Magnesia Festival kasvaa ja siirtyy Suomenlinnaan

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

2.-4.8.2019 Suomenlinnassa joogataan, tanssitaan ja musisoidaan sydämellisissä tunnelmissa

Neljättä kertaa elokuussa järjestettävä Magnesia Festival siirtyy kesällä 2019 Lonnan saarelta Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnaan. Suomenlinnassa sukelletaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin elämykseen 2.-4.8.2019 Suomen parhaiden hyvinvointiohjaajien ja kansainvälisten tähtiopettajien johdolla.

- Haikein mielin jätämme taaksemme Lonnan, joka oli Magnesialle upea synty- ja kasvualusta. Nyt kuitenkin tarvitsemme lisää tilaa kasvaa ja olemme erittäin innoissamme siirtymisestä Suomenlinnaan, joka on paitsi yhtä upea saaristoluonnoltaan, myös suomalaisille tärkeä kansallisaarre ja täynnä historiallista sielukkuutta, kommentoi Magnesian yksi perustajista ja vastaava tuottaja Mari Rasimus.

Magnesia Festivalilla vieraili elokuussa 2018 kolmen päivän aikana 1500 kävijää, jotka osallistuivat yli 80 hyvinvointituntiin ja -workshopiin sekä kuuntelivat reilua kymmentä live-musiikkiesiintyjää ja dj:itä. Lisäksi perheen pienimmät pääsivät ensimmäistä kertaa mukaan sunnuntain perhepäivään ja perjantaina tarjottiin ohjelmaa myös hyvinvointialan ammattilaisille. Lauantai myytiin loppuun ja kysyntää olisi ollut enemmänkin, joten siirtyminen isompiin tiloihin on luonnollinen.

- On hienoa toivottaa Magnesia tervetulleeksi Suomenlinnaan. Osallistumalla festivaaliin kävijä saa positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin ja samalla kokee kulttuuriperintökohteen uudella tavalla. Toivomme kaupunkilaisten löytävän Suomenlinnan kaupunginosan kiinnostavana ympärivuotisena tapahtumapaikkana ja viihtyvän linnoituksessa, kommentoi Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen.

Kuva: Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto/Dorit Salutskij

Kuva: Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto/Dorit Salutskij

Suomenlinnassa festivaalin sydän tulee olemaan telakka-alueen kupeessa Levyhallin ja Susisaaren Ruokalan ympäristössä. Persoonallisia workshop-tiloja on ympäri Suomenlinnaa ja Suomenlinnassa järjestetään myös kaikelle yleisölle avoimia ohjelmanumeroita sekä osallistetaan paikallisia yrittäjiä ja toimijoita mukaan elämykseen.

- Suomenlinnan ympäristö on täydellinen Magnesialle ja mahdollistaa meille kasvun tulevina vuosina, jotta entistä useampi voi kokea Magnesian maagiseksi kuvaillun sydämellisen tunnelman. Tuomme mukaan entistä enemmän myös kansainvälisiä opettajia ja esiintyjiä sekä kävijöitä myös Suomen ulkopuolelta, Rasimus kertoo.

Magnesia Festivalin missio on tuoda energiaa, iloa, merkityksellisyyttä ja pysähtymistä stressaavaan ja kiireiseen nykyelämään, antaa ihmisille mahdollisuuden kurkistaa matalalla kynnyksellä hyvinvointitarjontaan sekä olla vaihtoehto perinteisille kesäfestareille. Tapahtuma on myös osa megatrendiä, jossa henkinen ja fyysinen hyvinvointi kiinnostavat ihmisiä koko ajan enemmän. Kansainvälisesti hyvinvointitapahtumat kasvavat 20% vuosivauhtia ja ovat jo merkittävä siivu 3,7 triljoonan dollarin globaalista hyvinvointimarkkinasta*.

Kuva: Magnesia Festival / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia Festival / Matti Keski-Kohtamäki

Parhaiten Magnesia Festivalin idean kuitenkin kiteyttää 2018-tapahtuman kävijän palaute:

“Kerrassaan sydämellinen, ainutlaatuinen tunnelma. Normifestareilta joutuu usein toipumaan sohvan pohjalla useamman päivän ajan, kun taas Magnesian jäljiltä olo on yhtä aikaa suunnattoman energisoitunut sekä rentoutunut vielä viikkoja tapahtuman jälkeen - saati sitten se ajatusten herättely, joka vaikuttaa vielä paljon pidempään.”

*lähde: https://www.fastcompany.com/40421458/namaste-en-masse-can-wellness-festivals-grow-as-big-as-coachella