Mitä tarkoittaa Heartful living? Neljä hyvinvoinnin ammattilaista vastaa

Oletko miettinyt, mitä on Heartful living? Kysyimme Magnesia Festivalin neljältä hyvinvoinnin ammattilaiselta, mitä Heartful living tarkoittaa heille:

Veronica Jäderlund, joogaopettaja, personal trainer

“Ihan ensimmäiseksi tulee ystävystyä itsensä kanssa: mistä innostut, mikä täyttää sinut ilolla ja mikä pitää sydämesi avoimena. Kun tämä työ on tehty, voit alkaa elää tuosta aidosta paikasta käsin jakaen rakkautta ja valoa omien tekojen ja valintojen kautta eteenpäin muille”.

Veronica Magnesia Festivalilla pe 4.8. klo 8.15-10.00 “Put your ~ing on it -Vinyasa Flow” & klo 13.30-15.00 “Ignite your fire yoga”

Jaakko Halmetoja, ravintoasiantuntija ja tietokirjailija

”Sydän on linkissä jalkoihin. Toimintaamme ohjaa pelkän mielen "haluaisin haluta" -ideoiden lisäksi syvempi yhteys, merkityksellisyys ja arvolähtöisyys”.

Jaakko Magnesia Festivalilla pe 4.8. klo 12:30-14:00 ”Sisäinen hehku ravitsemuksen kautta”.

Maaretta Tukiainen, tietokirjailija ja muutosvalmentaja

”Heartful living on kykyä olla keskellä itseä, tilanteessa kuin tilanteessa. Siis sitä, ettei käyttäydy arjessa reaktiivisesti, vaan omasta syvimmästä olemuksestaan käsin, rajojaan kunnioittaen ja arvojensa mukaisesti toimien. Sitä kautta voi parhaiten olla läsnä myös toisille. Myötätunto on pohjimmiltaan kykyä pysähtyä sen ääreen, mikä on”.

Maaretta Magnesia festivalilla to 3.8. ”klo  16:00-16:30 ”Hyvän mielen taidot” ja pe 4.8. klo 10:30-12:00 ”Eväitä luovaan elämään”. Lisäksi Maaretta luotsaa torstain ja perjantain paneelikeskusteluja.

Matilda Mannström, joogaopettaja & kultaseppä

“Haluan elää niin, että toimin rakkaudesta käsin ja annan sen valinnan tulla eläväksi teoissani ja sanoissani. Sydämellinen ja läsnä oleva ihminen tekee viisaita valintoja. Kun sinulla on yhteys itseesi, on tärkeää myös miettiä, miten pystyy omalta osaltaan palvelemaan yhteiskuntaa ja siinä eläviä ihmisiä – olla muille avuksi”.

Matilda Magnesia festivalilla to 3.8. klo 14:30 - 15:45 “The impermanent flow”

✧✧✧✧✧


Oletko ajatellut, mitä Heartful living voisi tarkoittaa sinulle?

Magnesia Festivalin tarina: näin sydänten saarifestivaali syntyi

Joskus palaset loksahtavat maagisella tavalla kohdilleen ja asiat alkavat vain tapahtua.. Näin tapahtui Magnesia Festivalin kohdalla.

Helmikuussa 2016 Misc Managementin Oded Peled soitti jooga- ja hyvinvointiohjaaja Kaisa Kärkkäiselle, kysyen ”järjestettäisiinkö Lonnan saarella jonkinlainen joogatapahtuma”.  Odedin ja hänen veljensä Asaf Peledin Misc Management oli saanut tehtäväkseen järjestää Lonnassa kesän tapahtumia.

Kaisa suunnitteli juuri yhteistyökuvioita ystävänsä, media- ja hyvinvointiyrittäjä Mari Rasimuksen kanssa, joka innostui aiheesta ja visio alkoi syntyä – eikä mistä tahansa pienestä joogatapahtumasta, vaan elämyksellisestä hyvinvointi-kaupunkifestivaalista, jollaista Suomessa ei oltu aiemmin nähty.

Dream team oli syntynyt, jossa yhdistyi kokemus tapahtumajärjestämisestä, hyvinvoinnista, musiikista ja ilmiöiden luomisesta.

Magnesian visio ja arvot – Heartful Living

Alusta alkaen halusimme perustaa festivaalin hyvinvoinnista kiinnostuneille kaupunkilaisille. Tapahtuman, johon itsekin haluaisimme mennä niin, että se olisi kesän kohokohta, ja siellä viihtyisi samaan tapaan aamusta iltaan kuin musiikkifestareilla. Jossa voisi kohdata samanhenkisiä ihmisiä, jakaa, iloita ja nauttia elämästä. Jotain Bali Spirit Festivalin tai Wanderlust-festivaalin tapaista – suomalaisella twistillä.  

Festivaalin arvot ja missio ovat äärimmäisen tärkeitä meille. Arvot kiteytyvät termin ”heartful living” -alle: aito yhteys itseen ja muihin, myötätunto ja mindfulness – rennosti tiedostava elämäntyyli. Toivomme, että festivaali pystyy kaikin tavoin välittämään näitä arvoja mahdollisimman laajalle yleisölle. Ja itse pyrimme festarin järjestämisessä toteuttamaan näitä arvoja parhaamme mukaan. Tavoitteemme on yhdistää alan toimijoita – sisällöntuottajia, ohjaajia, opettajia, kouluja ja yrityksiä – tavalla, joka hyödyttää kaikkia.

Magnesia Festivaliin on jokainen tervetullut – olet sitten kokenut joogi tai on sinulla pieni kipinä siitä, että haluaisit ehkä parantaa hyvinvointiasi. Tarjonnassa on myös paljon muuta kuin joogaa: musiikkia, tanssia, luovuutta ja henkistä sekä fyysistä hyvinvointia parantavia workshopeja.

Uskomme hyvinvoinnin lisääntyvän rennosta suhtautumisesta elämää kohtaan. Magnesiassa se näkyy esimerkisi niin, että vieraat voivat nauttia aamulla vihersmoothieita ja illan pimentyessä lasin viiniä. Jokainen saa itse valita. Voit osallistua peräkkäin fysiikkaa kehittävään kehopainotreeniin ja henkiseen tantra-workshopiin. Haluaisimme toimia sillanrakentajina ja nähdä festareilla rinta rinnan kaikki ihmiset, jotka haluavat elää sydämestä käsin.

Elämään kuuluu myös yhteisöllinen kokoontuminen juhlistamaan elämää! Siksi Magnesia Festival päättyy perjantaina sielukkaisiin bileisiin live-artistien ja dj:iden johdolla. Yhteisöllisyys on muutenkin Magnesian ytimessä, sillä festivaali ei syntyisi ilman lukuisia toimijoita fasilitaattoreista, opettajiin, valmentajiin ja vapaaehtoisiin. On ollut upeaa nähdä, miten arvomme ovat vetäneet puoleensa sydämellistä heimoa, joka haluaa antaa, auttaa ja olla osana hyvän leviämistä. Olemme syvästi kiitollisia jokaiselle ♡.

Tervetuloa elokuussa 2017 taas Lonnan saarelle nauttimaan!

t. Magnesia-tiimi 2017 Mari, Kaisa, Oded, Asaf, Teemu, Marsu ja Iida

p.s. Otathan meihin yhteyttä, jos haluat mukaan yhteistyökumppaniksi, vapaaehtoiseksi tai muulla tavalla info@magnesiafestival.com