Rakkauselämä kukoistukseen: Tao of Dating Bestseller-kirjailija Ali Binazir saapuu Magnesia Festivalille

Ali Binazir (2).jpg

Miten vedät puoleesi sopivia kumppaniehdokkaita kuin kärpäspaperi? Tähän saat vastauksen elokuussa Magnesia Festivalilla, kun opettajajoukkoon saapuu kansainvälinen puhujatähti, yhdysvaltalainen bestseller-kirjailija Ali Binazir.

Ali Binazirin tunnetuin kirja on nimeltään Tao of Dating: The Smart Woman's Guide to Being Absolutely Irresistible, joka oli peräti neljän vuoden ajan Amazonin ykköseksi arvioitu deittailukirja. Kirja perustuu yli 5000 kirjeeseen, joita Binazir sai lukijoiltaan reilun 10 vuoden aikana.

Magnesiassa ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Binazir pitää kaksi workshop-luentoa otsikolla The Tao of Dating: The Modern Woman's Guide to Loving and Being Loved, joka sopii sinkkunaisten lisäksi myös parisuhteessa oleville. 

Workshopissa käydään läpi muun seuraavia aiheita:

  • Miten luot haluamasi rakkauden sen sijaan, että odottelet sen tapahtuvan?
  • Mikä vahvojen ja menestyvien naisten rakkauselämässä usein mättää?
  • Miksi ihmissuhteita ei pitäisi lähestyä puutteen vaan runsauden kautta?

Binazir nähdään myös Magnesian päälavalla puhumassa aiheesta Happiness Engineering: Redefining Success in an Age of Anxiety, Greed, and Self-Inflicted Misery. Puheessa Binazir käsittelee sitä, miksi ahdistuneisuuden ja masentuneisuuden määrä on ennätyslukemissa, vaikka elämme tällä hetkellä ennennäkemätöntä runsauden aikakautta.

Ali Binazir on “Onnellisuusinsinööri”, kirjailija ja kolminkertainen TedX-puhuja. Hänellä on tutkinnot Harvardin ja Cambridgen yliopistosta sekä San Diegon lääketieteellisestä tiedekunnasta.

Magnesia Festival 3.-5.8.2018 Lonnan saarella. Kolmen päivän Early Bird -liput 119 € (norm. 139 €) myynnissä maaliskuun loppuun saakka. Kolmen päivän lippuun sisältyy Magnesian yli 80 workshopia ja tuntia, koko musiikkiohjelma, oheisohjelma sekä saunavuoro Lonnan saunassa.

Magnesia Festival muuttuu kolmipäiväiseksi viikonloppufestivaaliksi

instagram-02.png

Magnesia Festival 2018 vietetään 3.-5. elokuuta Lonnan saarella. 

Nyt kalenteri ja kynä käteen, sillä meillä on iloisia uutisia! Magnesia Festival siirtyy vuonna 2018 viikonloppuun ja muuttuu samalla kolmipäiväiseksi tapahtumaksi. Sydämen heimo kokoontuu Lonnan saarelle nauttimaan elämästä 3.-5.8.2018. 

Kahden ensimmäisen vuoden palautteessa on toistunut toive tapahtuman siirtymisestä lauantaille ja sunnuntaille, jotta elokuun alussa töissä ahertavat pääsevät helpommin mukaan. 

Samalla meillä on ollut runsaudenpula loistavasta ohjelmasta. Nyt pääsemmekin laajentamaan entisestään tarjontaa ja nauttimaan Lonnan maagisesta ympäristöstä perjantain, lauantain ja sunnuntain ajan. 

Festarivieras 2017 kirjoitti palautteessaan: 

"Ihana, taianomainen, inspiroiva, energisoiva, lämmin ja sisintä avaava tapahtuma. Vuoden kohokohta!"

2018 tätä on siis tarjolla entistä runsaammin. Pysy kuulolla! 

Nautinnollista loppuvuoden pimeää aikaa ♡

Kiinnostaako Sinua tulla mukaan sisällöntuottajaksi tai yhteistyökumppaniksi Magnesia Festivalille 2018 - ota yhteyttä sähköpostitse info@magnesiafestival.com.  

Aamulautalla Magnesia Festivalille - lisäsimme ennakkovarattavien työpajojen määrää

MattiKeskiKohtamaki-20160804-DSC_5844.jpg

Olet lämpimästi tervetullut aloittamaan Magnesia Festival-taipaleen herätellen kehosi ja mielesi päivään aamuharjoituksen voimin. Festivaalilipun hallitsijana voit nyt ennakkovarata jo olemassaolevien workshop-varaustesi lisäksi yhden klo 8.15 alkavista työpajoista - linkin varausjärjestelmään sait lipunoston yhteydessä. Lisäennakkovarauksia voi tehdä niin kauan kun paikkoja riittää aina 2.8. asti. Astu kanssamme aamun ensimmäiseen lauttaan kohti Lonnan saaren maagista tunnelmaa!

Aamuharjoitukset torstaina 3.8.

Miinamakasiini 2 klo 8:15-10:00 Hiljaisuuden aakkoset - meditaation ABC ✧ Magnus Appelberg

Hiljaisuus on oman olemuksemme syvin luonne. Niin kuin aineeton ajatusten maailma on aineellisen maailman esiaste, niin on hiljaisuus ajatusten maailman esiaste. Vain hiljaisuudesta käsin pystymme näkemään todellisen luonteemme.

Hiljaisuus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys mielellemme, vaan tarvitsemme työkalut löytääksemme takaisin olemuksemme hiljaisuuteen.

Tulemme harjoittelemaan istumameditaation perusasiota alkaen istuma-asennon löytämisestä aivan kontemplatioon saakka. Näin pystyt jatkamaan työtä omin päin tämän workshopin jälkeenkin.

Miinamakasiini 1 klo 8:15-10:00 Sydämen hiljaisuus, ääni, hengitys ja liike - Vijnana jooga✧ Jutta Niala

Virittäydymme sydämen taajuudelle sydänmeditaation avulla. Hiljaisuudessa syntyy sydämen voima, jota jalostamme sydänchakraan sekä ilma- ja eetterielementtiin liittyvien hengitysharjoitusten ja käsimudrien avulla.

Löydämme yhteyden sisäiseen ääneemme, joka siivittää mudraharjoitusta ja auttaa aistimaan energiakehoa. Kehomme on äänimalja, joka resonoi ainutlaatuista, sydämestämme kumpuavaa sisäistä ääntämme.

Vijnana joogan sisältäpäin syntyvän voiman liike johdattelee keholliseen sydämen alueen avautumiseen; lempeä, pehmeä ja kokonaisvaltaisen eheä liikkuminen hellii kehoa ja mieltä pintaa syvemmältä. Äänimaljojen harmoninen äänimaailma johdattelee kohti syvää hiljentymistä yhteisten joogahetkiemme päätteeksi.

Et tarvitse aiempaa kokemusta Vijnana joogasta. Jokainen voi harjoitella omista lähtökohdistaan ja taustastaan käsin. Sydämellisesti tervetuloa sydämen ulottuvuuksille kokemaan ja oivaltamaan!

Aamuharjoitukset perjantaina 4.8.

Keltainen talo klo 08:15-9:45 GroundingYin-jooga ✧Minna Ulmanen

GroundingYin on Minna Ulmasen kehittämä tuntikokonaisuus, jossa Yinjoogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin on yhdistetty Meridiaanien käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen - Magnesia Festivalille Minnan mukana käsittelyä tulee tekemään neljä avustajaa! 

Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa. Meridiaanien käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista. GroundingYinin asanat edistävät mm. sidekudosalueiden ja nivelten energiansaantia, sekä aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös mm. aineenvaihdunta, veren- ja nestekierto sekä ruoansulatus aktivoituvat. Asanoissa ollaan kerrallaan noin viisi minuuttia, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä oppilaita.

 Tunnin vaikutukset kestävät useammasta tunnista vuorokauteen, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta, vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa.

Miinamakasiini 1 klo 8:15-10:00 Astanga ja Pranayama ✧ Lana Lavonen ✧

Aamu aloitetaan pranayamalla eli hengitysharjoituksilla, joiden avulla energisoidaan kehoa ja mieltä.  Pranayaman jälkeen jatkamme Astanga- harjoitukseen hengitystä kunnioittaen. Annamme liikkeiden seurata hengityksen kulkua ja annamme meditatiivisen asana-harjoituksen ravita kehoa ja mieltä.

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan Magnesian perjantai Lanan lämpimässä ja ripauksella huumoria maustetussa ohjauksessa!

Miinamakasiini 2 klo 8:15-10:00 Put your ~ing on it -Vinyasa Flow ✧Veronica Jägerlund ✧ * held in English

A playful, strong, vinyasa flow leaving you with a smile on your face and sweat on your mat. During this class you'll get the chance to explore your movement patterns and challange your comfort zone. First buidling a solid ground you'll flow through the entire body finding ways to add your ~ing to the practice.

 

✧✧ Tule hakemaan startti omaan aamuharjoitukseen Magnesia Festivalilta. MIkäli sinulla ei ole vielä lippua, klikkaa itsesi ostoksille!

Eväitä luovaan elämään

Tiedätkö ne bileet, joilla ei ole edes nimeä, niin viileät ne ovat? Bileet, jonne monet haluaisivat, mutta jonne pääsevät vain ne, jotka ottavat riskin ja luovivat oman reittinsä perille - siitäkin huolimatta, että juhlat voivat olla jo ohi, kun oikea ovi viimein löytyy?

Monet ovat näihin juhliin matkalla, mutta vain harvat niihin lopulta päätyvät.

On juhlilla nimikin: luovuus. Tuo tämän ajan taikasana, jota janotaan ja jonka perään haikaillaan, sillä sen avulla unelmien kuvitellaan tulevan todeksi. Puf, noin vain, hokkuspokkus.

1. Lupa

Tämä on tietysti harha. Bileiden sijaan luovuus on pieniä arkisia valintoja. Sitä että tekee tutut asiat toisin. Kuorii perunat, lenkittää koiran, järjestää keittiön kaapin. Tekee nämä eri tavalla kuin ennen. Ja uskaltaa kokeilla.

Siihen nähden miten yksinkertaisesta asiasta on kyse, tuntuu oikeastaan käsittämättömältä, että suurin osa meistä tarvitsee tähän luvan. Ikään kuin ilman lupaa ei saisi olla luova. Mikä ajatus!

No, tässä se nyt sitten tulee. Lupa. Ole hyvä ja tee sillä mitä lystäät. Niin Walt Disneykin teki.

2. Unelmointi

Walt Disneyn ajattelurakenteita tutkineet tiedemiehet ovat todenneet, että hänen taiteellinen menestyksensä perustui kolmeen erilaiseen näkökulmaan, joita hän käytti hyödykseen.

Ensimmäinen vaihe oli taikasauvan heilautus. Siis unelmointi. Kuvitella jotain sellaista, jota ei vielä ole.

”En tiedä mikä se on. Mutta se on suuri ja kimaltaa”, hän sanoi ja loi Bambin ja Aristokatit ja sepitti kokonaisen satujen ja tarinoiden valtakunnan.

3. Toteutus

Tämän jälkeen hän loi tarkan suunnitelman kuvittelemansa toteuttamiseksi. Hän laati aikataulut ja budjetit, pilkkoi urakan osiin ja palkkasi ammattilaiset toteuttamaan visionsa.

Ei aikaakaan, kun hahmoilla oli paitsi silmät ja korvat, myös omintakeinen persoona ja tyyli. Kuvat alkoivat liikkua ja puhua ja hahmot joutuivat tuon tuostakin kommelluksiin. Niitä katsoessaan ihmiset alkoivat nauraa ja pyyhkiä silmiään ja toivoivat näkevänsä lisää.

4. Hionta

Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt. Disney halusi tehdä luomuksistaan niin hyviä kuin suinkin. Hän testasi, korjasi ja hioi. Hänelle riitti vain paras.

Tänä päivänä nuo luomukset ovat osa sitä, minkä lähes jokainen lapsi tietää. Ei ihme, sillä Leijonakuninkaalla, Pocahontasilla ja Frozenilla on kerrottavana monta ajatusta ihmisyydestä.

Jos siis tahdot niihin bileisiin, mutta reitti vielä puuttuu, niin yksi vaihtoehto on kokeilla näitä eväitä. Ei muuta kuin hihat heilumaan ja kuvittelemaan ja sitten toteuttamaan ja hiomaan.

Matkan varrella saatat myös huomata, että tosiasiassa bileet ovat käynnissä koko ajan ja voit mennä niihin ihan milloin lystäät.  

<3

Kirjoittaja on tietokirjailija ja muutosvalmentaja, joka uskoo pienten tekojen saavan aikaan suuria muutoksia.

✧ ✧ ✧

Jos haluat kokeilla edellä kuvattua työkalua käytännössä, osta lippu ja ennakkovaraa paikka Maaretan Magnesia Festivalilla ohjaamaan työpajaan " Eväitä luovaan elämään"  perjantaina 4.8. klo 10.30-12.00. Maaretta hostaa myös Magnesia Main Stagen paneelikeskustelut torstaina ja perjantaina ja johdattaa festivaaliväen kohti Hyvän mielen taitoja samaisella lavalla torstaina 3.8. klo 16.00-16.30.

Maaretan seuraava kirja Hyvän mielen vuosi ilmestyy syyskuussa. Sen avulla voi luoda itselleen juuri sellaisen vuoden kuin tahtoo. Lisätietoa aiheesta täällä.

 

 

Magnesia Festivalin yhteistyökumppanit: Joogaelämäntyyli tuo viileään Pohjolaan lämmintä yhteisöllisyyttä

sponssikuva2.png

Magnesia Festival ei syntyisi ilman yhteistyökumppaneita ja tänäkin vuonna mukana on upea joukko vastuullisia, Magnesia Festivalin arvot jakavia yrityksiä: Nyhtökauran innovoinut Gold & Green, henkisen hyvinvoinnin ja hyvän elämän kirjoja kustantava Viisas Elämä, digitaalisia pankki- ja verkkokauppapalveluita tarjoava Holvi, online-joogaa tarjoava Yogobe ja joogamattoja ja -varusteita valmistava Yogiraj.

Kysyimme yhteistyökumppaneilta kaksi kysymystä:

1) Miksi haluatte olla mukana Magnesia Festivalilla? 

2) Miltä hyvinvointialan kehitys Suomessa tällä hetkellä näyttää?

Gold & Green, Maija Itkonen: Vastuullisuus ja omia arvoja edustava merkityksellisyys lisääntyy

1) Magnesia on korkeatasoinen festivaali, jonka kohderyhmään kuuluu myös paljon Nyhtökaurafaneja. Me uskomme, että ruoalla on osaltaan suuri merkitys hyvinvoinnin lähteenä ja Nyhtökaura sopii täydellisesti elämästä nauttimiseen ja ilon hetkiin hyvässä seurassa.

2) Vastuullisuus ja omia arvoja edustava merkityksellisyys lisääntyy kaiken aikaa ja ravinnon merkitys hyvinvoinnin lähteenä kasvaa entisestään. Esimerkiksi Nyhtökaura sai aikaan kaikkien aikojen hypen ruokakaupoissa ja avasi vanavedessään kokonaisen uuden kategorian.

Magnesia Festivalilla pääset maistelemaan Nyhtökauraa eri muodoissa. Osta ruokalippusi täältä.

Viisas Elämä, Heli Le: Uuden ajan henkisyydessä saa olla iloinen, kaunis ja juuri sellainen kuin on

1) Magnesia edustaa uudenajan henkisyyttä, jossa voimaannutaan yhdessä mukavia asioita tekemällä ja kokemalla. Jokainen voi löytää oman luovan tapansa löytää sisäisen äänensä ja voimansa, eikä se enää tarkoita vuorille pakenemista ja täyttä hiljaisuutta. Uuden ajan henkisyydessä saa olla iloinen, kaunis ja juuri sellainen kuin on.

2) Henkinen hyvinvointi monimuotoistuu ja saa avoimet ja tämän päivän kasvot, kun tämä no-guru ja toisaalta everybody-guru aikakausi voimaannuttaa ketä tahansa hyvin eri tavoin. Sääntöjä ja valaistumista eivät enää määrittele pieni joukko henkisiä eliittiopettajia, vaan uusi aikakausi antaa nämä avaimet meille jokaiselle. Ala tulee tekemään enemmän yhteistyötä eri tekijöiden välillä ja rikkomaan monia raja-aitoja ja tabujakin.

Viisas Elämä on Magnesia Festivalilla laajan kirjavalikoimansa kera ja Magnesian rannekkeen pääsee hakemaan etukäteen uudesta Shine on! -kivijalkaliikkeestä.

Yogobe / Yogiraj, Peter Munteanu: Magnesia-tiimi on luomassa Suomeen jotain uniikkia

1) Magnesian taustalla työskentelevä tiimi on luomassa Suomeen jotakin täysin uniikkia ja festareilla mukana olevat opettajat ovat mahtavia suunnannäyttäjiä. Lisäksi osallistujat, jotka koostuvat ystävistä, joogeista ja muista samanhenkisistä ovat juuri niitä tyyppejä, joiden kanssa haluamme viettää aikaa. Näiden syiden takia Yogobe on mukana toteuttamassa kesän parasta festaria.

2) Jooga ja meditaatio ovat oikoteitä kestävämpään fyysiseen, psyykkiseen, sosiaaliseen ja hengelliseen hyvinvointiin sekä yksilön, yritysten että yhteiskunnan näkökulmasta katsottuna. Jooga on elämäntyyli ja se jatkaa varmasti kasvuaan Suomessa juuri tällaisen lämpimän yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen avulla, sillä ne ovat tärkeimpiä teitä terveyden ja onnen saavuttamisessa täällä viileässä Pohjolassa.

Yogobe tarjoaa sinulle palveluunsa 30 päivän maksuttoman käyttöoikeuden koodilla ”MAGNESIA”. Yogiraj tuo Magnesiaan lainamatot ja blokit.

Holvi, Jessi Laurila: Hyvinvointiyrittäjät haluavat levittää hyvinvointia

1)  Näemme Magnesia Festivalin olevan uusi valtakunnallinen hyvinvointifestivaali, joka mahdollistaa jokaiselle henkisen hyvinvoinnin kehittämisen antaen virtaa ja tasapainoa omaan jokapäiväiseen elämään. Magnesia Festival ja Holvi mahdollistavat yrittäjille, työssäkäyville ja muille harrastajille omien intohimojen toteuttamisen. Kuten Magnesia Festival tekee jokapäiväisestä elämästä helpompaa henkisen kasvun avulla, Holvi tekee yrittäjän taloudenhallinnasta kevyempää ja arjessa on enemmän aikaa omien unelmien toteuttamiseen.

2) Hyvinvointiala on täynnä intohimoisia ja ahkeria yrittäjiä, joiden kanssa olemme usein Holvilla tekemisissä. Nämä yritykset eivät ole yrittäjille vain tapoja tienata, vaan he haluavat jakaa elämäntavastaan saatua hyvinvointia myös muille.

Magnesian lippuja voit ostaa Holvista. Lisäksi Holvi tarjoaa Magnesia Festival -kävijöille workshopin "Askeleet kohti bisnesunelmaa".

Olisiko sinusta aamuharjoittelijaksi? Valjasta käyttöösi lempeä muutosvoima

Magnus Appelbergin energia on lähes käsin kosketeltavissa, kun tapaan hänet Helsingin Punavuoressa sijaitsevassa Magnuksen ja hänen vaimonsa Riitan joogakoulussa Hyvinvoimalassa. Kello on vasta 11, mutta takana ovat jo Rööperin aamuiset joogatunnit ja Magnuksen oma henkilökohtainen harjoitus.

- Harjoittelen aamulla, sillä silloin on päivän herkullisin mahdollisuus päästä laskeutumaan omaan olemukseen ja osaksi hiljaisuutta. Työpäivän ja muun arjen tempo ei anna tahtia harjoitukselle, voi aloittaa puhtaalta paperilta, Magnus sanoo.

Magnus on meditoinut ja kokeillut erilaisia hiljentymistekniikoita aina lukioajoista lähtien. Viimeiset 25 vuotta hän on myös harjoittanut hengitysharjoituksia ja astanga-joogaa. Magnus kokee hiljaisuuden olevan äänekäs neuvonantaja, jonka kuuntelemisesta olisi hyötyä jokaiselle.

- Uskallan väittää, että hiljentyminen ja meditaatio sopivat kaikille. Haasteeksi voi muodostua tavoitteiden asettaminen aluksi liian korkealle ja tämän vuoksi harjoituksen lähestyminen väärästä suunnasta. On monta asiaa, mitä kannattaa ensin tunnistaa ja mistä tulla tietoiseksi omassa kehossa, asennossa ja hengityksessä. Seuraamalla näitä askeleita, harjoituksesta tulee prosessi, jonka matkassa on miellyttävää kulkea, Magnus jatkaa.

Miten päästä aamuharjoituksen kanssa alkuun?

- Herääminen aamulla voi muotoutua helpoksi, vaikka olisi vuorokausirytmiltään illan suuntaan kallellaan. Vaikeampaa on todennäköisesti mennä riittävän aikaisin nukkumaan. Alkuun tarvitset vain herätyskellon, sillä kun vaihtaa vanhoja tapoja uusiin, ei voi luottaa luonnolliseen heräämiseen. Pitää tehdä päätös ja pitäytyä siinä. Se voi tuntua aluksi raa’alta, mutta heräät oman hyvinvointisi takia. Olet niin tärkeä henkilö, että sinun vuoksesi voi ja kannattaa hivuttaa jalat pois peiton alta, Magnus nauraa.

- Avain aamulla tapahtuvan harjoituksen oveen on säännöllisyys. Tämä koskee muitakin asioita, jotka haluat omaksua. Jos kertoja on vähemmän kuin kolme viikossa, harjoitus ei ole säännöllistä. Tämä koskee mitä tahansa, vaikka uuden kielen opiskelua. Peukalosääntönä voidaan pitää, että jos kolme kertaa viikossa harjoittelet vierasta kieltä, kolmen viikon päästä toteat, ettei opiskelulla ole tullut tuloksia. Jos kuitenkin jatkat sinnikkäästi eteenpäin, kolmen kuukauden päästä huomaat hallitsevasi jo hyvät alkeet. Kolmen vuoden jälkeen puhut kieltä sujuvasti. Saman voi soveltaa aamuharjoitukseen. Et nouse vuoteenlämmöstä siksi, että vointisi olisi parempi seuraavat kolme viikkoa, vaan seuraavan 30 hyvinvoivan vuoden vuoksi. Ja jos et heti onnistu, sinulla on rajattomasti uusia yrityksiä. Aina voi aloittaa alusta, Magnus lohduttaa.

Monen elämää hallitsee kiireen ja väsymyksen kokemusten muodostama noidankehä. Työhön tai opiskeluun keskittyminen voi olla vaikeaa ja arkitehtävienkin suorittaminen saatetaan kokea raskaana. Magnus Appelberg kehoittaakin muuttamaan kurssia kohti oman hyvinvoinnin priorisoimista paalupaikalle mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

- Aamuharjoituksessa on vahva positiivinen muutosvoima, joka ei satu, toisin kuin pohjaan palaminen. Miksi odottaa burn outia, kun voi alkaa huolehtimaan itsestään heti? Me voimme tottua itseämme palveleviin tekoihin: Totummehan epämiellyttäviinkin asioihin, kuten istumaan koko päivän huonossa, niskahartiaseudulle ja koko keholle kireyttä tuottavassa asennossa. Miksi et aloittaisi heti huomenna? Magnus kysyy pilke silmäkulmassa.

Magnuksen lyhyt hiljentymisharjoitus aamuun
Löydä istuinluut ja anna niiden painua alustaan. Huomioi päänlaki ja anna sen osoittaa kohti kattoa. Tunne linja näiden pisteiden välillä. Jokaisella voimalla on vastineensa: painovoima vie sinua kohti lattiaa ja vastavoima nostaa sinua ylöspäin. Etsi tätä tasapainoa viiden minuutin ajan.

✧✧✧✧

Tule ottamaan startti aamuharjoitukseen: Magnus Appelberg ja ” Hiljaisuuden aakkoset – meditaation ABC” -workshop Magnesia Festivalin torstaissa 3.8. klo 8.15-10.00

Kun tapahtumatuottaja pääsi painottomaan tilaan – kellunta on täydellinen vastaisku arjen kuormitukseen

Magnesia Festival ja Float Kallio tarjoavat festarikävijöille huipputarjouksen kaksi yhden hinnalla (rajoitettu määrä). Molempien tavoitteena on tarjota vastalääkettä tietoisuutta ylikuormittavalle nykyelämälle.

Perjantai-iltapäivä ja takana useampi hektinen päivä palavereja, puheluita, sähköposteja ja some-päivityksiä.. Kyllä, Magnesia Festivalin järjestäminen on paitsi maailman ihaninta, myös välillä melko kuormittavaa. Perjantai-iltapäivän testikellunta Float Kallion kelluntatankissa ei olisi voinut tulla täydellisempään hetkeen.

Jo Float Kallion tiloihin astuminen Itäisellä Brahenkadulla, Helsingissä sai ensimmäisen stressikuorman tipahtamaan hartioilta. Hyväenerginen ja valoisa tila sai hengityksen kulkemaan vapaammin ja odotukset korkealle.

Ystävällisen johdannon jälkeen pääsin itse asiaan, 70 minuutin kelluntaan suolavettä sisältävässä aistideprivaatiotankissa. Kehonlämpöinen vesi kannatteli ja ylimääräiset ajatukset liukenivat heti mielestä. Kehostani nousi spontaani ilo, joka sai kasvot hymyyn.

Ajantaju katosi ”kohdussa”

Alun rentouttavan musiikin jälkeen vuorossa oli täysi hiljaisuus ja pimeys – paitsi ettei ollutkaan täysin hiljaista, vaan kuulin oman hengitykseni ja pulssini melko äänekkäinä. Tältä varmaan on tuntunut kohdussa, ajattelin. Kokemus oli hyvin meditatiivinen ja tunsin kehoni ääriviivat hyvin. Tietoisuus hyppäsi kertaheitolla ajatusrullasta kehoon. Täydellistä.

Ajantaju katosi tankissa täysin ja kävin pari kertaa unen rajamailla. Välillä leikittelin pienenpienellä liikkeellä, joka kelluessa tuntui valtavilta heilahteluilta. Aika ajoin keskityin hengitykseen, mutta suurimman osan aikaa päästin vain kaikesta irti ja annoin mielen vaellella.  

Tunti meni lopulta älyttömän nopeasti. Kun musiikki lähti uudestaan soimaan ajan loppumisen merkiksi, olisin halunnut jäädä tankkiin. Ylös kömpiminen kylmään maailmaan tuntui ehkä samalta kun kohdusta ulos tuleminen – karulta!

Lopputuloksena keho tuntui todella raskaalta ja rentoutuneelta – kuin joogatunti yhdistettynä saunaan potenssiin kaksi. Stressasinko ennen kelluntaa puistojoogapäivälle luvatusta sadesäästä? En enää edes muistanut koko asiaa. Sitä paitsi suolavesi tuntui älyttömän hyvältä atooppisella ihollani ja suunnittelin jo sarjakortin hankkimista talven varalle.

 Hyviä uutisia Magnesia Festival -kävijöille! Teillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus päästä testaamaan Float Kallion kelluntaa ilmaiseksi. 30 kpl 2 päivän Magnesia-lipun ostanutta saa 67 € arvoisen kelluntalahjakortin KAUPAN PÄÄLLE.

Tuoksut hyvinvoinnin tukena – kolme tapaa tuoda eteeriset öljyt osaksi joogaharjoitusta

Anna Karhu-Cormierille tuoksujen käyttö hyvinvoinnin tukena on luontainen osa elämää. Frantsilan luomuyrttitilalla työskentelevän Annan työpiste sijaitseekin eteerisiä öljyjä valmistavan laboratorion vieressä. Ikuiseksi opiskelijaksi itseään kuvaava nainen on valmistunut tänä keväänä joogaopettajaksi ja hän näkee paljon potentiaalia tuoksujen ja joogan maailman yhdistämisessä.

- Eteerisiä öljyjä ja niiden toimivuutta meissä ihmisissä on tutkittu paljon. Tuoksusta saatu informaatio matkustaa aivoissamme samaan paikkaan, jossa muistot sijaitsevat. Voimme käyttää tätä positiivisesti hyväksemme tuomalla joogaharjoituksen osaksi tuoksun, joka vahvistaa osaltaan elämystä. Jatkossa jo pelkkä saman tuoksun haistaminen saattaa edesauttaa siirtymistä matolle, edellisestä kerrasta on jäänyt vahvempi muistijälki. Tuoksut ovat kautta aikojen olleet keskeinen osa henkisiä rituaaleja. Oikean vireen ja mielentilan saavuttaminen on niiden avulla helpompaa, Anna sanoo.

Moni voi huonosti päivittäin vastaan tulevan tuoksukuorman alla. Myös eteerisiin öljyihin tottuminen voi viedä aikansa, varsinkin jos on elänyt enemmän synteettisten tuoksujen maailmassa. Eteerisiin öljyihin on hyvä suhtautua tietoisesti ja terveellä uteliaisuudella varustettuna. Öljyjä käytetään iholle aina laimennettuna perusöljyyn (esim. manteli, jojoba- tai rypäleensiemenöljy) ja tuoksua lisätään maltillisesti kulloisenkin eteerisen öljyn voimakkuus huomioiden.

- Tuoksumolekyylit aiheuttavat kemikaalien ja hormonien vapautumista aivoissamme. Jokaisella tuoksulla on omanlaisensa vaikutus. Kokoushuoneen pöydälle sopii nuuhkittavaksi muistia virkistävä, valppautta ja vireyttä nostava rosmariini ja iltaisin tuoksulyhtyyn rauhoittava ja tasapainottava laventeli. Modernissa aromaterapiassa käytetään yli 300 eri eteeristä öljyä. Kokeilemalla löytyy ne omat suosikit, Anna jatkaa.

Kokeile tuoksujen tuomista joogaharjoitukseen Annan kolmella vinkillä:

Ennen harjoitusta - neutralisoi tila

Raikasta ja puhdista joogatila ennen harjoitusta sekoittamalla suihkupulloon veden lisäksi muutama tippa valitsemaasi eteeristä öljyä esim. appelsiinia tai rosmariinia. Suihkuttele ilmaan ja tila on valmis toimimaan harjoituksesi tukena.

Harjoituksen aikana – nauti omasta joogatuoksusta

Laita tyhjään lasipulloon yhteensä 11 tippaa haluamiasi eteerisiä öljyjä, täydennä 10 ml:llä perusöljyä.  Lisää omaa joogatuoksuasi ranteille, korvien taakse ja rinnalle vahvistamaan positiivisesti harjoituksen luomaa muistijälkeä.

Harjoituksen jälkeen - puhdista joogamatto

Sekoita suihkupulloon kaksi osaa vettä, yksi osa omenaviinietikkaa ja 5-15 tippaa valitsemaasi eteeristä öljyä. Suihkuta joogamatto käytön jälkeen tekemälläsi spraylla ja pyyhi puhtaaksi.

✧✧✧

Anna Karhu-Cormier ja ”Tuoksuja ja Mielenrauhaa – eteeriset öljyt” - workshop Magnesia Festivalin perjantaissa 4.8. klo 12.00-13.30

 

Uutta Magnesia Festivalilla: huippuluokan paneelikeskustelut yksilön ja yhteisön muutoksesta

Torstain keskustelun teema on ”Monta polkua muutokseen” ja perjantain ”Yhteistyöllä parempi maailma”.

Magnesia Festivalin päälavalla nähdään elokuussa keskustelut, jotka ovat jokaisen hyvinvoinnista ja maailman muuttamisesta kiinnostuneen unelma. Keskustelut luotsaa yksi Suomen parhaista keskustelu-hosteista, tv:stäkin tuttu muutosvalmentaja ja tietokirjailija Maaretta Tukiainen

– Hyvinvointialakin on täynnä kuplia, vaikka useimmilla onkin yksi ja sama tavoite: auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja luoda sitä kautta parempaa maailmaa. Koska reittejä hyvään oloon on kuitenkin yhtä monta kuin ihmistä, on tärkeää, että asiasta voidaan käydä rakentavaa keskustelua. Onkin suuri etuoikeus saada olla jututtamassa näitä valovoimaisia ihmisiä ja etsiä yhdessä heidän kanssaan erilaisia näkökulmia siihen, miten voisimme yhdessä paremmin! Maaretta kommentoi.

Torstain paneelin teema on ”Monta polkua muutokseen” ja keskustelemassa nähdään henkisen kasvun ohjaaja Aaro Löf, Hormonitasapaino-kirjan kirjoittaja ja valmentaja Kaisa Jaakkola, tietoisuustaitoterapeutti, meditaatio- ja joogaopettaja Jenniemilia Kauppila, Shakta-joogakoulun perustaja Miska Käppi, ravintovaikuttaja Olli Posti ja hyvinvointivalmentaja Tara Lange.

Debatin aikana pureudutaan vaihtoehtoihin, joita ihmiselle tarjotaan elämän muutos- ja risteyskohdissa. Tukea ja inspiraatiota tarvitaan, mutta mitä tehdä, kun tarjontaa on joogasta ruokavalio-ohjeisiin ja valmennuksista henkisiin oppeihin? Mihin henkilökohtaisen kasvun menetelmään kannattaisi tarttua ja vievätkö ne eri vai samaan lopputulokseen?

Perjantaina lauteille astuu vähintään yhtä kova kattaus: hyvinvointivalmentaja ja Kolumbiaan ekoyhteisöä perustava Kirsi Salo, Suomen suurimman hyvinvointiyhteisön Hidasta elämää -kanavan perustaja Sanna Wikström, henkisen kasvun ohjaaja Mili Kaikkonen, Måndagin perustaja ja kaupunkiaktivisti Arto Sivonen sekä Suomen Vijnana joogan pääopettaja ja joogastudio Olo-Tilan omistaja Jutta Niala.

Perjantain keskustelun ”Yhteistyöllä parempi maailma” lähtökohtana on yksilö, joka on toteuttanut henkilökohtaisen elämänmuutoksen, mutta kokee jäävänsä ajatustensa kanssa yksin, kun maailma jatkaa vanhalla radallaan. Minkälaista yhteistyötä, jakamista ja yhdessä luomista tarvitaan, jotta maailma muuttuisi yhteisölliseksi, myötätuntoisemmaksi ja tiedostavammaksi?  

Magnesia-tiimi on ekstaattisen innostunut saatuaan kokoon molemmille päiville huippukattauksen ammattilaisia, joiden ajattelu on takuuvarmasti uutta maailmaa. Inspiraatiotakuu! <3

✧✧✧ 

”Monta polkua muutokseen” Magnesia Main stage torstaina 3.8. klo 13.00 – 14.00

”Yhteistyöllä parempi maailma” Magnesia Main stage perjantaina 4.8. klo 13.30 – 14.30

 

 

“Koko ajan ei tarvitse tavoitella jotain suurempaa” – Katri Syvärisen 5 vinkkiä, joilla vähentää suorittamista

Katri Syvärinen herää ilman herätyskelloa ja aloittaa päivän rauhallisissa merkeissä. Aina näin ei ole ollut: Katri liikkui eteenpäin höyryjunan lailla, kunnes matka pysähtyi. Tänään Katri on henkisen hyvinvoinnin valmentaja, joogaopettaja ja menestyskirjan ”Löydä elämän taika” kirjoittaja, joka auttaa muita ihmisiä voimaan hyvin.

- Asiat eivät muutu yön yli. Jokaisen polku kohti vapaammin virtaavaa elämää on erilainen, Katri sanoo.

Katrin oma muutos oli ollut tuloillaan jo pitkään, kun hän viisi vuotta sitten käänsi suunnan pois suorittamisesta kohti itseään armollisempaa elämäntyyliä. Ei ollut mitään tiettyä hetkeä, jolloin Katrin lapsesta asti muokkautunut uskomusjärjestelmä olisi vaihtunut toiseen. Prosessin käynnistyttyä riittämättömyyden tunne on hiljalleen muokkautunut tyytyväisyydeksi vallitsevaan olotilaan.

- Kun on nuoresta iästä lähtien halunnut olla hyödyllinen ja saada paljon aikaan, sitä joutuu edelleen muistuttamaan itseään omien voimavarojen vaalimisesta. Keho ja mieli tarvitsevat lepoa. Ison projektin tullessa päätökseen ei välttämättä kannata heti rynnätä aloittamaan uutta. Elämä ei valu sormien läpi, jos ei koko ajan tavoittele jotain numeerisesti suurempaa. Elämänlaatu ratkaisee, Katri jatkaa.

Katrin mukaan ihmisen ei tarvitse irtisanoutua työstään ja muuttaa maailman ääriin ottaakseen elämän omiin käsiinsä. Tilaa itselle ja omanmakuisille päiville voi alkaa raivata pienin teoin. Katkaise suorittamisen kierre ja liiku kohti rennompaa ja sallivampaa elämää Katrin viiden vinkin matkassa.

1. Hoida itseäsi

Aloita päiväsi jollain, mikä hoitaa sinua. Se voi olla viisi minuuttia kestävä jooga, lyhyt meditaatio, kävelylenkki tai vaikka kiireetön lämmin suihku. Tee jotain, joka tukee sinun hyvinvointiasi. Pienikin levollisuuden ja hyvän mielen hetki voi olla suunnattoman arvokas.

2. Ota taukoja

Päiväsi voi koostua monesta eri tehtävästä ja olla luonteeltaan hyvinkin pirstaleinen. Päätä, että teet yhden asian kerrallaan ja ravitset itseäsi aina listan lyhennyttyä viidellä syvällä hengityskierroksella. Langat eivät karkaa käsistäsi, vaikka irrottaisit hetkeksi otteen.

3. Vaihda tavoite väljään visioon

Kokeile, voitko antaa prosessin virrata ilman pakottamista ja tiukkaan solmittuja tavoitteita. Luota siihen, että löydät tiesi perille ja että elämä kulkee eteenpäin. Väljä visio pitää päämäärän lisäksi sisällään tunteen. Suhtaudut tulevaan ratkaisevasti rennommin ja suorittaminen siirtyy taka-alalle.

4. Aloita jostain – opi sietämään keskeneräisyyttä

Muutoksen ei tarvitse olla radikaali, aloita jostain. Salli itsellesi lupa olla keskeneräinen. Jokaisen matka ja mahdollisuudet ovat erilaisia: yhdelle se voi olla säännöllinen hengähdyshetki luonnossa ja toiselle rakkaan harrastuksen muuttuminen leiväntuojaksi.

5. Lepoa ei tarvitse ansaita

Tarvitset lepoa. Jos tunnet halua laittaa hetkeksi jalat kohti kattoa, tee se. Lepohetkeä ei tarvitse ansaita 12 tunnin työpäivällä, vaan voit sallia itsesi kuunnella omia tuntemuksiasi ja toimia niiden antamien vihjeiden mukaisesti. Kaiken ei tarvitse olla valmista, ennen kuin voit levätä.

✧✧✧

Katri Syvärinen on mukana Magnesia Festivalin torstaissa 3.8. klo 13.00–14.30 workshopillaan   ”Löydä elämän taika – yin-jooga & intuitiivinen kirjoittaminen”.