Tunnistatko esteet rakkauden tiellä? Rakkauden kokeminen vaatii itsensä kohtaamista, stressi vie kauemmas rakkaudesta

Magnesia 2018 (342 of 345).jpg

Magnesia Festivalilla esiintyvä Keiju Vihreäsalo on tutkinut kirjassaan rakkautta. Hänen mukaansa sekä romanttisen että universaalin rakkauden kokeminen vaatii pysähtymistä, tilaa elämään ja hyvää itsetuntemusta. Stressaantuneen sumuinen mieli vie kauemmas rakkaudesta.

Tapaan Keiju Vihreäsalon Punavuoressa sijaitsevassa kahvilassa. On helppo ymmärtää, että Keiju on tutkinut rakkautta ja onnellisuutta – tuikkivin silmin hänestä huokuu rauha ja lempeys, sielun viisaus.

Puhumme rakkaudesta ja siitä, kuinka ihmiset janoavat rakkautta, ja miten vaikeaa rakkaus on. Tuskallista, sydäntä särkevää, pakahduttavaa. Vaikka kuinka haluamme rakastaa, suurimmalla osalla meistä näyttää olevan rakkauden kanssa pieniä tai suuria vaikeuksia. Mutta mikä avuksi? Mistä oikein on kyse?

Rakastaminen on toisen ihmisen kohtaamista

 Rakkaudesta puhuttaessa on tärkeää erottaa, mistä puhuu. Toisaalta rakkaus on yksi ja universaali, toisaalta sekoitamme tämän suuren universaalin rakkauden romanttiseen rakkauteen. Silloin rakkautta koskevat odotukset muuttuvat helposti epärealistisiksi ja julmiksi.

Keijua on kiinnostanut etenkin romanttinen rakkaus, mutta myös se, miten se liukuu kohti universaalia rakkautta. Voi ajatella, että romanttinen rakkaus on yksi universaalin rakkauden ilmentymä.

Kun puhutaan rakkaudesta, on tärkeää huomioida inhimillisyys: ihmisyyden rakkaudelle asettamat rajat ja säännönmukaisuudet. Niiden ohi on vaikea päästä.

Keiju Vihreäsalo esiintyy Magnesia Festivalilla lauantaina ja sunnuntaina.

Keiju Vihreäsalo esiintyy Magnesia Festivalilla lauantaina ja sunnuntaina.

Romanttisen rakkauden ensimmäinen vaihe on rakastuminen, tai kuten Keiju asian ilmaisee: rakkauden potentiaalin tunnistaminen. Tämä huumaava tunne laskee aivojemme todennäköisyyttä tuntea pelkoa tehden rakastumisesta helpompaa. Pelkokerrointen ollessa matalalla, on helpompi päästää uusi ihminen lähelle.

Seuraava vaihe onkin rakastaminen. Rakastumisvaiheessa emme vielä ole joutuneet vastakkain sen kanssa, että toinen osapuoli on epätäydellinen, vaan meillä on taipumus nähdä toinen virheettömänä. Havahdumme tähän vasta rakkauden huuman laantuessa, jolloin joudumme kriisiin itsemme kanssa.

Eihän hän ollut lainkaan sellainen, kuin ajattelin!

Rakastaminen onkin toisen kohtaamista juuri sellaisena, kuin hän on. Rakastumisen ja rakastamisen välinen kynnys on tärkeä. Kaikki eivät osaa sitä ylittää – siirtyä rakastamaan mielikuvan sijaan todellista ihmistä. Silloin etsii uudestaan ja uudestaan rakastumisen huumaa kokematta ehkä koskaan rakastamisen rauhaa.

Ihminen voi rakastaa vain silloin, kun kokee olevansa turvassa

 Rakkaus edellyttää pelon ja inhimillisyyden ymmärtämistä. Meistä jokaisella on traumoja: pieniä tai suuria, pienen t:n traumoja tai ison T:N traumoja. Elämän meihin jättämiä jälkiä.

Työstämättä jääneet traumat voivat johtaa turvattomaan elämään, jossa mielemme on kuin hätätilassa. Jos kehomme näkee jatkuvasti ympärillämme vain uhkia ja vaaroja, tilaa rakkaudelle ei ole. Pelko on vienyt vallan.

Ja kyllähän sen ymmärtää: evoluutio muistuttaa meitä siitä, että on oltava vahvoja, haavoittumattomia. Anatomis-fysiologinen rakenteemme huolehtii siitä, että tarvittaessa havahdumme puolustusvalmiuteen ja käyttämään meille luontaisia strategioita selviytymisen varmistamiseksi. Se ei ole kenellekään meistä tietoinen valinta, vaan jotain, mikä tapahtuu ohi tietoisen mielen – jos tilanne vaatii.

Mitä huonommin tunnemme itseämme ja taipumuksiamme kokea uhkaa, sitä todennäköisemmin reagoimme turhaan, emmekä osaa palata reaktiivisesta tilasta takaisin rauhan ja tyyneyden tilaan. Rakkauden tilaan, kohtaamaan toista ihmistä. 

Ainaista liikettä, eksymistä ja paluuta

 Tästä syystä rakkaus on aaltoilevaa liikettä. Se on tila, jossa me käymme ja josta me eksymme yhä uudestaan ja uudestaan. Edes maailman rakkaudellisimmat ihmiset eivät pysy siellä koko aikaa. Kaikki me joudumme työskentelemään tiemme takaisin rakkauteen, loputtomasti. Parhaimmillaan emme eksy kauas, emme pitkäksi aikaa, mutta asumaan rakkauteen emme pääse.

Rakkauden ympärillä on aina eksymisen ja paluun liike, joka parhaimmillaan on rakkauden syvenemistä. Silloin muutumme ja kasvamme rakkaudessa. Tämä liike tuo romanttistakin rakkautta tarkasteltaessa huomion kunkin sisäiseen maailmaan. Siihen, kuka olet ja miten uskallat rakastaa.

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuinka osaat tunnistaa esteitä rakkauden tiellä? Ne ovat jotain, mitä kukaan muu ei pysty puolestasi murtamaan.

Toista ei voi rakastaa enempää kuin itseään. Itsensä kohtaamattomuuden ja rakastamattomuuden tila on aina yksinäinen paikka, sillä sille on ominaista häpeä ja ankaruus. Ne eristävät ja saavat suojautumaan kohtaamiselta. Silloin kohtaaminen tuntuu liian suurelta riskiltä omalle turvallisuudelle.

 Silloin ihminen etsii rakkautta, muttei osaa ottaa sitä vastaan.

Myös rakkaudella on hintansa

Rakkaudellakin on hintansa: haavoittuvuus.

Haavoittuvuus pelottaa. On uskallettava näyttäytyä hyvine ja huonoine puolineen sekä kohdata itsensä ja toinen epätäydellisenä. Kohdattava oma pelko siitä, että toinen näkee, kuinka keskeneräinen on.

Vain ihminen, joka kokee olevansa turvassa uskaltaa näyttää oman haavoittuvuutensa. Tärkeintä onkin turvan luominen: turva rakastaa, tulla nähdyksi. Haavoittuvuutta ei koskaan saisi käyttää aseena, sillä häpeän tunteen uhatessa vetäydymme tai pakenemme. Halu suojautua on meihin sisäänrakennettu, mutta silloin emme myöskään voi kokea rakkautta.

Paras lahja omalle rakkaudelleen on antaa toiselle kokemus, että hän on kanssasi turvassa.

Tie rakkauteen käy hidastamisen kautta

Suhteessa itseen paras tapa pysyä rakkauden aalloilla on luoda ympärilleen rauhaa, tilaa ja tyyneyttä. Vahvistaa yhteyttä itseen ja maailmaan. Oivia keinoja tähän ovat esimerkiksi jooga, meditaatio ja mindfulness, sillä ne auttavat meitä palaamaan omaan kehoomme.

Oman ajankäytön säätely on myös tärkeää. Nykypäivänä monet pakenevat kiireeseen ja stressiin. Stressaantuneella ihmisellä on sumuinen sisäinen maailma. Silloin on aina kauempana rakkaudesta.

Kun ulkoisessa ja sisäisessä maailmassa on riittävästi tilaa, syntyy itsetuntemuksen edellytykset. Stressitilassa katse ei käänny sisään eikä ulospäin, vaan silloin ihmisellä on putkikatse ja huomio on suoriutumisessa ja selviytymisessä. On vaikea erottaa, mistä hankaluudet ja rakkaudessa kohtaamattomuudet syntyvät.

 Suhteessa toiseen ei ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa, kuin olla riittävän rohkea menemään kohtaamisen tilaan. Toinen ei voi tulla sitä pidemmälle. Jokaisen täytyy pystyä kurottautumaan siihen saakka nähdäkseen ja kuullakseen toisen, voidakseen tulla nähdyksi ja kuulluksi.

 Pystyäkseen tähän, useimpien meistä pitää ylittää suhteessa itseemme halu paeta, vältellä ja toistaa vanhoja kaavoja. Siksi yhteys itseen kulkee käsikkäin toisen kohtaamisen kanssa. Kukaan ei kasva “valmiiksi” eristyneisyydessä, kasvu on aina dialogista ja valmiiksi tuleminenkin jää aina kesken.

Ihminen on laumaeläin, joka kaipaa vierelleen toista ihmistä. Lempeys luo turvaa, ja turva mahdollistaa rakkauden, toisen ihmisen kohtaamisen. Epätäydellisen ja inhimillisen ihmisen rakastamisen.

Sinun, minun, meidän kaikkien. 

Keiju Vihreäsalo on sosiologi, kirjoittaja ja kouluttaja sekä toinen HIMA Happinessin perustajista. Hänen kirjansa Jotta voisin rakastaa (Otava) ilmestyi lokakuussa 2018. Voit tutustua Keijuun hänen verkkosivuillaan.

Keijulla on Magnesiassa kaksi luentoa, Mitä onnellisuus on? lauantaina 3.8. klo 16.15–17.45 (Pajasali) yhdessä Laura Janger-Aution kanssa sekä Mitä on rakkaus? sunnuntaina 4.8. klo 18–19.30 (Pajasali).

Mistä Magnesia Festivalin sisältö koostuu tänä vuonna? Sisältövastaavan vinkit kesän tunnelmallisimpaan viikonloppuun

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Magnesia- sydämellinen hyvinvointifestivaali järjestetään 2. -4. elokuuta Suomenlinnassa. Tapahtuma kuulostaa vastustamattoman hyvältä ”rakkaus-ilo-valo”-fiilistelyltä, mutta en voi olla pohtimatta, sopisinko joukkoon. Mitä jos kaikki muut siellä ovat jotenkin todella syvällisiä? Tai alasti?

Tilanne vaatii tutkimista, sen verran tapahtuma kuitenkin vetää minua puoleensa.

Pyydän avukseni Kaisa Kärkkäisen. Hän on, paitsi yksi neljästä  Magnesia festivaalin perustajajäsenistä, myös Magnesian sisältövastaava ja pitkän linjan jooga-ammattilainen. Festivaali sai syntynsä, kun Lonna-saaren ohjelmasuunnittelussa oli hyvinvointitapahtuman kokoinen aukko. Neljä mahdollisimman laadukkaan elämän elämisestä kiinnostunutta ihmistä löi kekseliäät päänsä yhteen täyttääkseen tämän reiän. Syntyi Magnesia.

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Nyt Magnesian neljäntenä vuonna, tapahtuma siirtyy synnyinsijoiltaan Lonnasta Suomenlinnaan, voidakseen tarjota kävijöilleen paremmat tilat nautiskeluun. Mutta Kaisa, mistä koostuu Magnesian sydän ja olemus, mikä on Magnesian ydin?

Halusimme luoda tapahtuman johon tahtoisimme itse mennä. Tapahtuman, jossa yhdistyisi raikkaalla ja ihanalla tavalla kaikki hyvän elämän elementteinä pitämämme asiat; luonto, hyvä ruoka, musiikki, yhteisöllisyys. Rakkaudellinen ja lempeä oleminen ja mahdollisuus oppia itsestään ja omasta ympäristöstään.

Magnesia on tarjonnut menneinä vuosina kävijöilleen laajasti erilaisia elämyksiä. Workshoppeja, joogaa, luentoja ja itsetutkiskelua. Miten ohjelma on tänä vuonna koostettu?

Ohjelma on jaettu kategorioihin, joiden perusteella kävijöiden on helppo löytää oma itselleen sopiva festivaalielämys. Kategoriat ovat Love,  Move, Upgrade, Transform, Pro ja Family.

 Love- kategorian ytimenä on lempeys, itsemyötätunto, ja –helliminen. Pyrkimys kyetä pitämään itseään omana parhaana kaverinaan,  ja itsen kuuntelu kokonaisuutena. Oikeastaan kaikki ihana, hellä ja kaunis itseä kohtaan kuuluu Love- ohjelmistoon.   

 Move.  Tämän osaston sisältö on kasattu aktiivisemmalla otteella. Sen esanssi voisi olla dynaamisuus, räväkkyys ja itsen haastaminen. Riisuttuna; ”Uuden oppimisen räjähtävä riemu”.

 Upgrade taas koostuu pääosin luennoista. Luennot on koostettu siten, että ne tarjoaisivat koulutuksellista materiaalia itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Sisältö tarjoaa uusia näkökulmia elämänlaadun parantamiseksi. Edellisinä vuosina käsiteltyjä aihepiirejä ovat olleet esim. positiivinen itsepsykologia, itsensä johtaminen ja ravitsemus.

 Pro. Tämä osasto on kasattu hyvinvointialan ammattilaiset mielessä, mutta myös esim. alalle haluavat, tai pitkään jooganneet, jotka toivoisivat voivansa syventää tietämystään, löytävät varmasti merkityksellistä materiaalia tästä kategoriasta.

Transform Transform on ainoa kokonaisuus, jota en ihan suoraan suosittelisi vasta joogapolkua aloittelevalle. Jokainen on ilman muuta tervetullut, mutta enemmän siitä saa irti, kun syvempi ja terapeuttisempi sisäinen työskentely on jo tuttua. Sisältö voi olla esimerkiksi tunnetyöskentelyä. 

Family. Sunnuntaina ohjelmaa on myös perheen pienimmille. Vähän niin kuin ”perheaikaa joogaesanssilla”.  Viime vuosina suosituimmat perhepäivän puuhat ovat olleet mm, lapsi-vanhempi joogat, unisieppari-workshop, ja taidetyöskentely.

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia / Matti Keski-Kohtamäki

Tänä vuonna festivaali kasvaa pois vauvakengistään ja muuttaa Suomenlinnaan. Mitkä ovat odotukset ja toiveet tulevalle kesälle 2019?

Toiveissa on, että Suomenlinna syttyy Magnesialle. Että Lonnan tunnelma kulkee tapahtuman mukana ja kasvaa ja kehittyy vieläkin sydämellisemmäksi ja paremmaksi. Suomenlinnassa on suuremmat tilat, joten tietysti nautintokin on kokonaisvaltaisempi.

Uusi saari tarjoaa enemmän hengailutilaa, nurmialueiden, vilpoisten puun alustojen ja uimarannan muodossa. Tämä palvelee Magnesian tarkoitusta, sillä tarkoitus ei ole suorittaa workshopeja tukka putkella, vaan havainnoida tunnelmaa, löhöillä ja antaa uusien oivallusten muhia.


Magnesia festivaalille Lonnan- saarella ovat ilakoineet menneinä vuosina niin joogaopettajat kuin ihan tuoreet joogapolun nuuhkijat. Mutta kenelle Magnesia itseasiassa on suunnattu?

(Nauraa) No tietysti kaikille!

No sehän on selvä, mutta mitä jos ei ole ikinä joogannut? Eikä ole yhtään notkea? Tai jos ei edes ole kiinnostunut joogasta? Tai jos ei koe olevansa kovin syvällinen, tai vapautunut, jos ymmärrät mitä tarkoitan?

No, purkaisin asian näin; Magnesia- festivaali on sinulle joka olet kiinnostunut hyvän elämän elämisestä. Sinulle, joka olet kiinnostunut löytämään uusia näkökulmia oman elämän, yhteisön ja potentiaalin kehittämiseen.  

Saatat löytää uuden perspektiivin, solmia uusia ystävyyssuhteita tai löytää vaikka uuden harrastuksen, sillä Magnesiassa on matala kynnys kokeilla uusia juttuja. Kaikki nämä asiat tarjoavat voimavaroja pitkälle syksyyn ja talveen. Magnesiaan voi ihan oikeasti tulla kuka vaan, eikä festivaalia tarvitse pelätä.

Workshopeissa ei ole alastomuutta ja kategoriat takaavat sen, että kukaan ei joudu liian kauas omasta mukavuusalueestaan. Tarkoitus on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan nautiskella elämästä ihanassa ympäristössä, sehän on ihan jokaiselle sopivaa.  

Ekakertalaisille antaisin opasnuoraksi seuraavan ajatuksen; varaa aikaa, nauti, avaa sydämesi ja ennen kaikkea; jaa kokemuksesi.

Jos tiivistäisit yhteen lauseeseen koko Magnesian, mitä sanoisit? Miksi Magnesia?         

Siksi että elämästä voisi nauttia vielä enemmän. 

Kirjoittaja on joogaopettaja ja Magnesia Festivalin markkinointiassistentti. Hän on intohimoinen uuden oppija, ja rakastaa hiljaisia hetkiä hengitysten välissä.

Magnesia Festival kasvaa ja siirtyy Suomenlinnaan

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

2.-4.8.2019 Suomenlinnassa joogataan, tanssitaan ja musisoidaan sydämellisissä tunnelmissa

Neljättä kertaa elokuussa järjestettävä Magnesia Festival siirtyy kesällä 2019 Lonnan saarelta Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnaan. Suomenlinnassa sukelletaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin elämykseen 2.-4.8.2019 Suomen parhaiden hyvinvointiohjaajien ja kansainvälisten tähtiopettajien johdolla.

- Haikein mielin jätämme taaksemme Lonnan, joka oli Magnesialle upea synty- ja kasvualusta. Nyt kuitenkin tarvitsemme lisää tilaa kasvaa ja olemme erittäin innoissamme siirtymisestä Suomenlinnaan, joka on paitsi yhtä upea saaristoluonnoltaan, myös suomalaisille tärkeä kansallisaarre ja täynnä historiallista sielukkuutta, kommentoi Magnesian yksi perustajista ja vastaava tuottaja Mari Rasimus.

Magnesia Festivalilla vieraili elokuussa 2018 kolmen päivän aikana 1500 kävijää, jotka osallistuivat yli 80 hyvinvointituntiin ja -workshopiin sekä kuuntelivat reilua kymmentä live-musiikkiesiintyjää ja dj:itä. Lisäksi perheen pienimmät pääsivät ensimmäistä kertaa mukaan sunnuntain perhepäivään ja perjantaina tarjottiin ohjelmaa myös hyvinvointialan ammattilaisille. Lauantai myytiin loppuun ja kysyntää olisi ollut enemmänkin, joten siirtyminen isompiin tiloihin on luonnollinen.

- On hienoa toivottaa Magnesia tervetulleeksi Suomenlinnaan. Osallistumalla festivaaliin kävijä saa positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin ja samalla kokee kulttuuriperintökohteen uudella tavalla. Toivomme kaupunkilaisten löytävän Suomenlinnan kaupunginosan kiinnostavana ympärivuotisena tapahtumapaikkana ja viihtyvän linnoituksessa, kommentoi Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen.

Kuva: Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto/Dorit Salutskij

Kuva: Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto/Dorit Salutskij

Suomenlinnassa festivaalin sydän tulee olemaan telakka-alueen kupeessa Levyhallin ja Susisaaren Ruokalan ympäristössä. Persoonallisia workshop-tiloja on ympäri Suomenlinnaa ja Suomenlinnassa järjestetään myös kaikelle yleisölle avoimia ohjelmanumeroita sekä osallistetaan paikallisia yrittäjiä ja toimijoita mukaan elämykseen.

- Suomenlinnan ympäristö on täydellinen Magnesialle ja mahdollistaa meille kasvun tulevina vuosina, jotta entistä useampi voi kokea Magnesian maagiseksi kuvaillun sydämellisen tunnelman. Tuomme mukaan entistä enemmän myös kansainvälisiä opettajia ja esiintyjiä sekä kävijöitä myös Suomen ulkopuolelta, Rasimus kertoo.

Magnesia Festivalin missio on tuoda energiaa, iloa, merkityksellisyyttä ja pysähtymistä stressaavaan ja kiireiseen nykyelämään, antaa ihmisille mahdollisuuden kurkistaa matalalla kynnyksellä hyvinvointitarjontaan sekä olla vaihtoehto perinteisille kesäfestareille. Tapahtuma on myös osa megatrendiä, jossa henkinen ja fyysinen hyvinvointi kiinnostavat ihmisiä koko ajan enemmän. Kansainvälisesti hyvinvointitapahtumat kasvavat 20% vuosivauhtia ja ovat jo merkittävä siivu 3,7 triljoonan dollarin globaalista hyvinvointimarkkinasta*.

Kuva: Magnesia Festival / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia Festival / Matti Keski-Kohtamäki

Parhaiten Magnesia Festivalin idean kuitenkin kiteyttää 2018-tapahtuman kävijän palaute:

“Kerrassaan sydämellinen, ainutlaatuinen tunnelma. Normifestareilta joutuu usein toipumaan sohvan pohjalla useamman päivän ajan, kun taas Magnesian jäljiltä olo on yhtä aikaa suunnattoman energisoitunut sekä rentoutunut vielä viikkoja tapahtuman jälkeen - saati sitten se ajatusten herättely, joka vaikuttaa vielä paljon pidempään.”

*lähde: https://www.fastcompany.com/40421458/namaste-en-masse-can-wellness-festivals-grow-as-big-as-coachella

 Magnesia Shop – hanki kotiin palanen Magnesian taikaa

stmaladra.jpg

Magnesia Festival on tänä vuonna täynnä uutuuksia. Yksi niistä on ensimmäistä kertaa ovensa avaava Magnesia Shop.

Kauppa kätkee sisäänsä kotimaisia, eettisiä ja ekologisia brändejä, joiden tuotteita voit käydä ihastelemassa, kokeilemassa ja hankkimassa jooga-ja hyvinvointi-workshopien sekä musiikkiesitysten välillä. 

Ihastuneita huokauksia aiheuttaviin tuotteisiin ja Shopista varattavissa oleviin hoitoihin voit tutustua ennakkoon alla.

 

AnnakaTaika - koruja sielulle

IMG_0945.JPG

AnnakaTaika -malat ovat rakkaudella käsinsolmittuja voima- ja meditaatiokoruja tukemaan sielua elämän polulla. Koruissa yhdistyvät perinteinen mala-koruissa käytetty pyhä tuoksuva santelipuu ja korkealaatuisten luonnon kivihelmien voimaannuttava energia. 

AnnakaTaika on suunnitellut Magnesia-heinolle oman Magnesia- Malan. Siinä yhdistyvät santelipuun rauhoittava tuoksu ja huolella valikoidut kivet jotka edustavat ja välittävät iloa (Sitriini), rakkautta (Ruusukvartsi), ja sydämellistä yhteyttä (Amatsoniitti), sekä ripaus suojelua (Turkoosi). Guru-helmenä kirkas vuorikristalli vahvistamaan näiden kaikkien ominaisuuksia!

 

St.Maladra

irinjamagn2.jpg

St. Malandra on helsinkiläinen vaatemerkki, jonka juuret johtavat värikkääseen Barcelonaan, missä St. Malandran luoja Kristiina Maaria Nurmi asui useita vuosia.

St. Malandran perustana ovat värikkäät printit ja hehkeät kuosit. Se rohkaisee käyttäjäänsä olemaan näkyvä, erilainen ja uniikki oma itsensä. Brändin motto onkin ”saa säihkyä”. 

St. Malandran kankaat rantautuvat Helsinkiin matkoilta: pitsejä Delhistä, waxprinttejä Dakarista, trikoota Barcelonasta, bambua Suomen Orivedeltä ja viskooseja Pariisista. Näistä yhdistyy uniikkeja puseroita, hameita, jakkuja sekä suosittuja legginssejä. St. Malandran kaikki vaatteet ommellaan Suomessa.

 

Body Mechanics Helsinki

19688607_10156111544938881_888661331_o.jpg

Body Mechanics Helsinki hoitaa ja ennaltaehkäisee tuki-ja liikuntaelimistön kipu- ja häiriötiloja tavoitteenaan kivuton elämä, jossa kehon tuomat rajoitteet voidaan minimoida, jotta liikkuminen arjessa, harjoituksissa ja ammatissa olisi mahdollisimman vaivatonta ja kevyttä. 

Voit varata Magnesia Shopista hierontaa (Marinalle) ja osteopatia-hoidon (Katariinalle).

Marina

Hierontahoitoni ovat rentouttavia ja rauhallisia tilanteita, joiden tavoitteena on tarjota hetki sinulle kiireisen arjen keskellä. Hoidossa keskityn ihmiseen kokonaisuutena. Uskon että mielen rentoutumisen kautta pystyy vaikuttamaan paremmin myös kehon kiputiloihin.

Katariina

Hoidoissani lähestyn ihmistä kokonaisuutena, jossa lihaksiston, sidekudosten, hermoston ja verenkierron tulisi toimia keskenään eheästi. Käytän hoidoissani pehmeitä, rytmillisiä tekniikoita hieronnasta ja osteopatiasta tilanteen ja tarpeen mukaan.

 

Bohona - Boheemia pohjoismaista korumuotoilua

Bohona_sulkakorvakoru_3.png

Anni Rupponen on taidepedagogi, kuvataitelija ja korumuotoilija, joka valmistaa boheemeja koruja yhdistelemällä luonnosta, markkinoilta ja kirpputoreilta löytämiään materiaaleja. 

Jokainen Bohona-koru on uniikki ja valmistuu meditatiivisen prosessin tuloksena. Anni haluaa tehdä Bohona-koruilla näkyväksi kestävää muotoilua ja luonnon materiaalien aistikkuutta korostaen korujen kantajan luonnollista kauneutta.

Magnesia Shopissa Bohonan mallistosta on tarjolla korva-, kaula-, käsi-, jalka-, vartalo- ja hiuskoruja.

 

Esmeralda Soul

IMG_2045.JPG

Esmeralda Soul on helsinkiläinen intuitiivinen kivikorutaiteilija. Korut värähtelevät ihanaa hoitavaa kivienergiaa kantajilleen <3. 

Magnesia Shopista löydät kattavasti erilaisia Esmeralda Soulin korvakoruja sisältäen puhdistavaa ja selkiyttävää Vuorikristallia ja rakkaudellista Ruusukvartsia. 

 

OhX40

Ohx40 Happiness Bolsterikuva Logolla 2018.jpg

OhX40:lle onnellisuus on elämäntapa ja asenne. 

Elämäntapaa kuvaa yhteys niin omaan sisimpään kuin toisiin eläviin olentoihin, luonnon herkkyyden arvostaminen, hetken kauneuden huomaaminen arjessa, ja noin 40 muuta asiaa.

Tuotteet on ekologisesti ja eettisesti valmistettu Suomessa, noudattaen kestävyyden periaatteita koko elinkaarensa ajan. Ne ovat uniikkeja yksittäiskappaleita – suunniteltu tukemaan sinun joogaharjoitustasi ja elämäntyyliäsi.

 

Pure Waste

pwtoteUUSI.jpg

Tule tuunaamaan omannäköisesi Magnesia Festival -kassi Pure Wasten laadukkaista kangaskasseista.  Voit kirjoa, tehdä tupsuja, painaa sapluunalla, koristella kangastussein tai yhdistää eri tekotapoja ja materiaaleja. 

Oppaanasi DIY-matkalla on Magnesia Festivalin dekosta vastaava ihana Marjo Maininki.

 

Resikämmen

image3.jpeg

Pohjoisen kulkija Resikämmen toimii eräoppaana ja porotilan emäntänä, ja tekee lisäksi rakkaudella punottuja makramee-töitä. Magnesia Shopista saatavilla sulka-avaimenperiä, seinäryijyjä ja kukka-amppeleita.

 

OUT OF THE DARK

outofthedark.jpg

OOT-DRK tuo ulottuvillesi ainutlaatuisen, jännittävän ja jatkuvasti kehittyvän valikoiman kansainvälisiä huippusuunnittelijoita ja trendikkäimpiä brändejä, joista muodostuu OUT OF THE DARK -kokoelma.

OUT OF THE DARKIA ajaa eteenpäin uteliaisuus löytää uusia, erilaisia osaajia ja tekijöitä, halu kuulla heidän tarinansa sekä antaa mahdollisuus tulla löydetyksi.

Magnesia Shopista saat hankittua suositut OUT OF THE DARKIN kokoelmasta löytyvät Fatboyn Lamzacit. 

 

Meri Mort - Lasten eläinjoogakortit

elainjooga_pakka_nurtsi.jpg

Suomen ensimmäinen lasten eläinjoogakorttipakka antaa lapsille työkaluja keskittymiseen, hyvää ryhtiä ja kehotietoisuutta  ja rentoutumiskeinoja ja tapoja rauhoittua.  

Kaksipuoleisissa korteissa on selkeät värit, jotka kertovat onko harjoitus rauhoittava vai virkistävä. Mukana 10 erilaista kannustavaa leikkiä ja tapaa käyttää kortteja luovasti lapsen tai lasten kanssa. 

Eläinjoogakortit on suunnattu 3–10-vuotiaille 

Kortit on tehnyt ja julkaissut kuvittaja ja joogaopettaja Meri Mort.

✧✧✧

Magnesia Shopissa käy maksuvälineenä yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Sydämellisesti tervetuloa!

Perheen pienimmät tervetuloa! Magnesia Festivalin sunnuntai sisältää ohjelmaa koko perheelle

DSC_7698.jpg

Magnesia Festivalin tämän vuoden yksi uutuuksista on sunnuntain 5.8. FAMILY-ohjelmakategoria, jonka myötä myös perheen pienimmät pääsevät joogaamaan, tanssimaan, askartelemaan ja nauttimaan Magnesian sydämellisestä ilmapiiristä sekä Lonnan saaren jännittävästä ympäristöstä. 

Magnesia-rannekkeen haltijat voivat sunnuntaina 5.8. ottaa maksutta festareille mukaan 1-2 alle 13-vuotiasta lasta. Lapset pääsevät maksutta myös JT-Linen lauttakuljetukseen. 

Sunnuntain FAMILY-ohjelmakategoria sisältää Inka Sainin ohjaamaa lapsi ja vanhempi -joogaa Keltaisessa talossa, jossa on tunnit erikseen taaperoille ja kouluikäisille. 

Päälavalla koko perhe voi osallistua TUK TUK Travellersin ohjaamaan Ketteryys-workshopiin, jossa tutustutaan ketteryyden perusteisiin, omiin rajoihimme ja kykyihimme pelien, leikkien ja improvisatoristen harjoitusten kautta. Päälavalla koetaan myös Sanna Yrjänheikin ohjaama Sunday Dance, joka tanssittaa kaikenikäisiä auringon alla. 

Lisäksi FAMILY-ohjelmakategoriassa on tarjolla Rauli Pitkäsen rentouttava Hoidollinen kohtaaminen yhdessä rentoutuen – koko perheen työpaja Jomon-Shindonin parissa, jossa koko perhe oppii tekniikoita läsnäoloon ja kehon rentoutumiseen. 

IMG_20170621_165146.jpg

Lapset pääsevät myös rakentamaan kivitoteemeja Lonnan rannassa Kaisa Liukon ohjaamana sekä askartelemaan Unisieppareita Suomen Muotoilukasvatusseuran työpajassa. Lisäksi Lonnan saaren puitteet - jännittävät rannat, vanhat Miinamakasiinit ja Magnesian ihmisvilinä - tarjoavat loputtoman seikkailukentän uteliaille pikkuisille. 

Sunnuntaina on tarjolla myös paljon paljon ohjelmaa muissa kategorioissa, joten kaikille riittää koettavaa Magnesian päätöspäivänä. 

>> Tutustu koko ohjelmaan täällä. 

FAMILY-ohjelmakategorian tunnit ja työpajat:

PÄÄLAVA

12:00 - 12:45 Ketteryys-workshop ✧TUK TUK Travellers ✧ 

14:30-15:30 Sunday Dance koko perheelle ✧Sanna Yrjänheikki✧ 

MIINAMAKASIINI

16:00-17:15 Hoidollinen kohtaaminen yhdessä rentoutuen – koko perheen työpaja Jomon-Shindonin parissa ✧Rauli Pitkänen✧ 

KELTAINEN TALO

10:45-11:15 Lapsi ja vanhempi -joogatunti taaperoille ✧Inka Saini✧ 

11:30-12:15 Lapsi ja vanhempi -joogatunti kouluikäisille ✧Inka Saini✧ 

HEARTFUL SPACE

12:00-13:30 Unisieppari-työpaja ✧Suomen muotoilukasvatusseura✧ 

LONNAN TAKARANTA

10:00-10:45 Kivitoteemien rakennusta perheille ✧Kaisa Liukko✧ 

14:00-14:45 Kivitoteemien rakennusta perheille ✧Kaisa Liukko✧

Oma voima haltuun - mutta miten? Maaretta Tukiaisen 5 näkökulmaa

DSC_7717 (1).jpg

Oletko miettinyt, mikä määrä voimaa on sitoutunut uskomuksiin, historiaan tai myytteihin? Magnesia Festivalin työpajoissa pääset sukeltamaan ensimmäistä kertaa kirjailija ja muutosvalmentaja Maaretta Tukiaisen syksyllä ilmestyvän uutuuskirjan "Pohjolan eläimet" kiehtoviin näkökulmiin: millä tavalla saat oman voimasi täysmittaisesti käyttöösi? 

1. Kysy vanhemmiltasi

Jossain vaiheessa ihminen tulee siihen ikään, että alkaa kaivella juuriaan. Tulee mieleen monia kysymyksiä. Millaista vanhemmilla oli silloin, kun he eivät vielä osanneet työntää lusikkaa suuhunsa, missä he sitten tutustuivat ja entä millainen minä, heidän lapsensa, silloin joskus pienenä oikeastaan olin?

Moiset kyselyt herättävät usein hämmästystä. Kulmakarvat kohoilevat, neniä hierotaan, käsi ohjautuu raapimaan korvaa. Tjaa. Mistä sinä nyt tuollaisia keksit? Siitä kaikesta on jo niin pitkä aika.

2. Tutustu esihistoriaan

Jos kuulut siihen sukupolveen, jonka vanhemmat syntyivät, kun miehet palasivat rintamalta ja vaikenivat kaikilla kielillä, sinua on onnistanut. Suvun sotatrauma on takuuvarma lottopotti, jonka parissa loppuelämä sujuu rattoisasti kuin päättymättömän ristisanatehtävän äärellä.

Tosiasiassa suurin osa ajatusmalleistamme on paljon vanhempaa perua, jopa
useita tuhansia vuosia.

Siihen aikaan, kun esi-isämme ja –äitimme tonkivat juuria ja elivät karavaanarielämää jurtissa, he myös uskoivat monenlaisiin asioihin. Käärmeissä oli suojaavaa voimaa. Lähimetsän karhua kunnioitettiin ja palvottiin. Onnea oli vakioinen määrä. Jos yksi sai jotain, se oli toiselta pois.

Voimaeläimet_Joutsen_web.jpeg

3. Perehdy myytteihin

Se, miten esivanhempamme omasta elämästään ajattelivat, saattaa lymytä mielemme sopukoissa yhä. Myyttitutkija Claude Lévi-Straussin mukaan myytit nimittäin ajattelevat meissä.

Tällä lauseella hän tarkoittaa, että vanhoissa uskomuksissa on niin paljon pitoa, että ne muuttuvat äärimmäisen hitaasti. Tämä puolestaan tarkoittaa, että monet vanhat uskomukset voivat vaikuttaa elämäämme, olimmepa niistä tietoisia tai emme.

4. Tutki uskomuksiasi

Myyttien voima piilee niiden sosiaalisuudessa. Kun ryhmä ihmisiä alkaa ajatella lintujen välittävän viestejä kuolleilta, siitä ajan myötä muodostuu uskomus, jonka avulla sukupolvi toisensa jälkeen vaalii toivoa menetyksen kohdatessaan.

Mutta enhän minä ajattele mitään tuollaista, saatat ajatella. Valitsen tarkasti ja perusteellisesti sen, mihin uskon.

Näin saatat tehdäkin. Mutta jos et ole asiasta 100 %:n varma, voit kenties hyötyä siitä, jos uskaltaudut tutkimaan omia uskomuksiasi ikiaikaisten myyttien valossa. Avoimella mielellä.

5. Mene luontoon

Muinaiset esivanhempamme olivat metsästäjä-keräilijöitä, jotka elivät kiinteässä yhteydessä luontoon. He kokivat olevansa osa sitä, eivät siitä erillisiä.

Siksi suurin osa vanhoista uskomuksista liittyy luontoon. Luonnon avulla ennustettiin, suojauduttiin ja parannettiin. Luonnosta ammennettiin myös voimaa.

Ennen kaikkea luonnon erityislaatuinen voima liitettiin eläimiin: karhuun, hirveen ja pöllöön – ja lukuisiin muihin Pohjolan voimaeläimiin. Sanonta kuuluu: vahva kuin karhu, viisas kuin pöllö ja älykäs kuin korppi.

Mistä nämä ajatukset ovat peräisin? Tiedätkö, millaisia voimia sinuun kätkeytyy?
Haluaisitko ottaa ne täysimittaisesti käyttöön?

PVE_kortit.jpeg

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät lisää tietoa 6.9. ilmestyvästä kirjasta Pohjolan
voimaeläimet. Kirjan voi tilata ennakkoon täältä.

Jos haluat käytännön työkaluja käyttöösi nopeasti ja ennen muita, tule elokuun alussa Magnesia Festivalilla järjestämiini työpajoihin Lonnan saarelle.
PE 3.8. klo 16.45 Oma voima haltuun.
LA 4.8. klo 12.30 Millaisia voimia minuun kätkeytyy?

Nämä työpajat ovat kaikkien aikojen ensimmäiset, joissa avaan kirjoittamani kirjan sisältöä tarkemmin. Tarkemmat tiedot täältä.

Nähdään Magnesiassa!

Maaretta Tukiainen on kirjailija ja muutosvalmentaja, jolta ilmestyy tulevana syksynä neljä kirjaa:
Luova tauko – Löydä oma tapasi elää. Elokuu.
Pohjolan voimaeläimet. Syyskuu.
Hyvän mielen vuosi. Erikoispainos. Lokakuu.
Hyvän mielen tehtäväpakki ammattilaisille. Lokakuu.

Raikkaimmat, maidottomat herkkureseptit hellekesään

Aito-smoothie.png

Aurinko paistaa ja herkkuhammasta kolottaa? Perinteisen jäätelön sijaan kannattaa mökkilaiturille tai terassille valmistaa seuraavat, raikkaat aamu- tai välipalat, jotka ovat maidottomia. Reseptit tarjoaa Magnesia Festivalin pääyhteistyökumppani 2018 Aito Kaslink. 

 

Raikas mansikkasmoothie

Tämä herkullinen, maidoton ja vegaaninen mansikkasmoothie kätkee sisäänsä ravitsevan ja yllättävän kasviksen: kukkakaalin. Kukkakaali tuo smoothielle kermaista pehmeyttä banaanin lisäksi, ja mansikat tuovat marjaista makeutta. Kaurajuoma antaa smoothieen ihanan lempeän maun.

AINEKSET (2 HLÖ)

2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
100 g pakastettua kukkakaalia (voit käyttää joko raakaa kukkakaalia tai höyryttää kukkakaalia ennen pakastamista)
1 pakastettu banaani
1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa maun mukaan)
200 g (n.3-4 dl) mansikoita
Tarjoiluun ja koristeluun: mansikoita ja mintun lehtiä

OHJEET

Pese kukkakaalin kukinnot ja pakasta. Voit myös halutessasi höyryttää kukkakaalia pehmeäksi, ja vasta sitten pakastaa sen. Pakasta myös kuorittu ja muutamaan osaan pilkottu banaani. Anna kukkakaalin ja banaanin olla pakastimessa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Sekoita kaikki smoothien ainekset blenderissä ja nauti.

Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka_Mustikkapiirakka Jäätelö (1).jpg

 

Mustikkapiirakkajäätelö

Tämä maidoton jäätelö muistuttaa makumaailmaltaan mustikkapiirakkaa. Herkullinen annos valmistuu helposti ja nopeasti maukkaasta Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikasta sekä pakastetuista banaaneista. Tarjoile kauramurun ja mustikoiden kanssa.

AINEKSET (2 HLÖ)

Kauramuru:

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 2 rkl auringonkukansiemeniä
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • 1 tl kookosöljyä
 • ¼ tl jauhettua kardemummaa
 • Ripaus suolaa
 • Tarjoiluun: mustikoita

OHJEET

Sekoita jäätelön ainekset blenderillä sileäksi ja pakasta n. 30 minuuttia.

Paahda kauramurun aineksia kookosöljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Tarjoile jäätelö kauramurun ja mustikoiden kera.

Kaslink AITO Kauravälipala_Smoothie bowl.jpg

 

Smoothiebowl

Tämä smoothiebowl on raikas ja nopea aamupala tai piristävä välipala. Vain kaksi raaka-ainetta ja blendaus, niin pääset herkuttelemaan!

AINEKSET (1-2 HLÖ)

OHJEET

Blendaa kaikki ainekset sileäksi raikkaaksi smoothieksi. Jos haluat smoothiesta paksumpaa, frozen yogurt -tyyppistä, laita vain 1-2 dl Kauravälipalaa. Tämä unelmasmoothie maistuu herkulliselta sellaisenaan tai tarjoile se marjojen ja pannugranolan kanssa.

Kaslink Aito Kaurajuoma_ Kaura banaani_Letut.jpg

 

Herkulliset kaura-banaaliletut

Saat lettutaikinasta todella maukasta, kun korvaat tavallisen maidon lempeällä Kaslink Aito Kaurajuomalla. Maidottomat kauraletut maistuvat vaniljajäätelön tai hillon kanssa.

AINEKSET (8 KESKIKOKOISTA LETTUA)

 • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
 • 2 dl spelttijauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 mustapilkullinen pehmeä banaani (n. 100 g banaani / n. 1 dl muussattuna)
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • ½ tl kanelia
 • ¼ tl suolaa
 • n. 2 tl Kookosöljyä paistamiseen
 • Tarjoiluun: mansikoita ja halutessasi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

OHJEET

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita kulhossa muussattu banaani, kaurahiutaleet, spelttijauhot, Aito Kaurajuoma sekä mausteet. Anna turvota muutama minuutti. Paista letut: ota noin 0,5 dl taikinaa per lettu ja paista kookosöljyssä kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia per puoli tai kunnes reunat hieman käpristyvät. Taikinasta tulee noin 8 lettua. Tarjoile letut vaniljajäätelön tai -kastikkeen sekä mansikoiden kanssa.

 

Aito Kaslink on mukana Magnesia Festivalilla ja tarjoilee yhdessä Roots Helsingin kanssa festarikävijöille herkullisen menun. Lue lisää Magnesian ruokatarjoomasta. 

Magnesian musavastaava Oded Peled: Luvassa sielukasta, ennenkuulumatonta ja "törkeän laadukasta" musiikkia

oded_magnesia.jpg

On torstai-iltapäivä. Pysäköin pyöräni Helsingin Kalliossa sijaitsevan Karhupuiston laidalle, jonne olen sopinut tapaamisen Magnesia Festivalin musiikista vastaavan Oded Peledin kanssa musiikkiaiheisen blogikirjoituksen tiimoilta. Tajuan, ettei minulla ole minkäänlaista tietoa siitä, minkä näköistä tyyppiä minun tulisi puistokahvilan terassilla istuvien ihmisten seasta etsiä. Bongaan kuitenkin nopeasti hieman loitommalla istuvan, kiireettömältä vaikuttavan mieshenkilön. Saan katsekontaktin ja miehen kasvot venähtävät leveään hymyyn. Jes!

~~~

Oded Peled on yksi Magnesia Festivalin neljästä perustajajäsenestä ja vastaa monen muun tehtävän ohessa festareiden musiikkitarjonnasta. Porukkaan kuuluu myös hänen pari vuotta vanhempi veljensä, festareiden tuotannosta vastaava Asaf.

Israelilaislähtöisistä veljeksistä nuoremman maailmankuva meni kertaheitoilla uusiksi, kun hän 16-vuotiaana vieraili Tel Avivissa sijaitsevassa legendaarisessa yökerhossa, Allenby 58:ssa, joka tuolloin kuului maailman kymmenen parhaan elektronista musiikkia soittavan klubin joukkoon. Koettuaan, miten DJ:n musiikki parhaimmillaan voi hurmata ja viedä ihmisen täysin mukanaan, ei takaisin ollut paluuta.

Siispä kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1999, Oded ja Asaf perustivat oman firmansa. Suomessa oli tuohon aikaan useita tiskijukkia ja jopa erittäin hyviä sellaisia, mutta mikä uupui oli näitä edustava toimisto.

– Siitä asti ollaan broidin kanssa oltu musiikin vietävänä täyspäiväisesti, kirjaimellisesti, sillä silloin perustettiin Misc Management, naurahtaa Oded.

Samaa fiilistä haetaan nyt myös Magnesiaan – musiikkia, joka vapauttaa ja vie mukanaan.

Sielukas musiikki urbaanin hyvinvointifestarin ytimessä 

Magnesiassa musiikin suhteen ollaan erityisen tarkkoja. Musiikin (kuin myös sitä soittavien artistien) on oltava aitoa ja sielukasta, sillä ihmiset aistivat mistä se tulee. Tämä on yhä keskeisemmässä roolissa esimerkiksi joogatunneilla ja työpajoissa, joissa yhdistellään musiikkia uniikilla, rohkealla tavalla.

– Festariterassille sopii erilainen musiikki kuin joogatunnille tai työpajaan, puhumattakaan lauantai-illan bileistä, kuvailee Oded. On mietittävä tarkkaan, mihin kohtaan mikäkin musiikki sopii.

Jokaiseen hetkeen löytyy nimittäin sopiva musiikki – sekä elämässä että Magnesiassa. Parhaimmillaan musiikki on kuin koko tunteiden kirjoa koluava soundtrack, joka elää mukana hetki hetkeltä.

Esiintyjien joukossa nousevia dj:tä ja live-artisteja

Tänä kesänä ensimmäistä kertaa viikonloppuna järjestettävä festivaali tulee olemaan entistä vaikuttavampi, myös musiikillisesti. Menossa mukana on upea joukko up and coming DJ:tä ja live-artisteja, muiden muassa Onni Boi ja Katti Meu. Näiden lisäksi porukasta löytyy jo pitkään uraa tehneitä, legendoiksikin kutsuttavia tekijöitä, kuten Tapani Rinne ja Roberto Rodriguez.

– Musiikki tulee tänä vuonna olemaan monilta osin uutta ja ennenkuulumatonta, mutta kuitenkin törkeän laadukasta, paljastaa Oded.

Ennennäkemättömiä komboja ovat esimerkiksi DJ Ukon rytmittämä Liftedin kehonpainotreeni ja ruotsalaisen joogaopettajan, entisen akrobaattitaitelija Milla Florydin Vinyasa Flow DJ Jaakon säestämänä. Kaikki soittavat omaa, uniikkia Magnesia-settiään.

Entä miten Oded kuvailisi Magnesiaa kokonaisuudessaan?

– Magnesia on urbaani kesäfestari, johon jokainen on tervetullut taustastaan riippumatta. Haluamme tarjota kävijöille ainutlaatuisen kokemuksen. Voit tulla festareille ja löytää, mutta myös menettää itsesi – musiikin tahtiin tai mikset tanssin pyörteissä jossain työpajassa tai yömyöhään asti tanssittavissa festaribileissä.

Kaiken keskiössä on ihmiset, ilo ja hyvä fiilis – kaikki tietenkin huikeiden sävellysten säestämänä!

~~~

Tullessani Odedia tapaamaan, ei itselläni ollut minkäänlaista tietämystä Magnesian musiikkitarjonnasta. Magnesia Festivalin ensikertalaisena en kuitenkaan tapaamisen jälkeen voi kuin todeta, että jos festaria tehdään tällaisella fiiliksellä ja antaumuksella, niin tästä tulee aivan mielettömän hieno viikonloppu! Can’t wait!

Näin hoidat kauneuttasi läsnäololla ja kosketuksella – lue Mariela Sarkiman vinkit oman hehkusi löytämiseen

marielan blogi.jpg

Hyvä olo ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä kauneuden ja hyvinvoinnin kanssa. Ne ammentavat yhdessä energiansa sisällemme kätketystä naiseuden voimavarasta, joka oikealla tavalla esiin houkuteltuna auttaa meitä voimaan arjessa paremmin ja säteilemään positiivista energiaa myös ympärillemme.

Mieli ja keho tarvitsevat haastetta pysyäkseen hyvässä vireessä ja pitääkseen meidät elinvoimaisina. Monipuolinen liikkuminen yhdessä tasapainoisen ruokavalion ja riittävän levon kanssa luovat hyvinvoinnin tukirangan, mutta kokonaisvaltaisesta hyvästä olosta puhuttaessa myös läsnäoleva oman itsensä kohtaaminen, itsehoito ja -hemmottelu ovat tärkeitä, helposti unohduksiin jääviä rakennuspalikoita.

“Terve sielu terveessä ruumiissa”

Eri kulttuureissa on ollut kautta aikojen monenlaisia kehonhoitorituaaleja, kuten kylpeminen, höyryssä puhdistautuminen, vartalokääreet, -hauteet ja -kuorinnat sekä erilaiset hieronnat. Näiden fyysiseen kehoon kohdistuvien hoitorituaalien taustalla on kuitenkin useimmiten henkisen hyvinvoinnin edistäminen, ”Terve sielu terveessä ruumissa.”  Tänä päivänä day spat ja kauneushoitolat tarjoavat hemmottelu- ja hierontahoitoja laidasta laitaan, mutta kehon ja mielen yhteyttä on tärkeä pitää jatkuvasti yllä myös omassa arjessa erilaisin itsehoitomenetelmin.

Huomio itseen

Me naiset olemme tottuneet olemaan monikanavaisia ja tehokkaita kaikilla elämän osa-alueilla. Useimmiten huomio suuntautuu itsestä ulospäin ja oman itsen hoivaaminen ja hemmottelu jää helposti väliin. Kestävän hyvinvoinnin kannalta on todella tärkeää pitää huolta myös itsestään. Se, että kaipaa ja tarvitsee omaa aikaa ja haluaa huolehtia itsestään on tervettä. Itsen huomioiminen ja kuunteleminen on välttämätöntä! Akut latautuvat parhaiten pienillä tasaisin väliajoin tapahtuvilla itsehoitohetkillä, joiden aikana keho ja mieli saavat nauttia omasta jakamattomasta huomiosta.

Itselleen huomion antaminen voi tuntua aluksi haasteelliselta, mieleen tulee helposti monta muuta ”tärkeämpää” asiaa, jotka pitäisi hoitaa. Tämän takia on hyvä varata kalenterista vaikkapa viikottainen oma hetki, joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan itselle. Se, että suo itselle kehon ja mielen yhteydelle pyhitetyn hetken, saa nopeasti aikaan muutoksen, joka alkaa versota positiivista energiaa ympärilleen.

Weleda_Magnesia-2.jpg

Yhteys syntyy läsnäolosta ja aidosta kontaktista

Oma hetki staattisessa meditaatioasennossa istuen, huomio tiukasti yhteen kohteeseen keskittäen voi tuntua haastavalta ajatukselta, mutta onneksi yhteyttä voi lähteä avaamaan myös pehmeämmin keinoin. Erityisen hyvin meille naisille toimiva keino kehon ja mielen yhteyden löytämiseen syntyy lempeän läsnäolon kautta. Soljuvan liikkeen yhdistäminen rauhallisen hengityksen ja lempeään kosketukseen luo linkin itseen uudenlaisella, sallivalla tavalla. Se on kuin pikatie omaan ytimeen, aitoon minuuteen! Kun tämän tilan meditatiivisuuteen lisätään vielä akupainanta- ja hierontaotteilla tehtävä vartalon- ja kasvojenhoitorituaali, tuloksena on kokonaisvaltainen hemmotteluhetki itselle.

Kosketuksen voima

Kosketuksella on todettu olevan runsaasti hyvinvointivaikutuksia. Ihomme pinta on täynnä aistivia hermosoluja, joiden välityksellä kosketusimpulssi kulkee aivoihin saaden aikaan hyvänolon hormonien vapautumisesta aiheutuvaa rentoutumista, mielialan kohoamista ja onnen tuntemuksia.

Välittäjäaine Serotoniini säätelee mielialaa ja vireystilaa ja sillä on sormensa pelissä myös ruokahalun sekä nautinnon kokemisen kanssa. Dopamiini osallistuu tunteiden säätelyyn lisäämällä motivaatiota ja ohjaamalla tekemään hyviä, palkitsevia valintoja. Lähivuosina tutkijoiden huomio on kiinnittynyt entistä enemmän ”onnellisuushormoni” Oksitosiiniin, joka säätelee läheisyyden ja sitoutumisen tunnetta niin toisiin ihmisiin kuin omaan itseen. Se myös lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta, tätä hormonia erittyy runsaasti mm. imettävilllä äideillä. Kosketus ja läheisyys ovat avainsanoja oksitosiinin erittymisessä.

Elintärkeä iho

Iho on suurin elimemme jonka kautta kehoon imeytyvät niin elintärkeät ravintoaineet kuin haitalliset pienhiukkasetkin. Iho kokee jatkuvasti erilaisia haasteita, jotka johtuvat sekä ulkoisista että sisäisitä tekijöistä. Luonnollisen ikääntymisen myötä ihon joustavasta rakenteesta huolehtivien proteiinien, elastaanin ja kollageenin tuotanto hidastuu, jolloin ihon kimmoisuus vähenee, eli iho veltostuu.

Auringonvalo on suurin ihon hyvinvointiin vaikuttava ulkoinen tekijä. Pitkät UVA -säteet tunkeutuvat syvälle ihoon lisäten vapaiden radikaalien muodostumista, kun taas lyhyemmät UVB-säteet jäävät ihon pintaan aiheuttaen mm. ihon palamisen, mutta toisaalta myös tehostaen D-vitamiinintuotantoa ihosoluissa. Myös ilmansaasteista imeytyy ihoon vapaita radikaaleja, jotka rappeuttavat ihosoluja nopeuttaen ihon ennenaikaista vanhenemista. Pohjoisen kylmä ja kuiva ilma sekä suuret lämpötilavaihtelut talvipakkasesta lämmitettyyn sisäilmaan kuivattavat ihon pintakerroksia, joten haasteita on kerrakseen!

Perusihonhoidoksi riittää päivittäinen puhdistus ja kosteutus, mutta öljyjen lisääminen omaan hoitorutiinin edesauttavat ihoa voimaan entistä paremmin ympäri vuoden.

Weleda_Magnesia-5.jpg

Weledan klassikkoöljyt ovat olleet markkinoilla jo vuosia. Taustalta löytyy kolmen uraauurtaneen tiedenaisen- ja miehen ajatus ihmisen viisaudesta, kehon, mielen ja sielun yhteydestä, joka toimii vielä tänäkin päivänä Weledan tuotefilosofiaan pohjana. Tuotteissa käytetään aina puhtaita biodynaamisesti viljeltyjä luonnon raaka-aineita, joita hyödyntämällä on syntynyt vuodesta 1921 markkinoilla ollut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiva tuotesarja.

Puhtaat, luonnollisista raaka-aineista valmistetut vartalon- ja kasvojenhoitoöljyt saavat ihon tuntumaan pehmeältä ja joustavalta, ja niiden levittäminen on helppo yhdistää omaan itsehoitohetkeen.

Oman suosikkivartaloöljyn voi valita joko ihon tai mielen tarpeiden mukaan

Laventeli – Rentouttaa mieltä, kosteuttaa kuivaa ihoa
Ruusu – Rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä, kosteuttaa ja tasoittaa ihoa
Tyrni – Energisoi mieltä, stimuloi ihon uusiutumista
Sitrus – Piristää mieltä, virkistää, elvyttää ja ravitsee ihoa

Kasvoöljyjen klassikkoa, manteliöljyä, voi käyttää iholle joko sellaisenaan, tai sitä voi sekoittaa muutaman tipan omaan päivä/yövoiteeseen. Itse käytän öljyä iltaisin, jolloin ihoa pehmentävät tyydyttymättömät rasvahapot ja flavonoidit saavat imeytyä ja vaikuttaa kaikessa rauhassa yön ajan.

Weleda_Magnesia-6.jpg

Talvella ihoni ollessa erityisen kuiva levitän öljyn aamuin-illoin puhdistetulle iholle kosteusvoiteen alle. Tällä herkälle iholle suunnitellulla öljyllä voit myös putsata silmämeikin ja se toimii erinomaisena ihon suojana pakkassäällä.

Tehokuurina väsyneen ihon virkistämiseen suosin kasvoöljyampulleja. Villiruusunmarjansiemen-, manteli-, jojoba-, persikankivi- ja helokkiöljyn yhdistelmä pehmentää ja uudistaa ihosolukkoa saaden kasvot hehkumaan kauniina. Tähän viikon ajan iltaisin tehtävään kauneusrituaaliin kuuluu myös ampullien levittämiseen suunniteltu kasvojen ihon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa vilkastuttava ja ampullien vaikutusta tehostava kasvohieronta.

Weleda_Magnesia-8.jpg

Merkkaa kalenteriin ensimäinen oma itsehoitohetki lauantaina 4.8. klo 14.30-16

Tämän kesän Magnesia Festivalilla pääset kokemaan hemmottelevan itsehoitohetken KOKONAINEN-workshopissa. Työpajan aikana herätellään lempeästi omaa tietoisuutta sekä luovan voiman energiaa, Kundalini Shaktia. Rauhallisten fyysisten harjoitteiden avulla pehmennetään kehoa ja pyritään purkamaan lihaksiin kertyneitä jännitystiloja. Soljuvaan liikkeeseen yhdistyy meditatiivisuus erilaisten mielikuvaharjoitusten ja hengitystekniikoiden avulla sekä kosketuksen voima helpoin kehon ja kasvojen akupainanta- ja hierontatekniikoin. 

Lauantai-iltapäivän hemmotteluhetkessä mukana Weledan ihon- ja vartalonhoitotuotteet, kaikille osallistujille on luvassa myös upea lahjakassi!

Nähdään Lonnan saarella Magnesiassa!

Rakkaudella,
Mariela

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Weledan kanssa.

Onko sinunkin arjessasi liikaa kuormitusta? Kaisa Jaakkolan 5 taitoa palautumiseen

kaisa.jaakkola.jpg

Puolet työikäisistä suomalaisista kokee väsymystä, mikä vaikeuttaa arjessa jaksamista. Moni saattaa olla jopa huomaamattaan stressaantunut ja ahdistunut ylikuormituksen seurauksena. Näin toteaa kirjailija ja valmennusyrittäjä Kaisa Jaakkola.

Uudessa kirjassaan Palaudu ja vahvistu Kaisa opettaa palautumisen taitoja, jotka paitsi vähentävät väsymystä, myös edistävät arjessa jaksamista. Elimistön omat korjausmekanismit käynnistyvät, kun keho ja mieli rauhoittuvat uusien taitojen myötä.

“Usein ajatellaan, että palautuminen liittyy vain urheiluun. Hektinen elämä voi kuitenkin olla verrattavissa jatkuvaan kehon ja mielen urheilusuoritukseen. Siksi jokainen meistä tarvitsee palautumista”, Kaisa kertoo.

Kaisan mukaan palautuminen on prosessi, jossa ihmisen fyysiset ja psyykkiset voimavarat palaavat stressiä ja kuormitusta edeltävälle tasolle. Sitä voi verrata kännykän akun lataamiseen: kun puhelinta käyttää, akku kuluu. Jos akkua ei ladata, se loppuu.

“Ihmisen voimavaroille käy ennen pitkää samoin riippumatta siitä, onko kokemamme kuormitus positiivista vai negatiivista. Myös valtava innostus työhön, itsensä toteuttamiseen ja kovatehoisiin harrastuksiin kuormittaa elimistöä. Kun palaudumme riittävästi, sekä fyysiset että psyykkiset akkumme latautuvat,” Kaisa lisää.

Kuva Magnesia Festivalilta 2017: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva Magnesia Festivalilta 2017: Matti Keski-Kohtamäki

Miten sitten voimme varmistua siitä, että kehomme ja mielemme palautuu riittävästi? Lue Kaisan 5 taitoa, joita harjoittamalla voi parantaa omaa palautumistaan:

1. FYYSISISTÄ PERUSTARPEISTA HUOLEHTIMINEN: On oma taitonsa välittää kehon perustarpeista eli riittävästä unesta, syömisestä ja liikunnasta. Kaikkia kolmea täytyy arvostaa, jotta ne saavat oman paikkansa arjessa. Suomalaiset nukkuvat tutkitusti keskimäärin noin 7,5 tuntia, mutta unen laatu ei ole tarpeeksi hyvä. Määrä ei riitä, vaan mukaan tarvitaan myös laatua.

Fiksusti toteutettu ja kuntoa kohottava liikunta vahvistaa kehoa ja auttaa sietämään kuormitusta paremmin. Liikunnan on hyvä olla monipuolista sisältäen perus- ja vauhtikestävyyttä esim. kävelyn, uinnin tai juoksun muodossa, voimaharjoittelua salilla tai vähintäänkin kehonpainolla, sekä palauttavaa harjoittelua, kuten venyttelyä tai leppoisaa kävelyä luonnossa.

2. AJAN- JA ARJENHALLINTA: Joskus oman hyvinvoinnin palauttaminen prioriteettilistan kärkeen vaatii vaikeitakin päätöksiä. Toisinaan se on vain tietoiseksi tulemista ja käytössä olevan ajan hyödyntämistä paremmin. Olivatpa haasteena työn äärimmäiset vaatimukset, päivittäinen ruuhkissa istuminen tai lapsiperheen arjen pyörittäminen, ensimmäinen asia on tulla tietoiseksi oman hyvinvointinsa edellytyksistä. Lisäksi olisi hyvä miettiä realistisesti jaksamisensa rajoja, omaa ajankäyttöä ja arjenhallintaa.

3. IHMISSUHTEET JA KOSKETUS: Palautumisen pohja rakentuu ihmissuhteissa. Niissä syntyy turvallisuuden kokemus, joka on fysiologisten palautumisreaktioiden taustalla. Läheisissä ihmissuhteissa on mahdollista tyyntyä, saada tukea ja aktivoida elimistön voimakas oksitosiinivälitteinen rauhoittumisjärjestelmä. Yksin asuvalle ihmiselle samankaltaista turvaa voi luoda oma lemmikki, vaikkapa koira. Hellä kosketus, silittely, myötätunto, kokemus yhteydestä, ystävällinen katse ja lempeä puhe auttavat vähentämään stressijärjestelmän aktivoitumista ja lisäävät oksitosiinin erittymistä.

Kaisa Jaakkola Maaretta Tukiaisen haastattelussa Magnesia Festivalilla 2017. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kaisa Jaakkola Maaretta Tukiaisen haastattelussa Magnesia Festivalilla 2017. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

4. AJATUSTEN, TUNTEIDEN JA KEHON TUNTEMUSTEN TUNNISTAMINEN: Jotta uni ja lepo palvelevat tarkoitustaan, täytyy oppia rauhoittumaan. Se voi tuntua aluksi äärettömän vaikealta. Hermosto voi olla niin tottunut aktiivi- ja stressitilaan, että paikallaan pysyminen voi olla hankalaa. Olo saattaa olla sisäisesti levoton, vaikka juuri tällä hetkellä ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään.

Yhdeksi palautumisen taidoista voisikin nimetä kyvyn havainnoida omaa vaeltavaa mieltään hyväksyvästi. Joskus mieli on levoton ja joskus levollinen. Varmaa on ainoastaan se, että kumpikaan näistä ei ole pysyvä tila. On oma taitonsa suunnata huomiotaan yhä uudestaan tähän hetkeen ja siihen, mitä juuri nyt on. Mindfulnessin ja muiden keho-mielen tekniikoiden harjoittamisen myötä tämä taito vahvistuu.

5. KEHON RAUHOITTAMINEN JA AKTIIVINEN PALAUTUMINEN: Tiedätkö, mikä kehosi vie ylikierroksille ja jatkuvaan stressitilaan? Entä tiedätkö, mitä sille voi tehdä? Fysiologisen rauhoittumisen metodien käyttö on osa palautumisen taitoja. Hengitysharjoitukset, palauttava jooga, luontoon hakeutuminen ja monet muut menetelmät auttavat hermostoa tasapainottamaan itseään. Jotta voimme selvittää, mikä meitä todella palauttaa, on joskus viisasta myös mitata omaa kuormitustaan ja palautumistaan.

“Palautumisen parantaminen vaatii myös yhteyttä itseen. Olen huomannut, että kun olen yhteydessä itseeni, tunnen kehoni hiljaiset viestit. Saatan tuntea ahdistavan puristuksen rinnassa tai jännityksen perhoset mahassa. Kun alan huomata näitä tuntemuksia – jo ennen kuin ne muuttuvat elefantin kokoisiksi – ja alan sallia hankalaltakin tuntuvien tuntemusten olemassaolon, ei niitä tarvitse enää turruttaa. Yhteys itseen on avointa uteliaisuutta nähdä, mitä minulle kuuluu, niin hankalina kuin hyvinä hetkinä. Silloin kupliva ilokin tuntuu täydemmältä,” Kaisa lisää.

Kaisa Jaakkolan Palaudu ja vahvistu -luentoa pääset kuuntelemaan Magnesia Festivalilla lauantaina 4.8. klo 18.30-20.00 (Aito-Makasiini).

>> Tutustu Magnesia Festivalin ohjelmaan