Kun tapahtumatuottaja pääsi painottomaan tilaan – kellunta on täydellinen vastaisku arjen kuormitukseen

Magnesia Festival ja Float Kallio tarjoavat festarikävijöille huipputarjouksen kaksi yhden hinnalla (rajoitettu määrä). Molempien tavoitteena on tarjota vastalääkettä tietoisuutta ylikuormittavalle nykyelämälle.

Perjantai-iltapäivä ja takana useampi hektinen päivä palavereja, puheluita, sähköposteja ja some-päivityksiä.. Kyllä, Magnesia Festivalin järjestäminen on paitsi maailman ihaninta, myös välillä melko kuormittavaa. Perjantai-iltapäivän testikellunta Float Kallion kelluntatankissa ei olisi voinut tulla täydellisempään hetkeen.

Jo Float Kallion tiloihin astuminen Itäisellä Brahenkadulla, Helsingissä sai ensimmäisen stressikuorman tipahtamaan hartioilta. Hyväenerginen ja valoisa tila sai hengityksen kulkemaan vapaammin ja odotukset korkealle.

Ystävällisen johdannon jälkeen pääsin itse asiaan, 70 minuutin kelluntaan suolavettä sisältävässä aistideprivaatiotankissa. Kehonlämpöinen vesi kannatteli ja ylimääräiset ajatukset liukenivat heti mielestä. Kehostani nousi spontaani ilo, joka sai kasvot hymyyn.

Ajantaju katosi ”kohdussa”

Alun rentouttavan musiikin jälkeen vuorossa oli täysi hiljaisuus ja pimeys – paitsi ettei ollutkaan täysin hiljaista, vaan kuulin oman hengitykseni ja pulssini melko äänekkäinä. Tältä varmaan on tuntunut kohdussa, ajattelin. Kokemus oli hyvin meditatiivinen ja tunsin kehoni ääriviivat hyvin. Tietoisuus hyppäsi kertaheitolla ajatusrullasta kehoon. Täydellistä.

Ajantaju katosi tankissa täysin ja kävin pari kertaa unen rajamailla. Välillä leikittelin pienenpienellä liikkeellä, joka kelluessa tuntui valtavilta heilahteluilta. Aika ajoin keskityin hengitykseen, mutta suurimman osan aikaa päästin vain kaikesta irti ja annoin mielen vaellella.  

Tunti meni lopulta älyttömän nopeasti. Kun musiikki lähti uudestaan soimaan ajan loppumisen merkiksi, olisin halunnut jäädä tankkiin. Ylös kömpiminen kylmään maailmaan tuntui ehkä samalta kun kohdusta ulos tuleminen – karulta!

Lopputuloksena keho tuntui todella raskaalta ja rentoutuneelta – kuin joogatunti yhdistettynä saunaan potenssiin kaksi. Stressasinko ennen kelluntaa puistojoogapäivälle luvatusta sadesäästä? En enää edes muistanut koko asiaa. Sitä paitsi suolavesi tuntui älyttömän hyvältä atooppisella ihollani ja suunnittelin jo sarjakortin hankkimista talven varalle.

 Hyviä uutisia Magnesia Festival -kävijöille! Teillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus päästä testaamaan Float Kallion kelluntaa ilmaiseksi. 30 kpl 2 päivän Magnesia-lipun ostanutta saa 67 € arvoisen kelluntalahjakortin KAUPAN PÄÄLLE.