Raikkaimmat, maidottomat herkkureseptit hellekesään

Aito-smoothie.png

Aurinko paistaa ja herkkuhammasta kolottaa? Perinteisen jäätelön sijaan kannattaa mökkilaiturille tai terassille valmistaa seuraavat, raikkaat aamu- tai välipalat, jotka ovat maidottomia. Reseptit tarjoaa Magnesia Festivalin pääyhteistyökumppani 2018 Aito Kaslink. 

 

Raikas mansikkasmoothie

Tämä herkullinen, maidoton ja vegaaninen mansikkasmoothie kätkee sisäänsä ravitsevan ja yllättävän kasviksen: kukkakaalin. Kukkakaali tuo smoothielle kermaista pehmeyttä banaanin lisäksi, ja mansikat tuovat marjaista makeutta. Kaurajuoma antaa smoothieen ihanan lempeän maun.

AINEKSET (2 HLÖ)

2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
100 g pakastettua kukkakaalia (voit käyttää joko raakaa kukkakaalia tai höyryttää kukkakaalia ennen pakastamista)
1 pakastettu banaani
1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa maun mukaan)
200 g (n.3-4 dl) mansikoita
Tarjoiluun ja koristeluun: mansikoita ja mintun lehtiä

OHJEET

Pese kukkakaalin kukinnot ja pakasta. Voit myös halutessasi höyryttää kukkakaalia pehmeäksi, ja vasta sitten pakastaa sen. Pakasta myös kuorittu ja muutamaan osaan pilkottu banaani. Anna kukkakaalin ja banaanin olla pakastimessa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Sekoita kaikki smoothien ainekset blenderissä ja nauti.

Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka_Mustikkapiirakka Jäätelö (1).jpg

 

Mustikkapiirakkajäätelö

Tämä maidoton jäätelö muistuttaa makumaailmaltaan mustikkapiirakkaa. Herkullinen annos valmistuu helposti ja nopeasti maukkaasta Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikasta sekä pakastetuista banaaneista. Tarjoile kauramurun ja mustikoiden kanssa.

AINEKSET (2 HLÖ)

Kauramuru:

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 2 rkl auringonkukansiemeniä
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • 1 tl kookosöljyä
 • ¼ tl jauhettua kardemummaa
 • Ripaus suolaa
 • Tarjoiluun: mustikoita

OHJEET

Sekoita jäätelön ainekset blenderillä sileäksi ja pakasta n. 30 minuuttia.

Paahda kauramurun aineksia kookosöljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Tarjoile jäätelö kauramurun ja mustikoiden kera.

Kaslink AITO Kauravälipala_Smoothie bowl.jpg

 

Smoothiebowl

Tämä smoothiebowl on raikas ja nopea aamupala tai piristävä välipala. Vain kaksi raaka-ainetta ja blendaus, niin pääset herkuttelemaan!

AINEKSET (1-2 HLÖ)

OHJEET

Blendaa kaikki ainekset sileäksi raikkaaksi smoothieksi. Jos haluat smoothiesta paksumpaa, frozen yogurt -tyyppistä, laita vain 1-2 dl Kauravälipalaa. Tämä unelmasmoothie maistuu herkulliselta sellaisenaan tai tarjoile se marjojen ja pannugranolan kanssa.

Kaslink Aito Kaurajuoma_ Kaura banaani_Letut.jpg

 

Herkulliset kaura-banaaliletut

Saat lettutaikinasta todella maukasta, kun korvaat tavallisen maidon lempeällä Kaslink Aito Kaurajuomalla. Maidottomat kauraletut maistuvat vaniljajäätelön tai hillon kanssa.

AINEKSET (8 KESKIKOKOISTA LETTUA)

 • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
 • 2 dl spelttijauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 mustapilkullinen pehmeä banaani (n. 100 g banaani / n. 1 dl muussattuna)
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • ½ tl kanelia
 • ¼ tl suolaa
 • n. 2 tl Kookosöljyä paistamiseen
 • Tarjoiluun: mansikoita ja halutessasi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

OHJEET

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita kulhossa muussattu banaani, kaurahiutaleet, spelttijauhot, Aito Kaurajuoma sekä mausteet. Anna turvota muutama minuutti. Paista letut: ota noin 0,5 dl taikinaa per lettu ja paista kookosöljyssä kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia per puoli tai kunnes reunat hieman käpristyvät. Taikinasta tulee noin 8 lettua. Tarjoile letut vaniljajäätelön tai -kastikkeen sekä mansikoiden kanssa.

 

Aito Kaslink on mukana Magnesia Festivalilla ja tarjoilee yhdessä Roots Helsingin kanssa festarikävijöille herkullisen menun. Lue lisää Magnesian ruokatarjoomasta. 

Magnesian musavastaava Oded Peled: Luvassa sielukasta, ennenkuulumatonta ja "törkeän laadukasta" musiikkia

oded_magnesia.jpg

On torstai-iltapäivä. Pysäköin pyöräni Helsingin Kalliossa sijaitsevan Karhupuiston laidalle, jonne olen sopinut tapaamisen Magnesia Festivalin musiikista vastaavan Oded Peledin kanssa musiikkiaiheisen blogikirjoituksen tiimoilta. Tajuan, ettei minulla ole minkäänlaista tietoa siitä, minkä näköistä tyyppiä minun tulisi puistokahvilan terassilla istuvien ihmisten seasta etsiä. Bongaan kuitenkin nopeasti hieman loitommalla istuvan, kiireettömältä vaikuttavan mieshenkilön. Saan katsekontaktin ja miehen kasvot venähtävät leveään hymyyn. Jes!

~~~

Oded Peled on yksi Magnesia Festivalin neljästä perustajajäsenestä ja vastaa monen muun tehtävän ohessa festareiden musiikkitarjonnasta. Porukkaan kuuluu myös hänen pari vuotta vanhempi veljensä, festareiden tuotannosta vastaava Asaf.

Israelilaislähtöisistä veljeksistä nuoremman maailmankuva meni kertaheitoilla uusiksi, kun hän 16-vuotiaana vieraili Tel Avivissa sijaitsevassa legendaarisessa yökerhossa, Allenby 58:ssa, joka tuolloin kuului maailman kymmenen parhaan elektronista musiikkia soittavan klubin joukkoon. Koettuaan, miten DJ:n musiikki parhaimmillaan voi hurmata ja viedä ihmisen täysin mukanaan, ei takaisin ollut paluuta.

Siispä kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1999, Oded ja Asaf perustivat oman firmansa. Suomessa oli tuohon aikaan useita tiskijukkia ja jopa erittäin hyviä sellaisia, mutta mikä uupui oli näitä edustava toimisto.

– Siitä asti ollaan broidin kanssa oltu musiikin vietävänä täyspäiväisesti, kirjaimellisesti, sillä silloin perustettiin Misc Management, naurahtaa Oded.

Samaa fiilistä haetaan nyt myös Magnesiaan – musiikkia, joka vapauttaa ja vie mukanaan.

Sielukas musiikki urbaanin hyvinvointifestarin ytimessä 

Magnesiassa musiikin suhteen ollaan erityisen tarkkoja. Musiikin (kuin myös sitä soittavien artistien) on oltava aitoa ja sielukasta, sillä ihmiset aistivat mistä se tulee. Tämä on yhä keskeisemmässä roolissa esimerkiksi joogatunneilla ja työpajoissa, joissa yhdistellään musiikkia uniikilla, rohkealla tavalla.

– Festariterassille sopii erilainen musiikki kuin joogatunnille tai työpajaan, puhumattakaan lauantai-illan bileistä, kuvailee Oded. On mietittävä tarkkaan, mihin kohtaan mikäkin musiikki sopii.

Jokaiseen hetkeen löytyy nimittäin sopiva musiikki – sekä elämässä että Magnesiassa. Parhaimmillaan musiikki on kuin koko tunteiden kirjoa koluava soundtrack, joka elää mukana hetki hetkeltä.

Esiintyjien joukossa nousevia dj:tä ja live-artisteja

Tänä kesänä ensimmäistä kertaa viikonloppuna järjestettävä festivaali tulee olemaan entistä vaikuttavampi, myös musiikillisesti. Menossa mukana on upea joukko up and coming DJ:tä ja live-artisteja, muiden muassa Onni Boi ja Katti Meu. Näiden lisäksi porukasta löytyy jo pitkään uraa tehneitä, legendoiksikin kutsuttavia tekijöitä, kuten Tapani Rinne ja Roberto Rodriguez.

– Musiikki tulee tänä vuonna olemaan monilta osin uutta ja ennenkuulumatonta, mutta kuitenkin törkeän laadukasta, paljastaa Oded.

Ennennäkemättömiä komboja ovat esimerkiksi DJ Ukon rytmittämä Liftedin kehonpainotreeni ja ruotsalaisen joogaopettajan, entisen akrobaattitaitelija Milla Florydin Vinyasa Flow DJ Jaakon säestämänä. Kaikki soittavat omaa, uniikkia Magnesia-settiään.

Entä miten Oded kuvailisi Magnesiaa kokonaisuudessaan?

– Magnesia on urbaani kesäfestari, johon jokainen on tervetullut taustastaan riippumatta. Haluamme tarjota kävijöille ainutlaatuisen kokemuksen. Voit tulla festareille ja löytää, mutta myös menettää itsesi – musiikin tahtiin tai mikset tanssin pyörteissä jossain työpajassa tai yömyöhään asti tanssittavissa festaribileissä.

Kaiken keskiössä on ihmiset, ilo ja hyvä fiilis – kaikki tietenkin huikeiden sävellysten säestämänä!

~~~

Tullessani Odedia tapaamaan, ei itselläni ollut minkäänlaista tietämystä Magnesian musiikkitarjonnasta. Magnesia Festivalin ensikertalaisena en kuitenkaan tapaamisen jälkeen voi kuin todeta, että jos festaria tehdään tällaisella fiiliksellä ja antaumuksella, niin tästä tulee aivan mielettömän hieno viikonloppu! Can’t wait!

Näin hoidat kauneuttasi läsnäololla ja kosketuksella – lue Mariela Sarkiman vinkit oman hehkusi löytämiseen

marielan blogi.jpg

Hyvä olo ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä kauneuden ja hyvinvoinnin kanssa. Ne ammentavat yhdessä energiansa sisällemme kätketystä naiseuden voimavarasta, joka oikealla tavalla esiin houkuteltuna auttaa meitä voimaan arjessa paremmin ja säteilemään positiivista energiaa myös ympärillemme.

Mieli ja keho tarvitsevat haastetta pysyäkseen hyvässä vireessä ja pitääkseen meidät elinvoimaisina. Monipuolinen liikkuminen yhdessä tasapainoisen ruokavalion ja riittävän levon kanssa luovat hyvinvoinnin tukirangan, mutta kokonaisvaltaisesta hyvästä olosta puhuttaessa myös läsnäoleva oman itsensä kohtaaminen, itsehoito ja -hemmottelu ovat tärkeitä, helposti unohduksiin jääviä rakennuspalikoita.

“Terve sielu terveessä ruumiissa”

Eri kulttuureissa on ollut kautta aikojen monenlaisia kehonhoitorituaaleja, kuten kylpeminen, höyryssä puhdistautuminen, vartalokääreet, -hauteet ja -kuorinnat sekä erilaiset hieronnat. Näiden fyysiseen kehoon kohdistuvien hoitorituaalien taustalla on kuitenkin useimmiten henkisen hyvinvoinnin edistäminen, ”Terve sielu terveessä ruumissa.”  Tänä päivänä day spat ja kauneushoitolat tarjoavat hemmottelu- ja hierontahoitoja laidasta laitaan, mutta kehon ja mielen yhteyttä on tärkeä pitää jatkuvasti yllä myös omassa arjessa erilaisin itsehoitomenetelmin.

Huomio itseen

Me naiset olemme tottuneet olemaan monikanavaisia ja tehokkaita kaikilla elämän osa-alueilla. Useimmiten huomio suuntautuu itsestä ulospäin ja oman itsen hoivaaminen ja hemmottelu jää helposti väliin. Kestävän hyvinvoinnin kannalta on todella tärkeää pitää huolta myös itsestään. Se, että kaipaa ja tarvitsee omaa aikaa ja haluaa huolehtia itsestään on tervettä. Itsen huomioiminen ja kuunteleminen on välttämätöntä! Akut latautuvat parhaiten pienillä tasaisin väliajoin tapahtuvilla itsehoitohetkillä, joiden aikana keho ja mieli saavat nauttia omasta jakamattomasta huomiosta.

Itselleen huomion antaminen voi tuntua aluksi haasteelliselta, mieleen tulee helposti monta muuta ”tärkeämpää” asiaa, jotka pitäisi hoitaa. Tämän takia on hyvä varata kalenterista vaikkapa viikottainen oma hetki, joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan itselle. Se, että suo itselle kehon ja mielen yhteydelle pyhitetyn hetken, saa nopeasti aikaan muutoksen, joka alkaa versota positiivista energiaa ympärilleen.

Weleda_Magnesia-2.jpg

Yhteys syntyy läsnäolosta ja aidosta kontaktista

Oma hetki staattisessa meditaatioasennossa istuen, huomio tiukasti yhteen kohteeseen keskittäen voi tuntua haastavalta ajatukselta, mutta onneksi yhteyttä voi lähteä avaamaan myös pehmeämmin keinoin. Erityisen hyvin meille naisille toimiva keino kehon ja mielen yhteyden löytämiseen syntyy lempeän läsnäolon kautta. Soljuvan liikkeen yhdistäminen rauhallisen hengityksen ja lempeään kosketukseen luo linkin itseen uudenlaisella, sallivalla tavalla. Se on kuin pikatie omaan ytimeen, aitoon minuuteen! Kun tämän tilan meditatiivisuuteen lisätään vielä akupainanta- ja hierontaotteilla tehtävä vartalon- ja kasvojenhoitorituaali, tuloksena on kokonaisvaltainen hemmotteluhetki itselle.

Kosketuksen voima

Kosketuksella on todettu olevan runsaasti hyvinvointivaikutuksia. Ihomme pinta on täynnä aistivia hermosoluja, joiden välityksellä kosketusimpulssi kulkee aivoihin saaden aikaan hyvänolon hormonien vapautumisesta aiheutuvaa rentoutumista, mielialan kohoamista ja onnen tuntemuksia.

Välittäjäaine Serotoniini säätelee mielialaa ja vireystilaa ja sillä on sormensa pelissä myös ruokahalun sekä nautinnon kokemisen kanssa. Dopamiini osallistuu tunteiden säätelyyn lisäämällä motivaatiota ja ohjaamalla tekemään hyviä, palkitsevia valintoja. Lähivuosina tutkijoiden huomio on kiinnittynyt entistä enemmän ”onnellisuushormoni” Oksitosiiniin, joka säätelee läheisyyden ja sitoutumisen tunnetta niin toisiin ihmisiin kuin omaan itseen. Se myös lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta, tätä hormonia erittyy runsaasti mm. imettävilllä äideillä. Kosketus ja läheisyys ovat avainsanoja oksitosiinin erittymisessä.

Elintärkeä iho

Iho on suurin elimemme jonka kautta kehoon imeytyvät niin elintärkeät ravintoaineet kuin haitalliset pienhiukkasetkin. Iho kokee jatkuvasti erilaisia haasteita, jotka johtuvat sekä ulkoisista että sisäisitä tekijöistä. Luonnollisen ikääntymisen myötä ihon joustavasta rakenteesta huolehtivien proteiinien, elastaanin ja kollageenin tuotanto hidastuu, jolloin ihon kimmoisuus vähenee, eli iho veltostuu.

Auringonvalo on suurin ihon hyvinvointiin vaikuttava ulkoinen tekijä. Pitkät UVA -säteet tunkeutuvat syvälle ihoon lisäten vapaiden radikaalien muodostumista, kun taas lyhyemmät UVB-säteet jäävät ihon pintaan aiheuttaen mm. ihon palamisen, mutta toisaalta myös tehostaen D-vitamiinintuotantoa ihosoluissa. Myös ilmansaasteista imeytyy ihoon vapaita radikaaleja, jotka rappeuttavat ihosoluja nopeuttaen ihon ennenaikaista vanhenemista. Pohjoisen kylmä ja kuiva ilma sekä suuret lämpötilavaihtelut talvipakkasesta lämmitettyyn sisäilmaan kuivattavat ihon pintakerroksia, joten haasteita on kerrakseen!

Perusihonhoidoksi riittää päivittäinen puhdistus ja kosteutus, mutta öljyjen lisääminen omaan hoitorutiinin edesauttavat ihoa voimaan entistä paremmin ympäri vuoden.

Weleda_Magnesia-5.jpg

Weledan klassikkoöljyt ovat olleet markkinoilla jo vuosia. Taustalta löytyy kolmen uraauurtaneen tiedenaisen- ja miehen ajatus ihmisen viisaudesta, kehon, mielen ja sielun yhteydestä, joka toimii vielä tänäkin päivänä Weledan tuotefilosofiaan pohjana. Tuotteissa käytetään aina puhtaita biodynaamisesti viljeltyjä luonnon raaka-aineita, joita hyödyntämällä on syntynyt vuodesta 1921 markkinoilla ollut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiva tuotesarja.

Puhtaat, luonnollisista raaka-aineista valmistetut vartalon- ja kasvojenhoitoöljyt saavat ihon tuntumaan pehmeältä ja joustavalta, ja niiden levittäminen on helppo yhdistää omaan itsehoitohetkeen.

Oman suosikkivartaloöljyn voi valita joko ihon tai mielen tarpeiden mukaan

Laventeli – Rentouttaa mieltä, kosteuttaa kuivaa ihoa
Ruusu – Rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä, kosteuttaa ja tasoittaa ihoa
Tyrni – Energisoi mieltä, stimuloi ihon uusiutumista
Sitrus – Piristää mieltä, virkistää, elvyttää ja ravitsee ihoa

Kasvoöljyjen klassikkoa, manteliöljyä, voi käyttää iholle joko sellaisenaan, tai sitä voi sekoittaa muutaman tipan omaan päivä/yövoiteeseen. Itse käytän öljyä iltaisin, jolloin ihoa pehmentävät tyydyttymättömät rasvahapot ja flavonoidit saavat imeytyä ja vaikuttaa kaikessa rauhassa yön ajan.

Weleda_Magnesia-6.jpg

Talvella ihoni ollessa erityisen kuiva levitän öljyn aamuin-illoin puhdistetulle iholle kosteusvoiteen alle. Tällä herkälle iholle suunnitellulla öljyllä voit myös putsata silmämeikin ja se toimii erinomaisena ihon suojana pakkassäällä.

Tehokuurina väsyneen ihon virkistämiseen suosin kasvoöljyampulleja. Villiruusunmarjansiemen-, manteli-, jojoba-, persikankivi- ja helokkiöljyn yhdistelmä pehmentää ja uudistaa ihosolukkoa saaden kasvot hehkumaan kauniina. Tähän viikon ajan iltaisin tehtävään kauneusrituaaliin kuuluu myös ampullien levittämiseen suunniteltu kasvojen ihon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa vilkastuttava ja ampullien vaikutusta tehostava kasvohieronta.

Weleda_Magnesia-8.jpg

Merkkaa kalenteriin ensimäinen oma itsehoitohetki lauantaina 4.8. klo 14.30-16

Tämän kesän Magnesia Festivalilla pääset kokemaan hemmottelevan itsehoitohetken KOKONAINEN-workshopissa. Työpajan aikana herätellään lempeästi omaa tietoisuutta sekä luovan voiman energiaa, Kundalini Shaktia. Rauhallisten fyysisten harjoitteiden avulla pehmennetään kehoa ja pyritään purkamaan lihaksiin kertyneitä jännitystiloja. Soljuvaan liikkeeseen yhdistyy meditatiivisuus erilaisten mielikuvaharjoitusten ja hengitystekniikoiden avulla sekä kosketuksen voima helpoin kehon ja kasvojen akupainanta- ja hierontatekniikoin. 

Lauantai-iltapäivän hemmotteluhetkessä mukana Weledan ihon- ja vartalonhoitotuotteet, kaikille osallistujille on luvassa myös upea lahjakassi!

Nähdään Lonnan saarella Magnesiassa!

Rakkaudella,
Mariela

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Weledan kanssa.

Onko sinunkin arjessasi liikaa kuormitusta? Kaisa Jaakkolan 5 taitoa palautumiseen

kaisa.jaakkola.jpg

Puolet työikäisistä suomalaisista kokee väsymystä, mikä vaikeuttaa arjessa jaksamista. Moni saattaa olla jopa huomaamattaan stressaantunut ja ahdistunut ylikuormituksen seurauksena. Näin toteaa kirjailija ja valmennusyrittäjä Kaisa Jaakkola.

Uudessa kirjassaan Palaudu ja vahvistu Kaisa opettaa palautumisen taitoja, jotka paitsi vähentävät väsymystä, myös edistävät arjessa jaksamista. Elimistön omat korjausmekanismit käynnistyvät, kun keho ja mieli rauhoittuvat uusien taitojen myötä.

“Usein ajatellaan, että palautuminen liittyy vain urheiluun. Hektinen elämä voi kuitenkin olla verrattavissa jatkuvaan kehon ja mielen urheilusuoritukseen. Siksi jokainen meistä tarvitsee palautumista”, Kaisa kertoo.

Kaisan mukaan palautuminen on prosessi, jossa ihmisen fyysiset ja psyykkiset voimavarat palaavat stressiä ja kuormitusta edeltävälle tasolle. Sitä voi verrata kännykän akun lataamiseen: kun puhelinta käyttää, akku kuluu. Jos akkua ei ladata, se loppuu.

“Ihmisen voimavaroille käy ennen pitkää samoin riippumatta siitä, onko kokemamme kuormitus positiivista vai negatiivista. Myös valtava innostus työhön, itsensä toteuttamiseen ja kovatehoisiin harrastuksiin kuormittaa elimistöä. Kun palaudumme riittävästi, sekä fyysiset että psyykkiset akkumme latautuvat,” Kaisa lisää.

 Kuva Magnesia Festivalilta 2017: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva Magnesia Festivalilta 2017: Matti Keski-Kohtamäki

Miten sitten voimme varmistua siitä, että kehomme ja mielemme palautuu riittävästi? Lue Kaisan 5 taitoa, joita harjoittamalla voi parantaa omaa palautumistaan:

1. FYYSISISTÄ PERUSTARPEISTA HUOLEHTIMINEN: On oma taitonsa välittää kehon perustarpeista eli riittävästä unesta, syömisestä ja liikunnasta. Kaikkia kolmea täytyy arvostaa, jotta ne saavat oman paikkansa arjessa. Suomalaiset nukkuvat tutkitusti keskimäärin noin 7,5 tuntia, mutta unen laatu ei ole tarpeeksi hyvä. Määrä ei riitä, vaan mukaan tarvitaan myös laatua.

Fiksusti toteutettu ja kuntoa kohottava liikunta vahvistaa kehoa ja auttaa sietämään kuormitusta paremmin. Liikunnan on hyvä olla monipuolista sisältäen perus- ja vauhtikestävyyttä esim. kävelyn, uinnin tai juoksun muodossa, voimaharjoittelua salilla tai vähintäänkin kehonpainolla, sekä palauttavaa harjoittelua, kuten venyttelyä tai leppoisaa kävelyä luonnossa.

2. AJAN- JA ARJENHALLINTA: Joskus oman hyvinvoinnin palauttaminen prioriteettilistan kärkeen vaatii vaikeitakin päätöksiä. Toisinaan se on vain tietoiseksi tulemista ja käytössä olevan ajan hyödyntämistä paremmin. Olivatpa haasteena työn äärimmäiset vaatimukset, päivittäinen ruuhkissa istuminen tai lapsiperheen arjen pyörittäminen, ensimmäinen asia on tulla tietoiseksi oman hyvinvointinsa edellytyksistä. Lisäksi olisi hyvä miettiä realistisesti jaksamisensa rajoja, omaa ajankäyttöä ja arjenhallintaa.

3. IHMISSUHTEET JA KOSKETUS: Palautumisen pohja rakentuu ihmissuhteissa. Niissä syntyy turvallisuuden kokemus, joka on fysiologisten palautumisreaktioiden taustalla. Läheisissä ihmissuhteissa on mahdollista tyyntyä, saada tukea ja aktivoida elimistön voimakas oksitosiinivälitteinen rauhoittumisjärjestelmä. Yksin asuvalle ihmiselle samankaltaista turvaa voi luoda oma lemmikki, vaikkapa koira. Hellä kosketus, silittely, myötätunto, kokemus yhteydestä, ystävällinen katse ja lempeä puhe auttavat vähentämään stressijärjestelmän aktivoitumista ja lisäävät oksitosiinin erittymistä.

 Kaisa Jaakkola Maaretta Tukiaisen haastattelussa Magnesia Festivalilla 2017. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kaisa Jaakkola Maaretta Tukiaisen haastattelussa Magnesia Festivalilla 2017. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

4. AJATUSTEN, TUNTEIDEN JA KEHON TUNTEMUSTEN TUNNISTAMINEN: Jotta uni ja lepo palvelevat tarkoitustaan, täytyy oppia rauhoittumaan. Se voi tuntua aluksi äärettömän vaikealta. Hermosto voi olla niin tottunut aktiivi- ja stressitilaan, että paikallaan pysyminen voi olla hankalaa. Olo saattaa olla sisäisesti levoton, vaikka juuri tällä hetkellä ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään.

Yhdeksi palautumisen taidoista voisikin nimetä kyvyn havainnoida omaa vaeltavaa mieltään hyväksyvästi. Joskus mieli on levoton ja joskus levollinen. Varmaa on ainoastaan se, että kumpikaan näistä ei ole pysyvä tila. On oma taitonsa suunnata huomiotaan yhä uudestaan tähän hetkeen ja siihen, mitä juuri nyt on. Mindfulnessin ja muiden keho-mielen tekniikoiden harjoittamisen myötä tämä taito vahvistuu.

5. KEHON RAUHOITTAMINEN JA AKTIIVINEN PALAUTUMINEN: Tiedätkö, mikä kehosi vie ylikierroksille ja jatkuvaan stressitilaan? Entä tiedätkö, mitä sille voi tehdä? Fysiologisen rauhoittumisen metodien käyttö on osa palautumisen taitoja. Hengitysharjoitukset, palauttava jooga, luontoon hakeutuminen ja monet muut menetelmät auttavat hermostoa tasapainottamaan itseään. Jotta voimme selvittää, mikä meitä todella palauttaa, on joskus viisasta myös mitata omaa kuormitustaan ja palautumistaan.

“Palautumisen parantaminen vaatii myös yhteyttä itseen. Olen huomannut, että kun olen yhteydessä itseeni, tunnen kehoni hiljaiset viestit. Saatan tuntea ahdistavan puristuksen rinnassa tai jännityksen perhoset mahassa. Kun alan huomata näitä tuntemuksia – jo ennen kuin ne muuttuvat elefantin kokoisiksi – ja alan sallia hankalaltakin tuntuvien tuntemusten olemassaolon, ei niitä tarvitse enää turruttaa. Yhteys itseen on avointa uteliaisuutta nähdä, mitä minulle kuuluu, niin hankalina kuin hyvinä hetkinä. Silloin kupliva ilokin tuntuu täydemmältä,” Kaisa lisää.

Kaisa Jaakkolan Palaudu ja vahvistu -luentoa pääset kuuntelemaan Magnesia Festivalilla lauantaina 4.8. klo 18.30-20.00 (Aito-Makasiini).

>> Tutustu Magnesia Festivalin ohjelmaan

Magnesia Festivalin uutuus: MAGNESIA PRO -ohjelmakategoria jooga- ja hyvinvointiammattilaisille ja syvempää osaamista janoaville

DSC_7717.jpg

Magnesia Festivalin yksi tämän vuoden uutuuksista on perjantain 3.8. ohjelmakategoria MAGNESIA PRO, joka tarjoaa niin syventävää joogatietoutta kuin eväitä hyvinvointiyrittäjyyteen ja hyvinvointiasiakkaiden kanssa toimimiseen. 

MAGNESIA PRO -työpajoihin saa osallistua kuka tahansa, mutta ohjelma on suunniteltu erityisesti hyvinvointiammattilaisille, kuten joogaopettajille ja sellaiseksi haluaville. 

Ohjelmakategorian aloittaa perjantaiaamun varhaistunnilla ISHTA-joogan amerikkalainen mestariopettaja Peter Ferko, joka jakaa "Real Yoga, Actual Happiness, and Deep Living" -työpajassaan ajatuksia joogisen elämän tarkoituksesta, meditaation mekanismeista ja niiden vaikutuksista elämäämme, jonka jälkeen ohjaa harjoituksen. Samaan aikaan Keltaisessa talossa Clare Gates-Sjöblomin työpajassa tutustutaan joogaterapeutin työkalupakkiin. 

Jutta Niala johdattaa omassa MAGNESIA PRO -workshopissaan "Hiljainen selkä - Vijnana joogaworkshop joogaohjaajille ja pidempään jooganneille" osallistujat syvälliseen harjoitukseen, joka tarjoaa vinkkejä myös asanoiden opettamiseen. Saara Rönnholmin työpajassa "Restoratiivisuus dynaamisessa harjoituksessa" puolestaan tehdään mm. päälläseisontaa ja hartiaseisontaa sekä niiden variaatioita. 

Kiinnostaako sinua yrittäjyys tai sen kehittäminen? Silloin sinua varten on kaksituntinen työpaja "Intohimosta liiketoimintaa - miten menestyt hyvinvointiyrittäjänä?" jossa Petri Hiissa antaa eväitä liiketoiminnan digitalisoimiseen, Noora Shingler kertoo menestyvän hyvinvointibloggarin arjesta pohtien samalla muun muassa miten hinnoitella itsensä ja kasvattaa omaa bisnestä ja  Holvi tarjoaa helpotusta yrittäjän arjen pyörittämiseen. 

Lisäksi MAGNESIA PRO -ohjelmakategoriaan kuuluu Maaretta Tukiaisen työpaja "Oma voima haltuun", jossa paitsi tunnistetaan omaa voimaa itsestä, käydään myös läpi miten auttaa asiakasta tunnistamaan oma voimansa.

Päivän päätteeksi tarjolla on vielä toisen amerikkalaisen ISHTA-joogaopettajan Wendy Newtonin työpaja "Communication Through Self-Reflection: Interactive Tools for Effective Space-Holding"joka antaa eväitä mm. ammatinharjoittajan burnoutin selättämiseen ja tutkii joogista tapaa kannatella tilaa yksilöille ja ryhmille tehokkaasti ja vaivattomasti, selkeämmin ja ilman taistelua.

Perjantain MAGNESIA PRO -ohjelmanumeroiden lisäksi Magnesia Festival on täynnä toinen toistaan upeampia joogatunteja, luentoja ja workshopeja kaikentasoisille osallistujille. Magnesia on myös loistava paikka verkostoitua muiden jooga-alan toimijoiden kanssa - siellä on edellisinä vuosina niin ystävystytty kuin solmittu bisneskumppanuuksia. 

>> Tutustu Magnesia Festivalin aikatauluun

>> Tutustu ohjaajiin ja workshop-kuvauksiin tarkemmin

MAGNESIA PRO -KATEGORIAN OHJELMA

PERJANTAI 3.8.2018

MIINAMAKASIINI

10:30-12:30 Hiljainen selkä - Vijnana joogaworkshop joogaohjaajille ja pidempään jooganneille pintaa syvemmältä ✧Jutta Niala✧ 

AITO-MAKASIINI

8:15-10:00 Real Yoga - Actual Happiness and Deep Living ✧Peter Ferko✧ * held in English

KELTAINEN TALO 

8:15-10:00 Joogaterapia - polku oman hyvinvoinnin äärelle  ✧Clare Gates-Sjöblom✧

12:45-14:45 Intohimosta liiketoimintaa - miten menestyt hyvinvointiyrittäjänä? ✧ Petri Hiissa, Noora Shingler ja Holvi ✧ 

15:00-16:30 Restoratiivisuus dynaamisessa harjoituksessa ✧Saara Rönnholm✧ 

16:45-18:15 Oma voima haltuun ✧Maaretta Tukiainen✧ 

18:30-20:00 Communication Through Self-Reflection: Interactive Tools for Effective Space-Holding ✧Wendy Newton✧ * held in English

Osaatko ottaa rakkauden vastaan? Kirsi Salon 3 vinkkiä rakkaudellisempaan elämään

DSC_8370.jpg

Rakkaus saapui Maahan. Näin toteaa Kirsi Salo, täyskäännöksen elämässään tehnyt hyvinvointivalmentaja, luennoitsija ja inspiroija, jonka työ nojaa vahvasti intuitioon. Mutta mitä ihmettä – Syyriassa soditaan ja maailmassa tapahtuu toinen toistaan kamalampia kauheuksia, mutta rakkaus on jo saapunut Maahan?

Juuri näin. ”Rakkaus on jo saapunut Maahan, mutta sen vastaanottaminen on kiinni jokaisen omasta kyvystä ja halusta ottaa se vastaan,” kertoo Kirsi. Mitä vähemmällä vaivalla – toisin sanoen: mitä vähemmällä pahalla – me olemme valmiita ottamaan rakkauden vastaan, sitä enemmän sitä eteemme kannetaan. Harmillisesti olemme melko jääräpäistä porukkaa, minkä vuoksi eteemme kannetaan yhä järisyttävämpiä kamaluuksia, jotta heräisimme ja silmämme ja sydämemme avautuisivat. 

Mikä sitten on kaiken tarkoitus? Kirsin mukaan kaiken tarkoitus on valita rakkaus ja myötätunto. Nousta sohvalta ja toimia, olla rakkaus itse. Tuoda sitä omaan elämäämme ja arkeemme ja sitä kautta myös ympäristöömme. Hymyillä ja katsoa maailmaa hyväksyvin silmin vaikkapa ratikkapysäkillä; jakaa rauhaa ja harmoniaa kaikkialla, missä liikumme. Energia on tarttuvaa, joten meidän ei tarvitse edes suutamme avata.

On siis jokaisen päätettävissä, saapuiko rakkaus todella Maahan vai ei – aivan samalla tavoin kuin olet todennäköisempi onnistumaan, jos ajattelet onnistuvasi ja epäonnistumaan sitä pelätessäsi. Aivomme eivät nimittäin osaa erottaa epäonnistumisen pelkoa itse epäonnistumisesta, vaan jo epäonnistumisen ajatteleminen vetää sitä puoleensa. Omat ajatuksemme, sanamme, tekomme ja tapamme määrittävät oman energiamme ja sen, millainen vaikutus meillä on lähiympäristöömme.

kirsi vaaka.png

Rakkauden vastakohta ei ole viha, vaan pelko. Sota, nälänhätä, poliittiset kriisit ja maailmantalouden romahtaminen johtuvat kaikki pelosta, eivät vihasta. Siksi vain rakkaus voi pelastaa maailman kaikelta siltä pahalta, mitä monet meistä kokevat tapahtuvan ympärillämme yhä enemmän. Meillä on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa vain itseemme ja omaan suhtautumiseemme elämään ja muita ihmisiä kohtaan. Muiden tuomitseminen ei auta, vain pikemminkin pahentaa tilannetta levittämällä negatiivisuutta ja toistemme arvostelemista. 

”Oma energiamme on kuitenkin omissa käsissämme. On jokaisen oma valinta toimia rakkaudesta käsin,” muistuttaa Kirsi.

Miten sitten meistä jokainen voisi tuoda omaan elämään lisää rakkautta? Tässä Kirsi Salon kolme vinkkiä rakkaudellisempaan elämään: 

1. Speak no evil. Älä puhu, mutta älä myöskään ajattele pahaa kenestäkään. Tee tietoinen valinta, että ajattelet hyvää – asioista, ihmisistä ja mikä tärkeintä, itsestäsi, sillä miten suhtaudut itseesi, suhtaudut myös muihin. Pyri pitämään ajatuksesi aisoissa niin, ettet antaisi pahalle valtaa. Ei mene kauaakaan ennen kuin huomaat rakkauden – hyvän – puhdistavan vaikutuksen. 

2. Hakeudu sydäntä avaavien asioiden äärelle. Lapset, eläimet ja luonto auttavat meitä tuomaan elämäämme enemmän iloa, hyvää ja positiivisuutta. Kahden pojan äitinä Kirsi on kiitollinen siitä, että on saanut kokea, mitä pyyteetön rakkaus, vanhemman rakkaus on. Siihen peilattuna muihin kohdistuva rakkaus on usein vajavaista.

Myös sydäntä avaava musiikki, kirjat tai vaikkapa YouTube-videot ovat tunteet pintaan tuovia ja vapaasti virtaavan rakkauden mahdollistavia asioita, jotka auttavat Kirsiä ylläpitämään rakkauden ’flown.’

3. Helli itseäsi. Hidasta tahtiasi ja pysähdy ihailemaan ympärilläsi olevaa kauneutta. Salli itsesi nauttia aidosta, itsellesi hyvää tekevästä raakasuklaasta, sukella ihanaan kylpyammeeseen tai käy pitkällä metsälenkillä. Kuuntele itseäsi ja toimi oman sisäisen äänesi, oman olosi mukaan, älä muiden. Vain pysähtymällä voimme olla aidosti läsnä tässä ja nyt – itsellemme ja muille.

Kirsi ohjaa Magnesia Festivalilla Rakkaus saapui Maahan -työpajan sunnuntaina klo 16.30-18.00 (Aito-makasiini), minkä lisäksi perjantaina on luvassa keskusteluja Kirsin ja Aaron kanssa klo 14.30-16 (Aito-makasiini).

<< Tutustu Magnesia Festivalin ohjelma-aikatauluun >>

Esittelyssä Magnesia Festivalin UPGRADE-ohjelmakategoria: inspiroidu, kehitä itseäsi ja ihmissuhteitasi

DSC_7446.jpg

Maaretta Tukiainen, Teemu Syrjälä, Kaisa Jaakkola, Jaakko Halmetoja… Magnesian UPGRADE-kategoria on täynnä Suomen ykköspuhujia hyvinvoinnin saralla ja joukkoon mahtuu myös kansainvälinen bestseller-kirjailija ja TedX-puhuja Ali Binazir.

Magnesia Festivalin ohjelma on jaettu tänä vuonna kuuteen eri kategoriaan, jotka esittelemme blogissa yksi kerrallaan. Ensimmäisenä vuorossa UPGRADE-kategoria, jonka luennot ja työpajat tarjoavat inspiraatiota ja tietoa elämyksellisellä tavalla.

UPGRADE-kategorian workshopeissa ei tarvitse joogata tai hikoilla, vaan utelias ja kehittymishaluinen mieli riittää – ja kenties muistiinpanovälineistä on hyötyä, jotta saat napattua opit talteen. Nämä ohjelmanumerot on tarkoitettu kaikille eli aikaisempaa kokemusta et tarvitse kursseilta tai self help -oppaista.

UPGRADE-kategoriasta löytyvät Magnesian kansainvälisen ykköstähden Ali Binazirin Tao of Dating -workshopit, jotka perustuvat hänen kirjoittamaansa bestseller-kirjaan menestyvien naisten haasteista rakkausrintamalla. Teos oli Amazonin luetuin deittiopus peräti neljän vuoden ajan, ja workshop onkin suunnattu erityisesti sinkkunaisille, mutta myös parisuhteessa olevat naiset saavat siitä eväitä rakkauselämään. Binazir esiintyy myös päälavalla aiheena ”Happiness Engineering” ja pohtii puheessaan, miksi onnellisuuden ylläpito tuntuu olevan niin vaikeaa, vaikka elämme historian suurimman hyvinvoinnin aikaa.

Ihmissuhdeoppeja Magnesiassa tarjoavat myös Jenniemilian lauantain työpaja AWAKE – herää elämään ihmissuhteissa sekä Magnus ja Riitta Appelbergin Syvempi yhteys kumppaniin sunnuntaina. Houkuttele siis kumppanisikin mukaan ”upgreidaamaan” ihmissuhdetaidot!

Perjantaina 3.8. UPGRADE-kategoria tarjoaa sisututkija Emilia Lahden huiman tarinan ja opit 5000 km juoksusta Uuden-Seelannin halki, Jutta Aallon jooga-anatomian workshopin, Jaakko Halmetojan uusimmat ravinto-opit, Jenniemilian herätyksen tietoisempaan elämään sekä Kaisa Jaakkolan luennon palautumisesta.

Lauantaina 4.8. kuullaan Halmetojan tulevaisuuden visioita ravinnosta päälavalla, Teemu Syrjälän oppeja ihmisen luonnollisen olemisen tilasta ja elinvoiman kasvattamisesta sekä Petri Hiissan omaan kokemukseen pohjautuvat ajatukset perfektionismista vapautumiseen. Lisäksi LanaPranan pranayama-työpajassa opitaan hengittämisen taitoa ja Maaretta Tukiaisen työpajassa kokeillaan syksyllä ilmestyviä uusia työkaluja, joiden avulla kaivetaan esiin itseen syvälle kätkeytyneet voimat.

Sunnuntaina Teemu Syrjälä kutsuu kaikki miehet työpajaan, joka on Magnesian historian ensimmäinen vain miehille suunnattu workshop.

UPGRADE-työpajojen ja luentojen jälkeen lähdet takuuvarmasti kotiin taskussa inspiraatiota oman arjen ja hyvinvoinnin parantamiseen ja unelmien toteuttamiseen.

>> Tutustu Magnesia Festivalin aikatauluun

>> Tutustu ohjaajiin ja workshop-kuvauksiin tarkemmin

UPGRADE-kategorian ohjelma

PERJANTAI 3.8.2018

PÄÄLAVA 

11:30 - 12:00 A Story about Compassion, Courage and Sisu ✧Emilia Lahti✧ UPGRADE ✧ * held in English

MIINAMAKASIINI

12:45-14:15 Anatomia ja kehotietoisuus ✧Jutta Aalto✧ UPGRADE

AITO-MAKASIINI

10:30-12:00 Ravinto ja harmonia: Yhteys luontoon – yhteys itseen ✧Jaakko Halmetoja✧ UPGRADE

12:30-14:00 AWAKE - herää elämään ✧Jenniemilia✧ UPGRADE

18:30-20:00 Palaudu ja vahvistu -luento ✧Kaisa Jaakkola✧ UPGRADE

LAUANTAI 4.8.2018

PÄÄLAVA

15:30-16:00 Tulevaisuuden taksonomiaa: Ikivanhaa & upouutta – hyvinvointi 2028 ✧Jaakko Halmetoja✧ UPGRADE

AITO-MAKASIINI

10:30-12:00 Luonnollisin versio sinusta ✧Teemu Syrjälä✧ UPGRADE

12:30-14:00 Millaisia voimia minuun kätkeytyy ✧Maaretta Tukiainen✧ UPGRADE

16:30-18:00 The Tao of Dating - The Modern Woman's Guide to Loving and Being Loved ✧ Ali Binazir/USA ✧  UPGRADE * held in English

KELTAINEN TALO

10:30-12:00 Pranyamasta tasapainoa ja elinvoimaa ✧LanaPrana✧ UPGRADE

12:30-14:00 Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta - Hyväksy itsesi ja nauti täydemmin elämästä ✧Petri Hiissa✧ UPGRADE

14:30-16:00 AWAKE - herää elämään ihmissuhteissa ✧Jenniemilia✧ UPGRADE

HEARTFUL SPACE 

13:00-14:30 Ayurveda sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa ✧LanaPrana✧ UPGRADE

SUNNUNTAI 5.8.2018

PÄÄLAVA

13:00-13:30 Happiness Engineering: Redefining Success in an Age of Anxiety, Greed, and Self-Inflicted Misery ✧ Ali Binazir/USA ✧ UPGRADE *held in english

AITO-MAKASIINI

10:45-12:15 The Tao of Dating - The Modern Woman's Guide to Loving and Being Loved ✧ Ali Binazir / USA ✧ UPGRADE * held in english

KELTAINEN TALO

12:30-14:00 Miesten työpaja ✧Teemu Syrjälä✧ UPGRADE

14:30-16:00 Syvempi yhteys kumppaniin ✧Magnus & Riitta Appelberg✧ UPGRADE

Näin päästät sisäisen villinaisesi valloilleen - Meri Mortin 5 vinkkiä

MattiKeskiKohtamaki-20160804-DSC_5784.jpg

Nainen on intuitiivinen olento, tarinankertoja ja unennäkijä, mutta nyky-yhteiskunnassa olemme liian usein tottuneet etsimään vastauksia itsemme ulkopuolelta. Meri Mort tarjoaa Magnesia-yhteisölle vinkkejä aidon, sisäisen villinaiseuden löytämiseen. 

Meri Mort on joogaohjaaja, joka ohjaa Vapauden joogaa ja -liikettä eli ekstaattista tanssia, täysikuumeditaatioita ja voimauttavia naisten sydänpiirejä. Keskeisiä teemoja kaikessa Merin tekemisessä ovat yhteisöllisyys, luovuus ja naiseus. Joogan avulla hän pystyy elämään elämäänsä täysillä, energisesti, kohdaten sekä sen valoisat että varjopuolet.

Meriä on aina ohjannut yhdessä tekeminen, jakaminen. Mitä tahansa hän tekee, hän pyrkii aina olemaan värikäs oma itsensä antaen tilaa myös muille olla juuri sellaisia kuin ovat. Joogaa Meri on ohjannut jo lähemmäs viidentoista vuoden ajan. Vuosien saatossa hänen polkunsa on vienyt hänet perinteisestä joogasta kohti tutkivampaa, somaattisempaa liikettä, joihin hän yhdistää asioita elämän eri osa-alueilta: tanssia, taidetta ja erilaisia luovia työkaluja.

DSC_7769.jpg

Myös naiseuden ja sisaruuden voima ovat lähellä Merin sydäntä. Helmikuussa julkaistussa esikoiskirjassaan Lumoava nainen – tunne villi voimasi Meri puhuu rohkeasti aiheista, jotka ovat tähän päivään asti olleet Suomessa melkeinpä tabuja. Tällaisia ovat esimerkiksi kuukautiset. Nainen on syklinen olento, mikä on asia, josta hän toivoisi meidän olevan huomattavasti avoimempia nykyajan yhteiskunnassa ja myös armollisempia itseämme kohtaan. Esimerkiksi kuukautiskivut voivat olla Merin mukaan merkki siitä, että juuri ennen vuotoa on paahdettu menemään liian lujaa. Sen sijaan, että pitäisi aina vain tehdä enemmän ja kovemmin, on tärkeää välillä levätä ja vain olla.

– Levon ja oman tilan ottamisen tärkeyttä ei voi painottaa kyllin paljon, ei kuukautisten aikaan eikä muulloinkaan, painottaa Meri.

Puheenaiheet ovat syntyneet vuosien saatossa hänen käydessään itse läpi naiseuden murrosta ja ohjatessaan naisten sydänpiirejä, joissa on tullut vahvasti esille eri ikäisten naisten elämän haasteet. Kirjan kirjoittaminen alkoikin Merin sen koommin tietämättä, mihin se tulisi johtamaan. Monet hänen oppilaistaan olivat kuitenkin peräänkuuluttaneet teosta, josta saisivat opit kuun kierrosta talteen.

DSC_7782.jpg

Mutta mitä on olla nainen? Meri ei halua lokeroida ketään, vaan antaa jokaiselle tilaa olla juuri sellainen kuin on: omanlainen nainen. Hänelle itselleen se merkitsee kuitenkin montaa asiaa.

– Nainen on intuitiivinen olento, tarinankertoja ja unennäkijä, kertoo Meri.

– Nykyajan yhteiskunnassa on kuitenkin niin kova kiire, että etsimme usein vastauksia kiperiin kysymyksiimme ulkoapäin, vaikka vastaus piileekin itsessämme. Emme pysähdy kuuntelemaan itseämme, oman sisäisen eläimemme ääntä.

Nainen elää äitiyden energiassa, ei pelkästään lapsille, mutta myös eläimille, yritykselle tai vaikkapa kirjoille. Äitiys on paitsi vanhemmuutta myös paljon muuta; jotain kollektiivisempaa, yksilöiden yhdessäoloa. Sisaruutta.

– Naisilla on mieletön kyky toimia empaattisesti, rakkaudesta käsin. Se sujuu meiltä tosi luontevasti, sanoo Meri.

Entä miten meistä jokainen voi päästää naiseutensa valloilleen, täyteen potentiaaliin? Tässä Merin viisi vinkkiä:

1. Tanssi. Laita lempparibiisi soimaan ja päästä valloilleen oma sisäinen villieläimesi. Leiki, hassuttele ja pidä hauskaa. Miksi elämän pitää olla niin vakavaa?

2. Luo ympärillesi samanhenkisten naisten seura. Naistenpiirien luominen on ihanan eheyttävää ja voimauttavaa. Vaikkei itsellä aina olisikaan sanottavaa, voi aina kuunnella ja oppia muilta, olla sisar.

3. Pysähdy pienten asioiden äärelle. Kun arjessa malttaisi välillä pysähtyä ihastelemaan luontoa, kuten vaikkapa variksia tai auringonlaskun sävyjä taivaalla, huomaa, kuinka paljon hyvää elämässä on.

4. Uskalla kohdata omat varjosi. Ilman pimeää ei voi olla valoa, joten uskalla rohkeasti kohdata omat varjopuolesi. Vahvuus kaipaa rinnalleen herkkyyttä, työnteko lepoa ja rauhaa. Löydä itsellesi sopiva tapa tutustua itseesi ja uskalla käsitellä myös epämukavia asioita ja tunteita, oli se sitten joogamatolla tai vaikkapa kirjoittaessa. Pyri aina kohtelemaan itseäsi armollisesti, lempeydestä käsin.

5. Lakkaa yrittämästä miellyttää muita ja käännä huomio itseesi. Sen sijaan, että pyrkisit olemaan mieliksi muille, mitä jos koittaisitkin välillä olla mieliksi itsellesi? Lopettaisit syyttelyn, itsesi ja muiden, ja antaisit itsellesi mahdollisuuden nauttia elämästä ja kehostasi. Miltä se näyttäisi? Miltä se tuntuisi?

Viimeisenä vinkkinä villinaiselle, eli meistä kaikille, Meri mainitsee vielä rintojen hieronnan. Rinnoista saattaa helposti vuosien saatossa muodostua eräänlainen panssari, jonka alle kätkeytyy monia tuntemuksia. Siksi rintojen hierominen onkin hänen mukaan ”oikotie onneen,” sillä vain kohtaamalla omat varjopuolemme, asioista tuskaisimmatkin, pääsemme lähemmäs omaa itseämme ja naiseuttamme.

– Vähemmän sanoja ja enemmän tanssia, nautintoa, naurahtaa Meri.

Meri ohjaa Magnesia-festareilla Vapauden jooga – Veden viemää -työpajan sunnuntaina klo 14-15.30 (Miinamakasiini 1), jonka lisäksi Merin kanssa on lauantai-iltana luvassa Shaman Dance Trance klo 19.30-20.30 (päälava).

Magnesia Festivalilla esiintyy myös Tao of Dating -kirjan kirjoittanut Ali Binazir, joka puhuu menestyvän nykynaisen haasteista rakkauselämässä. Lue lisää. 

Magnesia Festival 3 päivää + Float Kallion kellunta, kaksi yhden hinnalla – rajattu erä nyt saatavilla!

Magnesia Float Kallio.jpg

Viime vuoden tapaan Magnesia Festival tarjoaa yhdessä yhteistyökumppaninsa Float Kallion kanssa rajatun erän hemmottelun superpaketteja: osta kolmen päivän Magnesia Festival -lippu, niin saat Float Kallion kellunnan kaupan päälle. 

Erikoistarjous sisältää kaiken tämän: 

Magnesia Festivalin kolmen päivän lippu 3.-5.8.2018 (1 kpl, arvo 139 €) 

 • Kaikki hyvinvointitunnit ja workshopit päälavalla, Miinakamakasiineissa ja Keltaisessa talossa. Tunnit ja workshopit täytetään paikan päällä. 
 • Koko musiikkiohjelman
 • Koko oheisohjelman festivaalialueella
 • Perjantain jooga- ja hyvinvointialan ammattilaisille sekä sellaisiksi haluaville suunnatun erikoisohjelman.
 • Lauantain sielukkaat iltajuhlat
 • Mahdollisuuden ottaa mukaan 1-2 lasta osallistumaan Magnesian sunnuntain perheohjelmaan 
 • Saunavuoron Lonnan saunassa (norm. 16 €) 
 • JT-Linen lauttakuljetuksen Lonnaan ja takaisin

Float Kallion kelluntalahjakortti (1 kpl, arvo 67 €) - tunnin kellunta aistideprivaatiotankissa haluamanasi ajankohtana. Float Kallio sijaitsee Helsingin Kalliossa, osoitteessa Itäinen Brahenkatu 13. 

Toimi nopeasti ja nappaa omasi, sillä viime vuonna paketit myytiin nopeasti loppuun. Hemmottelun superpaketin hinta on 139 €. 

Näin lisäät elinvoimaa - Katso videolta Teemu Syrjälän 3 helppoa vinkkiä

Samuel Glassar Teemu Syrjälä-38.jpg

Kysyimme Magnesia Festival 2018 -ohjaaja Teemu Syrjälältä kolmea helppoa vinkkiä lisätä elinvoimaisuutta arjessa. Nämä vinkit sopivat kaikille, mutta erityisesti meille nykyelämän hektisessä ja digitaalisessa oravanpyörässä pyöriville. Teemu on mukana Magnesia Festivalilla lauantaina 4.8. sekä sunnuntaina 5.8. 

Ulkoilu, hengitys ja tarpeiden tunnistaminen. Kuulostaa helpolta, mutta kuinka moni muistaa noudattaa näitä vinkkejä arjessa? Katso alla olevalta videolta, miksi nämä kolme yksinkertaista asiaa kasvattavat elinvoimaamme niin merkittävällä tavalla. 

Teemu Syrjälä nähdään Magnesia Festivalilla 2018 pitämässä kaksi työpajaa: Luonnollisin versio sinusta lauantaina 4.8. ja Miesten työpaja sunnuntaina 5.8. 

Tervetuloa Magnesia Festivalille 3.-5.8.2018 Lonnan saarella, Helsingin edustalla. Luvassa elinvoiman superboostaus-viikonloppu, joka kantaa pitkälle syksyyn.