Magnesian musavastaava Oded Peled: Luvassa sielukasta, ennenkuulumatonta ja "törkeän laadukasta" musiikkia

oded_magnesia.jpg

On torstai-iltapäivä. Pysäköin pyöräni Helsingin Kalliossa sijaitsevan Karhupuiston laidalle, jonne olen sopinut tapaamisen Magnesia Festivalin musiikista vastaavan Oded Peledin kanssa musiikkiaiheisen blogikirjoituksen tiimoilta. Tajuan, ettei minulla ole minkäänlaista tietoa siitä, minkä näköistä tyyppiä minun tulisi puistokahvilan terassilla istuvien ihmisten seasta etsiä. Bongaan kuitenkin nopeasti hieman loitommalla istuvan, kiireettömältä vaikuttavan mieshenkilön. Saan katsekontaktin ja miehen kasvot venähtävät leveään hymyyn. Jes!

~~~

Oded Peled on yksi Magnesia Festivalin neljästä perustajajäsenestä ja vastaa monen muun tehtävän ohessa festareiden musiikkitarjonnasta. Porukkaan kuuluu myös hänen pari vuotta vanhempi veljensä, festareiden tuotannosta vastaava Asaf.

Israelilaislähtöisistä veljeksistä nuoremman maailmankuva meni kertaheitoilla uusiksi, kun hän 16-vuotiaana vieraili Tel Avivissa sijaitsevassa legendaarisessa yökerhossa, Allenby 58:ssa, joka tuolloin kuului maailman kymmenen parhaan elektronista musiikkia soittavan klubin joukkoon. Koettuaan, miten DJ:n musiikki parhaimmillaan voi hurmata ja viedä ihmisen täysin mukanaan, ei takaisin ollut paluuta.

Siispä kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1999, Oded ja Asaf perustivat oman firmansa. Suomessa oli tuohon aikaan useita tiskijukkia ja jopa erittäin hyviä sellaisia, mutta mikä uupui oli näitä edustava toimisto.

– Siitä asti ollaan broidin kanssa oltu musiikin vietävänä täyspäiväisesti, kirjaimellisesti, sillä silloin perustettiin Misc Management, naurahtaa Oded.

Samaa fiilistä haetaan nyt myös Magnesiaan – musiikkia, joka vapauttaa ja vie mukanaan.

Sielukas musiikki urbaanin hyvinvointifestarin ytimessä 

Magnesiassa musiikin suhteen ollaan erityisen tarkkoja. Musiikin (kuin myös sitä soittavien artistien) on oltava aitoa ja sielukasta, sillä ihmiset aistivat mistä se tulee. Tämä on yhä keskeisemmässä roolissa esimerkiksi joogatunneilla ja työpajoissa, joissa yhdistellään musiikkia uniikilla, rohkealla tavalla.

– Festariterassille sopii erilainen musiikki kuin joogatunnille tai työpajaan, puhumattakaan lauantai-illan bileistä, kuvailee Oded. On mietittävä tarkkaan, mihin kohtaan mikäkin musiikki sopii.

Jokaiseen hetkeen löytyy nimittäin sopiva musiikki – sekä elämässä että Magnesiassa. Parhaimmillaan musiikki on kuin koko tunteiden kirjoa koluava soundtrack, joka elää mukana hetki hetkeltä.

Esiintyjien joukossa nousevia dj:tä ja live-artisteja

Tänä kesänä ensimmäistä kertaa viikonloppuna järjestettävä festivaali tulee olemaan entistä vaikuttavampi, myös musiikillisesti. Menossa mukana on upea joukko up and coming DJ:tä ja live-artisteja, muiden muassa Onni Boi ja Katti Meu. Näiden lisäksi porukasta löytyy jo pitkään uraa tehneitä, legendoiksikin kutsuttavia tekijöitä, kuten Tapani Rinne ja Roberto Rodriguez.

– Musiikki tulee tänä vuonna olemaan monilta osin uutta ja ennenkuulumatonta, mutta kuitenkin törkeän laadukasta, paljastaa Oded.

Ennennäkemättömiä komboja ovat esimerkiksi DJ Ukon rytmittämä Liftedin kehonpainotreeni ja ruotsalaisen joogaopettajan, entisen akrobaattitaitelija Milla Florydin Vinyasa Flow DJ Jaakon säestämänä. Kaikki soittavat omaa, uniikkia Magnesia-settiään.

Entä miten Oded kuvailisi Magnesiaa kokonaisuudessaan?

– Magnesia on urbaani kesäfestari, johon jokainen on tervetullut taustastaan riippumatta. Haluamme tarjota kävijöille ainutlaatuisen kokemuksen. Voit tulla festareille ja löytää, mutta myös menettää itsesi – musiikin tahtiin tai mikset tanssin pyörteissä jossain työpajassa tai yömyöhään asti tanssittavissa festaribileissä.

Kaiken keskiössä on ihmiset, ilo ja hyvä fiilis – kaikki tietenkin huikeiden sävellysten säestämänä!

~~~

Tullessani Odedia tapaamaan, ei itselläni ollut minkäänlaista tietämystä Magnesian musiikkitarjonnasta. Magnesia Festivalin ensikertalaisena en kuitenkaan tapaamisen jälkeen voi kuin todeta, että jos festaria tehdään tällaisella fiiliksellä ja antaumuksella, niin tästä tulee aivan mielettömän hieno viikonloppu! Can’t wait!