia Festival ei sovellu?

Nooo, jos olet vannoutuneesti tiukkapipoinen, omistanut elämäsi toisten vihaamiseen ja oman kehosi tuhoamiseen tai etsit tapahtumaa, jossa voit vetää perskännit, voi olla, että Magnesia ei ole oikea paikka sinulle. Tosin silloinkin olet tervetullut ja saattaa jopa olla, että Magnesia herättää sinussa (itse)myötätunnon ja hyvinvointiin hakeutumisen siemenen. ;)

Magnesia Festival A:sta Ö:hön – mikä on tämä sydämellinen saarifestivaali?

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Magnesia Festival… oliko se jossain saarella ja mitä siellä tehtiinkään? Ja oliko sillä jotain tekemistä Magnesiumin kanssa? Magnesia Festivalin A:sta Ö:hön listauksen luettuasi sinulle selviää, mistä on kyse ja miksi Magnesia on kesän tunnelmallisin viikonloppu.

A = Aurinko

Elokuun alku on todennäköisin aika saada nauttia auringosta ja lämmöstä Suomessa, ja Magnesia Festival vietetään 3.-5.8.2018. Edellisinä vuosina Magnesiassa on saatu nauttia auringosta – ainakin yhtenä päivänä. ;) Onneksi sateen sattuessa mahdumme myös sisätiloihin.

B = Bileet

Juhliminen ei tule ensimmäisenä Magnesiasta mieleen, mutta elämänilo, tanssiminen ja yhteisöllisyys tekevät Magnesiasta monen mielestä kesän parhaimmat bileet. Viiniäkin saa, mutta tanssijalka lähtee vipattamaan ilmankin sitä. Tänä vuonna lauantai-ilta on Magnesian varsinainen biletysilta.

D = Dj’t

Magnesian musiikissa Flow Festival kohtaa sydämen ja sielukkuuden. Saarella soittavat liveartistit ja dj’t tarjoavat sulosointuja musadiggareiden korville. Magnesian musiikista vastaa Oded Peled – tunnettu dj hänkin - jonka sormien läpi Magnesiaan pääsee vain parasta musiikkia.  

E = Elämys

Magnesiaa voi parhaiten kuvata sanalla kokonaisvaltainen elämys kaikille aisteille. Siksi monet viipyvät Lonnassa aamusta iltaan välillä käyden tunneilla ja työpajoissa ja välillä vain hengaillen ja tunnelmasta ja saaristoluonnosta nauttien.

F = Fiilis

Jos jokin asia Magnesiassa on uniikkia, se on tunnelma. Kävijät ovat kuvailleet tunnelmaa lämpimäksi, erityislaatuiseksi ja maagiseksi. Hyvä tuuli, hymyt ja halaukset jotenkin vain tarttuvat Magnesiassa!

H= Heartful Living

Magnesian arvot voi tiivistää termiin Heartful Living, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna sydämestä käsin elämistä ja hieman avattuna myötätuntoista, tiedostavaa ja vastuullista elämistä yhteydessä itseen ja muihin.

I = Ihana

Todennäköisesti eniten Magnesia Festivalin aikana kuultu sana! Ylisanat loppuvat helposti tapahtuman aikana, joten kannattaa viitata vain kaikkeen sanalla ihana, niin olet muiden kävijöiden kanssa samalla aaltopituudella.

J = Jooga

Jooga on iso osa Magnesiaa, mutta Magnesia ei ole pelkästään joogaa. Ohjelmaa löytyy runsaasti myös niille, jotka eivät ole joogakärpäsen puraisemia. Ja joogahurahtaneita vasta hemmotellaan, sillä tuntien valikoima on kesän monipuolisin ja mielenkiintoisin. 

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

K = Keltainen talo

Magnesian työpajat pidetään Keltaisessa talossa, kahdessa vanhassa, sielukkaassa Miinamakasiini-rakennuksessa sekä päälavan terassilla. Rakennusten ja miljöön historiallista tunnelmaa on vaikea kuvata, se pitää kokea!

L = Lonna

Lonnan saaren puitteet ovat osa Magnesian maagisuutta. Sielukkaat rakennukset, saaristoluonto ja ympäröivä meri hellivät jo itsessään, ja kun siihen lisää Magnesian ohjelman ja ihmiset, vaikutus nousee moninkertaiseksi.

M = Musiikki

Magnesian tunnelmaa sulostuttavat liveartistit ja dj’t, joita kuunnellessa voi chillata ja nauttia auringosta tai laittaa jalalla koreaksi.

N = Nimi

Tiesitkö, että Magnesia Festivalin nimi juontaa juurensa Lonnan saaren historiasta? Lonnassa oli muinoin armeijan miinalaivojen demagnetointi-asema. Ja toki Magnesia viittaa myös magneettiseen vetovoimaan, joka vetää tapahtumaan uudestaan ja uudestaan. 

O = Oma rauha

Vaikka Lonnan saari on vain 10 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta, sinne saavuttaessa tuntuu kuin tulisi toiseen maailmaan: liplatteleva meri, huutavat lokit ja Lonnan kalliot hoivaavat kehoa ja mieltä viikonlopun aikana.

P = Perhesunnuntai

Tänä vuonna Magnesiassa järjestetään ensimmäistä kertaa perheohjelmaa sunnuntaina, jolloin mukaan voi ottaa maksutta 1-2 lasta nauttimaan yhdessäolosta. Sunnuntai ei kuitenkaan ole pelkästään perheille, vaan suurin osa sunnuntaina ohjelmasta on suunnattu kaikille.

 R = Ruoka

Magnesian ruoka hellii paitsi makuhermoja, myös kehoa ravitsevassa mielessä: raakakakkuja, mehuja, salaatteja… Tänä vuonna ruokatoimijoita on useampi ja ruokaa tarjoillaan terveellisen festariruuan hengessä.

 S = Sauna

Lonnan upea sauna on ensimmäistä kertaa koko festariviikonlopun Magnesia-vieraiden käytöstä. Sauna kuuluu maksutta kolmen päivän lippuun ja siellä pidetään myös muutamia työpajoja – suomalaiseen tapaan saunan lauteilla.

 T = Tanssi

Magnesian ohjelmaan on tuotu entistä enemmän yhteisöllistä tanssia – ei koreografioita, vaan enemmän vapaaseen liikkeeseen perustuvia tanssitunteja ja työpajoja. Mikä onkaan voimauttavampaa kuin antaa vapaan liikkeen viedä.

U = Upgrade

Yksi tämän vuoden Magnesian ohjelmakategorioista. Magnesian ohjelma on jaettu neljään kategoriaan, mikä helpottaa juuri sinulle sopivan ohjelman löytymistä.

Kategoriat ovat:

 • MOVE: dynaamisia joogatunteja ja kehon liikuttamista
 • UPGRADE: tietoa ja inspiraatiota elämyksellisillä luennoilla ja työpajoissa
 • TRANSFORM: syvää sisäistä työskentelyä
 • LOVE: rentoutumista ja itsensä hemmottelua
Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

V = Vapaaehtoiset

Magnesiaa ei syntyisi ilman lukuisia vapaaehtoisia, jotka palvelevat väsymättä festarivieraita viikonlopun ajan. Monet vapaaehtoisista palaavat aina seuraavana vuonna uudestaan hommiin, sillä Magnesian eteen työskentelevässä porukassa on niin mukavaa ja merkityksellistä.

W = Workshopit

Magnesian ohjelma on täynnä mielenkiintoisia ja laadukkaita workshopeja. Ensi kesänä pääsemme sukeltamaan muun muassa parisuhteen, deittailun, henkisen kasvun ja perfektionismista vapautumisen teemoihin.

Y = Yhteisöllisyys

Magnesian avoimen ilmapiirin takia tapahtumassa on helppo lähestyä ja tutustua muihin ihmisiin. Useampi kävijä on kertonut löytäneensä Magnesiasta uusia ystäviä. ”Oli ihmeellistä, että vieraat ihmiset juttelivat minullekin, vanhalle ihmiselle”, kommentoi erään järjestäjän seitsemänkymppinen äiti.

Ä = Äijät

Luulitko että Magnesia on vain joogaaville naisille? Luulit väärin! Myös miehille (jopa niin sanotuille äijille) löytyy Magnesiasta mielenkiintoista sisältöä, saunomista ja tarvittaessa myös olutta. Voit esimerkiksi laittaa parisuhdetaitosi uuteen uskoon, treenata kehopainoharjoittelua tai osallistua Teemu Syrjälän miestyöpajaan. Ja jos mikään muu ei vedä Magnesiaan, luulisi suuren joukon naisia vetävän. ;)

Ö = Öisin

Öisin Magnesia Festivalin vieraat nukkuvat omassa sängyssä tai hotellissa Helsingissä. Lonnassa ei voi yöpyä, joten retriittiin verrattuna Magnesia on niin sanottu kaupunkifestivaali, johon tullaan aamulla ja lähdetään illalla. JT-Linen lautat kuljettavat Magnesia-vieraat edes-takaisin saareen Helsingin Kauppatorilta.

Magnesia Festival 3.-5.8.2018 Lonnan saarella, Helsingissä. 

Rakkauselämä kukoistukseen: Tao of Dating Bestseller-kirjailija Ali Binazir saapuu Magnesia Festivalille

Ali Binazir (2).jpg

Miten vedät puoleesi sopivia kumppaniehdokkaita kuin kärpäspaperi? Tähän saat vastauksen elokuussa Magnesia Festivalilla, kun opettajajoukkoon saapuu kansainvälinen puhujatähti, yhdysvaltalainen bestseller-kirjailija Ali Binazir.

Ali Binazirin tunnetuin kirja on nimeltään Tao of Dating: The Smart Woman's Guide to Being Absolutely Irresistible, joka oli peräti neljän vuoden ajan Amazonin ykköseksi arvioitu deittailukirja. Kirja perustuu yli 5000 kirjeeseen, joita Binazir sai lukijoiltaan reilun 10 vuoden aikana.

Magnesiassa ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Binazir pitää kaksi workshop-luentoa otsikolla The Tao of Dating: The Modern Woman's Guide to Loving and Being Loved, joka sopii sinkkunaisten lisäksi myös parisuhteessa oleville. 

Workshopissa käydään läpi muun seuraavia aiheita:

 • Miten luot haluamasi rakkauden sen sijaan, että odottelet sen tapahtuvan?
 • Mikä vahvojen ja menestyvien naisten rakkauselämässä usein mättää?
 • Miksi ihmissuhteita ei pitäisi lähestyä puutteen vaan runsauden kautta?

Binazir nähdään myös Magnesian päälavalla puhumassa aiheesta Happiness Engineering: Redefining Success in an Age of Anxiety, Greed, and Self-Inflicted Misery. Puheessa Binazir käsittelee sitä, miksi ahdistuneisuuden ja masentuneisuuden määrä on ennätyslukemissa, vaikka elämme tällä hetkellä ennennäkemätöntä runsauden aikakautta.

Ali Binazir on “Onnellisuusinsinööri”, kirjailija ja kolminkertainen TedX-puhuja. Hänellä on tutkinnot Harvardin ja Cambridgen yliopistosta sekä San Diegon lääketieteellisestä tiedekunnasta.

Magnesia Festival 3.-5.8.2018 Lonnan saarella. Kolmen päivän Early Bird -liput 119 € (norm. 139 €) myynnissä maaliskuun loppuun saakka. Kolmen päivän lippuun sisältyy Magnesian yli 80 workshopia ja tuntia, koko musiikkiohjelma, oheisohjelma sekä saunavuoro Lonnan saunassa.

Magnesia Festival muuttuu kolmipäiväiseksi viikonloppufestivaaliksi

instagram-02.png

Magnesia Festival 2018 vietetään 3.-5. elokuuta Lonnan saarella. 

Nyt kalenteri ja kynä käteen, sillä meillä on iloisia uutisia! Magnesia Festival siirtyy vuonna 2018 viikonloppuun ja muuttuu samalla kolmipäiväiseksi tapahtumaksi. Sydämen heimo kokoontuu Lonnan saarelle nauttimaan elämästä 3.-5.8.2018. 

Kahden ensimmäisen vuoden palautteessa on toistunut toive tapahtuman siirtymisestä lauantaille ja sunnuntaille, jotta elokuun alussa töissä ahertavat pääsevät helpommin mukaan. 

Samalla meillä on ollut runsaudenpula loistavasta ohjelmasta. Nyt pääsemmekin laajentamaan entisestään tarjontaa ja nauttimaan Lonnan maagisesta ympäristöstä perjantain, lauantain ja sunnuntain ajan. 

Festarivieras 2017 kirjoitti palautteessaan: 

"Ihana, taianomainen, inspiroiva, energisoiva, lämmin ja sisintä avaava tapahtuma. Vuoden kohokohta!"

2018 tätä on siis tarjolla entistä runsaammin. Pysy kuulolla! 

Nautinnollista loppuvuoden pimeää aikaa ♡

Kiinnostaako Sinua tulla mukaan sisällöntuottajaksi tai yhteistyökumppaniksi Magnesia Festivalille 2018 - ota yhteyttä sähköpostitse info@magnesiafestival.com.  

Aamulautalla Magnesia Festivalille - lisäsimme ennakkovarattavien työpajojen määrää

MattiKeskiKohtamaki-20160804-DSC_5844.jpg

Olet lämpimästi tervetullut aloittamaan Magnesia Festival-taipaleen herätellen kehosi ja mielesi päivään aamuharjoituksen voimin. Festivaalilipun hallitsijana voit nyt ennakkovarata jo olemassaolevien workshop-varaustesi lisäksi yhden klo 8.15 alkavista työpajoista - linkin varausjärjestelmään sait lipunoston yhteydessä. Lisäennakkovarauksia voi tehdä niin kauan kun paikkoja riittää aina 2.8. asti. Astu kanssamme aamun ensimmäiseen lauttaan kohti Lonnan saaren maagista tunnelmaa!

Aamuharjoitukset torstaina 3.8.

Miinamakasiini 2 klo 8:15-10:00 Hiljaisuuden aakkoset - meditaation ABC ✧ Magnus Appelberg

Hiljaisuus on oman olemuksemme syvin luonne. Niin kuin aineeton ajatusten maailma on aineellisen maailman esiaste, niin on hiljaisuus ajatusten maailman esiaste. Vain hiljaisuudesta käsin pystymme näkemään todellisen luonteemme.

Hiljaisuus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys mielellemme, vaan tarvitsemme työkalut löytääksemme takaisin olemuksemme hiljaisuuteen.

Tulemme harjoittelemaan istumameditaation perusasiota alkaen istuma-asennon löytämisestä aivan kontemplatioon saakka. Näin pystyt jatkamaan työtä omin päin tämän workshopin jälkeenkin.

Miinamakasiini 1 klo 8:15-10:00 Sydämen hiljaisuus, ääni, hengitys ja liike - Vijnana jooga✧ Jutta Niala

Virittäydymme sydämen taajuudelle sydänmeditaation avulla. Hiljaisuudessa syntyy sydämen voima, jota jalostamme sydänchakraan sekä ilma- ja eetterielementtiin liittyvien hengitysharjoitusten ja käsimudrien avulla.

Löydämme yhteyden sisäiseen ääneemme, joka siivittää mudraharjoitusta ja auttaa aistimaan energiakehoa. Kehomme on äänimalja, joka resonoi ainutlaatuista, sydämestämme kumpuavaa sisäistä ääntämme.

Vijnana joogan sisältäpäin syntyvän voiman liike johdattelee keholliseen sydämen alueen avautumiseen; lempeä, pehmeä ja kokonaisvaltaisen eheä liikkuminen hellii kehoa ja mieltä pintaa syvemmältä. Äänimaljojen harmoninen äänimaailma johdattelee kohti syvää hiljentymistä yhteisten joogahetkiemme päätteeksi.

Et tarvitse aiempaa kokemusta Vijnana joogasta. Jokainen voi harjoitella omista lähtökohdistaan ja taustastaan käsin. Sydämellisesti tervetuloa sydämen ulottuvuuksille kokemaan ja oivaltamaan!

Aamuharjoitukset perjantaina 4.8.

Keltainen talo klo 08:15-9:45 GroundingYin-jooga ✧Minna Ulmanen

GroundingYin on Minna Ulmasen kehittämä tuntikokonaisuus, jossa Yinjoogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin on yhdistetty Meridiaanien käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen - Magnesia Festivalille Minnan mukana käsittelyä tulee tekemään neljä avustajaa! 

Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa. Meridiaanien käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista. GroundingYinin asanat edistävät mm. sidekudosalueiden ja nivelten energiansaantia, sekä aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös mm. aineenvaihdunta, veren- ja nestekierto sekä ruoansulatus aktivoituvat. Asanoissa ollaan kerrallaan noin viisi minuuttia, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä oppilaita.

 Tunnin vaikutukset kestävät useammasta tunnista vuorokauteen, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta, vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa.

Miinamakasiini 1 klo 8:15-10:00 Astanga ja Pranayama ✧ Lana Lavonen ✧

Aamu aloitetaan pranayamalla eli hengitysharjoituksilla, joiden avulla energisoidaan kehoa ja mieltä.  Pranayaman jälkeen jatkamme Astanga- harjoitukseen hengitystä kunnioittaen. Annamme liikkeiden seurata hengityksen kulkua ja annamme meditatiivisen asana-harjoituksen ravita kehoa ja mieltä.

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan Magnesian perjantai Lanan lämpimässä ja ripauksella huumoria maustetussa ohjauksessa!

Miinamakasiini 2 klo 8:15-10:00 Put your ~ing on it -Vinyasa Flow ✧Veronica Jägerlund ✧ * held in English

A playful, strong, vinyasa flow leaving you with a smile on your face and sweat on your mat. During this class you'll get the chance to explore your movement patterns and challange your comfort zone. First buidling a solid ground you'll flow through the entire body finding ways to add your ~ing to the practice.

 

✧✧ Tule hakemaan startti omaan aamuharjoitukseen Magnesia Festivalilta. MIkäli sinulla ei ole vielä lippua, klikkaa itsesi ostoksille!