Magnesia Festival kasvaa ja siirtyy Suomenlinnaan

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

2.-4.8.2019 Suomenlinnassa joogataan, tanssitaan ja musisoidaan sydämellisissä tunnelmissa

Neljättä kertaa elokuussa järjestettävä Magnesia Festival siirtyy kesällä 2019 Lonnan saarelta Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnaan. Suomenlinnassa sukelletaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin elämykseen 2.-4.8.2019 Suomen parhaiden hyvinvointiohjaajien ja kansainvälisten tähtiopettajien johdolla.

- Haikein mielin jätämme taaksemme Lonnan, joka oli Magnesialle upea synty- ja kasvualusta. Nyt kuitenkin tarvitsemme lisää tilaa kasvaa ja olemme erittäin innoissamme siirtymisestä Suomenlinnaan, joka on paitsi yhtä upea saaristoluonnoltaan, myös suomalaisille tärkeä kansallisaarre ja täynnä historiallista sielukkuutta, kommentoi Magnesian yksi perustajista ja vastaava tuottaja Mari Rasimus.

Magnesia Festivalilla vieraili elokuussa 2018 kolmen päivän aikana 1500 kävijää, jotka osallistuivat yli 80 hyvinvointituntiin ja -workshopiin sekä kuuntelivat reilua kymmentä live-musiikkiesiintyjää ja dj:itä. Lisäksi perheen pienimmät pääsivät ensimmäistä kertaa mukaan sunnuntain perhepäivään ja perjantaina tarjottiin ohjelmaa myös hyvinvointialan ammattilaisille. Lauantai myytiin loppuun ja kysyntää olisi ollut enemmänkin, joten siirtyminen isompiin tiloihin on luonnollinen.

- On hienoa toivottaa Magnesia tervetulleeksi Suomenlinnaan. Osallistumalla festivaaliin kävijä saa positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin ja samalla kokee kulttuuriperintökohteen uudella tavalla. Toivomme kaupunkilaisten löytävän Suomenlinnan kaupunginosan kiinnostavana ympärivuotisena tapahtumapaikkana ja viihtyvän linnoituksessa, kommentoi Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen.

Kuva: Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto/Dorit Salutskij

Kuva: Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto/Dorit Salutskij

Suomenlinnassa festivaalin sydän tulee olemaan telakka-alueen kupeessa Levyhallin ja Susisaaren Ruokalan ympäristössä. Persoonallisia workshop-tiloja on ympäri Suomenlinnaa ja Suomenlinnassa järjestetään myös kaikelle yleisölle avoimia ohjelmanumeroita sekä osallistetaan paikallisia yrittäjiä ja toimijoita mukaan elämykseen.

- Suomenlinnan ympäristö on täydellinen Magnesialle ja mahdollistaa meille kasvun tulevina vuosina, jotta entistä useampi voi kokea Magnesian maagiseksi kuvaillun sydämellisen tunnelman. Tuomme mukaan entistä enemmän myös kansainvälisiä opettajia ja esiintyjiä sekä kävijöitä myös Suomen ulkopuolelta, Rasimus kertoo.

Magnesia Festivalin missio on tuoda energiaa, iloa, merkityksellisyyttä ja pysähtymistä stressaavaan ja kiireiseen nykyelämään, antaa ihmisille mahdollisuuden kurkistaa matalalla kynnyksellä hyvinvointitarjontaan sekä olla vaihtoehto perinteisille kesäfestareille. Tapahtuma on myös osa megatrendiä, jossa henkinen ja fyysinen hyvinvointi kiinnostavat ihmisiä koko ajan enemmän. Kansainvälisesti hyvinvointitapahtumat kasvavat 20% vuosivauhtia ja ovat jo merkittävä siivu 3,7 triljoonan dollarin globaalista hyvinvointimarkkinasta*.

Kuva: Magnesia Festival / Matti Keski-Kohtamäki

Kuva: Magnesia Festival / Matti Keski-Kohtamäki

Parhaiten Magnesia Festivalin idean kuitenkin kiteyttää 2018-tapahtuman kävijän palaute:

“Kerrassaan sydämellinen, ainutlaatuinen tunnelma. Normifestareilta joutuu usein toipumaan sohvan pohjalla useamman päivän ajan, kun taas Magnesian jäljiltä olo on yhtä aikaa suunnattoman energisoitunut sekä rentoutunut vielä viikkoja tapahtuman jälkeen - saati sitten se ajatusten herättely, joka vaikuttaa vielä paljon pidempään.”

*lähde: https://www.fastcompany.com/40421458/namaste-en-masse-can-wellness-festivals-grow-as-big-as-coachella

 Magnesia Shop – hanki kotiin palanen Magnesian taikaa

stmaladra.jpg

Magnesia Festival on tänä vuonna täynnä uutuuksia. Yksi niistä on ensimmäistä kertaa ovensa avaava Magnesia Shop.

Kauppa kätkee sisäänsä kotimaisia, eettisiä ja ekologisia brändejä, joiden tuotteita voit käydä ihastelemassa, kokeilemassa ja hankkimassa jooga-ja hyvinvointi-workshopien sekä musiikkiesitysten välillä. 

Ihastuneita huokauksia aiheuttaviin tuotteisiin ja Shopista varattavissa oleviin hoitoihin voit tutustua ennakkoon alla.

 

AnnakaTaika - koruja sielulle

IMG_0945.JPG

AnnakaTaika -malat ovat rakkaudella käsinsolmittuja voima- ja meditaatiokoruja tukemaan sielua elämän polulla. Koruissa yhdistyvät perinteinen mala-koruissa käytetty pyhä tuoksuva santelipuu ja korkealaatuisten luonnon kivihelmien voimaannuttava energia. 

AnnakaTaika on suunnitellut Magnesia-heinolle oman Magnesia- Malan. Siinä yhdistyvät santelipuun rauhoittava tuoksu ja huolella valikoidut kivet jotka edustavat ja välittävät iloa (Sitriini), rakkautta (Ruusukvartsi), ja sydämellistä yhteyttä (Amatsoniitti), sekä ripaus suojelua (Turkoosi). Guru-helmenä kirkas vuorikristalli vahvistamaan näiden kaikkien ominaisuuksia!

 

St.Maladra

irinjamagn2.jpg

St. Malandra on helsinkiläinen vaatemerkki, jonka juuret johtavat värikkääseen Barcelonaan, missä St. Malandran luoja Kristiina Maaria Nurmi asui useita vuosia.

St. Malandran perustana ovat värikkäät printit ja hehkeät kuosit. Se rohkaisee käyttäjäänsä olemaan näkyvä, erilainen ja uniikki oma itsensä. Brändin motto onkin ”saa säihkyä”. 

St. Malandran kankaat rantautuvat Helsinkiin matkoilta: pitsejä Delhistä, waxprinttejä Dakarista, trikoota Barcelonasta, bambua Suomen Orivedeltä ja viskooseja Pariisista. Näistä yhdistyy uniikkeja puseroita, hameita, jakkuja sekä suosittuja legginssejä. St. Malandran kaikki vaatteet ommellaan Suomessa.

 

Body Mechanics Helsinki

19688607_10156111544938881_888661331_o.jpg

Body Mechanics Helsinki hoitaa ja ennaltaehkäisee tuki-ja liikuntaelimistön kipu- ja häiriötiloja tavoitteenaan kivuton elämä, jossa kehon tuomat rajoitteet voidaan minimoida, jotta liikkuminen arjessa, harjoituksissa ja ammatissa olisi mahdollisimman vaivatonta ja kevyttä. 

Voit varata Magnesia Shopista hierontaa (Marinalle) ja osteopatia-hoidon (Katariinalle).

Marina

Hierontahoitoni ovat rentouttavia ja rauhallisia tilanteita, joiden tavoitteena on tarjota hetki sinulle kiireisen arjen keskellä. Hoidossa keskityn ihmiseen kokonaisuutena. Uskon että mielen rentoutumisen kautta pystyy vaikuttamaan paremmin myös kehon kiputiloihin.

Katariina

Hoidoissani lähestyn ihmistä kokonaisuutena, jossa lihaksiston, sidekudosten, hermoston ja verenkierron tulisi toimia keskenään eheästi. Käytän hoidoissani pehmeitä, rytmillisiä tekniikoita hieronnasta ja osteopatiasta tilanteen ja tarpeen mukaan.

 

Bohona - Boheemia pohjoismaista korumuotoilua

Bohona_sulkakorvakoru_3.png

Anni Rupponen on taidepedagogi, kuvataitelija ja korumuotoilija, joka valmistaa boheemeja koruja yhdistelemällä luonnosta, markkinoilta ja kirpputoreilta löytämiään materiaaleja. 

Jokainen Bohona-koru on uniikki ja valmistuu meditatiivisen prosessin tuloksena. Anni haluaa tehdä Bohona-koruilla näkyväksi kestävää muotoilua ja luonnon materiaalien aistikkuutta korostaen korujen kantajan luonnollista kauneutta.

Magnesia Shopissa Bohonan mallistosta on tarjolla korva-, kaula-, käsi-, jalka-, vartalo- ja hiuskoruja.

 

Esmeralda Soul

IMG_2045.JPG

Esmeralda Soul on helsinkiläinen intuitiivinen kivikorutaiteilija. Korut värähtelevät ihanaa hoitavaa kivienergiaa kantajilleen <3. 

Magnesia Shopista löydät kattavasti erilaisia Esmeralda Soulin korvakoruja sisältäen puhdistavaa ja selkiyttävää Vuorikristallia ja rakkaudellista Ruusukvartsia. 

 

OhX40

Ohx40 Happiness Bolsterikuva Logolla 2018.jpg

OhX40:lle onnellisuus on elämäntapa ja asenne. 

Elämäntapaa kuvaa yhteys niin omaan sisimpään kuin toisiin eläviin olentoihin, luonnon herkkyyden arvostaminen, hetken kauneuden huomaaminen arjessa, ja noin 40 muuta asiaa.

Tuotteet on ekologisesti ja eettisesti valmistettu Suomessa, noudattaen kestävyyden periaatteita koko elinkaarensa ajan. Ne ovat uniikkeja yksittäiskappaleita – suunniteltu tukemaan sinun joogaharjoitustasi ja elämäntyyliäsi.

 

Pure Waste

pwtoteUUSI.jpg

Tule tuunaamaan omannäköisesi Magnesia Festival -kassi Pure Wasten laadukkaista kangaskasseista.  Voit kirjoa, tehdä tupsuja, painaa sapluunalla, koristella kangastussein tai yhdistää eri tekotapoja ja materiaaleja. 

Oppaanasi DIY-matkalla on Magnesia Festivalin dekosta vastaava ihana Marjo Maininki.

 

Resikämmen

image3.jpeg

Pohjoisen kulkija Resikämmen toimii eräoppaana ja porotilan emäntänä, ja tekee lisäksi rakkaudella punottuja makramee-töitä. Magnesia Shopista saatavilla sulka-avaimenperiä, seinäryijyjä ja kukka-amppeleita.

 

OUT OF THE DARK

outofthedark.jpg

OOT-DRK tuo ulottuvillesi ainutlaatuisen, jännittävän ja jatkuvasti kehittyvän valikoiman kansainvälisiä huippusuunnittelijoita ja trendikkäimpiä brändejä, joista muodostuu OUT OF THE DARK -kokoelma.

OUT OF THE DARKIA ajaa eteenpäin uteliaisuus löytää uusia, erilaisia osaajia ja tekijöitä, halu kuulla heidän tarinansa sekä antaa mahdollisuus tulla löydetyksi.

Magnesia Shopista saat hankittua suositut OUT OF THE DARKIN kokoelmasta löytyvät Fatboyn Lamzacit. 

 

Meri Mort - Lasten eläinjoogakortit

elainjooga_pakka_nurtsi.jpg

Suomen ensimmäinen lasten eläinjoogakorttipakka antaa lapsille työkaluja keskittymiseen, hyvää ryhtiä ja kehotietoisuutta  ja rentoutumiskeinoja ja tapoja rauhoittua.  

Kaksipuoleisissa korteissa on selkeät värit, jotka kertovat onko harjoitus rauhoittava vai virkistävä. Mukana 10 erilaista kannustavaa leikkiä ja tapaa käyttää kortteja luovasti lapsen tai lasten kanssa. 

Eläinjoogakortit on suunnattu 3–10-vuotiaille 

Kortit on tehnyt ja julkaissut kuvittaja ja joogaopettaja Meri Mort.

✧✧✧

Magnesia Shopissa käy maksuvälineenä yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Sydämellisesti tervetuloa!

Perheen pienimmät tervetuloa! Magnesia Festivalin sunnuntai sisältää ohjelmaa koko perheelle

DSC_7698.jpg

Magnesia Festivalin tämän vuoden yksi uutuuksista on sunnuntain 5.8. FAMILY-ohjelmakategoria, jonka myötä myös perheen pienimmät pääsevät joogaamaan, tanssimaan, askartelemaan ja nauttimaan Magnesian sydämellisestä ilmapiiristä sekä Lonnan saaren jännittävästä ympäristöstä. 

Magnesia-rannekkeen haltijat voivat sunnuntaina 5.8. ottaa maksutta festareille mukaan 1-2 alle 13-vuotiasta lasta. Lapset pääsevät maksutta myös JT-Linen lauttakuljetukseen. 

Sunnuntain FAMILY-ohjelmakategoria sisältää Inka Sainin ohjaamaa lapsi ja vanhempi -joogaa Keltaisessa talossa, jossa on tunnit erikseen taaperoille ja kouluikäisille. 

Päälavalla koko perhe voi osallistua TUK TUK Travellersin ohjaamaan Ketteryys-workshopiin, jossa tutustutaan ketteryyden perusteisiin, omiin rajoihimme ja kykyihimme pelien, leikkien ja improvisatoristen harjoitusten kautta. Päälavalla koetaan myös Sanna Yrjänheikin ohjaama Sunday Dance, joka tanssittaa kaikenikäisiä auringon alla. 

Lisäksi FAMILY-ohjelmakategoriassa on tarjolla Rauli Pitkäsen rentouttava Hoidollinen kohtaaminen yhdessä rentoutuen – koko perheen työpaja Jomon-Shindonin parissa, jossa koko perhe oppii tekniikoita läsnäoloon ja kehon rentoutumiseen. 

IMG_20170621_165146.jpg

Lapset pääsevät myös rakentamaan kivitoteemeja Lonnan rannassa Kaisa Liukon ohjaamana sekä askartelemaan Unisieppareita Suomen Muotoilukasvatusseuran työpajassa. Lisäksi Lonnan saaren puitteet - jännittävät rannat, vanhat Miinamakasiinit ja Magnesian ihmisvilinä - tarjoavat loputtoman seikkailukentän uteliaille pikkuisille. 

Sunnuntaina on tarjolla myös paljon paljon ohjelmaa muissa kategorioissa, joten kaikille riittää koettavaa Magnesian päätöspäivänä. 

>> Tutustu koko ohjelmaan täällä. 

FAMILY-ohjelmakategorian tunnit ja työpajat:

PÄÄLAVA

12:00 - 12:45 Ketteryys-workshop ✧TUK TUK Travellers ✧ 

14:30-15:30 Sunday Dance koko perheelle ✧Sanna Yrjänheikki✧ 

MIINAMAKASIINI

16:00-17:15 Hoidollinen kohtaaminen yhdessä rentoutuen – koko perheen työpaja Jomon-Shindonin parissa ✧Rauli Pitkänen✧ 

KELTAINEN TALO

10:45-11:15 Lapsi ja vanhempi -joogatunti taaperoille ✧Inka Saini✧ 

11:30-12:15 Lapsi ja vanhempi -joogatunti kouluikäisille ✧Inka Saini✧ 

HEARTFUL SPACE

12:00-13:30 Unisieppari-työpaja ✧Suomen muotoilukasvatusseura✧ 

LONNAN TAKARANTA

10:00-10:45 Kivitoteemien rakennusta perheille ✧Kaisa Liukko✧ 

14:00-14:45 Kivitoteemien rakennusta perheille ✧Kaisa Liukko✧

Oma voima haltuun - mutta miten? Maaretta Tukiaisen 5 näkökulmaa

DSC_7717 (1).jpg

Oletko miettinyt, mikä määrä voimaa on sitoutunut uskomuksiin, historiaan tai myytteihin? Magnesia Festivalin työpajoissa pääset sukeltamaan ensimmäistä kertaa kirjailija ja muutosvalmentaja Maaretta Tukiaisen syksyllä ilmestyvän uutuuskirjan "Pohjolan eläimet" kiehtoviin näkökulmiin: millä tavalla saat oman voimasi täysmittaisesti käyttöösi? 

1. Kysy vanhemmiltasi

Jossain vaiheessa ihminen tulee siihen ikään, että alkaa kaivella juuriaan. Tulee mieleen monia kysymyksiä. Millaista vanhemmilla oli silloin, kun he eivät vielä osanneet työntää lusikkaa suuhunsa, missä he sitten tutustuivat ja entä millainen minä, heidän lapsensa, silloin joskus pienenä oikeastaan olin?

Moiset kyselyt herättävät usein hämmästystä. Kulmakarvat kohoilevat, neniä hierotaan, käsi ohjautuu raapimaan korvaa. Tjaa. Mistä sinä nyt tuollaisia keksit? Siitä kaikesta on jo niin pitkä aika.

2. Tutustu esihistoriaan

Jos kuulut siihen sukupolveen, jonka vanhemmat syntyivät, kun miehet palasivat rintamalta ja vaikenivat kaikilla kielillä, sinua on onnistanut. Suvun sotatrauma on takuuvarma lottopotti, jonka parissa loppuelämä sujuu rattoisasti kuin päättymättömän ristisanatehtävän äärellä.

Tosiasiassa suurin osa ajatusmalleistamme on paljon vanhempaa perua, jopa
useita tuhansia vuosia.

Siihen aikaan, kun esi-isämme ja –äitimme tonkivat juuria ja elivät karavaanarielämää jurtissa, he myös uskoivat monenlaisiin asioihin. Käärmeissä oli suojaavaa voimaa. Lähimetsän karhua kunnioitettiin ja palvottiin. Onnea oli vakioinen määrä. Jos yksi sai jotain, se oli toiselta pois.

Voimaeläimet_Joutsen_web.jpeg

3. Perehdy myytteihin

Se, miten esivanhempamme omasta elämästään ajattelivat, saattaa lymytä mielemme sopukoissa yhä. Myyttitutkija Claude Lévi-Straussin mukaan myytit nimittäin ajattelevat meissä.

Tällä lauseella hän tarkoittaa, että vanhoissa uskomuksissa on niin paljon pitoa, että ne muuttuvat äärimmäisen hitaasti. Tämä puolestaan tarkoittaa, että monet vanhat uskomukset voivat vaikuttaa elämäämme, olimmepa niistä tietoisia tai emme.

4. Tutki uskomuksiasi

Myyttien voima piilee niiden sosiaalisuudessa. Kun ryhmä ihmisiä alkaa ajatella lintujen välittävän viestejä kuolleilta, siitä ajan myötä muodostuu uskomus, jonka avulla sukupolvi toisensa jälkeen vaalii toivoa menetyksen kohdatessaan.

Mutta enhän minä ajattele mitään tuollaista, saatat ajatella. Valitsen tarkasti ja perusteellisesti sen, mihin uskon.

Näin saatat tehdäkin. Mutta jos et ole asiasta 100 %:n varma, voit kenties hyötyä siitä, jos uskaltaudut tutkimaan omia uskomuksiasi ikiaikaisten myyttien valossa. Avoimella mielellä.

5. Mene luontoon

Muinaiset esivanhempamme olivat metsästäjä-keräilijöitä, jotka elivät kiinteässä yhteydessä luontoon. He kokivat olevansa osa sitä, eivät siitä erillisiä.

Siksi suurin osa vanhoista uskomuksista liittyy luontoon. Luonnon avulla ennustettiin, suojauduttiin ja parannettiin. Luonnosta ammennettiin myös voimaa.

Ennen kaikkea luonnon erityislaatuinen voima liitettiin eläimiin: karhuun, hirveen ja pöllöön – ja lukuisiin muihin Pohjolan voimaeläimiin. Sanonta kuuluu: vahva kuin karhu, viisas kuin pöllö ja älykäs kuin korppi.

Mistä nämä ajatukset ovat peräisin? Tiedätkö, millaisia voimia sinuun kätkeytyy?
Haluaisitko ottaa ne täysimittaisesti käyttöön?

PVE_kortit.jpeg

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät lisää tietoa 6.9. ilmestyvästä kirjasta Pohjolan
voimaeläimet. Kirjan voi tilata ennakkoon täältä.

Jos haluat käytännön työkaluja käyttöösi nopeasti ja ennen muita, tule elokuun alussa Magnesia Festivalilla järjestämiini työpajoihin Lonnan saarelle.
PE 3.8. klo 16.45 Oma voima haltuun.
LA 4.8. klo 12.30 Millaisia voimia minuun kätkeytyy?

Nämä työpajat ovat kaikkien aikojen ensimmäiset, joissa avaan kirjoittamani kirjan sisältöä tarkemmin. Tarkemmat tiedot täältä.

Nähdään Magnesiassa!

Maaretta Tukiainen on kirjailija ja muutosvalmentaja, jolta ilmestyy tulevana syksynä neljä kirjaa:
Luova tauko – Löydä oma tapasi elää. Elokuu.
Pohjolan voimaeläimet. Syyskuu.
Hyvän mielen vuosi. Erikoispainos. Lokakuu.
Hyvän mielen tehtäväpakki ammattilaisille. Lokakuu.

Raikkaimmat, maidottomat herkkureseptit hellekesään

Aito-smoothie.png

Aurinko paistaa ja herkkuhammasta kolottaa? Perinteisen jäätelön sijaan kannattaa mökkilaiturille tai terassille valmistaa seuraavat, raikkaat aamu- tai välipalat, jotka ovat maidottomia. Reseptit tarjoaa Magnesia Festivalin pääyhteistyökumppani 2018 Aito Kaslink. 

 

Raikas mansikkasmoothie

Tämä herkullinen, maidoton ja vegaaninen mansikkasmoothie kätkee sisäänsä ravitsevan ja yllättävän kasviksen: kukkakaalin. Kukkakaali tuo smoothielle kermaista pehmeyttä banaanin lisäksi, ja mansikat tuovat marjaista makeutta. Kaurajuoma antaa smoothieen ihanan lempeän maun.

AINEKSET (2 HLÖ)

2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
100 g pakastettua kukkakaalia (voit käyttää joko raakaa kukkakaalia tai höyryttää kukkakaalia ennen pakastamista)
1 pakastettu banaani
1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa maun mukaan)
200 g (n.3-4 dl) mansikoita
Tarjoiluun ja koristeluun: mansikoita ja mintun lehtiä

OHJEET

Pese kukkakaalin kukinnot ja pakasta. Voit myös halutessasi höyryttää kukkakaalia pehmeäksi, ja vasta sitten pakastaa sen. Pakasta myös kuorittu ja muutamaan osaan pilkottu banaani. Anna kukkakaalin ja banaanin olla pakastimessa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Sekoita kaikki smoothien ainekset blenderissä ja nauti.

Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka_Mustikkapiirakka Jäätelö (1).jpg

 

Mustikkapiirakkajäätelö

Tämä maidoton jäätelö muistuttaa makumaailmaltaan mustikkapiirakkaa. Herkullinen annos valmistuu helposti ja nopeasti maukkaasta Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikasta sekä pakastetuista banaaneista. Tarjoile kauramurun ja mustikoiden kanssa.

AINEKSET (2 HLÖ)

Kauramuru:

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 2 rkl auringonkukansiemeniä
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • 1 tl kookosöljyä
 • ¼ tl jauhettua kardemummaa
 • Ripaus suolaa
 • Tarjoiluun: mustikoita

OHJEET

Sekoita jäätelön ainekset blenderillä sileäksi ja pakasta n. 30 minuuttia.

Paahda kauramurun aineksia kookosöljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Tarjoile jäätelö kauramurun ja mustikoiden kera.

Kaslink AITO Kauravälipala_Smoothie bowl.jpg

 

Smoothiebowl

Tämä smoothiebowl on raikas ja nopea aamupala tai piristävä välipala. Vain kaksi raaka-ainetta ja blendaus, niin pääset herkuttelemaan!

AINEKSET (1-2 HLÖ)

OHJEET

Blendaa kaikki ainekset sileäksi raikkaaksi smoothieksi. Jos haluat smoothiesta paksumpaa, frozen yogurt -tyyppistä, laita vain 1-2 dl Kauravälipalaa. Tämä unelmasmoothie maistuu herkulliselta sellaisenaan tai tarjoile se marjojen ja pannugranolan kanssa.

Kaslink Aito Kaurajuoma_ Kaura banaani_Letut.jpg

 

Herkulliset kaura-banaaliletut

Saat lettutaikinasta todella maukasta, kun korvaat tavallisen maidon lempeällä Kaslink Aito Kaurajuomalla. Maidottomat kauraletut maistuvat vaniljajäätelön tai hillon kanssa.

AINEKSET (8 KESKIKOKOISTA LETTUA)

 • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
 • 2 dl spelttijauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 mustapilkullinen pehmeä banaani (n. 100 g banaani / n. 1 dl muussattuna)
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • ½ tl kanelia
 • ¼ tl suolaa
 • n. 2 tl Kookosöljyä paistamiseen
 • Tarjoiluun: mansikoita ja halutessasi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

OHJEET

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita kulhossa muussattu banaani, kaurahiutaleet, spelttijauhot, Aito Kaurajuoma sekä mausteet. Anna turvota muutama minuutti. Paista letut: ota noin 0,5 dl taikinaa per lettu ja paista kookosöljyssä kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia per puoli tai kunnes reunat hieman käpristyvät. Taikinasta tulee noin 8 lettua. Tarjoile letut vaniljajäätelön tai -kastikkeen sekä mansikoiden kanssa.

 

Aito Kaslink on mukana Magnesia Festivalilla ja tarjoilee yhdessä Roots Helsingin kanssa festarikävijöille herkullisen menun. Lue lisää Magnesian ruokatarjoomasta. 

Magnesian musavastaava Oded Peled: Luvassa sielukasta, ennenkuulumatonta ja "törkeän laadukasta" musiikkia

oded_magnesia.jpg

On torstai-iltapäivä. Pysäköin pyöräni Helsingin Kalliossa sijaitsevan Karhupuiston laidalle, jonne olen sopinut tapaamisen Magnesia Festivalin musiikista vastaavan Oded Peledin kanssa musiikkiaiheisen blogikirjoituksen tiimoilta. Tajuan, ettei minulla ole minkäänlaista tietoa siitä, minkä näköistä tyyppiä minun tulisi puistokahvilan terassilla istuvien ihmisten seasta etsiä. Bongaan kuitenkin nopeasti hieman loitommalla istuvan, kiireettömältä vaikuttavan mieshenkilön. Saan katsekontaktin ja miehen kasvot venähtävät leveään hymyyn. Jes!

~~~

Oded Peled on yksi Magnesia Festivalin neljästä perustajajäsenestä ja vastaa monen muun tehtävän ohessa festareiden musiikkitarjonnasta. Porukkaan kuuluu myös hänen pari vuotta vanhempi veljensä, festareiden tuotannosta vastaava Asaf.

Israelilaislähtöisistä veljeksistä nuoremman maailmankuva meni kertaheitoilla uusiksi, kun hän 16-vuotiaana vieraili Tel Avivissa sijaitsevassa legendaarisessa yökerhossa, Allenby 58:ssa, joka tuolloin kuului maailman kymmenen parhaan elektronista musiikkia soittavan klubin joukkoon. Koettuaan, miten DJ:n musiikki parhaimmillaan voi hurmata ja viedä ihmisen täysin mukanaan, ei takaisin ollut paluuta.

Siispä kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1999, Oded ja Asaf perustivat oman firmansa. Suomessa oli tuohon aikaan useita tiskijukkia ja jopa erittäin hyviä sellaisia, mutta mikä uupui oli näitä edustava toimisto.

– Siitä asti ollaan broidin kanssa oltu musiikin vietävänä täyspäiväisesti, kirjaimellisesti, sillä silloin perustettiin Misc Management, naurahtaa Oded.

Samaa fiilistä haetaan nyt myös Magnesiaan – musiikkia, joka vapauttaa ja vie mukanaan.

Sielukas musiikki urbaanin hyvinvointifestarin ytimessä 

Magnesiassa musiikin suhteen ollaan erityisen tarkkoja. Musiikin (kuin myös sitä soittavien artistien) on oltava aitoa ja sielukasta, sillä ihmiset aistivat mistä se tulee. Tämä on yhä keskeisemmässä roolissa esimerkiksi joogatunneilla ja työpajoissa, joissa yhdistellään musiikkia uniikilla, rohkealla tavalla.

– Festariterassille sopii erilainen musiikki kuin joogatunnille tai työpajaan, puhumattakaan lauantai-illan bileistä, kuvailee Oded. On mietittävä tarkkaan, mihin kohtaan mikäkin musiikki sopii.

Jokaiseen hetkeen löytyy nimittäin sopiva musiikki – sekä elämässä että Magnesiassa. Parhaimmillaan musiikki on kuin koko tunteiden kirjoa koluava soundtrack, joka elää mukana hetki hetkeltä.

Esiintyjien joukossa nousevia dj:tä ja live-artisteja

Tänä kesänä ensimmäistä kertaa viikonloppuna järjestettävä festivaali tulee olemaan entistä vaikuttavampi, myös musiikillisesti. Menossa mukana on upea joukko up and coming DJ:tä ja live-artisteja, muiden muassa Onni Boi ja Katti Meu. Näiden lisäksi porukasta löytyy jo pitkään uraa tehneitä, legendoiksikin kutsuttavia tekijöitä, kuten Tapani Rinne ja Roberto Rodriguez.

– Musiikki tulee tänä vuonna olemaan monilta osin uutta ja ennenkuulumatonta, mutta kuitenkin törkeän laadukasta, paljastaa Oded.

Ennennäkemättömiä komboja ovat esimerkiksi DJ Ukon rytmittämä Liftedin kehonpainotreeni ja ruotsalaisen joogaopettajan, entisen akrobaattitaitelija Milla Florydin Vinyasa Flow DJ Jaakon säestämänä. Kaikki soittavat omaa, uniikkia Magnesia-settiään.

Entä miten Oded kuvailisi Magnesiaa kokonaisuudessaan?

– Magnesia on urbaani kesäfestari, johon jokainen on tervetullut taustastaan riippumatta. Haluamme tarjota kävijöille ainutlaatuisen kokemuksen. Voit tulla festareille ja löytää, mutta myös menettää itsesi – musiikin tahtiin tai mikset tanssin pyörteissä jossain työpajassa tai yömyöhään asti tanssittavissa festaribileissä.

Kaiken keskiössä on ihmiset, ilo ja hyvä fiilis – kaikki tietenkin huikeiden sävellysten säestämänä!

~~~

Tullessani Odedia tapaamaan, ei itselläni ollut minkäänlaista tietämystä Magnesian musiikkitarjonnasta. Magnesia Festivalin ensikertalaisena en kuitenkaan tapaamisen jälkeen voi kuin todeta, että jos festaria tehdään tällaisella fiiliksellä ja antaumuksella, niin tästä tulee aivan mielettömän hieno viikonloppu! Can’t wait!

Näin hoidat kauneuttasi läsnäololla ja kosketuksella – lue Mariela Sarkiman vinkit oman hehkusi löytämiseen

marielan blogi.jpg

Hyvä olo ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä kauneuden ja hyvinvoinnin kanssa. Ne ammentavat yhdessä energiansa sisällemme kätketystä naiseuden voimavarasta, joka oikealla tavalla esiin houkuteltuna auttaa meitä voimaan arjessa paremmin ja säteilemään positiivista energiaa myös ympärillemme.

Mieli ja keho tarvitsevat haastetta pysyäkseen hyvässä vireessä ja pitääkseen meidät elinvoimaisina. Monipuolinen liikkuminen yhdessä tasapainoisen ruokavalion ja riittävän levon kanssa luovat hyvinvoinnin tukirangan, mutta kokonaisvaltaisesta hyvästä olosta puhuttaessa myös läsnäoleva oman itsensä kohtaaminen, itsehoito ja -hemmottelu ovat tärkeitä, helposti unohduksiin jääviä rakennuspalikoita.

“Terve sielu terveessä ruumiissa”

Eri kulttuureissa on ollut kautta aikojen monenlaisia kehonhoitorituaaleja, kuten kylpeminen, höyryssä puhdistautuminen, vartalokääreet, -hauteet ja -kuorinnat sekä erilaiset hieronnat. Näiden fyysiseen kehoon kohdistuvien hoitorituaalien taustalla on kuitenkin useimmiten henkisen hyvinvoinnin edistäminen, ”Terve sielu terveessä ruumissa.”  Tänä päivänä day spat ja kauneushoitolat tarjoavat hemmottelu- ja hierontahoitoja laidasta laitaan, mutta kehon ja mielen yhteyttä on tärkeä pitää jatkuvasti yllä myös omassa arjessa erilaisin itsehoitomenetelmin.

Huomio itseen

Me naiset olemme tottuneet olemaan monikanavaisia ja tehokkaita kaikilla elämän osa-alueilla. Useimmiten huomio suuntautuu itsestä ulospäin ja oman itsen hoivaaminen ja hemmottelu jää helposti väliin. Kestävän hyvinvoinnin kannalta on todella tärkeää pitää huolta myös itsestään. Se, että kaipaa ja tarvitsee omaa aikaa ja haluaa huolehtia itsestään on tervettä. Itsen huomioiminen ja kuunteleminen on välttämätöntä! Akut latautuvat parhaiten pienillä tasaisin väliajoin tapahtuvilla itsehoitohetkillä, joiden aikana keho ja mieli saavat nauttia omasta jakamattomasta huomiosta.

Itselleen huomion antaminen voi tuntua aluksi haasteelliselta, mieleen tulee helposti monta muuta ”tärkeämpää” asiaa, jotka pitäisi hoitaa. Tämän takia on hyvä varata kalenterista vaikkapa viikottainen oma hetki, joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan itselle. Se, että suo itselle kehon ja mielen yhteydelle pyhitetyn hetken, saa nopeasti aikaan muutoksen, joka alkaa versota positiivista energiaa ympärilleen.

Weleda_Magnesia-2.jpg

Yhteys syntyy läsnäolosta ja aidosta kontaktista

Oma hetki staattisessa meditaatioasennossa istuen, huomio tiukasti yhteen kohteeseen keskittäen voi tuntua haastavalta ajatukselta, mutta onneksi yhteyttä voi lähteä avaamaan myös pehmeämmin keinoin. Erityisen hyvin meille naisille toimiva keino kehon ja mielen yhteyden löytämiseen syntyy lempeän läsnäolon kautta. Soljuvan liikkeen yhdistäminen rauhallisen hengityksen ja lempeään kosketukseen luo linkin itseen uudenlaisella, sallivalla tavalla. Se on kuin pikatie omaan ytimeen, aitoon minuuteen! Kun tämän tilan meditatiivisuuteen lisätään vielä akupainanta- ja hierontaotteilla tehtävä vartalon- ja kasvojenhoitorituaali, tuloksena on kokonaisvaltainen hemmotteluhetki itselle.

Kosketuksen voima

Kosketuksella on todettu olevan runsaasti hyvinvointivaikutuksia. Ihomme pinta on täynnä aistivia hermosoluja, joiden välityksellä kosketusimpulssi kulkee aivoihin saaden aikaan hyvänolon hormonien vapautumisesta aiheutuvaa rentoutumista, mielialan kohoamista ja onnen tuntemuksia.

Välittäjäaine Serotoniini säätelee mielialaa ja vireystilaa ja sillä on sormensa pelissä myös ruokahalun sekä nautinnon kokemisen kanssa. Dopamiini osallistuu tunteiden säätelyyn lisäämällä motivaatiota ja ohjaamalla tekemään hyviä, palkitsevia valintoja. Lähivuosina tutkijoiden huomio on kiinnittynyt entistä enemmän ”onnellisuushormoni” Oksitosiiniin, joka säätelee läheisyyden ja sitoutumisen tunnetta niin toisiin ihmisiin kuin omaan itseen. Se myös lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta, tätä hormonia erittyy runsaasti mm. imettävilllä äideillä. Kosketus ja läheisyys ovat avainsanoja oksitosiinin erittymisessä.

Elintärkeä iho

Iho on suurin elimemme jonka kautta kehoon imeytyvät niin elintärkeät ravintoaineet kuin haitalliset pienhiukkasetkin. Iho kokee jatkuvasti erilaisia haasteita, jotka johtuvat sekä ulkoisista että sisäisitä tekijöistä. Luonnollisen ikääntymisen myötä ihon joustavasta rakenteesta huolehtivien proteiinien, elastaanin ja kollageenin tuotanto hidastuu, jolloin ihon kimmoisuus vähenee, eli iho veltostuu.

Auringonvalo on suurin ihon hyvinvointiin vaikuttava ulkoinen tekijä. Pitkät UVA -säteet tunkeutuvat syvälle ihoon lisäten vapaiden radikaalien muodostumista, kun taas lyhyemmät UVB-säteet jäävät ihon pintaan aiheuttaen mm. ihon palamisen, mutta toisaalta myös tehostaen D-vitamiinintuotantoa ihosoluissa. Myös ilmansaasteista imeytyy ihoon vapaita radikaaleja, jotka rappeuttavat ihosoluja nopeuttaen ihon ennenaikaista vanhenemista. Pohjoisen kylmä ja kuiva ilma sekä suuret lämpötilavaihtelut talvipakkasesta lämmitettyyn sisäilmaan kuivattavat ihon pintakerroksia, joten haasteita on kerrakseen!

Perusihonhoidoksi riittää päivittäinen puhdistus ja kosteutus, mutta öljyjen lisääminen omaan hoitorutiinin edesauttavat ihoa voimaan entistä paremmin ympäri vuoden.

Weleda_Magnesia-5.jpg

Weledan klassikkoöljyt ovat olleet markkinoilla jo vuosia. Taustalta löytyy kolmen uraauurtaneen tiedenaisen- ja miehen ajatus ihmisen viisaudesta, kehon, mielen ja sielun yhteydestä, joka toimii vielä tänäkin päivänä Weledan tuotefilosofiaan pohjana. Tuotteissa käytetään aina puhtaita biodynaamisesti viljeltyjä luonnon raaka-aineita, joita hyödyntämällä on syntynyt vuodesta 1921 markkinoilla ollut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiva tuotesarja.

Puhtaat, luonnollisista raaka-aineista valmistetut vartalon- ja kasvojenhoitoöljyt saavat ihon tuntumaan pehmeältä ja joustavalta, ja niiden levittäminen on helppo yhdistää omaan itsehoitohetkeen.

Oman suosikkivartaloöljyn voi valita joko ihon tai mielen tarpeiden mukaan

Laventeli – Rentouttaa mieltä, kosteuttaa kuivaa ihoa
Ruusu – Rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä, kosteuttaa ja tasoittaa ihoa
Tyrni – Energisoi mieltä, stimuloi ihon uusiutumista
Sitrus – Piristää mieltä, virkistää, elvyttää ja ravitsee ihoa

Kasvoöljyjen klassikkoa, manteliöljyä, voi käyttää iholle joko sellaisenaan, tai sitä voi sekoittaa muutaman tipan omaan päivä/yövoiteeseen. Itse käytän öljyä iltaisin, jolloin ihoa pehmentävät tyydyttymättömät rasvahapot ja flavonoidit saavat imeytyä ja vaikuttaa kaikessa rauhassa yön ajan.

Weleda_Magnesia-6.jpg

Talvella ihoni ollessa erityisen kuiva levitän öljyn aamuin-illoin puhdistetulle iholle kosteusvoiteen alle. Tällä herkälle iholle suunnitellulla öljyllä voit myös putsata silmämeikin ja se toimii erinomaisena ihon suojana pakkassäällä.

Tehokuurina väsyneen ihon virkistämiseen suosin kasvoöljyampulleja. Villiruusunmarjansiemen-, manteli-, jojoba-, persikankivi- ja helokkiöljyn yhdistelmä pehmentää ja uudistaa ihosolukkoa saaden kasvot hehkumaan kauniina. Tähän viikon ajan iltaisin tehtävään kauneusrituaaliin kuuluu myös ampullien levittämiseen suunniteltu kasvojen ihon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa vilkastuttava ja ampullien vaikutusta tehostava kasvohieronta.

Weleda_Magnesia-8.jpg

Merkkaa kalenteriin ensimäinen oma itsehoitohetki lauantaina 4.8. klo 14.30-16

Tämän kesän Magnesia Festivalilla pääset kokemaan hemmottelevan itsehoitohetken KOKONAINEN-workshopissa. Työpajan aikana herätellään lempeästi omaa tietoisuutta sekä luovan voiman energiaa, Kundalini Shaktia. Rauhallisten fyysisten harjoitteiden avulla pehmennetään kehoa ja pyritään purkamaan lihaksiin kertyneitä jännitystiloja. Soljuvaan liikkeeseen yhdistyy meditatiivisuus erilaisten mielikuvaharjoitusten ja hengitystekniikoiden avulla sekä kosketuksen voima helpoin kehon ja kasvojen akupainanta- ja hierontatekniikoin. 

Lauantai-iltapäivän hemmotteluhetkessä mukana Weledan ihon- ja vartalonhoitotuotteet, kaikille osallistujille on luvassa myös upea lahjakassi!

Nähdään Lonnan saarella Magnesiassa!

Rakkaudella,
Mariela

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Weledan kanssa.

Onko sinunkin arjessasi liikaa kuormitusta? Kaisa Jaakkolan 5 taitoa palautumiseen

kaisa.jaakkola.jpg

Puolet työikäisistä suomalaisista kokee väsymystä, mikä vaikeuttaa arjessa jaksamista. Moni saattaa olla jopa huomaamattaan stressaantunut ja ahdistunut ylikuormituksen seurauksena. Näin toteaa kirjailija ja valmennusyrittäjä Kaisa Jaakkola.

Uudessa kirjassaan Palaudu ja vahvistu Kaisa opettaa palautumisen taitoja, jotka paitsi vähentävät väsymystä, myös edistävät arjessa jaksamista. Elimistön omat korjausmekanismit käynnistyvät, kun keho ja mieli rauhoittuvat uusien taitojen myötä.

“Usein ajatellaan, että palautuminen liittyy vain urheiluun. Hektinen elämä voi kuitenkin olla verrattavissa jatkuvaan kehon ja mielen urheilusuoritukseen. Siksi jokainen meistä tarvitsee palautumista”, Kaisa kertoo.

Kaisan mukaan palautuminen on prosessi, jossa ihmisen fyysiset ja psyykkiset voimavarat palaavat stressiä ja kuormitusta edeltävälle tasolle. Sitä voi verrata kännykän akun lataamiseen: kun puhelinta käyttää, akku kuluu. Jos akkua ei ladata, se loppuu.

“Ihmisen voimavaroille käy ennen pitkää samoin riippumatta siitä, onko kokemamme kuormitus positiivista vai negatiivista. Myös valtava innostus työhön, itsensä toteuttamiseen ja kovatehoisiin harrastuksiin kuormittaa elimistöä. Kun palaudumme riittävästi, sekä fyysiset että psyykkiset akkumme latautuvat,” Kaisa lisää.

Kuva Magnesia Festivalilta 2017: Matti Keski-Kohtamäki

Kuva Magnesia Festivalilta 2017: Matti Keski-Kohtamäki

Miten sitten voimme varmistua siitä, että kehomme ja mielemme palautuu riittävästi? Lue Kaisan 5 taitoa, joita harjoittamalla voi parantaa omaa palautumistaan:

1. FYYSISISTÄ PERUSTARPEISTA HUOLEHTIMINEN: On oma taitonsa välittää kehon perustarpeista eli riittävästä unesta, syömisestä ja liikunnasta. Kaikkia kolmea täytyy arvostaa, jotta ne saavat oman paikkansa arjessa. Suomalaiset nukkuvat tutkitusti keskimäärin noin 7,5 tuntia, mutta unen laatu ei ole tarpeeksi hyvä. Määrä ei riitä, vaan mukaan tarvitaan myös laatua.

Fiksusti toteutettu ja kuntoa kohottava liikunta vahvistaa kehoa ja auttaa sietämään kuormitusta paremmin. Liikunnan on hyvä olla monipuolista sisältäen perus- ja vauhtikestävyyttä esim. kävelyn, uinnin tai juoksun muodossa, voimaharjoittelua salilla tai vähintäänkin kehonpainolla, sekä palauttavaa harjoittelua, kuten venyttelyä tai leppoisaa kävelyä luonnossa.

2. AJAN- JA ARJENHALLINTA: Joskus oman hyvinvoinnin palauttaminen prioriteettilistan kärkeen vaatii vaikeitakin päätöksiä. Toisinaan se on vain tietoiseksi tulemista ja käytössä olevan ajan hyödyntämistä paremmin. Olivatpa haasteena työn äärimmäiset vaatimukset, päivittäinen ruuhkissa istuminen tai lapsiperheen arjen pyörittäminen, ensimmäinen asia on tulla tietoiseksi oman hyvinvointinsa edellytyksistä. Lisäksi olisi hyvä miettiä realistisesti jaksamisensa rajoja, omaa ajankäyttöä ja arjenhallintaa.

3. IHMISSUHTEET JA KOSKETUS: Palautumisen pohja rakentuu ihmissuhteissa. Niissä syntyy turvallisuuden kokemus, joka on fysiologisten palautumisreaktioiden taustalla. Läheisissä ihmissuhteissa on mahdollista tyyntyä, saada tukea ja aktivoida elimistön voimakas oksitosiinivälitteinen rauhoittumisjärjestelmä. Yksin asuvalle ihmiselle samankaltaista turvaa voi luoda oma lemmikki, vaikkapa koira. Hellä kosketus, silittely, myötätunto, kokemus yhteydestä, ystävällinen katse ja lempeä puhe auttavat vähentämään stressijärjestelmän aktivoitumista ja lisäävät oksitosiinin erittymistä.

Kaisa Jaakkola Maaretta Tukiaisen haastattelussa Magnesia Festivalilla 2017. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Kaisa Jaakkola Maaretta Tukiaisen haastattelussa Magnesia Festivalilla 2017. Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

4. AJATUSTEN, TUNTEIDEN JA KEHON TUNTEMUSTEN TUNNISTAMINEN: Jotta uni ja lepo palvelevat tarkoitustaan, täytyy oppia rauhoittumaan. Se voi tuntua aluksi äärettömän vaikealta. Hermosto voi olla niin tottunut aktiivi- ja stressitilaan, että paikallaan pysyminen voi olla hankalaa. Olo saattaa olla sisäisesti levoton, vaikka juuri tällä hetkellä ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään.

Yhdeksi palautumisen taidoista voisikin nimetä kyvyn havainnoida omaa vaeltavaa mieltään hyväksyvästi. Joskus mieli on levoton ja joskus levollinen. Varmaa on ainoastaan se, että kumpikaan näistä ei ole pysyvä tila. On oma taitonsa suunnata huomiotaan yhä uudestaan tähän hetkeen ja siihen, mitä juuri nyt on. Mindfulnessin ja muiden keho-mielen tekniikoiden harjoittamisen myötä tämä taito vahvistuu.

5. KEHON RAUHOITTAMINEN JA AKTIIVINEN PALAUTUMINEN: Tiedätkö, mikä kehosi vie ylikierroksille ja jatkuvaan stressitilaan? Entä tiedätkö, mitä sille voi tehdä? Fysiologisen rauhoittumisen metodien käyttö on osa palautumisen taitoja. Hengitysharjoitukset, palauttava jooga, luontoon hakeutuminen ja monet muut menetelmät auttavat hermostoa tasapainottamaan itseään. Jotta voimme selvittää, mikä meitä todella palauttaa, on joskus viisasta myös mitata omaa kuormitustaan ja palautumistaan.

“Palautumisen parantaminen vaatii myös yhteyttä itseen. Olen huomannut, että kun olen yhteydessä itseeni, tunnen kehoni hiljaiset viestit. Saatan tuntea ahdistavan puristuksen rinnassa tai jännityksen perhoset mahassa. Kun alan huomata näitä tuntemuksia – jo ennen kuin ne muuttuvat elefantin kokoisiksi – ja alan sallia hankalaltakin tuntuvien tuntemusten olemassaolon, ei niitä tarvitse enää turruttaa. Yhteys itseen on avointa uteliaisuutta nähdä, mitä minulle kuuluu, niin hankalina kuin hyvinä hetkinä. Silloin kupliva ilokin tuntuu täydemmältä,” Kaisa lisää.

Kaisa Jaakkolan Palaudu ja vahvistu -luentoa pääset kuuntelemaan Magnesia Festivalilla lauantaina 4.8. klo 18.30-20.00 (Aito-Makasiini).

>> Tutustu Magnesia Festivalin ohjelmaan

Magnesia Festivalin uutuus: MAGNESIA PRO -ohjelmakategoria jooga- ja hyvinvointiammattilaisille ja syvempää osaamista janoaville

DSC_7717.jpg

Magnesia Festivalin yksi tämän vuoden uutuuksista on perjantain 3.8. ohjelmakategoria MAGNESIA PRO, joka tarjoaa niin syventävää joogatietoutta kuin eväitä hyvinvointiyrittäjyyteen ja hyvinvointiasiakkaiden kanssa toimimiseen. 

MAGNESIA PRO -työpajoihin saa osallistua kuka tahansa, mutta ohjelma on suunniteltu erityisesti hyvinvointiammattilaisille, kuten joogaopettajille ja sellaiseksi haluaville. 

Ohjelmakategorian aloittaa perjantaiaamun varhaistunnilla ISHTA-joogan amerikkalainen mestariopettaja Peter Ferko, joka jakaa "Real Yoga, Actual Happiness, and Deep Living" -työpajassaan ajatuksia joogisen elämän tarkoituksesta, meditaation mekanismeista ja niiden vaikutuksista elämäämme, jonka jälkeen ohjaa harjoituksen. Samaan aikaan Keltaisessa talossa Clare Gates-Sjöblomin työpajassa tutustutaan joogaterapeutin työkalupakkiin. 

Jutta Niala johdattaa omassa MAGNESIA PRO -workshopissaan "Hiljainen selkä - Vijnana joogaworkshop joogaohjaajille ja pidempään jooganneille" osallistujat syvälliseen harjoitukseen, joka tarjoaa vinkkejä myös asanoiden opettamiseen. Saara Rönnholmin työpajassa "Restoratiivisuus dynaamisessa harjoituksessa" puolestaan tehdään mm. päälläseisontaa ja hartiaseisontaa sekä niiden variaatioita. 

Kiinnostaako sinua yrittäjyys tai sen kehittäminen? Silloin sinua varten on kaksituntinen työpaja "Intohimosta liiketoimintaa - miten menestyt hyvinvointiyrittäjänä?" jossa Petri Hiissa antaa eväitä liiketoiminnan digitalisoimiseen, Noora Shingler kertoo menestyvän hyvinvointibloggarin arjesta pohtien samalla muun muassa miten hinnoitella itsensä ja kasvattaa omaa bisnestä ja  Holvi tarjoaa helpotusta yrittäjän arjen pyörittämiseen. 

Lisäksi MAGNESIA PRO -ohjelmakategoriaan kuuluu Maaretta Tukiaisen työpaja "Oma voima haltuun", jossa paitsi tunnistetaan omaa voimaa itsestä, käydään myös läpi miten auttaa asiakasta tunnistamaan oma voimansa.

Päivän päätteeksi tarjolla on vielä toisen amerikkalaisen ISHTA-joogaopettajan Wendy Newtonin työpaja "Communication Through Self-Reflection: Interactive Tools for Effective Space-Holding"joka antaa eväitä mm. ammatinharjoittajan burnoutin selättämiseen ja tutkii joogista tapaa kannatella tilaa yksilöille ja ryhmille tehokkaasti ja vaivattomasti, selkeämmin ja ilman taistelua.

Perjantain MAGNESIA PRO -ohjelmanumeroiden lisäksi Magnesia Festival on täynnä toinen toistaan upeampia joogatunteja, luentoja ja workshopeja kaikentasoisille osallistujille. Magnesia on myös loistava paikka verkostoitua muiden jooga-alan toimijoiden kanssa - siellä on edellisinä vuosina niin ystävystytty kuin solmittu bisneskumppanuuksia. 

>> Tutustu Magnesia Festivalin aikatauluun

>> Tutustu ohjaajiin ja workshop-kuvauksiin tarkemmin

MAGNESIA PRO -KATEGORIAN OHJELMA

PERJANTAI 3.8.2018

MIINAMAKASIINI

10:30-12:30 Hiljainen selkä - Vijnana joogaworkshop joogaohjaajille ja pidempään jooganneille pintaa syvemmältä ✧Jutta Niala✧ 

AITO-MAKASIINI

8:15-10:00 Real Yoga - Actual Happiness and Deep Living ✧Peter Ferko✧ * held in English

KELTAINEN TALO 

8:15-10:00 Joogaterapia - polku oman hyvinvoinnin äärelle  ✧Clare Gates-Sjöblom✧

12:45-14:45 Intohimosta liiketoimintaa - miten menestyt hyvinvointiyrittäjänä? ✧ Petri Hiissa, Noora Shingler ja Holvi ✧ 

15:00-16:30 Restoratiivisuus dynaamisessa harjoituksessa ✧Saara Rönnholm✧ 

16:45-18:15 Oma voima haltuun ✧Maaretta Tukiainen✧ 

18:30-20:00 Communication Through Self-Reflection: Interactive Tools for Effective Space-Holding ✧Wendy Newton✧ * held in English

Osaatko ottaa rakkauden vastaan? Kirsi Salon 3 vinkkiä rakkaudellisempaan elämään

DSC_8370.jpg

Rakkaus saapui Maahan. Näin toteaa Kirsi Salo, täyskäännöksen elämässään tehnyt hyvinvointivalmentaja, luennoitsija ja inspiroija, jonka työ nojaa vahvasti intuitioon. Mutta mitä ihmettä – Syyriassa soditaan ja maailmassa tapahtuu toinen toistaan kamalampia kauheuksia, mutta rakkaus on jo saapunut Maahan?

Juuri näin. ”Rakkaus on jo saapunut Maahan, mutta sen vastaanottaminen on kiinni jokaisen omasta kyvystä ja halusta ottaa se vastaan,” kertoo Kirsi. Mitä vähemmällä vaivalla – toisin sanoen: mitä vähemmällä pahalla – me olemme valmiita ottamaan rakkauden vastaan, sitä enemmän sitä eteemme kannetaan. Harmillisesti olemme melko jääräpäistä porukkaa, minkä vuoksi eteemme kannetaan yhä järisyttävämpiä kamaluuksia, jotta heräisimme ja silmämme ja sydämemme avautuisivat. 

Mikä sitten on kaiken tarkoitus? Kirsin mukaan kaiken tarkoitus on valita rakkaus ja myötätunto. Nousta sohvalta ja toimia, olla rakkaus itse. Tuoda sitä omaan elämäämme ja arkeemme ja sitä kautta myös ympäristöömme. Hymyillä ja katsoa maailmaa hyväksyvin silmin vaikkapa ratikkapysäkillä; jakaa rauhaa ja harmoniaa kaikkialla, missä liikumme. Energia on tarttuvaa, joten meidän ei tarvitse edes suutamme avata.

On siis jokaisen päätettävissä, saapuiko rakkaus todella Maahan vai ei – aivan samalla tavoin kuin olet todennäköisempi onnistumaan, jos ajattelet onnistuvasi ja epäonnistumaan sitä pelätessäsi. Aivomme eivät nimittäin osaa erottaa epäonnistumisen pelkoa itse epäonnistumisesta, vaan jo epäonnistumisen ajatteleminen vetää sitä puoleensa. Omat ajatuksemme, sanamme, tekomme ja tapamme määrittävät oman energiamme ja sen, millainen vaikutus meillä on lähiympäristöömme.

kirsi vaaka.png

Rakkauden vastakohta ei ole viha, vaan pelko. Sota, nälänhätä, poliittiset kriisit ja maailmantalouden romahtaminen johtuvat kaikki pelosta, eivät vihasta. Siksi vain rakkaus voi pelastaa maailman kaikelta siltä pahalta, mitä monet meistä kokevat tapahtuvan ympärillämme yhä enemmän. Meillä on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa vain itseemme ja omaan suhtautumiseemme elämään ja muita ihmisiä kohtaan. Muiden tuomitseminen ei auta, vain pikemminkin pahentaa tilannetta levittämällä negatiivisuutta ja toistemme arvostelemista. 

”Oma energiamme on kuitenkin omissa käsissämme. On jokaisen oma valinta toimia rakkaudesta käsin,” muistuttaa Kirsi.

Miten sitten meistä jokainen voisi tuoda omaan elämään lisää rakkautta? Tässä Kirsi Salon kolme vinkkiä rakkaudellisempaan elämään: 

1. Speak no evil. Älä puhu, mutta älä myöskään ajattele pahaa kenestäkään. Tee tietoinen valinta, että ajattelet hyvää – asioista, ihmisistä ja mikä tärkeintä, itsestäsi, sillä miten suhtaudut itseesi, suhtaudut myös muihin. Pyri pitämään ajatuksesi aisoissa niin, ettet antaisi pahalle valtaa. Ei mene kauaakaan ennen kuin huomaat rakkauden – hyvän – puhdistavan vaikutuksen. 

2. Hakeudu sydäntä avaavien asioiden äärelle. Lapset, eläimet ja luonto auttavat meitä tuomaan elämäämme enemmän iloa, hyvää ja positiivisuutta. Kahden pojan äitinä Kirsi on kiitollinen siitä, että on saanut kokea, mitä pyyteetön rakkaus, vanhemman rakkaus on. Siihen peilattuna muihin kohdistuva rakkaus on usein vajavaista.

Myös sydäntä avaava musiikki, kirjat tai vaikkapa YouTube-videot ovat tunteet pintaan tuovia ja vapaasti virtaavan rakkauden mahdollistavia asioita, jotka auttavat Kirsiä ylläpitämään rakkauden ’flown.’

3. Helli itseäsi. Hidasta tahtiasi ja pysähdy ihailemaan ympärilläsi olevaa kauneutta. Salli itsesi nauttia aidosta, itsellesi hyvää tekevästä raakasuklaasta, sukella ihanaan kylpyammeeseen tai käy pitkällä metsälenkillä. Kuuntele itseäsi ja toimi oman sisäisen äänesi, oman olosi mukaan, älä muiden. Vain pysähtymällä voimme olla aidosti läsnä tässä ja nyt – itsellemme ja muille.

Kirsi ohjaa Magnesia Festivalilla Rakkaus saapui Maahan -työpajan sunnuntaina klo 16.30-18.00 (Aito-makasiini), minkä lisäksi perjantaina on luvassa keskusteluja Kirsin ja Aaron kanssa klo 14.30-16 (Aito-makasiini).

<< Tutustu Magnesia Festivalin ohjelma-aikatauluun >>