Mistä Magnesia Festivalin sisältö koostuu tänä vuonna? Sisältövastaavan vinkit kesän tunnelmallisimpaan viikonloppuun

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Magnesia- sydämellinen hyvinvointifestivaali järjestetään 2. -4. elokuuta Suomenlinnassa. Tapahtuma kuulostaa vastustamattoman hyvältä ”rakkaus-ilo-valo”-fiilistelyltä, mutta en voi olla pohtimatta, sopisinko joukkoon. Mitä jos kaikki muut siellä ovat jotenkin todella syvällisiä? Tai alasti?

Tilanne vaatii tutkimista, sen verran tapahtuma kuitenkin vetää minua puoleensa.

Pyydän avukseni Kaisa Kärkkäisen. Hän on, paitsi yksi neljästä  Magnesia festivaalin perustajajäsenistä, myös Magnesian sisältövastaava ja pitkän linjan jooga-ammattilainen. Festivaali sai syntynsä, kun Lonna-saaren ohjelmasuunnittelussa oli hyvinvointitapahtuman kokoinen aukko. Neljä mahdollisimman laadukkaan elämän elämisestä kiinnostunutta ihmistä löi kekseliäät päänsä yhteen täyttääkseen tämän reiän. Syntyi Magnesia.

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Nyt Magnesian neljäntenä vuonna, tapahtuma siirtyy synnyinsijoiltaan Lonnasta Suomenlinnaan, voidakseen tarjota kävijöilleen paremmat tilat nautiskeluun. Mutta Kaisa, mistä koostuu Magnesian sydän ja olemus, mikä on Magnesian ydin?

Halusimme luoda tapahtuman johon tahtoisimme itse mennä. Tapahtuman, jossa yhdistyisi raikkaalla ja ihanalla tavalla kaikki hyvän elämän elementteinä pitämämme asiat; luonto, hyvä ruoka, musiikki, yhteisöllisyys. Rakkaudellinen ja lempeä oleminen ja mahdollisuus oppia itsestään ja omasta ympäristöstään.

Magnesia on tarjonnut menneinä vuosina kävijöilleen laajasti erilaisia elämyksiä. Workshoppeja, joogaa, luentoja ja itsetutkiskelua. Miten ohjelma on tänä vuonna koostettu?

Ohjelma on jaettu kategorioihin, joiden perusteella kävijöiden on helppo löytää oma itselleen sopiva festivaalielämys. Kategoriat ovat Love,  Move, Upgrade, Transform, Pro ja Family.

 Love- kategorian ytimenä on lempeys, itsemyötätunto, ja –helliminen. Pyrkimys kyetä pitämään itseään omana parhaana kaverinaan,  ja itsen kuuntelu kokonaisuutena. Oikeastaan kaikki ihana, hellä ja kaunis itseä kohtaan kuuluu Love- ohjelmistoon.   

 Move.  Tämän osaston sisältö on kasattu aktiivisemmalla otteella. Sen esanssi voisi olla dynaamisuus, räväkkyys ja itsen haastaminen. Riisuttuna; ”Uuden oppimisen räjähtävä riemu”.

 Upgrade taas koostuu pääosin luennoista. Luennot on koostettu siten, että ne tarjoaisivat koulutuksellista materiaalia itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Sisältö tarjoaa uusia näkökulmia elämänlaadun parantamiseksi. Edellisinä vuosina käsiteltyjä aihepiirejä ovat olleet esim. positiivinen itsepsykologia, itsensä johtaminen ja ravitsemus.

 Pro. Tämä osasto on kasattu hyvinvointialan ammattilaiset mielessä, mutta myös esim. alalle haluavat, tai pitkään jooganneet, jotka toivoisivat voivansa syventää tietämystään, löytävät varmasti merkityksellistä materiaalia tästä kategoriasta.

Transform Transform on ainoa kokonaisuus, jota en ihan suoraan suosittelisi vasta joogapolkua aloittelevalle. Jokainen on ilman muuta tervetullut, mutta enemmän siitä saa irti, kun syvempi ja terapeuttisempi sisäinen työskentely on jo tuttua. Sisältö voi olla esimerkiksi tunnetyöskentelyä. 

Family. Sunnuntaina ohjelmaa on myös perheen pienimmille. Vähän niin kuin ”perheaikaa joogaesanssilla”.  Viime vuosina suosituimmat perhepäivän puuhat ovat olleet mm, lapsi-vanhempi joogat, unisieppari-workshop, ja taidetyöskentely.

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Tänä vuonna festivaali kasvaa pois vauvakengistään ja muuttaa Suomenlinnaan. Mitkä ovat odotukset ja toiveet tulevalle kesälle 2019?

Toiveissa on, että Suomenlinna syttyy Magnesialle. Että Lonnan tunnelma kulkee tapahtuman mukana ja kasvaa ja kehittyy vieläkin sydämellisemmäksi ja paremmaksi. Suomenlinnassa on suuremmat tilat, joten tietysti nautintokin on kokonaisvaltaisempi.

Uusi saari tarjoaa enemmän hengailutilaa, nurmialueiden, vilpoisten puun alustojen ja uimarannan muodossa. Tämä palvelee Magnesian tarkoitusta, sillä tarkoitus ei ole suorittaa workshopeja tukka putkella, vaan havainnoida tunnelmaa, löhöillä ja antaa uusien oivallusten muhia.


Magnesia festivaalille Lonnan- saarella ovat ilakoineet menneinä vuosina niin joogaopettajat kuin ihan tuoreet joogapolun nuuhkijat. Mutta kenelle Magnesia itseasiassa on suunnattu?

(Nauraa) No tietysti kaikille!

No sehän on selvä, mutta mitä jos ei ole ikinä joogannut? Eikä ole yhtään notkea? Tai jos ei edes ole kiinnostunut joogasta? Tai jos ei koe olevansa kovin syvällinen, tai vapautunut, jos ymmärrät mitä tarkoitan?

No, purkaisin asian näin; Magnesia- festivaali on sinulle joka olet kiinnostunut hyvän elämän elämisestä. Sinulle, joka olet kiinnostunut löytämään uusia näkökulmia oman elämän, yhteisön ja potentiaalin kehittämiseen.  

Saatat löytää uuden perspektiivin, solmia uusia ystävyyssuhteita tai löytää vaikka uuden harrastuksen, sillä Magnesiassa on matala kynnys kokeilla uusia juttuja. Kaikki nämä asiat tarjoavat voimavaroja pitkälle syksyyn ja talveen. Magnesiaan voi ihan oikeasti tulla kuka vaan, eikä festivaalia tarvitse pelätä.

Workshopeissa ei ole alastomuutta ja kategoriat takaavat sen, että kukaan ei joudu liian kauas omasta mukavuusalueestaan. Tarkoitus on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan nautiskella elämästä ihanassa ympäristössä, sehän on ihan jokaiselle sopivaa.  

Ekakertalaisille antaisin opasnuoraksi seuraavan ajatuksen; varaa aikaa, nauti, avaa sydämesi ja ennen kaikkea; jaa kokemuksesi.

Jos tiivistäisit yhteen lauseeseen koko Magnesian, mitä sanoisit? Miksi Magnesia?         

Siksi että elämästä voisi nauttia vielä enemmän. 

Kirjoittaja on joogaopettaja ja Magnesia Festivalin markkinointiassistentti. Hän on intohimoinen uuden oppija, ja rakastaa hiljaisia hetkiä hengitysten välissä.